Deschidere editie

Cum va arăta cartierul rezidenţial din zona magazinului Brick? Cui aparţine şi ce paşi sunt de făcut (document)

Primăria Constanţa anunţă intenţia de elaborare a Planului Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de strada Ion Roată, strada Dumitru Marinescu, incinta Marvimex şi strada Eliberării, potrivit Avizului de oportunitate / iniţiere nr. 86556/13.10.2016. Iniţiatorii PUZ-ului sunt societăţile Five-Holding SA, Mobitom SA, Sigma Trading SA şi Onix Sercom SRL.
 
„Elaborarea PUZ-ului este necesară în vederea modificării reglementărilor urbanistice în vigoare, modificării şi completării funcţiunilor admise, reorganizării circulaţiilor şi accesurilor“, se arată în argumentarea proiectului. Publicul este invitat să transmită observaţii şi propuneri privind intenţia de elaborare a Planului Urbanistic Zonal în perioada 5.06.2018 - 10.06.2018, între orele 8.00 şi 16.00. Observaţiile sunt necesare în vederea stabilirii cerinţelor de elaborare şi vor fi transmise la Primăria Municipiului Constanţa - Serviciul Strategii şi Planificare Urbană. Etapele preconizate pentru consultarea publicului până la aprobarea planului sunt următoarele:
- 5.06.2018 - 10.06.2018 - etapa pregătitoare, anunţarea intenţiei de elaborare PUZ
- 18.06.2018 - 13.07.2018 - etapa elaborării propunerilor - consultare documentaţie
- 23.07.2018 - comunicare rezultate.
 

Ce prevede regulamentul de urbanism

 
Regulamentul de urbanism aferent Planului Urbanistic Zonal pentru zona menţionată se aplică în teritoriul marcat pe planurile aferente ca limita zonei studiate, fiind delimitat astfel: la nord - strada Ion Roată, la vest - strada Dumitru Marinescu, la sud-vest - incinta Marvimex, la sud-sud-est - strada Eliberării / strada Ion Luca Caragiale.
 
Amplasamentul care a generat PUZ-ul este terenul în suprafaţă totală de 51.696 mp, cu destinaţia „curţi construcţii“, situat în intravilanul municipiului Constanţa, strada Ion Roată, compus din: loturile 2852/15 şi 2852/16, deţinute de Sigma Trading SA; lotul 2852/5, deţinut de Onix Sercom SRL, loturile 235765, 230398 şi 226077, deţinute de Mobitom SA.
 
Valabilitatea PUZ-ului este de cinci ani de la data aprobării, conform legii. Valabilitatea prevederilor prezentului PUZ se extinde de drept pentru acele investiţii care au început în perioada de valabilitate, respectiv a fost demarat procesul de realizare a PUD-urilor - în condiţiile specifice prezentului regulament, autorizare şi/sau executare a lucrărilor de construcţii, până la finalizarea acestora.
 
Prin PUZ şi Regulamentul local de urbanism se stabilesc următoarele zone de reglementare şi se modifică reglementările urbanistice aprobate anterior:
• ZM1 - zonă mixtă cu maximum P+2E
• ZM2 - zonă mixtă cu maximum P+3E
• ZM3 - zonă mixtă şi rezidenţială cu maximum P+3E / P+6E
• ZM4 - zonă mixtă cu maximum P+2E
• ZM5 - zonă mixtă cu maximum P+3E
• ZM6 - zonă mixtă şi rezidenţială cu maximum P+11E
• ZM7 - zonă mixtă şi rezidenţială cu maximum P+11E.
 
Potrivit documentului publicat pe site-ul Primăriei Constanţa, societatea Five-Holding SA este iniţiatoarea unui PUZ pentru construire ansamblu locuinţe colective, construcţii comerciale, extindere şi supraetajare spaţii comerciale existente, parcări multietajate şi sistematizare teren. Terenul studiat în cadrul acestui PUZ este situat în intravilanul municipiului Constanţa, pe strada Ion Roată, zona pieţei şi a magazinului de materiale de construcţii Brick, şi aparţine societăţilor Mobitom SA, Sigma Trading SA şi Onix Sercom SRL, conform actelor de proprietate.
 
În momentul de faţă, pe amplasament se află următoarele construcţii: magazinul de materiale de construcţii Brick, cu regim de înălţime P, P+Mez, P+1 e, P+2 e; Piaţa Brick, cu regim de înălţime P, P+1e, Mall Brick, cu regim de înălţime P+1E+2e retras, construcţii cu diverse tipuri de funcţiuni comerciale sau prestări servicii.
 
Prin PUZ-ul iniţiat, se propune formarea unui centru de cartier, cu funcţiuni specifice, în special cele din sfera comerţului cu amănuntul şi a serviciilor complementare. Terenul pe care se propune realizarea investiţiei se află în zona ZRL2b, UTR 5, care cuprinde următoarele subzone de reglementare: ZRL2a, ZRL2b, ZRL4, ZRL5, ZRV1a, ZRE1, ZRF, ZRCC1, ZRG2, ZRA3, ZRA4. Zona pentru care a fost elaborat PUZ-ul se compune din subzonele ZRCC1 şi ZRCC2.
 

Iată ce doreşte să realizeze beneficiarul!

 
Pentru terenul care a generat PUZ, beneficiarul doreşte supraetajarea magazinului de construcţii Brick, pe zona spaţiului comercial, realizarea a patru blocuri de locuinţe cu regim de înălţime P+11 E, realizarea unui spaţiu comercial (piaţa agroalimentară) cu regim de înălţime S+D+P+T, subsolul şi demisolul urmând a fi folosite pentru parcare; realizarea unor parcări supraetajate cu regim de înălţime cuprins între P+1E şi P+4 E, supraetajarea Brick Mall, sistematizarea terenului şi realizarea unor spaţii de parcare la sol şi a spaţiilor verzi.
 
În interiorul incintei se va organiza o reţea de circulaţie auto şi pietonală. Potrivit proiectului PUZ-ului, în incinta terenului se vor realiza trei parcări supraetajate, cu regim de înălţime între P+1E+Tc şi P+4E+Tc, o parcare la subsolul pieţei agro-imobiliare, precum şi parcări la nivelul solului. Aşa cum a fost descrisă investiţia, funcţiunile propuse se înscriu atât în utilizările admise în PUG, cât şi în funcţiunea predominantă a zonei, cea de locuire.
 

Despre Five-Holding SA

 
Firma Five-Holding SA a fost înfiinţată în anul 1998 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Five-Holding SA a fost înfiinţată de defunctul Gheorghe Oancea, unul dintre mentorii fostului primar al municipiului Constanţa, Radu Mazăre. Capitalul social subscris, de 1.550.000 de lei, integral vărsat, este compus din 6.200 de acţiuni la purtător. Five-Holding SA este controlată de Cypress Capital Management (Romania) LTD, cu sediul în Cipru, cu 86% din capitalul social, Oancea Ionuţ, cu 217 acţiuni (3,5% din capitalul social), Drăistaru-Oancea Rareş, cu 217 acţiuni (3,5% din capitalul social), Drăistaru-Oancea Oana, cu 217 acţiuni (3,5% din capitalul social), Oancea Alexandru, cu 217 acţiuni (3,5% din capitalul social). Persoane împuternicite sunt: Fedul Victor - membru CA, Culea Gabriel - membru CA, SC Anirva Manager SRL, reprezentată prin Ciuceanu Valentin.
 
Five-Holding SA desfăşoară activităţi de comerţ cu ridicata al materialului lemnos, al materialelor de construcţii şi al echipamentelor sanitare. În anul fiscal 2015, firma cu 197 de salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 95.405.826 de lei şi un profit de 3.832.616 lei. Situaţia financiară pe anul 2016 arată astfel: 225 de salariaţi, cifră de afaceri de 100.812.904 lei şi profit de 6.461.135 de lei.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta documentaţia depusă la Primăria Constanţa de Five-Holding SA.
 
Citeşte şi:
 
Five-Holding SA a primit răspuns pentru PUZ-ul care prevede construirea unui ansamblu de locuinţe în zona Marvimex

 
Acţiunile Five Holding SA vor fi preschimbate. Ce au mai decis moştenitorii defunctului Gheorghe Oancea

 
PUZ-ul iniţiat de Five-Holding SA, din nou pe ordinea de zi a şedinţei Comisiei tehnice de urbanism (galerie foto+document)

 
PUZ-ul iniţiat de Five-Holding SA, la mâna Comisiei tehnice de urbanism Cartier rezidenţial în zona magazinului Brick, cu blocuri de 11 etaje (document)

 
Ce pun la cale Five-Holding SA, Mobitom SA şi Sigma Trading SA Cartier rezidenţial în zona magazinului Brick, cu blocuri de 11 etaje (document)

 
Ce pun la cale Five-Holding SA, Mobitom SA, Sigma Trading SA şi Onix Sercom SRL? Cinci blocuri cu 11 etaje fiecare. Unde vor fi ridicate? (document)

Un nou cartier rezidenţial în zona magazinului Brick? Blocuri de 11 etaje, spaţii comerciale şi parcare multietajată (document)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Magazinul Brick, deţinut de Five-Holding SA, se extinde pe verticală. Primăria Constanţa a emis un act de urbanism

31 May 2019 1332

Five-Holding SA investește la Mangalia. Este vorba despre magazinul Brick. Ce a solicitat firma de la APM Constanța (document)

22 Sep 2018 1515

PUZ-ul iniţiat de Five-Holding SA, la mâna Comisiei tehnice de urbanism Cartier rezidenţial în zona magazinului Brick, cu blocuri de 11 etaje (document)

04 Apr 2018 2869

Five Holding SA se pregăteşte să deschidă un magazin de construcţii. Iată unde vor investi moştenitorii defunctului Oancea!

17 Sep 2016 5537

Interesată de zona Lotus Five Holding ne pregăteşte ceva în domeniul imobiliar?

15 Apr 2016 2190

Mobitom şi Sigma Trading, la mâna administraţiei Făgădău Magazinul Brick nu se poate extinde (document)

11 Nov 2015 2471

În „ţara lui Mazăre" 1 Mai muncitoresc, special pentru... pensionari

15 Mar 2012 2716

Gruparea de Jandarmi Mobila Tomis - Vineri, 05 Noiembrie 2010

06 Nov 2010 1251

Prins de jandarmi după ce a prădat un magazin

05 Nov 2010 1101