Copiii lui Gică Hagi Când era mic, Ianis nu adormea fără mingea de fotbal. Kira ascundea dulciurile

  • Kira Hagi are o carieră de succes în industria cinematografică şi îşi doreşte să colaboreze şi cu Meryl Streep.
  • Fotbalist, internaţional al României, Ianis Hagi a devenit recent campion al Scoţiei cu Glasgow Rangers.
  • Pe când Kira avea 12 ani, iar Ianis zece, tatăl lor i-a chemat la o discuţie mai serioasă.
 

Kira şi Ianis, copiii lui Gică Hagi, cel mai bun fotbalist român din toate timpurile, au fost invitaţii lui Mihai Gâdea la emisiunea „Sinteza Zilei”, de la Antena 3. Kira - cu o carieră de succes în industria cinematografică, Ianis - fotbalist al Naţionalei României şi recent campion al Scoţiei cu Glasgow Rangers îi calcă pe urme tatălui lor la capitolul talent, muncă şi la urmărirea fără odihnă a unui scop precis în viaţă şi în carieră.

La emisiunea de la Antena 3, Kira şi Ianis au vorbit despre moştenirea lăsată în sport şi în viaţă de tatăl lor, despre o familie unită, cu o scară de valori bine structurate, despre o viaţă ca purtători ai numelui Hagi. „Pentru mine, nu a fost niciodată o povară numele. Tata a fost foarte onest cu amândoi şi întotdeauna ne-a explicat şi viaţa lui profesională şi cât de apreciat este. Ne-a ţinut cu picioarele pe pământ. Au fost destul de stricţi cu noi, dar ne-a prins bine”, a spus Kira la „Sinteza Zilei”.
 

„E o mândrie să port acest nume”

Pentru Ianis, numele Hagi a fost şi este o motivaţie, care îl face să dorească să-şi atingă limitele. „Da, clar, din prima zi a fost presiune pe mine, dar e un lucru normal. Când eram mic, nu realizam. După ce am mai crescut şi am început să merg la fotbal, auzeam aceasta din ce în ce mai des. Nu e o povară, ci o mândrie să port acest nume. Nu pot spune că nu a fost greu la început, dar am învăţat cum să mă uit la partea bună a lucrurilor. Numele e o motivaţie pentru noi, toată lumea vorbind cât de mare a fost tata. Este cunoscut peste tot în lume. Ce-ţi poţi dori mai mult pe lumea asta decât să ai pe cineva în casă care să-ţi împingă limitele?”, a menţionat tânărul fotbalist.


Vreau să vă ştiu viitorul”

Pe când Kira avea 12 ani, iar Ianis zece, tatăl lor i-a chemat la o discuţie mai serioasă, vrând să afle ce drum se gândesc copiii lui să urmeze în viaţă.

„Aveam mai multe discuţii, dar aceea a fost mult mai serioasă. Ne-am aşezat la masă, iar tata a venit cu un carneţel, el mereu notează. S-a uitat la noi şi ne-a spus: «Vreau să vă ştiu viitorul şi în ce investesc în voi». Eu am rămas foarte surprinsă şi i-am cerut să-mi dea două săptămâni de gândire. Când tata e serios, trebuie să-i răspunzi cu aceeaşi seriozitate. Apoi i-am spus că vreau să fiu actriţă. A fost destul de surprins, dar fericit”, a dezvăluit Kira. „La mine a fost simplu: am spus că vreau să fac fotbal. Cred că mă jucam fotbal prin casă, m-a chemat, am zis şi am plecat. Cred că nici el nu avea vreun dubiu că altul urma să fie răspunsul meu”, a spus şi Ianis.
 

De la visul american la cel românesc

În ce priveşte scânteia care a aprins dragostea Kirei pentru actorie, aceasta trebuie căutată în copilăria sa. „Au fost mai multe scântei, de fapt. Când eram mai mică, ne duceau bunicii la circ, apoi ne-au dus părinţii să-l vedem pe Radu Beligan într-o piesă de teatru. L-am întâlnit backstage. A fost un cumul de momente, prin care am realizat că asta e ce doresc să fac în viaţă. Apoi, la 14 ani, am vrut să plec în SUA definitiv. Mi-am dorit să trăiesc visul american. Nu voiam să mă mai întorc din America. Am dorit să lucrez în industria cinematografică, care e imensă în SUA, ceea ce m-a motivat. Dar odată ajunsă acolo, am realizat că doresc să trăiesc visul meu, nu cel american. Mi-m dat seama că nu pot sta departe de ţara, de familia mea şi de cultura mea”, a punctat Kira.


A avut de mic pasiunea

Ianis mărturiseşte că mereu gândea să-l depăşesc pe tatăl său, să fie mai bun ca el. „În sport, ca şi în viaţă, fiecare are drumul lui. Să-mi doresc să-l depăşesc e un challenge extrem de mare şi de greu. Asta mi-am dorit de mic, indiferent unde am fost, la şcoală, la Pro Luceafărul, unde am început fotbalul, sau la Academia Hagi, mereu mi-au plăcut provocările. Când eram mic, tata îmi spunea mereu să mă distrez, să mă joc cu mingea. Niciodată nu a fost strict, cu un program pe are să-l urmez de mic. Cred că a şi vrut să mă lase să descopăr singur. Când aveam nevoie de ajutor era acolo, o simţea fără să o spun eu. Probabil acesta e şi simţul părintelui. Mă lua mereu cu el la momentele de vârf. Dar şi eu doream, iubeam asta. Am avut de mic pasiunea”, a mai spus fotnalistul lui Glasgow Rangers.


Un Campionat European de vis

Cel mai fericit moment din viaţa lui Ianis pe plan profesional s-a petrecut în vara din 2019, cînd echipa naţională de tineret a României a disputat acel Campionat European de vis, în care a jucat semifinala. „Acesta e de departe pe locul întâi. Apoi locul doi trei nu le pot departaja: Cupa României câştigată cu FC Viitorul şi titlul în Scoaţia cu Glasgow Rangers. Cupa a însemnat foarte mult pentru mine. M-am întors din Italia şi îmi doream foarte mult să câştig un trofeu împreună cu tata la echipa de seniori. La juniori, am câştigat foarte multe trofee, dar voiam enorm de mult şi la seniori. A fost un moment extraordinar. Am fost foarte fericit. Campionatul în Scoţia e primul meu titlu în străinătate, şi alături de Steven Gerrard, o persoană imensă şi ca jucător, şi ca antrenor, la un club care a trecut în ultimii zece ani printr-o mare suferinţă, dara reuşit să revină în top. Ce am trăit acolo a fost incredibil”, povesteşte Ianis.


Pe urmele străbunicului

Kira vorbeşte şi ea de trei momente care i-au marcat cariera până acum. „1. Când am primit bursa din Anglia, după ce am dat audiţia; 2. Am avut onoarea să lucrez alături de o profesoară foarte bună în America, iar ea mi-a dat încrederea şi înţelepciueena de a juca orice rol îmi propun; 3. Am jucat în filmul «Între chin şi amin», despre fenomenul Piteşti. Legat de această temă, străbunicul meu din partea mamei, tatăl bunicului meu, a murit în lagărul de la Aiud. Am întâlnit un domn foarte drăguţ, un poet, care trăieşte încă, un supravieţuitor al fenomenului, Demostene Andronescu. Am ţinut să vorbesc cu el, ştiind că a supravieţuit lagărului de la Aiud. Îmi povestea despre poeziile pe care le-a compus acolo, iar după o oră l-am întrebat: «Cunoaşteţi pe cineva numit Vlahbei, care a fost închis acolo cu dumneavoastră?». «Da, ştiu trei Vlahbei», a venit răspunsul. Era străbunicul şi cu verişorii lui. Vlahbeii au părul cârlionţat, mama îi moşteneşte pe bunicul şi pe străbunicul. Acesta a fost primul indiciu că ei au fost. Am trăit atunci un moment incredibil, m-a şocat, nu-l pot descrie în cuvinte. Prin intermediul acelui domn l-am cunoscut şi pe străbunicul meu”, a spus Kira.


Gică Popescu, ca tatăl său

Când erau mici, Ianis şi Kira făceau şi năzbâtii, ca orice copii. „Eu făceam una şi bună: spărgeam foarte multe în casă cu mingea de fotbal”, râde Ianis. „Iar eu ascundeam dulciurile, le mâncam şi nu-l lăsam pe Ianis la calculator, am şi stricat unul”, spune şi Kira. În familia Hagi, se vorbeşte aromâna. „Ne place să păstrăm tradiţiile. Credinţa în Dumnezeu contează extrem de mult, vine din familie, din tradiţii şi din cultură”, spun fratele şi sora. O legătură la fel de strânsă au cu membrii familiei lui Gică Popescu, cumnatul lui Gică Hagi, soţiile celor doi foşti mari fotbalişti fiind surori. „Gică Popescu este tatăl meu, pe el şi Luminiţa îi văd ca pe părinţii mei, am crescut cu ei. Verişorii îi considerăm ca fraţi. Oricunde am fost, am fost împreună. Sunt parte din familie. La orice oră, dacă avem eu sau Kira avem nevoie de ceva, sunt acolo. Am crescut împreună. Suntem foarte uniţi”, menţionează Ianis.


Şi-a cumpărat adidaşi din primii bani câştigaţi

Acesta îţi aminteşte şi ce a făcut cu primii bani câştigaţi din fotbal. „Eram cu o selecţionată naţională a României, categoria de vârstă 12-13 ani, am plecat în Turcia, la Istanbul, la un turneu, am avut diurnă şi mi-am luat două perechi de adidaşi”, menţionează tânărul. Ianis este născut la Istanbul, în perioada în care tatăl său juca la Galatasaray, dar nu vorbeşte turca. „Am plecat la doi ani şi ceva de acolo, apoi am mai fost cu tata, dar n-am reuşit să învăţ limba”, arată fotbalistul. Lui Ianis îi e greu să facă un top 10 al celor mai buni jucători, fiind atâţia valoroşi de-a lungul timpului, dar din preferinţele lui nu pot lipsi nume ca Messi, Cristiano Ronaldo, Johan Cruyff, Maradona, Pele, Zidane, Gică Hagi, Beckenbauer au Ronaldo „Il Fenomeno”.
 

„Eu m-am născut cu mingea”

„Pe terenul de fotbal sau în orice alt domeniu trebuie să câştigi, să fii învingător. Tata ne-a spus mereu: «Orice faci în viaţă, fă acel lucru să devii numărul 1. Să ne dedicăm unei meserii şi să o iubim cu adevărat. Iar dacă munceşti şi depui eforturi în fiecare zi, nu ai cum să nu performezi”, spun Kira şi Ianis. „Eu m-am născut cu mingea. Nu-mi imaginam viaţa fără minge. Orice făceam, trebuia să am o minge. Mama îmi spunea că, atunci cînd eram mic, nu adormeam până nu aveam o minge lângă cap. Am spus mereu: mama este persoana care ţine familia aproape. Doar prin prezenţa ei ştie să ne ţină aproape. Este inima familiei şi lumina noastră. S-a ocupat foarte mult de noi cu şcoala”, a mai spus Ianis.
 

Îşi doreşte să lucreze cu Meryl Streep

Întrebată care e visul ei cel mai mare, Kira a răspuns: „Să fiu fericită. Fericirea înseamnă să fii înconjurat de oameni dragi, să fii iubit, apreciat, respectat. Cât timp ai aceste lucruri zi de zi, poţi face orice. Profesional, îmi doresc să colaborez cu actori mari, oameni talentaţi din industrie, să lucrez cu Meryl Streep”, a precizat Kira, care, din lumea filmului, îi admiră în mod deosebit pe Toma Caragiu („un actor demenţial”), Dem Rădulescu, Meryl Streep, Al Pacino, Robert de Niro sau Robert Redford.
 

„Vreau să ajung la cea mai bună variantă a mea”

În continuarea carierei sale, Ianis şi-a propus în primul rând să-şi descopere limitele. „Îmi place să sufăr la antrenamente, să trag de mine foarte mult. Vreau să ajung să mă pot lupta pentru cele mai mari trofee, Champions League, Cupa Mondială, Campionatul European. Dacă vrei să ai o şansă la aceste trofee, trebuie să fii la cele mai bune echipe. Vreau să ajung la cea mai bună variantă a mea”, a mai menţionat fotbalistul la „Sinteza Zilei”.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Kira Hagi) şi FC Viitorul


Citeşte şi:

„Ați aflat de «Gofre și Mochi»?”
Kira Hagi dublează vocea unui personaj dintr-un serial în care joacă şi Michelle Obama


Ianis Hagi, desemnat cel mai bun tânăr jucător al anului la Gala Rangers
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Eveniment fastuos de Crăciun Ianis Hagi și Elena Tănase s-au cununat! Ce vestimentație a ales socrul mare, Gică Hagi (VIDEO)

25 Dec 2023 3113

Gică Hagi, concluzii după înfrângerea cu 1-3 în fața lui CFR Cluj - „Trebuie să schimbăm ceva”

01 Nov 2023 831

Gică Popescu a debutat la Națională pe stadionul din Constanța „Țin minte și acum emoțiile care m-au încercat“

11 Jul 2023 1383

Ovidiu „Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023, ziua a doua. Rezultate

27 Jun 2023 1706

„Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023 Academia Hagi, trei victorii, cu golaveraj 31-1, în primele trei meciuri (VIDEO)

26 Jun 2023 2060

Gică Popescu, președinte Farul Constanța „Să câștig un nou trofeu alături de Gică Hagi e cel mai frumos sentiment“ (GALERIE FOTO)

24 May 2023 2340

Farul Constanța Gică Hagi, despre achizițiile „marinarilor“. „Cu el, suntem mai puternici în apărare“ (GALERIE FOTO)

12 Jan 2023 6118

Imagine inedită Gică Hagi și Gabi Balint, în costume populare! „Wow, ce vă prinde portul! La mulți ani, domnilor!“

03 Jan 2023 2236

Farul Constanța Gică Popescu și povestea unui transfer stelar. „Îmi lua mâna și-mi spunea - «Semnează, unde vrei să te duci, pe lună?»“

17 Dec 2022 2913

Gică Hagi, nemulțumit înaintea meciului cu Rapid „Pentru unul e odihnă, iar pentru altul să facă 400 de kilometri“ (GALERIE FOTO)

20 Oct 2022 2652

De neoprit! Farul Constanța, lider în Superligă Gică Hagi - „Să nu credeți că unde suntem e întâmplător. E o muncă bine făcută“ (GALERIE FOTO)

17 Oct 2022 11174

Gică Popescu, președintele Farului Constanța, devine „căpitanul” Football Museum Bucharest

20 Sep 2022 2150

Superliga Trei fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa ideală a etapei a șaptea. Gică Hagi, antrenorul rundei

30 Aug 2022 1766

Neînvinși Farul Constanța, pe primul loc în Superligă. Intră „marinarii“ în lupta pentru titlu? Ce a răspuns Gică Hagi (GALERIE FOTO)

30 Aug 2022 2137

Tricou din partea Farului Constanța, pentru Ivan Duque Marquez, fostul președinte al Columbiei, la final de mandat (GALERIE FOTO)

28 Aug 2022 1910