Deschidere editie

Criza coronavirusului. Se ia în calcul conversia temporară a Spitalului de Pneumoftiziologie Palazu Mare în spital auxiliar de infecțioase


Criza epidemiei de Coronavirus se acutizează și la Constanța, chiar dacă Grupul de Comunicare Strategică nu mai face publice, pe județe, numărul cazurilor noi de îmbolnăviri cu virusul COVID-19. Să nu pierdem din vedere că în centrele de carantină din județ vor continua să vină românii repatriați din zonele roșii din Europa, astfel numărul celor care ar putea avea nevoie de spitalizare ar putea să crească considerabil.
 
Spital de Boli Infecțioase din Constanța, centru regional de tratare a noului Coronavirus, are o capacitate de 220 de locuri, tocmai din această cauză, autoritățile caută soluții pentru spitale suport care să asigure necesarul de paturi.
Prefectul județului Constanța, George Niculescu, a declarat că „a purtat discuții cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Constanța, despre conversia temporară a Spitalului de Pneumoftiziologie Palazu Mare într-un spital auxiliar de infecțioase, care poate primi pacienți, în ipoteza în care capacitatea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase va fi depășită”.
 
Niculescu menționează că a avut o întâlnire cu medici de la SCJU Constanța, Spitalul de Boli Infecțioase și Centrul Regional de Transfuzii. „Împreună, am discutat despre posibilitatea ca testările să se poată face și în alte centre din județ (de exemplu Cernavodă, Mangalia sau Medgidia), care apoi să fie interpretate la Constanța. Am discutat despre diferite scenarii în care putem intra în viitorul apropiat, despre posibilitatea de a avea disponibile mai multe aparate PCR.  Astăzi, SBI mai are 690 de teste pe stoc. Această capacitate de testare nu a fost afectată de românii carantinați în județul Constanța,  probele au fost prelevate de DSP, dar trimise la București. Vrem să mărim capacitatea de testare, este o prioritate pentru mine. Odată cu spitalul mobil vine și un aparat real time. Am făcut solicitare să mai vină unul din Cluj. Aștept să se încheie un parteneriat între DSP și DSP, acolo există un astfel de aparat care poate fi folosit”, mai spune prefectul județului Constanța.
 

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, buget de 1,4 milioane de lei pentru următoarele echipamente

 
În contextul actual al răspândirii infecțiilor cu noul Coronavirus - COVID-19, Consiliul Județean Constanța a adoptat rectificarea bugetelor de venituri și cheltuieli, a listelor de investiții ale Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei”, precum și ale Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța. S-au alocat 4,4 milioane de lei pentru achiziționarea mai multor echipamente medicale, materiale sanitare și dezinfectanți.
Aceste sume vor fi folosite pentru achiziționarea mai multor aparate deosebit de necesare atât testării în vederea diagnosticării COVID-19, cât și tratării pacienților.
 
În ceea ce privește Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, suma aprobată de 1,4 milioane lei va fi folosită pentru următoarele echipamente:
- 1,1 milioane lei pentru achiziționarea de materiale sanitare, reactivi, materiale de protecția muncii;
- 800 mii lei pentru achiziționarea a 1.400 de kituri testare COVID-19;
- 300.000 lei pentru achiziționare dezinfectanți.

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT & VIDEO Rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului Constanța, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean

23 Mar 2020 570

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța angajează asistent medical

29 Aug 2019 526

Post vacant la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa

09 Aug 2019 1159

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța scoate la concurs un post vacant

13 May 2019 657

Post vacant la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa. Când este programat concursul și cine poate participa

21 Mar 2019 943

Câți pacienţi confirmaţi cu acinetobacter sunt în acest moment la Institutul ''Marius Nasta''

21 Feb 2019 638

Inspectorii sanitari au decis sistarea activităţii blocului operator şi a secţiei ATI din cadrul Institutului „Marius Nasta”

19 Feb 2019 700

Două persoane au murit la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta" din Capitală. Ce a cauzat decesul

15 Feb 2019 598

Amendamentele depuse la proiectul de buget de către deputatul PMP Robert Turcescu (document)

12 Feb 2019 2019

DSP cere respectarea planului de conformare Se caută soluţii pentru construirea unui pavilion nou în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa

12 Feb 2019 1875

Ce firme vor furniza echipamente noi Spitalului de Pneumoftiziologie Constanţa (document)

05 Jan 2019 1177

Bugetul de venituri și cheltuieli pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, modificat (document)

18 Dec 2018 542

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa vrea să înfiinţeze un compartiment de reabilitare respiratorie

27 Jul 2018 537

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Constanţa”, din Palazu Mare, scoate la concurs mai multe posturi

09 Jul 2018 5942

Incendiu la un spital din Valea Iaşilor Peste o sută de pacienţi şi medici, evacuaţi

14 May 2018 915