Copil băgat în spital de un tânăr care ar face kickboxing. Similitudini cu cazul lui Andrei din Mangalia. Ce spune un antrenor de arte marțiale

  • Unul dintre cei mai cunoscuţi antrenori de arte marţiale din Constanţa, Samir Regep, care face Kempo şi Kempo K-1 cu elevii săi la Sam Dojo Kombat, a declarat pentru ZIUA de Constanța „că un practicant de kickboxing nu trebuie să se bată pe stradă“.  
  • „Sportul de contact trebuie să promoveze în primul rând non-violenţa. Eu, la sală, promovez şcoala, educaţia şi disciplina, mă preocup să schimb caractere. Luptele de stradă trebuie evitate, pentru că o asemenea situaţie poate avea consecinţe dramatice“, a mai adăugat Samir Regep.

Un tânăr, de 15 ani, din Constanța, se află în stare gravă în spital după ce a fost lovit de un alt tânăr, cel din urmă având 19 ani. Agresorul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța cu propuneri corespunzătoare. Se pare că tânărul agresor este practicant de kickboxing, însă reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța ne-au comunicat că la dosarul cauzei nu se află înscrisuri din care să reiasă acest aspect. De menționat că nu este primul caz de acest fel! La data de 01 februarie 2020, Andrei, de 13 ani, din Mangalia, a fost lovit de un alt tânăr, de 15 ani. Victima a fost dusă la spital. Ulterior, la data de 12 martie 2020 a intervenit decesul minorului de 13 ani.
 

Oficial!

 
Vineri, 20 februarie 2021, polițiștii Secției 5 au fost sesizați, de către o femeie, cu privire la faptul că un minor, de 15 ani, ar fi fost agresat de un tânăr, de 19 ani, în timp ce s-ar fi aflat în parcul din zona Far, din municipiul Constanța.
 
Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, iar evenimentul s-ar fi produs pe fondul unui conflict mai vechi, minorul în vârstă de 15 fiind lovit cu pumnul în zona feței de către tânărul de 19 ani.
 
În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală.
 
Tânărul de 19 ani a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța cu propuneri corespunzătoare.
 

Kickboxingul, o artă marțială hibridă

 
Potrivit Wikipedia, „Kickboxing este un grup de arte marțiale și lupte sportive în poziție verticală, care utilizează lovituri cu mâinile și picioarele, dezvoltate istoric din karate, Muay Thai și boxul clasic. Kickboxingul poate fi practicat ca autoapărare, fitness general sau ca sport de contact. Kickboxingul japonez își are originile în anii 1960, iar cel american a apărut la începutul anilor 1970. Kickboxingul poate fi considerat o artă marțială hibridă, format prin combinarea elementelor din diverse stiluri tradiționale de lupte”.
 

„O asemenea situaţie poate avea consecinţe dramatice”

 
Așa cum precizam și mai sus, tânărul agresor ar fi practicant de kickboxing, însă reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța ne-au comunicat că la dosarul cauzei nu se află înscrisuri din care să reiasă acest aspect.
 
Unul dintre cei mai cunoscuţi antrenori de arte marţiale din Constanţa, Samir Regep, care face Kempo şi Kempo K-1 cu elevii săi la clubul Sam Dojo Kombat, spune că un practicant de kickboxing nu trebuie să se bată pe stradă.  

 
„Sportul de contact trebuie să promoveze în primul rând non-violenţa. Eu, la sală, promovez şcoala, educaţia şi disciplina, mă preocup să schimb caractere. Luptele de stradă trebuie evitate, pentru că o asemenea situaţie poate avea consecinţe dramatice. Le spun mereu elevilor mei să evite conflictul. Am avut un caz concret, în care un copil de la mine a fost împins de un altul la şcoală, dar nu a ripostat, s-a dus întâi şi i-a spus doamnei învăţătoare, iar apoi acasă tatălui.Trebuie să se înţeleagă că, dacă nu te implici într-un conflict, nu arăţi că îţi e frică. Nici pe departe. Dacă nu te baţi, îl protejezi pe celălalt. Eu predau de 35 de ani arte marţiale şi niciodată nu am fost de acord cu violenţa în sportul de contact. Şi voi merge până în pânzele albe pe această linie. În competiţie, elevii mei salută şi respectă adversarul indiferent că au câştigat ori au pierdut. Eu fabric sportivi, nu altceva. Oameni care se luptă doar pentru o cupă sau o medalie”, a menţionat Samir Regep.
 

„La mine, totul e tradiţional”

 

Antrenorul mai spune că un sportiv trebuie să dea dovadă de autocontrol. „Eu nu promovez luptele de stradă, iar în timpul partidelor, din colţul nostru se aud numai îndemnuri potrivite, nu «Omoară-l!», «Distruge-l» sau «Rupe-i ficaţii!». Vreau să-i învăţ pe elevii mei să se controleze şi să dialogheze. Să dai o palmă, un pumn sau să jigneşti e uşor, dar trebuie să te gândeşti şi la consecinţe. La mine, totul e tradiţional. Şi un sportiv de-al meu de patru ani ştie ce însemnă sensei, senpai, dojo, ştie să numere în japoneză”, punctează Samir Regep.
 

Dosarul morții lui Andrei, din Mangalia

 
După cum arătam și mai sus, acest incident nefericit nu este primul caz de acest fel înregistrat în evidențele polițiștilor constănțeni! La data de 01 februarie 2020, Andrei, de 13 ani, din Mangalia, a fost lovit de un alt tânăr, de 15 ani. Victima a fost dusă la spital. Ulterior, la data de 12 martie 2020 a intervenit decesul minorului de 13 ani.
 
Cu privire la acest caz, în actul de sesizare a instanței, procurorii arată că, la data de 01 februarie 2020, la ora 15.00, organele de poliție din cadrul Poliției Municipiului Constanța au fost sesizate prin serviciul 112 că o persoană se află căzută pe strada 1 Decembrie 1918 din Mangalia.
 
Un echipaj al poliției s-a deplasat la fața locului unde au identifica o persoană de sex masculin, în persoana victimei, Andrei, întinsă pe jos în timp ce o altă persoană îi făcea un masaj cardiac. La locul în care se afla căzut Andrei a sosit un echipaj medical care a preluat victima și transportat-o la spital în Mangalia și în final a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Între inculpat și persoana vătămată exista o stare tensionată preexistentă
 
Tot la fața locului a fost identificat și Daniel, de 15 ani, care a declarat organelor de poliție că el a lovit victima, pe fondul unor discuții. În urma cercetărilor, procurorii au stabilit că între inculpatul minor și persoana vătămată minoră a exista o stare tensionată preexistentă ce a pornit inițial de la o fată. În rechizitoriu se mai arată că cei doi au purtat discuții telefonice, și, anterior datei de 01 februarie, au existat mesaje de provocare fără însă a se petrece vreun eveniment concret.
 
La data de 01 februarie, inculpatul a mers la mers la sala de forță, împreună
cu doi prieteni, unde au stat aproximativ 20 de minute. Anchetatorii mai arată că pentru a lămuri situația tensionată, inculpatul, care fusese la sala de forță, s-ar fi deplasat împreună cu prietenii săi prin Mangalia pentru a-l identifica pe Andrei.
 
În jurul orelor 13.30, în timp ce se aflau pe bulevardul 1 Decembrie din Mangalia, în dreptul Băncii Comerciale Române, inculpatul l-a observat pe Andrei, care sosise dintr-o excursie, și a traversat strada către acesta. Procurorii mai susțin că ancheta lor că victima s-a întors și l-a văzut pe inculpat îndreptându-se spre el, însă contrar spuselor inculpatului, nu ar fi luat poziție de bătaie.
 
Mai mult chiar, în urma vizualizării imaginilor video surprinde de camerele de supraveghere din zonă, rezultă, conform rechizitoriului, că victima era chiar relaxată, fără a se aștepta ca între cei doi să existe vreun episod de violență fizică,
ceea ce duce la concluzia că Andrei ar fi fost luat prin surprindere de loviturile primite. Inculpatul i-ar fi aplicat victimei lovituri puternice cu pumnii ceea ce a făcut victima să se dezechilibreze și să cadă. În cădere, inculpatul ar fi continuat să-l lovească cu pumnii și picioare, până când a rămas inconștientă la pământ.
 
Imediat persoanele prezente în zonă au intervenit inclusiv pentru acordarea primului ajutor victimei și au anunțat telefonic organele de poliție care s-au deplasat de urgență la fața locului unde l-au identificat și pe agresor. Victima a fost dusă la spital. Ulterior, la data de 12 martie a intervenit decesul minorului.
 
Citește și
 
Sentință definitivă în cazul unei crime la Tulcea! I-a înfipt cumnatului un cuțit în zona inimii

Minorul, de 15 ani, din Mangalia, acuzat de moartea lui Andrei, de 13 ani, menținut în arest la domiciliu

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Școala de Tae Chun Do Constanța, medalii la Campionatul Național de Kickboxing Freestyle (GALERIE FOTO)

18 Mar 2024 838

Pompierul din Constanța Ștefan Orza, învins după extra-round în marea finală a Dynamite Fighting Show (GALERIE FOTO + VIDEO)

16 Dec 2023 1998

Județul Constanța Luptătorul de 24 de ani decedat la Fântânele era și fotbalist. „Drum lin către îngeri, fratele nostru!“. Meciul echipei sale, amânat (GALERIE FOTO)

05 Nov 2023 3497

Știri Constanța Oficial de la IPJ Constanța. Un luptător de K1 din Fântânele a murit fulgerător. Iată mesajele de la prieteni (GALERIE FOTO)

04 Nov 2023 3961

„Inimă de leu“ Ștefan Orza, pompierul din Constanța, s-a calificat în finală la Dynamite Fighting Show și va lupta cu „Rambo“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Sep 2023 3325

Constanța Ștefan Orza, în semifinale la Dynamite Fighting Show. „Sunt pompier, de scânteile de pe afiș nu îmi este frică!“ (GALERIE FOTO)

08 Jul 2023 2531

Dynamite Fighting Show Luptătorul constănțean Ștefan Orza, victorie în sferturile Turneului Super 8 (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 May 2023 2519

Cod Roșu la Buzău! Pompierul Ștefan Orza, „Hulk din Constanța“, antrenamente cu legendarul Mike Passenier, pentru gala Dynamite Fighting Show

06 May 2023 2254

Ștefan Orza, debut cu înfrângere în promoția Glory. „Pur și simplu, nu am fost eu“. Mesajul lui Daniel Ghiță

13 Mar 2023 2148

Ziua cea mare pentru „Diamant“ Luptătorul Ștefan Orza, pompier la ISU „Dobrogea“ Constanța, își face debutul în promoția Glory. „Sus România!“ (GALERIE FOTO)

23 Feb 2023 10539

Tulcea. Luptători MMA, trimiși în judecată. Procesul, amânat

22 Feb 2023 5353

Pompier la ISU „Dobrogea“ Ștefan Orza, primul luptător constănțean care va evolua în promoția Glory. „Din Moșneni, Constanța, România - în toată lumea!“

07 Feb 2023 9888

Actorul Marius Chivu, „Nicu Rață“ din „Las Fierbinți“, l-a felicitat pe luptătorul constănțean Mădălin Crăciunică, după victoria din Colosseum Tournament (GALERIE FOTO + VIDEO)

25 Nov 2022 2623

Luptătorii de la Extreme Ronin Fight Constanţa, medalii la Cupa României FRFK. Ei urcaseră pe podium şi la Cupa New K1 Generation

02 Nov 2021 2783

Flagrant după gală! Procurorii DIICOT Tulcea cer menținerea în arest a doi luptători MMA

25 Oct 2021 4342