Criza coronavirusului. Se ia în calcul conversia temporară a Spitalului de Pneumoftiziologie Palazu Mare în spital auxiliar de infecțioase


Criza epidemiei de Coronavirus se acutizează și la Constanța, chiar dacă Grupul de Comunicare Strategică nu mai face publice, pe județe, numărul cazurilor noi de îmbolnăviri cu virusul COVID-19. Să nu pierdem din vedere că în centrele de carantină din județ vor continua să vină românii repatriați din zonele roșii din Europa, astfel numărul celor care ar putea avea nevoie de spitalizare ar putea să crească considerabil.
 
Spital de Boli Infecțioase din Constanța, centru regional de tratare a noului Coronavirus, are o capacitate de 220 de locuri, tocmai din această cauză, autoritățile caută soluții pentru spitale suport care să asigure necesarul de paturi.
Prefectul județului Constanța, George Niculescu, a declarat că „a purtat discuții cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Constanța, despre conversia temporară a Spitalului de Pneumoftiziologie Palazu Mare într-un spital auxiliar de infecțioase, care poate primi pacienți, în ipoteza în care capacitatea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase va fi depășită”.
 
Niculescu menționează că a avut o întâlnire cu medici de la SCJU Constanța, Spitalul de Boli Infecțioase și Centrul Regional de Transfuzii. „Împreună, am discutat despre posibilitatea ca testările să se poată face și în alte centre din județ (de exemplu Cernavodă, Mangalia sau Medgidia), care apoi să fie interpretate la Constanța. Am discutat despre diferite scenarii în care putem intra în viitorul apropiat, despre posibilitatea de a avea disponibile mai multe aparate PCR.  Astăzi, SBI mai are 690 de teste pe stoc. Această capacitate de testare nu a fost afectată de românii carantinați în județul Constanța,  probele au fost prelevate de DSP, dar trimise la București. Vrem să mărim capacitatea de testare, este o prioritate pentru mine. Odată cu spitalul mobil vine și un aparat real time. Am făcut solicitare să mai vină unul din Cluj. Aștept să se încheie un parteneriat între DSP și DSP, acolo există un astfel de aparat care poate fi folosit”, mai spune prefectul județului Constanța.
 

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, buget de 1,4 milioane de lei pentru următoarele echipamente

 
În contextul actual al răspândirii infecțiilor cu noul Coronavirus - COVID-19, Consiliul Județean Constanța a adoptat rectificarea bugetelor de venituri și cheltuieli, a listelor de investiții ale Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei”, precum și ale Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța. S-au alocat 4,4 milioane de lei pentru achiziționarea mai multor echipamente medicale, materiale sanitare și dezinfectanți.
Aceste sume vor fi folosite pentru achiziționarea mai multor aparate deosebit de necesare atât testării în vederea diagnosticării COVID-19, cât și tratării pacienților.
 
În ceea ce privește Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, suma aprobată de 1,4 milioane lei va fi folosită pentru următoarele echipamente:
- 1,1 milioane lei pentru achiziționarea de materiale sanitare, reactivi, materiale de protecția muncii;
- 800 mii lei pentru achiziționarea a 1.400 de kituri testare COVID-19;
- 300.000 lei pentru achiziționare dezinfectanți.

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sorin Ciutureanu, revocat din Consiliile de Administrație ale spitalelor aflate în subordinea CJ Constanța (DOCUMENT)

16 Apr 2024 672

DNA a reținut doi angajați ai Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău!

23 Feb 2024 540

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța a obținut autorizația de construire pentru refacerea gardului

22 Feb 2024 578

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța construiește un corp nou, cu destinația de investigații imagistice (DOCUMENT)

19 Feb 2024 780

Declarații de avere Constanța Ariadna - Petronela Fildan, director medical la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, averea și interesele (DOCUMENTE)

12 Feb 2024 1145

Mai multe posturi scoase la concurs de Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța. Vezi dacă te încadrezi

06 Feb 2024 1825

Aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, pe lista proiectelor analizate în ședința CJC (DOCUMENTE)

04 Feb 2024 655

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța Mihai Lupu, prezent la inaugurarea "Ansamblului Modular Spitalizare de zi"

18 Dec 2023 838

Un urs observat în apropierea Spitalului de Pneumoftiziologie Bisericani din județul Neamț. Locuitorii avertizați prin mesaj Ro Alert

21 Nov 2023 848

Percheziţii DGA la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Bucureşti! Mai mulţi medici, suspectaţi că ar fi luat mită de la pacienţi

20 Sep 2023 1030

Primul pacient din vestul țării infectat cu virusul West Nile, internat la un spital din Timișoara

30 Aug 2023 712

Ședință CJC Membri numiți în Consiliul de administrație al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța. Despre cine este vorba (DOCUMENT)

20 Dec 2022 1619

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie vrea să achiziționeze un ansamblu modular pentru spitalizare de zi

11 Sep 2022 1204

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța a cumpărat oxigen medicinal (DOCUMENT)

22 Jun 2022 1210

Spitalul Clinic De Pneumoftiziologie Constanța a atribuit un contract pentru furnizarea de energie electrică (DOCUMENT)

21 Jun 2022 1131