Criză sau nu,Sportul constănţean se „hrăneşte" cu zeci de miliarde din bugetul judeţean

01sporturi-cjc.jpgConsiliul Judeţean Constanţa reunit ieri în şedinţa extraordinară a lunii februarie, a adoptat o serie de proiecte referitoare la alocarea unor sume de bani sportului constănţean.

Este vorba despre alocarea de bani Fundaţiei pentru Promovarea Sportului Constănţean, Clubului Sportiv Handbal Club Municipal Constanţa, Clubului Sportiv CS Volei 2004 Tomis, Clubului Sportiv Volei Municipal Tomis, Clubului Sportiv Rugby Club Judeţean Farul, Clubului Sportiv „Baschet Club Farul", Clubului Sportiv Universitar Neptun al Universităţii Maritime Constanţa - secţia de handbal feminin, dar şi Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa.

De departe, cel mai norocos club se poate considera Handbal Club Municipal Constanţa. Altfel spus, HCM-ul de suflet al preşedintelului CJC, Nicuşor Constantinescu. Probabil că n-ar trebui să ne surprindă faptul că HCM primeşte „crema" banilor judeţeni dedicaţi sportului: 4 milioane de lei. Preşedinte al HCM este chiar Nicuşor Constantinescu, iar directorul executiv al Clubului este consilierul local PSD Ali Nurhan.

În ordinea descrescătoare a alocărilor de bani, următoarea pe listă este Fundaţia pentru Promovarea Sportului Constănţean. Unul dintre membrii cu notorietate ai acestei fundaţii este social-democratul Cristian Zgabercea, şeful Direcţiei pentru Cultură, Învăţământ, Sport, Sănătate, Organizare de Evenimente şi Protocol din cadrul CJC, un apropiat al lui Nicuşor Constantinescu. Fundaţia a primit, ieri, 3 milioane de lei. Doar consilierul judeţean PDL Mihai Petre s-a abţinut la votul acestui proiect.

Două milioane o dată, două milioane de două ori... Câştigătorul este...

Bani din bugetul judeţean merg şi la Rugby Club Judeţean Farul Constanţa, pentru susţinerea activităţii competiţionale în 2012, aşa cum se arată în proiectul de hotărâre. Clubul, „păstorit" de Aurelian Arghir, fost consilier local PSD, a primit suma de două milioane de lei.

Urmează, în ordine, Clubul Sportiv CS Volei 2004 Tomis Constanţa, al cărui preşedinte este Cristian Zgabercea. Clubul a primit, de la CJC, 1.700.000 de lei.

Clubul Sportiv Volei Municipal Tomis Constanţa, „vegheat" de controversatul om de afaceri Gabriel-Sorin Strutinski, partener de afaceri al echipei Mazăre - Constantinescu, se bucură, pentru acelaşi an competiţional 2012, de un milion de lei.

Tot de un milion de lei şi tot pentru activitatea competiţională beneficiază, în 2012, Clubul Sportiv Universitar Neptun al Universităţii Maritime Constanţa - secţia de handbal feminin. Preşedintele clubului este Paul Alexa.

Baschet Club Farul Constanţa, care-l are ca preşedinte pe Petrică Munteanu, şeful Direcţiei Relaţii Internaţionale şi Organizări Evenimente din cadrul Primăriei Constanţa, „papă" din bugetul judeţean „doar" 600.000 de lei.

Cea mai mică sumă de bani a fost alocată Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, al cărei director executiv este (încă) Elena Frâncu. Direcţia a primit „pentru susţinerea competiţiilor sportive ciclistice «Turul Dobrogei» 2012 şi «Turul României» 2012" doar 100.000 de lei.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a bătut palma cu o firmă din Buzău pentru cadastrarea unor imobile ale județului (DOCUMENT)

28 Mar 2024 301

Anăstase Caraiola, acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA Constanța! Condamnare

28 Mar 2024 524

Ședință CJ Constanța 28 de milioane de euro, alocați pentru modernizarea drumului dintre Techirghiol și Arsa (DOCUMENT)

26 Mar 2024 543

Cumpărări directe O firmă din județul Harghita va furniza toalete ecologice Consiliului Județean Constanța (DOCUMENTE)

26 Mar 2024 477

Consilierii din Constanța vor vota pentru actualizarea indicatorilor tehnico – economici aferenți reabilitării și modernizării a două drumuri județene (DOCUMENT)

26 Mar 2024 478

Proiect pe masa consilierilor din Constanța Peste 55 de milioane de lei pentru modernizarea tronsonului de drum cuprins între Tuzla și Biruința (DOCUMENT)

26 Mar 2024 396

Ședință CJ Constanța Programul de lucrări la drumurile județene din județul Constanța, pe anul 2024 pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 880

Ședință CJ Constanța Se votează cotizațiile și contribuțiile UAT Județul Constanța la mai multe asociații, pe anul 2024 (DOCUMENT)

24 Mar 2024 618

Ședință CJC Se votează prelungirea mandatelor administratorilor provizorii și bugetul de la Drumuri Județene SA (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 928

Două terenuri vor trece din proprietatea Primăriei Băneasa în domeniul public al UAT Județul Constanța. Iată de ce! (DOCUMENT)

24 Mar 2024 478

Indicatorii tehnico-economici, aprobați de CJ Constanța Centrul de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități, CIA Delfinul din Agigea, va avea 50 de locuri (DOCUMENT)

24 Mar 2024 418

Proiectul, în atenția consilierilor județeni Consiliul Județean Constanța va moderniza Oborul General Scărișoreanu, comuna Amzacea (DOCUMENT)

24 Mar 2024 385

Ședință CJC Se aprobă costurile proiectului „Construire Corp nou - Urgențe - Traumatologie din cadrul SCJU Constanța" (DOCUMENT)

24 Mar 2024 444

Ziua Evidenței Persoanelor, marcată pe 24 martie Azi se împlinesc 103 ani de la înființarea oficială a structurilor specializate de evidență a persoanelor (DOCUMENT)

24 Mar 2024 556

Două companii împart contractul de curățenie și întreținere a sediilor și spațiilor administrate de Consiliul Județean Constanța pentru următorii 2 ani!(DOCUMENT)

22 Mar 2024 889