Deschidere editie

Cu proiectu-n mână şi dezinformarea-n gură Scările de la plaja Modern, administrate de Confort Urban. Proiectul a trecut şi fără voturile PNL! (document)

Misia noastră este, printre altele, să rămânem „scrofuloşi la datorie“, vorba lui Pristanda, personaj creionat de nenea Iancu. Tocmai de aceea facem corecţia necesară, după ce, săptămâna trecută, primarul Decebal Făgădău a indus în eroare constănţenii, sperăm, dintr-o regretabilă greşeală, şi a anunţat că şi anul acesta treptele de acces vor rămâne nereabilitate, după ce consilierii PNL au trântit proiectul la vot în şedinţa de Consiliu Local Municipal.
 
Este vorba despre proiectul pentru modificarea HCL nr. 63 din 2013 privind aprobarea contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat din municipiul Constanţa, care, într-adevăr, nu a fost votat de şapte consilierii locali liberali, însă a trecut cu votul celorlalţi 18 aleşi locali prezenţi la şedinţa CLM.
 
De altfel, consilierii liberali şi-au motivat votul negativ pentru acest proiect prin faptul că primarul nu a dorit să o treacă în calitate de co-iniţiator la proiect şi pe colega lor Mihaela Andrei, cea care ar fi făcut primul pas pentru preluarea şi recondiţionarea treptelor de la plaja Modern.
 
Prin urmare, din acest moment, primarul Constanţei nu mai are nicio scuză şi este obligat să demareze proiectul de reabilitare a treptelor de acces spre plaja Modern, povestea cu orgoliile liberale nu mai poate ţine.
 
În continuare, vă redăm schimbul de declaraţii de după şedinţa de CLM din data de 28 iunie 2018 dintre consilierul local PNL Mihaela Andrei, cea care susţine că primarul i-ar fi furat proiectul de hotărâre ce viza reabilitarea aceloraşi scări, şi primarul Decebal Făgădău, iniţiatorul proiectului, pentru a vă reaminti contextul în care s-a produs această eroare de comunicare din partea edilului-şef.
 
Mihaela Andrei: Motivarea lui Decebal Făgădău cum că proiectul meu nu a fost complet este jalnică şi lipsită de orice logică, în condiţiile în care scopul este acelaşi. Este trist că suntem conduşi de un primar fără coloană vertebrală“.
Decebal Făgădău:  „Nu poţi să arunci trei vorbe pe o coală de hârtie şi să spui că ai făcut un proiect. Fără notă de fundamentare, fără expunere de motive. Eu am propus aprobarea transferului acelor scări către Confort Urban pentru a putea fi reabilitate. Eu nu bat câmpii cum fac alţii. Asta e. Din cauza liberalilor, acele scări vor rămâne în aceeaşi situaţie“.
 
Pe de altă parte, au trecut mai bine de trei ani de la dorinţa declarată a primarului Decebal Făgădău de a amenaja zona de acces în Portul Turistic Tomis şi, până în prezent, nu a fost parcursă nici măcar prima fază a proiectului, şi anume darea în administrare a scărilor către SC Confort Urban SRL.
 
În anul 2015, primarul Făgădău afirma că va investi nouă milioane de euro, din bugetul Uniunii Europene şi din cel local, în amenajarea integrată a zonei de acces pe o lungime de aproximativ 2,6 km, de la Comandamentul Marinei până în dreptul străzii Mihai Eminescu. Între timp, zona spaţiului verde din jurul scărilor a fost invadată de gunoaie, de copaci crescuţi sălbatic. 
 
Ce spune reprezentantul Confort Urban 
 
În urmă cu câteva luni, directorul general al Confort Urban, Constantin Florian Andrei, afirma că scările care asigură accesul către plaja Modern ar putea fi reabilitate cu fonduri de la Uniunea Europeană. „În acest moment, partea de faleză nu se află în administrarea societăţii noastre, însă, în cazul în care aceasta ne fi predată, vor fi făcute demersurile necesare în vederea accesării de fonduri europene pentru reabilitarea treptelor“, spunea şeful Confort Urban.
 
Acum, după ce s-a dovedit că, în realitate, proiectul care viza predarea spre administrarea SC Confort Urban a următoarelor obiective - promenada Mamaia, scări de acces la plaja Modern, aleile de acces din zona Bazinului de înot „Gheorghe Oancea“ şi cele din zona Gravity Park - a trecut de votul consilierilor, lucrurile trebuie să se mişte, altfel, declaraţiile primarului pot fi considerate de rea-credinţă. O vorbă din popor spune „Cine umblă cu traista de dezinformări nu o duce mult“!
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza proiectul de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 63 din 2013 privind aprobarea contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat din municipiul Constanţa.

Citeşte şi:
 
Scările de acces spre plaja Modern din Constanţa rămân în paragină. Consilierii PNL îl acuză pe Decebal Făgădău că a „furat“ proiectul unui consilier liberal. Drept urmare, i-au trântit proiectul edilului-şef (document)

 
Recondiţionare prin accesare de fonduri europene Liberalii din CLM insistă. De ce nu predă Primăria Constanţa scările de acces spre Plaja Modern către Confort Urban?

 
Şedinţele de Consiliu Local Municipal de la Constanţa devin nefrecventabile. Printre nervi şi vociferări, s-a votat regulamentul privind parcările. PUZ-urile cu probleme au fost retrase (galerie foto + document)

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consilierii personali ai primarului Făgădău, membri în Consiliul de Administraţie al Ecosal SRL

21 Sep 2018 684

Unitățile de învățământ din Constanța se confruntă cu lipsuri elementare. PNL îi cere primarului Făgădău să investească în educație

11 Sep 2018 307

Familiile care locuiesc în căminul fostului Liceu „Vasile Pârvan”, păsuite până la primăvară. Schimb de replici între locatari şi primarul Făgădău!

11 Sep 2018 1607

Huţucă - „Domnule Făgădău, aţi lăsat Constanţa pradă mizeriei, ţânţarilor şi ruinei!“

01 Sep 2018 524

Ce prevede regulamentul de organizare şi funcţionare al aparatului de specialitate al primarului Decebal Făgădău (document)

31 Aug 2018 218

Premieră în administraţia condusă de Făgădău Luna aceasta nu se întruneşte Consiliul Local Constanţa, deşi comisiile de specialitate au lucrat în regim normal

29 Aug 2018 1306

Constănţeanul supărat Aproape 30 de familii cer ajutorul primarului Făgădău. Oamenilor li s-a spus că urmează să fie evacuaţi pentru a face loc noului sediu al Poliţiei Locale! (galerie foto)

29 Aug 2018 4486

Ultima declaraţie de avere a fost depusă anul trecut Când a câştigat la Loto primarul Decebal Făgădău? (documente)

14 Aug 2018 3704

Autorităţile publice, obligate să prezinte raport de activitate periodic, inclusiv în Monitorul Oficial Primăria Constanţa încalcă Legea nr. 544 din 2001

08 Aug 2018 526

Editorial Zona istorică a Constanţei trebuie să devină pietonală. Nu e un moft, e de bun-simţ!

04 Aug 2018 747

Decebal Făgădău - „Imaginea oraşului este cartea de vizită a fiecăruia dintre noi!“

04 Aug 2018 1390

Deputatul Ion Stelian spune că primarul Făgădău a avut o reacţie deplorabilă faţă de inițiativa "Fără penali în funcții publice"

02 Aug 2018 1202

Sala de tenis de masă de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” din Constanţa va fi reabilitată şi modernizată

02 Aug 2018 376

Decebal Făgădău - „Oricând vrea Gică Hagi să se întoarcă acasă, e bine-venit“

01 Aug 2018 2738

„Mă voi întâlni cu operatorii economici, pentru a le asculta argumentele“ Făgădău anunţă o nouă dezbatere publică privind Regulamentul de acces în zona peninsulară a Constanţei

01 Aug 2018 700

Suporterii au venit ieri la şedinţa de Consiliu Local Municipal Constanţa „SSC Farul a fost în pericol real de desfiinţare“ (galerie foto)

01 Aug 2018 4508

Ce planuri are municipalitatea cu stadionul „Farul“ din Constanţa

31 Jul 2018 3229

„Vreau să-i ajut, nu să-i încurc“ Primarul Decebal Făgădău. Pe larg, despre SSC Farul, finanţarea clubului şi întâlnirea cu Ciprian Marica

31 Jul 2018 2974

Ce spune primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău despre contracandidații de la viitoarele alegeri locale

31 Jul 2018 1497

Un nou atac liberal la adresa primarului Decebal Făgădău pe tema spaţiilor verzi din Constanţa

27 Jul 2018 613

La nici un an de la înființare Soția primarului Făgădău și asociatul său au decis dizolvarea unei afaceri în domeniul medical

26 Jul 2018 1054

Sondaj de opinie Sunteţi de acord cu restricţionarea accesului auto în zona peninsulară?

23 Jul 2018 2790

Constanța. Frontiera Tomis a câștigat ediția 2018 a Cupei României la oină

21 Jul 2018 1618

RATC Constanța își mărește parcul auto! Au fost achiziționate peste 100 de autobuze Isuzu Cityport noi

16 Jul 2018 1369

A fost semnat contractul de furnizare a celor 104 autobuze urbane cu Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş

13 Jul 2018 954

Conceptul de „oraş compact“, „predat“ autorităţilor locale Urbanişti niponi şi experţi ai Băncii Mondiale s-au întâlnit cu primarul Constanţei, Decebal Făgădău

13 Jul 2018 471

„Carta Albă a turismului din România“, lansată la Constanța. Cine participă la eveniment (galerie foto)

10 Jul 2018 784

Va avea oare incubatorul de afaceri al lui Făgădău soarta Centrului de Excelenţă în Turism şi Servicii „Tomis“, falimentar?

07 Jul 2018 487

Constanța. Bulevardul Aurel Vlaicu nu va mai fi un drum de centură. Ce investiții vor avea loc în zonă

06 Jul 2018 1240

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, vrea să transforme Casa Embiricos în Incubator de Afaceri

06 Jul 2018 1369

Dezinformare! Vicepremierul şi ministrul Dezvoltării Paul Stănescu aruncă pisica în curtea colegului său de partid, primarul Făgădău, în chestiunea Cazinoului (document)

06 Jul 2018 1710

Despre inovaţie şi soluţii Primarul Decebal Făgădău - „Tot domeniul economic al municipiului Constanţa are nevoie de eficienţă energetică“ (galerie foto)

05 Jul 2018 1190

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț a României, alături de Decebal Făgădău, la conferința „Inovație și soluții verificate pentru eficiență energetică”

03 Jul 2018 603

LIVE. Eveniment aniversar Municipiile Constanța și Brest, din Franța, 25 de ani de înfrățire (galerie foto)

03 Jul 2018 688

LIVE. Imagini de la eveniment Cea de-a doua ediție a Festivalului NEVERSEA, la linie de start! Detalii importante despre evenimentul de top din Constanța (galerie foto)

02 Jul 2018 1407

Monitorizarea Greenpact Documente și acte administrative, aruncate de angajații Consiliului Județean Constanța la „ghena de gunoi“ improvizată în curtea instituției

02 Jul 2018 592

Constanţa. O treime din flota RATC va fi formată din autobuze electrice, hibrid sau cu hidrogen

30 Jun 2018 6825

„Abordarea de până anul trecut a fost o problemă pentru România“ Ce vor primarii de municipii, reuniţi la Constanţa, de la Curtea de Conturi

30 Jun 2018 924

Scările de acces spre plaja Modern din Constanţa rămân în paragină. Consilierii PNL îl acuză pe Decebal Făgădău că a „furat“ proiectul unui consilier liberal. Drept urmare, i-au trântit proiectul edilului-şef (document)

29 Jun 2018 3008

Faptele care au condus la situaţia actuală a Cazinoului din Constanţa Bola - „Mazăre a vrut să-l mărite israelienilor, iar Făgădău ne cere bani pentru reabilitare!“

28 Jun 2018 2030

Aleşii locali constănţeni, chemaţi să aprobe proiectul de constituire a Asociaţiei Axa de Dezvoltare Braşov - Bucureşti - Constanţa (document)

27 Jun 2018 433

Nici nu au ajuns primele autobuze la Constanţa, și Decebal Făgădău vrea suplimentarea numărului acestora

26 Jun 2018 6513

Noutăţi din domeniu şi oferte atractive Spectacol estival! În Portul Turistic Tomis Constanţa, a fost deschis Salonul Nautic şi Auto „Tomis Yacht“ (galerie foto)

22 Jun 2018 1090

PNL se face că îl ceartă, din nou, pe primarul Făgădău „Municipiul Constanţa, sub mandatul lui «Nu pot, nu vreau şi nu-mi asum!»“

15 Jun 2018 566

Asociaţia trebuie să rezolve criza locurilor de muncă din turism şi să atragă fonduri europene Primarul Decebal Făgădău spune ce înseamnă pentru municipiul Constanţa „axa de dezvoltare BBC“!

14 Jun 2018 854

Simona Halep, huiduită pe Arena Națională. Cel puțin așa susține PSD Constanța. Primarul Decebal Făgădău se delimitează de această postare

13 Jun 2018 2464

#RespectTeatru Primarul Decebal Făgădău - „Mulțumesc echipei ZIUA pentru acest prilej de unire!”

12 Jun 2018 105

Simona Halep, invitată de Decebal Făgădău la o întâlnire cu fanii constănțeni

12 Jun 2018 6069

UPDATE. Şedinţă de îndată la CLM. Primarul Făgădău repune pe ordinea de zi controversatul proiect al Parcului de Miniaturi pe care municipalitatea vrea să-l amenajeze în parcul Tăbăcărie din Constanţa! (galerie foto)

12 Jun 2018 2078

#RespectTeatru Mesaj dedicat sărbătorii seniorilor teatrului constănţean. Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanţa

12 Jun 2018 833