Deschidere editie

Cu proiectu-n mână şi dezinformarea-n gură Scările de la plaja Modern, administrate de Confort Urban. Proiectul a trecut şi fără voturile PNL! (document)

Misia noastră este, printre altele, să rămânem „scrofuloşi la datorie“, vorba lui Pristanda, personaj creionat de nenea Iancu. Tocmai de aceea facem corecţia necesară, după ce, săptămâna trecută, primarul Decebal Făgădău a indus în eroare constănţenii, sperăm, dintr-o regretabilă greşeală, şi a anunţat că şi anul acesta treptele de acces vor rămâne nereabilitate, după ce consilierii PNL au trântit proiectul la vot în şedinţa de Consiliu Local Municipal.
 
Este vorba despre proiectul pentru modificarea HCL nr. 63 din 2013 privind aprobarea contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat din municipiul Constanţa, care, într-adevăr, nu a fost votat de şapte consilierii locali liberali, însă a trecut cu votul celorlalţi 18 aleşi locali prezenţi la şedinţa CLM.
 
De altfel, consilierii liberali şi-au motivat votul negativ pentru acest proiect prin faptul că primarul nu a dorit să o treacă în calitate de co-iniţiator la proiect şi pe colega lor Mihaela Andrei, cea care ar fi făcut primul pas pentru preluarea şi recondiţionarea treptelor de la plaja Modern.
 
Prin urmare, din acest moment, primarul Constanţei nu mai are nicio scuză şi este obligat să demareze proiectul de reabilitare a treptelor de acces spre plaja Modern, povestea cu orgoliile liberale nu mai poate ţine.
 
În continuare, vă redăm schimbul de declaraţii de după şedinţa de CLM din data de 28 iunie 2018 dintre consilierul local PNL Mihaela Andrei, cea care susţine că primarul i-ar fi furat proiectul de hotărâre ce viza reabilitarea aceloraşi scări, şi primarul Decebal Făgădău, iniţiatorul proiectului, pentru a vă reaminti contextul în care s-a produs această eroare de comunicare din partea edilului-şef.
 
Mihaela Andrei: Motivarea lui Decebal Făgădău cum că proiectul meu nu a fost complet este jalnică şi lipsită de orice logică, în condiţiile în care scopul este acelaşi. Este trist că suntem conduşi de un primar fără coloană vertebrală“.
Decebal Făgădău:  „Nu poţi să arunci trei vorbe pe o coală de hârtie şi să spui că ai făcut un proiect. Fără notă de fundamentare, fără expunere de motive. Eu am propus aprobarea transferului acelor scări către Confort Urban pentru a putea fi reabilitate. Eu nu bat câmpii cum fac alţii. Asta e. Din cauza liberalilor, acele scări vor rămâne în aceeaşi situaţie“.
 
Pe de altă parte, au trecut mai bine de trei ani de la dorinţa declarată a primarului Decebal Făgădău de a amenaja zona de acces în Portul Turistic Tomis şi, până în prezent, nu a fost parcursă nici măcar prima fază a proiectului, şi anume darea în administrare a scărilor către SC Confort Urban SRL.
 
În anul 2015, primarul Făgădău afirma că va investi nouă milioane de euro, din bugetul Uniunii Europene şi din cel local, în amenajarea integrată a zonei de acces pe o lungime de aproximativ 2,6 km, de la Comandamentul Marinei până în dreptul străzii Mihai Eminescu. Între timp, zona spaţiului verde din jurul scărilor a fost invadată de gunoaie, de copaci crescuţi sălbatic. 
 
Ce spune reprezentantul Confort Urban 
 
În urmă cu câteva luni, directorul general al Confort Urban, Constantin Florian Andrei, afirma că scările care asigură accesul către plaja Modern ar putea fi reabilitate cu fonduri de la Uniunea Europeană. „În acest moment, partea de faleză nu se află în administrarea societăţii noastre, însă, în cazul în care aceasta ne fi predată, vor fi făcute demersurile necesare în vederea accesării de fonduri europene pentru reabilitarea treptelor“, spunea şeful Confort Urban.
 
Acum, după ce s-a dovedit că, în realitate, proiectul care viza predarea spre administrarea SC Confort Urban a următoarelor obiective - promenada Mamaia, scări de acces la plaja Modern, aleile de acces din zona Bazinului de înot „Gheorghe Oancea“ şi cele din zona Gravity Park - a trecut de votul consilierilor, lucrurile trebuie să se mişte, altfel, declaraţiile primarului pot fi considerate de rea-credinţă. O vorbă din popor spune „Cine umblă cu traista de dezinformări nu o duce mult“!
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza proiectul de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 63 din 2013 privind aprobarea contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat din municipiul Constanţa.

Citeşte şi:
 
Scările de acces spre plaja Modern din Constanţa rămân în paragină. Consilierii PNL îl acuză pe Decebal Făgădău că a „furat“ proiectul unui consilier liberal. Drept urmare, i-au trântit proiectul edilului-şef (document)

 
Recondiţionare prin accesare de fonduri europene Liberalii din CLM insistă. De ce nu predă Primăria Constanţa scările de acces spre Plaja Modern către Confort Urban?

 
Şedinţele de Consiliu Local Municipal de la Constanţa devin nefrecventabile. Printre nervi şi vociferări, s-a votat regulamentul privind parcările. PUZ-urile cu probleme au fost retrase (galerie foto + document)

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consilierii locali municipali PNL nu vor vota bugetul Constanţei. Nici majorările de taxe şi impozite

25 Apr 2019 480

Ambasadorul Republicii Estonia, vizită la Primăria Constanța

23 Apr 2019 421

LIVE VIDEO Primarul Constanţei a ajuns la serviciu cu autobuzul RATC (galerie foto)

22 Apr 2019 7019

Huţucă (PNL) - „Făgădău a îngheţat toate angajările în administraţia publică locală, dar, şi mai grav, a tăiat bani de investiţii, şi aşa puţine şi nesemnificative!“

20 Apr 2019 683

Politicienii cer administrației locale să salveze această clădire Primăria Constanța a autorizat demolarea vilei Dalas, cumpărată de un om de afaceri controversat

19 Apr 2019 1267

O nouă parcare va fi amenajată în Tomis III. Terenul fusese cedat cu titlu de folosinţă gratuită Arhiepiscopiei Tomisului (document)

17 Apr 2019 1433

Decebal Făgădău, întâlnire de lucru cu agenții economici din stațiunea Mamaia

11 Apr 2019 545

Primăria Constanța anunță terminarea lucrărilor de pe strada Păun Pincio. Decebal Făgădău s-a întâlnit cu locuitorii din zonă

09 Apr 2019 563

S-a retras din Consiliul Local Municipal pentru că era prea puţin pentru domnia sa Senatorul Chiţac critică administraţia Făgădău, de pe margine!

08 Apr 2019 1704

Artistii plastici constănţeni expun la Salonulul Național de Primăvară

06 Apr 2019 417

Târgul ExpoAgroUtil, cel mai mare eveniment de profil din regiune, organizat de CCINA Constanţa, şi-a deschis porţile (galerie foto)

05 Apr 2019 1006

Peste 100 de persoane au ecologizat stadionul Badea Cârţan din Constanţa. Printre ei, locatari din Henri Coandă şi persoane aflate în probaţiune

04 Apr 2019 434

LIVE TEXT + VIDEO. Ziua Instituției Prefectului, celebrată la Constanţa. Primari, foști prefecți și parlamentari prezenți (galerie foto)

02 Apr 2019 1248

Propunerea lui Decebal Făgădău pentru constănţeni „Îmi doresc să mergem pe jos, cu bicicleta, cu autobuzul iar autoturismul să fie ultima opţiune”!

01 Apr 2019 1960

Primarul Făgădău, apel către asociaţiile şi fundaţiile care vor să sprijine Centrul pentru persoanele fără adăpost din Brătianu

01 Apr 2019 574