Deschidere editie

Cu proiectu-n mână şi dezinformarea-n gură Scările de la plaja Modern, administrate de Confort Urban. Proiectul a trecut şi fără voturile PNL! (document)

Misia noastră este, printre altele, să rămânem „scrofuloşi la datorie“, vorba lui Pristanda, personaj creionat de nenea Iancu. Tocmai de aceea facem corecţia necesară, după ce, săptămâna trecută, primarul Decebal Făgădău a indus în eroare constănţenii, sperăm, dintr-o regretabilă greşeală, şi a anunţat că şi anul acesta treptele de acces vor rămâne nereabilitate, după ce consilierii PNL au trântit proiectul la vot în şedinţa de Consiliu Local Municipal.
 
Este vorba despre proiectul pentru modificarea HCL nr. 63 din 2013 privind aprobarea contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat din municipiul Constanţa, care, într-adevăr, nu a fost votat de şapte consilierii locali liberali, însă a trecut cu votul celorlalţi 18 aleşi locali prezenţi la şedinţa CLM.
 
De altfel, consilierii liberali şi-au motivat votul negativ pentru acest proiect prin faptul că primarul nu a dorit să o treacă în calitate de co-iniţiator la proiect şi pe colega lor Mihaela Andrei, cea care ar fi făcut primul pas pentru preluarea şi recondiţionarea treptelor de la plaja Modern.
 
Prin urmare, din acest moment, primarul Constanţei nu mai are nicio scuză şi este obligat să demareze proiectul de reabilitare a treptelor de acces spre plaja Modern, povestea cu orgoliile liberale nu mai poate ţine.
 
În continuare, vă redăm schimbul de declaraţii de după şedinţa de CLM din data de 28 iunie 2018 dintre consilierul local PNL Mihaela Andrei, cea care susţine că primarul i-ar fi furat proiectul de hotărâre ce viza reabilitarea aceloraşi scări, şi primarul Decebal Făgădău, iniţiatorul proiectului, pentru a vă reaminti contextul în care s-a produs această eroare de comunicare din partea edilului-şef.
 
Mihaela Andrei: Motivarea lui Decebal Făgădău cum că proiectul meu nu a fost complet este jalnică şi lipsită de orice logică, în condiţiile în care scopul este acelaşi. Este trist că suntem conduşi de un primar fără coloană vertebrală“.
Decebal Făgădău:  „Nu poţi să arunci trei vorbe pe o coală de hârtie şi să spui că ai făcut un proiect. Fără notă de fundamentare, fără expunere de motive. Eu am propus aprobarea transferului acelor scări către Confort Urban pentru a putea fi reabilitate. Eu nu bat câmpii cum fac alţii. Asta e. Din cauza liberalilor, acele scări vor rămâne în aceeaşi situaţie“.
 
Pe de altă parte, au trecut mai bine de trei ani de la dorinţa declarată a primarului Decebal Făgădău de a amenaja zona de acces în Portul Turistic Tomis şi, până în prezent, nu a fost parcursă nici măcar prima fază a proiectului, şi anume darea în administrare a scărilor către SC Confort Urban SRL.
 
În anul 2015, primarul Făgădău afirma că va investi nouă milioane de euro, din bugetul Uniunii Europene şi din cel local, în amenajarea integrată a zonei de acces pe o lungime de aproximativ 2,6 km, de la Comandamentul Marinei până în dreptul străzii Mihai Eminescu. Între timp, zona spaţiului verde din jurul scărilor a fost invadată de gunoaie, de copaci crescuţi sălbatic. 
 
Ce spune reprezentantul Confort Urban 
 
În urmă cu câteva luni, directorul general al Confort Urban, Constantin Florian Andrei, afirma că scările care asigură accesul către plaja Modern ar putea fi reabilitate cu fonduri de la Uniunea Europeană. „În acest moment, partea de faleză nu se află în administrarea societăţii noastre, însă, în cazul în care aceasta ne fi predată, vor fi făcute demersurile necesare în vederea accesării de fonduri europene pentru reabilitarea treptelor“, spunea şeful Confort Urban.
 
Acum, după ce s-a dovedit că, în realitate, proiectul care viza predarea spre administrarea SC Confort Urban a următoarelor obiective - promenada Mamaia, scări de acces la plaja Modern, aleile de acces din zona Bazinului de înot „Gheorghe Oancea“ şi cele din zona Gravity Park - a trecut de votul consilierilor, lucrurile trebuie să se mişte, altfel, declaraţiile primarului pot fi considerate de rea-credinţă. O vorbă din popor spune „Cine umblă cu traista de dezinformări nu o duce mult“!
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza proiectul de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 63 din 2013 privind aprobarea contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat din municipiul Constanţa.

Citeşte şi:
 
Scările de acces spre plaja Modern din Constanţa rămân în paragină. Consilierii PNL îl acuză pe Decebal Făgădău că a „furat“ proiectul unui consilier liberal. Drept urmare, i-au trântit proiectul edilului-şef (document)

 
Recondiţionare prin accesare de fonduri europene Liberalii din CLM insistă. De ce nu predă Primăria Constanţa scările de acces spre Plaja Modern către Confort Urban?

 
Şedinţele de Consiliu Local Municipal de la Constanţa devin nefrecventabile. Printre nervi şi vociferări, s-a votat regulamentul privind parcările. PUZ-urile cu probleme au fost retrase (galerie foto + document)

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Momente istorice la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“. Simpozionul „Unitate în diversitate pe pământ“, organizat de ISJ Constanţa, de Ziua Dobrogei (galerie foto + document)

15 Nov 2018 650

Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului celebrează 140 de ani de la unirea Dobrogei cu România (galerie foto)

14 Nov 2018 320

Ziua Dobrogei. Ce mesaj a transmis primarul Decebal Făgădău la împlinirea a 140 de ani de la unirea Dobrogei cu România

14 Nov 2018 240

„Cât de anostă a putut să ajungă Constanța!“ Primarul Făgădău nu „ratează“ nicio săptămână fără o urecheală din partea liberalilor

14 Nov 2018 476

Constanța, premiată în cadrul Galei Asociației Municipiilor din România!

13 Nov 2018 362

Cum arată clipul de promovare a stațiunii Mamaia și a orașului Constanța. Ce imagini au fost surprinse (video)

12 Nov 2018 523

Decizie istorică la Constanța „Se recomandă întregirea terenului aferent monumentului istoric prin expropriere (...) și punerea în valoare a Porții Mari a Cetății Tomis“! (documente)

12 Nov 2018 3461

Huţucă (PNL) - „Cât preţuieşte în realitate primarul Decebal Făgădău educaţia şi performanţa şcolară?“

07 Nov 2018 276

Iarna nu-i ca vara. Problema apei calde în Constanţa, între Ministerul Finanţelor şi cel al Energiei! Ce răspunsuri a primit deputatul Turcescu (documente)

06 Nov 2018 718

Universitatea „Ovidius“ îşi omagiază fondatorul, prezentând filmul documentar „Adrian V. Rădulescu - ctitorul“

06 Nov 2018 642

Cu două luni înainte de sfârşitul anului, Pasajul Cumpenei nu este finalizat nici pe jumătate! Huţucă spune că Făgădău ar trebui să-şi asume eşecul

02 Nov 2018 602

Decebal Făgădău - „Plătim 15.000 de burse. Din semestrul II al anului viitor, analizez să creştem cuantumul acestora“

01 Nov 2018 492

Făgădău - „M-am săturat să tot răspund la mizeriile de genul «primarul distruge spaţiul verde»! Mergeţi, vă rog, la instanţă! Vreau un PUG serios, nu îl putem face peste noapte!“

01 Nov 2018 1012

Atenţie, constănţeni! Din 15 noiembrie se ridică maşinile parcate neregulamentar. Amenzile nu sunt de neglijat

01 Nov 2018 1571

Făgădău „Avem peste 50 de şantiere deschise în oraş. Vom începe controalele şi nu vom merge doar cu vorba bună ”!

31 Oct 2018 1251

Cine se află în spatele firmei care a sponsorizat lucrările de punere în siguranţă a Cazinoului Constanţa

31 Oct 2018 2126

Când vor începe ridicările maşinilor parcate neregulamentar în Constanţa

31 Oct 2018 580

Gafă în timpul şedinţei de CLM Teodor Patrichi (PSD) nu a ştiut cine este Anaid Tavitian. Făgădău a dres situaţia neplăcută

31 Oct 2018 846

Făgădău vorbeşte despre noua faţă a companiei de transport CT BUS SA

31 Oct 2018 2706

LIVE TEXT. Consiliul Local Municipal Constanţa, în şedinţă ordinară. Zeci de proiecte, aflate pe ordinea de zi (galerie foto)

31 Oct 2018 1429

Un nou atac al liberalilor la adresa edilului-şef al Constanţei. Bogdan Huţucă, despre primarul „care nu face nimic“!

24 Oct 2018 665

Vești bune Au început lucrările de conservare la Cazinoul din Constanţa. Când vor fi finalizate (galerie foto+video)

22 Oct 2018 8093

Îşi va onora promisiunea primarul Făgădău? Ar trebui să înceapă lucrările de conservare la Cazinoul din Constanţa

22 Oct 2018 1207

Bogdan Huţucă (PNL) - „Sub o administraţie locală PSD-ALDE-PMP, cârpim Cazinoul cu lucrări de zero lei!“

19 Oct 2018 778

CN APM şi Primăria Constanţa, la Expo Real Munchen 2018 Nicolae Tivilichi - „Portul Constanţa va intra în topul primelor zece porturi din Europa“ (galerie foto)

16 Oct 2018 913

„Avem o imagine contemporană, proaspătă“ Directorul CN APM şi primarul Constanţei, despre intrarea în Portul Constanţa prin Poarta 1

16 Oct 2018 1215

Primarul Decebal Făgădău a anunțat când încep lucrările de punere în siguranță a Cazinoului din Constanța

15 Oct 2018 1435

Atenție șoferi. Schimbări rutiere pe strada Termele Romane din municipiul Constanța

15 Oct 2018 422

Directorul CN APM Constanța, Dan Nicolae Tivilichi, și primarul Decebal Făgădau despre proiectele realizate în comun

15 Oct 2018 694

CCINA Constanţa şi Fundaţia Laufer, despre soluţiile de finanţare pentru internaţionalizarea afacerilor româneşti (galerie foto)

13 Oct 2018 919

Primarul se află la Munchen Preşedintele PNL Constanţa, Bogdan Huţucă, e de părere că Făgădău se plimbă pe bani publici şi doar mimează deschiderea faţă de investitori

12 Oct 2018 1067

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a votat la referendum. Ce a declarat edilul la ieșirea din secția de votare (video)

06 Oct 2018 547

Decebal Făgădău - „Am ieftinit gigacaloria. Plătim în avans astfel încât CET să dea drumul la apă caldă. Porniţi instalaţiile!“

03 Oct 2018 2416

Decebal Făgădău, către Consiliul de Administraţie al Electrocentrale - "Porniţi instalaţiile şi daţi drumul apei calde"

02 Oct 2018 8016

Cât va costa gigacaloria la Constanţa. Preţurile stabilite în şedinţă de îndată a CLM

02 Oct 2018 1050

Deputatul USR Stelian Ion, în audienţă la ministrul Energiei, Anton Anton. Ce soluţii bombastice propune ministrul pentru rezolvarea crizei apei calde la Constanţa? (document)

02 Oct 2018 1471

Samuel Burke, de la CNN, la Constanța Despre importanța regiunii Mării Negre, la a doua ediție a forumului organizat de Institutul Aspen România

29 Sep 2018 845

Primarul Decebal Făgădău caută soluții pentru rezolvarea crizei apei calde. Ce a declarat edilul despre situația care afectează mii de constănțeni (video)

28 Sep 2018 2233

Imagini de la eveniment. Seminarul Constanta Danube - Black Sea Gateway Economic Opportunities Forum a debutat la Constanța. Cine participă (galerie foto)

28 Sep 2018 819

CLM a aprobat rectificarea bugetară de aproximativ 30 de milioane de lei. Situaţia reală a datoriilor şi penalităţilor Primăriei Constanţa, în varianta PNL

28 Sep 2018 996

Primarul Făgădău caută soluţii, dar nu poate avansa un termen clar de rezolvare a situaţiei! Peste 80.000 de abonaţi, loviţi de criza apei calde la Constanţa!

28 Sep 2018 8772

Ce spune primarul Decebal Făgădău, despre decizia luată în Consiliul Local referitoare la zona peninsulară

27 Sep 2018 662

Braşov Primarul Decebal Făgădău a semnat actul constitutiv și statutul Asociaţiei „Axa de Dezvoltare Braşov-Bucureşti-Constanţa” (galerie foto)

26 Sep 2018 687

Consiliul Local Municipal Constanţa transferă un teren către MApN pentru amenajarea unui cimitir al militarilor şi veteranilor de război (document)

26 Sep 2018 1053

Stadionul „Farul“ din Constanţa. Undeva la subsol „E mai aproape de o cameră de tortură decât de o sală de forţă“ (galerie foto)

25 Sep 2018 5117

Elevii premianţi la olimpiadele şi concursurile internaţionale şi cei cu media 10 la Bacalaureat, răsplătiţi financiar de Primăria Constanţa (documente)

24 Sep 2018 493

Consiliul Local Municipal Constanţa dă repartiţii pe locurile libere din locuinţele ANL. Cine sunt beneficiarii (document)

24 Sep 2018 1344

Consilierii personali ai primarului Făgădău, membri în Consiliul de Administraţie al Ecosal SRL

21 Sep 2018 2251

Unitățile de învățământ din Constanța se confruntă cu lipsuri elementare. PNL îi cere primarului Făgădău să investească în educație

11 Sep 2018 384

Familiile care locuiesc în căminul fostului Liceu „Vasile Pârvan”, păsuite până la primăvară. Schimb de replici între locatari şi primarul Făgădău!

11 Sep 2018 1815