Crimă în cartierul Medeea Un bărbat din Constanța a fost condamnat definitiv la închisoare pe viață!

 
 
  • Conform magistraților, victima nu a avut nicio şansă să îşi salveze viaţa de acţiunea feroce a agresorului, deşi numeroasele plăgi de autoapărare de la nivelul ambelor membre superioare au învederat că aceasta a încercat cu disperare să se apere de loviturile repetate de cuţit.
  • „Modul de acţiune evocă faptul că inculpatul a urmărit să îi provoace suferinţe mari victimei sale, ce depăşesc cu mult simpla dorinţă de a-i suprima viaţa şi evidenţiează o ferocitate ieşită din comun, ce poate semnifica cruzime din partea inculpatului“, se mai arată în motivarea judecătorilor, conform portal jurisprudență. 
 
Sentință definitivă în cazul unui bărbat, de 41 de ani, din Constanța, suspectat că și-ar fi ucis prin înjunghiere cumnata! Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, fapta a avut loc în cartierul Medeea din Constanța, iar victima a fost înjunghiată de 42 de ori. Atât judecătorii de la Tribunalul Constanța, cât și cei de la Curtea de Apel Constanța au decis condamnarea inculpatului la închisoare pe viață.
 
Date din anchetă
 
Conform procurorilor, la data de 19 septembrie 2021, în jurul orelor 17.00, în cursul unui conflict spontan, în cursul căruia victima intervenise în sprijinul surorii ei, concubina inculpatului, de care aceasta dorea să se despartă, în locuinţa sa din Constanța, (cartier Medeea) inculpatul a ucis-o pe victima (...), pe care a înjunghiat-o cu cuţitul în zonele toracelui, abdomenului şi membrelor în mod repetat, astfel încât i-a provocat nu mai puţin de 42 de plăgi înjunghiate, leziuni ce au dus la moarte, prin acţiunea sa de violenţă agresorul dând dovadă de cruzime faţă de victimă.
 

În motivarea deciziei, tribunalul a aratat, printre altele, conform portal jurisprudență, că prin raportare la împrejurările concrete de comitere a faptei de violenţă, a atitudinii subiectului activ, a obiectului vulnerant folosit de acesta, idoneu în producerea morţii unei persoane, a zonelor corporale vizate şi lezate, a intensităţii şi numărului loviturilor, adică aplicarea a 42 de lovituri cu cuţitul preponderent spre zona toracico-abdominală a victimei, dar şi peste mâinile cu care aceasta încerca să se apere, precum şi a consecinţelor produse pentru viaţa subiectului pasiv, este învederată intenţia directă a inculpatului de a ucide o victimă care nu a avut nicio şansă să îşi salveze viaţa de acţiunea feroce a agresorului, deşi numeroasele plăgi de autoapărare de la nivelul ambelor membre superioare au învederat că aceasta a încercat cu disperare să se apere de loviturile repetate de cuţit“.

 
 
„Modul de acţiune evocă faptul că inculpatul a urmărit să îi provoace suferinţe mari victimei sale, ce depăşesc cu mult simpla dorinţă de a-i suprima viaţa şi evidenţiează o ferocitate ieşită din comun, ce poate semnifica cruzime din partea inculpatului“, se mai arată în motivarea judecătorilor, conform portal jurisprudență. 
 
Inculpatul are vârsta de 41 ani, nu are antecedente penale, are o ocupaţie stabilă, iar în cursul urmăririi penale a avut o atitudine cooperantă, recunoscând şi regretând uciderea victimei.
 
Potrivit judecătorilor, antecedenţa în agresiunea victimei cât şi violenţa extremă a loviturilor impun de departe o pedeapsă orientată către maximul prevăzut de lege , instanţa, apreciind că pedeapsa detenţiunii pe viaţă răspunde pe deplin exigenţelor cauzei.
 
Sursă text: portal instanțe de judecată și rejust.ro

 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Condamnare definitivă!
Cum motivează judecătorii sentința în cazul morții lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Curtea de Apel, primul termen în dosarul morții unui fost cadru didactic din județul Constanța

19 Mar 2023 751

Constanța. Șase ani de închisoare cu executare pentru tentativă la omor

17 Mar 2023 841

Crimă într-o localitate din județul Constanța! Prima condamnare

15 Mar 2023 1550

Omor calificat în oraș! 26 de ani de închisoare cu executare

14 Mar 2023 2602

Tentativă de omor în zona ICIL, din Constanța! Sentință definitivă

14 Mar 2023 1333

Crimă în Constanța! Șapte ani de închisoare pentru bărbatul acuzat că și-a înjunghiat tatăl

13 Mar 2023 783

Scene ca-n „Final destination“, la Cogealac! Ce spune procurorul criminalist Zafer Sadîc (VIDEO)

23 Feb 2023 8921

Constanța. Condamnare pentru o crimă fără cadavru! Dosarul, în apel

19 Feb 2023 1014

Crimă în județul Constanța! Sentință definitivă

30 Jan 2023 7675

Constanța. Bărbat acuzat de uciderea unui psiholog școlar! Anunțul judecătorilor

17 Jan 2023 923

Condamnare definitivă! Cum motivează judecătorii sentința în cazul morții lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia

07 Jan 2023 4249

Omor calificat la Tulcea! Detalii cu un puternic impact emoțional! Dosarul, judecat la Constanța.

24 Dec 2022 14892

Dependentă de TikTok și Youtube Închisoare cu executare pentru o femeie din Constanța care se crede Sfânta Maria!

23 Dec 2022 4042

Scene șocante în zona ICIL, din Constanța! Prima condamnare

15 Dec 2022 3340

Închisoare pe viață pentru un bărbat din Constanța! Anunțul judecătorilor de la Curtea de Apel

15 Dec 2022 6903