Deschidere editie

Criză sau nu,Sportul constănţean se „hrăneşte" cu zeci de miliarde din bugetul judeţean

01sporturi-cjc.jpgConsiliul Judeţean Constanţa reunit ieri în şedinţa extraordinară a lunii februarie, a adoptat o serie de proiecte referitoare la alocarea unor sume de bani sportului constănţean.

Este vorba despre alocarea de bani Fundaţiei pentru Promovarea Sportului Constănţean, Clubului Sportiv Handbal Club Municipal Constanţa, Clubului Sportiv CS Volei 2004 Tomis, Clubului Sportiv Volei Municipal Tomis, Clubului Sportiv Rugby Club Judeţean Farul, Clubului Sportiv „Baschet Club Farul", Clubului Sportiv Universitar Neptun al Universităţii Maritime Constanţa - secţia de handbal feminin, dar şi Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa.

De departe, cel mai norocos club se poate considera Handbal Club Municipal Constanţa. Altfel spus, HCM-ul de suflet al preşedintelului CJC, Nicuşor Constantinescu. Probabil că n-ar trebui să ne surprindă faptul că HCM primeşte „crema" banilor judeţeni dedicaţi sportului: 4 milioane de lei. Preşedinte al HCM este chiar Nicuşor Constantinescu, iar directorul executiv al Clubului este consilierul local PSD Ali Nurhan.

În ordinea descrescătoare a alocărilor de bani, următoarea pe listă este Fundaţia pentru Promovarea Sportului Constănţean. Unul dintre membrii cu notorietate ai acestei fundaţii este social-democratul Cristian Zgabercea, şeful Direcţiei pentru Cultură, Învăţământ, Sport, Sănătate, Organizare de Evenimente şi Protocol din cadrul CJC, un apropiat al lui Nicuşor Constantinescu. Fundaţia a primit, ieri, 3 milioane de lei. Doar consilierul judeţean PDL Mihai Petre s-a abţinut la votul acestui proiect.

Două milioane o dată, două milioane de două ori... Câştigătorul este...

Bani din bugetul judeţean merg şi la Rugby Club Judeţean Farul Constanţa, pentru susţinerea activităţii competiţionale în 2012, aşa cum se arată în proiectul de hotărâre. Clubul, „păstorit" de Aurelian Arghir, fost consilier local PSD, a primit suma de două milioane de lei.

Urmează, în ordine, Clubul Sportiv CS Volei 2004 Tomis Constanţa, al cărui preşedinte este Cristian Zgabercea. Clubul a primit, de la CJC, 1.700.000 de lei.

Clubul Sportiv Volei Municipal Tomis Constanţa, „vegheat" de controversatul om de afaceri Gabriel-Sorin Strutinski, partener de afaceri al echipei Mazăre - Constantinescu, se bucură, pentru acelaşi an competiţional 2012, de un milion de lei.

Tot de un milion de lei şi tot pentru activitatea competiţională beneficiază, în 2012, Clubul Sportiv Universitar Neptun al Universităţii Maritime Constanţa - secţia de handbal feminin. Preşedintele clubului este Paul Alexa.

Baschet Club Farul Constanţa, care-l are ca preşedinte pe Petrică Munteanu, şeful Direcţiei Relaţii Internaţionale şi Organizări Evenimente din cadrul Primăriei Constanţa, „papă" din bugetul judeţean „doar" 600.000 de lei.

Cea mai mică sumă de bani a fost alocată Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, al cărei director executiv este (încă) Elena Frâncu. Direcţia a primit „pentru susţinerea competiţiilor sportive ciclistice «Turul Dobrogei» 2012 şi «Turul României» 2012" doar 100.000 de lei.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nicuşor Constantinescu cere contopirea celor două condamnări definitive

15 Feb 2019 584

Numeroase contracte de la CJC Mara Construct SRL a intrat în insolvenţă. Se schimbă administratorul judiciar

15 Feb 2019 485

Consilierul judeţean Bogdan Bola trage un semnal de alarmă „Copiii cu boli rare mor, iar Spitalul Judeţean Constanţa nu are un compartiment de neurologie infantilă!“ (document)

15 Feb 2019 432

​Pentru ce realizează Consiliul Județean Constanța studiu de evaluare a riscului?

13 Feb 2019 389

DSP cere respectarea planului de conformare Se caută soluţii pentru construirea unui pavilion nou în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa

12 Feb 2019 990

Angajaţii Consiliului Judeţean Constanţa vor primi vouchere de vacanţă

11 Feb 2019 410

Finanţări nerambursabile Bani de la bugetul judeţului Constanţa pentru domeniul sport. Detalii despre beneficiari şi proiectele lor

11 Feb 2019 1148

Anul trecut au plătit 10.000 de euro! CJC cumpără servicii pentru standul de la Târgul de Turism al României

10 Feb 2019 331

Oficial de la Consiliul Județean Constanța despre proiectul analizat în ședința extraordinară ce vizează introducerea subvenției de transport pentru elevi

07 Feb 2019 483

AEC solicită consilierilor să dea dovadă de responsabilitate și să fie prezenți la ședința de Consiliu Județean!

07 Feb 2019 439

Incompatibilitatea președintelui CJC, Horia Țuțuianu, pe înțelesul tuturor Firma familiei a înapoiat banii către CJC. Ce a decis ÎCCJ într-un caz similar al unui fost director al Neptun-Olimp SA! (documente)

07 Feb 2019 2459

Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă extraordinară. Acordarea facilităţilor la transport pentru elevi şi studenţi, pe ordinea de zi

04 Feb 2019 347

PNL solicită conducerii CJC ședință de îndată pentru acordarea facilităților la transport pentru elevi și studenți (galerie foto)

03 Feb 2019 453

Președintele CJ Constanța, Marius Horia Țuțuianu, găsit în incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate. Cum comentează preşedintele CJC

31 Jan 2019 1925

Preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, încearcă dezamorsarea conflictului cu Asociaţia Elevilor din Constanţa

31 Jan 2019 621