Coronavirus. Constanța a înregistrat decesul 200 al României. Este o femeie. Cea mai tânără dintre toți care au murit

 
Până în prezent, pe teritoriul județului Constanța au fost confirmate 114 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv internate în spitale din Constanța au decedat 4 persoane și alte 47 au fost declarate vindecate și externate.

În ceea ce privește situația actualizată legată de COVID-19, la nivelul județului Constanța, bilanțul este următorul: 749 de persoane carantinate, respectiv 1.138 de persoane aflate în izolare la domiciliu.
În ultima lună, cele două centre de carantinare din județul Constanța, cel de la Sanatoriul de Recuperare Techirghiol și hotel Flora din stațiunea Mamaia au preluat sute de români repatriați din Italia, ajunși în țară prin intermediul unor transporturi umanitare organizate de Ministerul Afacerilor Externe. În total, vorbim de 605 români care au fost carantinați în Mamaia și în Techirghiol.
În ultimele trei zile, 339 de persoane au plecat spre județele de domiciliu, după ce au terminat perioada de 14 zile de carantinare. Acestora li se adaugă cei 202 români care au ajuns în județele lor și care au plecat din Constanța în weekend. Astfel, un total de 541 de persoane au trecut, cu bine, de cele 14 zile impuse de carantina instituționalizată.
De la intrarea în vigoare a ordonanțelor militare, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, 4.136 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 4.025.391 lei. Dintre acestea, 231 au fost aplicate doar în ultimele 24 de ore, în valoare de 465.000 lei, din care 226, pentru nerespectarea măsurilor impuse prin Ordonanța Militară nr. 3.
 

Patru decese provocate de SARS Cov-19

 
Primul deces al unui pacient infectat cu coronavirus a fost consemnat la Constanța în seara zilei de 28 martie. Bărbatul de 67 ani fusese internat în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța din 25.03.2020. Avea comorbidități: HTA și diabet zaharat. A fost al 32-lea caz la nivel național.
Cazul 117, o femeie de 54 ani din județul Constanța, a fost cea de-a doua victimă a coronavirusului pe plan local. Femeia revenise din Turcia pe data de 13 martie și fusese confirmată pozitiv șase zile mai târziu în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Avea condiții medicale pre-existente (obezitate morbidă); bronho-pneumonii repetate în ultimele 12 luni. Data decesului a fost 02 aprilie a.c.
Cel de-al treilea deces s-a înregistrat pe 5 aprilie. Un alt bărbat, de 66 de ani, contact al unui caz confirmat, internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Nu au fost făcute publice eventuale date legate de bolile conexe ale acestui pacient. Se consemna astfel al 152-lea deces la nivel național.
Cea mai tânără pacientă din Constanța a decedat marți seară (7 aprilie) pe secția ATI a SCBI. Avea 38 de ani. Debutul bolii l-a înregistrat pe data de 23.03.2020, ulterior a fost internată în SCBI CT - Secția ATI pe data de 31.03.2020 și confirmată pozitiv pe 01.04.2020. Tânără nu a avut condiții medicale preexistente. Este al patrulea deces înregistrat la Constanța și cel al 200-lea la nivel național.


Citește și:
 

Coronavirusul schimbă ceremonialul funerar. Constănțeanul ucis de Covid 19, înhumat fără ritualurile religioase specifice cultului musulman

Primul deces înregistrat la Constanța al unui pacient diagnosticat cu noul coronavirus. Bărbatul suferea și de diabet


Încă două decese din cauza COVID-19. Printre victime este și o femeie din Constanța

Încă cinci decese din cauza COVID-19. Printre victime este și un bărbat din județul Constanța

Coronavirus Decesul 200. Femeie, de 38 de ani, din Constanța
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.