Deschidere editie

Criză sau nu,Sportul constănţean se „hrăneşte" cu zeci de miliarde din bugetul judeţean

01sporturi-cjc.jpgConsiliul Judeţean Constanţa reunit ieri în şedinţa extraordinară a lunii februarie, a adoptat o serie de proiecte referitoare la alocarea unor sume de bani sportului constănţean.

Este vorba despre alocarea de bani Fundaţiei pentru Promovarea Sportului Constănţean, Clubului Sportiv Handbal Club Municipal Constanţa, Clubului Sportiv CS Volei 2004 Tomis, Clubului Sportiv Volei Municipal Tomis, Clubului Sportiv Rugby Club Judeţean Farul, Clubului Sportiv „Baschet Club Farul", Clubului Sportiv Universitar Neptun al Universităţii Maritime Constanţa - secţia de handbal feminin, dar şi Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa.

De departe, cel mai norocos club se poate considera Handbal Club Municipal Constanţa. Altfel spus, HCM-ul de suflet al preşedintelului CJC, Nicuşor Constantinescu. Probabil că n-ar trebui să ne surprindă faptul că HCM primeşte „crema" banilor judeţeni dedicaţi sportului: 4 milioane de lei. Preşedinte al HCM este chiar Nicuşor Constantinescu, iar directorul executiv al Clubului este consilierul local PSD Ali Nurhan.

În ordinea descrescătoare a alocărilor de bani, următoarea pe listă este Fundaţia pentru Promovarea Sportului Constănţean. Unul dintre membrii cu notorietate ai acestei fundaţii este social-democratul Cristian Zgabercea, şeful Direcţiei pentru Cultură, Învăţământ, Sport, Sănătate, Organizare de Evenimente şi Protocol din cadrul CJC, un apropiat al lui Nicuşor Constantinescu. Fundaţia a primit, ieri, 3 milioane de lei. Doar consilierul judeţean PDL Mihai Petre s-a abţinut la votul acestui proiect.

Două milioane o dată, două milioane de două ori... Câştigătorul este...

Bani din bugetul judeţean merg şi la Rugby Club Judeţean Farul Constanţa, pentru susţinerea activităţii competiţionale în 2012, aşa cum se arată în proiectul de hotărâre. Clubul, „păstorit" de Aurelian Arghir, fost consilier local PSD, a primit suma de două milioane de lei.

Urmează, în ordine, Clubul Sportiv CS Volei 2004 Tomis Constanţa, al cărui preşedinte este Cristian Zgabercea. Clubul a primit, de la CJC, 1.700.000 de lei.

Clubul Sportiv Volei Municipal Tomis Constanţa, „vegheat" de controversatul om de afaceri Gabriel-Sorin Strutinski, partener de afaceri al echipei Mazăre - Constantinescu, se bucură, pentru acelaşi an competiţional 2012, de un milion de lei.

Tot de un milion de lei şi tot pentru activitatea competiţională beneficiază, în 2012, Clubul Sportiv Universitar Neptun al Universităţii Maritime Constanţa - secţia de handbal feminin. Preşedintele clubului este Paul Alexa.

Baschet Club Farul Constanţa, care-l are ca preşedinte pe Petrică Munteanu, şeful Direcţiei Relaţii Internaţionale şi Organizări Evenimente din cadrul Primăriei Constanţa, „papă" din bugetul judeţean „doar" 600.000 de lei.

Cea mai mică sumă de bani a fost alocată Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, al cărei director executiv este (încă) Elena Frâncu. Direcţia a primit „pentru susţinerea competiţiilor sportive ciclistice «Turul Dobrogei» 2012 şi «Turul României» 2012" doar 100.000 de lei.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Conducerea Consiliului Judeţean, interpelată de consilierul Bola - „De ce am plătit, din bani publici, o strategie judeţeană în turism care nu este gata şi despre stadiul căreia nu suntem informaţi?“ (document)

26 Jun 2019 919

Un SRL înființat anul acesta vrea să organizeze Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia 2019, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Consiliul Județean (documente)

25 Jun 2019 1363

LIVE TEXT Consiliul Județean Constanța, convocat în ședință. Aleşii judeţeni au respins înfiinţarea unui post de director adjunct la Direcţia de Pază (galerie foto)

24 Jun 2019 971

Rom Tech va furniza către ISU „Dobrogea“ un sistem cromatograf pentru limitarea pericolului în timpul intervenţiilor

21 Jun 2019 863

Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă ordinară

14 Jun 2019 528

„Firma responsabilă refuză să repare sistemul de climatizare și practică șantajul“ Constănțenii care merg să susțină examenul de permis la Pavilionul Expozițional, sufocați, la propriu (document)

12 Jun 2019 893

O firmă din Brașov cu administrator constănțean se va ocupa de proiectarea noului sediu al Serviciului Clinic Județean de Medicină Legală

12 Jun 2019 661

O nouă achiziție de arbori făcută de Consiliul Judeţean Constanţa

12 Jun 2019 544

Consiliul Judeţean Constanţa cumpără analizoare pentru testarea în trafic a şoferilor privind consumul de droguri

05 Jun 2019 502

Președintele CJC, Horia Țuțuianu pare să nu se teamă de votul uninominal „Am proiecte de finalizat, e prematur să vorbesc despre candidatura în 2020"

03 Jun 2019 1159

Care este bugetul Consiliului Județean Constanța pentru evenimentele, programele culturale și sportive de interes local și județean

30 May 2019 1011

Consiliul Judeţean Constanţa scoate la concurs un post vacant. Cine poate participa

27 May 2019 656

Horia Ţuţuianu a semnat trei contracte de finanţare

23 May 2019 486

​Ce mesaj are șeful CJC pentru președintele Klaus Iohannis (video)

22 May 2019 1839

Imagini de la eveniment Compartimentul de Îngrijiri Paliative, “Casa Soarelui” din Constanța, redeschis (galerie foto + video)

22 May 2019 1305