Deschidere editie

„Cutremur anticorupţie“ la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”! Cătuşele sunt pregătite! Eventualele reţineri, anunţate azi (Galerie foto+Video)

Nu este pentru prima dată când o instituţie de învăţământ superior din Constanţa este „călcată“ de procurori
 
Secţia Militară din cadrul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” a ajuns în colimatorul procurorilor militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari. Magistraţii au anunţat ieri că efectuează cercetări specifice într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie comise în cursul anului 2016. În acest context, tot ieri, DNA a efectuat trei percheziţii domiciliare la Academia Navale „Mircea cel Bătrân” şi patru la domiciliile unor persoane, cel mai probabil cadre didactice. Percheziţiile de ieri vizează, spun surse apropiate anchetatorilor, presupuse fapte de corupţie legate de promovarea unor examene. Mai multe decât atât, aseară, la sediul DNA Constanţa ar fi dus, pentru audieri, un grup din care fac parte atât cadre universitare de la Academia Navală, dar şi studenţi. De menţionat că eventualele reţineri vor fi anunţate azi.
 
Comandorul Octavian Tărăbuţă, rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, că este vizat „personalul din Secţia Militară. La rândul său, Mihaela Zabolodni, ofiţerul de relaţii publice al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa, ne-a declarat că, „după ancheta DNA, se va face şi o anchetă internă“.
 
Nu este pentru prima dată când o instituţie de învăţământ superior din Constanţa este „călcată“ de procurori.
 
În luna mai, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa au efectuat 40 de percheziţii la locuinţele unor persoane fizice şi la sediile unor firme din municipiul Bucureşti şi din judeţele Constanţa, Brăila, Ilfov, Călăraşi şi Giurgiu, precum şi la sediul unei instituţii din Constanţa. Vizat de ancheta DIICOT a fost chiar biroul rectorului Universităţii Maritime Constanţa, Cornel Panait, în cauză fiind dispusă începerea urmăririi penale in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani.
 
Mai mult decât atât, în luna septembrie 2013, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au descins la UMC într-un dosar de mită şi trafic de influenţă. Ulterior, lectorul Costache Emilian Anatoli, şeful Catedrei de Matematică din UMC, a fost trimis în judecată.
 
Nici Universitatea „Ovidius” din Constanţa nu a fost ferită de anchetatori! DNA a trecut pragul instituţiei în dosarul în care Tiberius Dănuţ Epure, fostul rector al universităţii, a fost condamnat la trei ani de închisoare, cu suspendare, sub supraveghere, pe o durată de cinci ani, ce reprezintă termen de încercare, pentru luare de mită şi pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii. În decembrie 2015, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa au efectuat mai multe percheziţii la căminul Pescărie din cadrul Universităţii „Ovidius“. Ancheta l-a vizat pe Gheorghe Ţarălungă, fostul decan al Facultăţii de Farmacie a Universităţii „Ovidius”.Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

La data de 17 noiembrie 1972, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța a fost înfiinţată

17 Oct 2019 174

Gaudeamus Igitur, Juvenes dum sumus... Universităţile constănţene, de stat şi private, la festivitatea dedicată noului an universitar 2019-2020 (galerie foto)

02 Oct 2019 730

Un pavilion din Cazarma 1369 a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa va fi reabilitat (document)

23 Sep 2019 716

Nava-şcoală „Mircea“ s-a întors din marşul istoric de 93 de zile. Documentarul „Adrian V. Rădulescu - ctitorul“, vizionat pe bric (galerie foto)

08 Aug 2019 1325

Gabriel Leş, ministrul Apărării Naţionale, conferinţă la ANMB (galerie foto)

26 Jul 2019 653

Poveste tragică Elevul militar a văzut pentru prima şi ultima dată marea, înainte să moară înghiţit de valuri, la Constanţa

31 May 2019 2122

La mulţi ani, domnule rector Octavian Tărăbuţă! (video)

27 May 2019 745

Provocările la nivelul Uniunii Europene in domeniul securității maritime, dezbătute la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”

22 May 2019 412

Nava-școală „Mircea”, la 80 de ani

17 May 2019 850

Interviu Comandant (rector) Octavian Tărăbuţă - „Ofiţerii noştri îşi vând inteligenţa şi competenţa şi aduc toţi banii în economia românească“ (galerie foto)

16 May 2019 4977

Patru seminare, organizate de Banca Națională a României la Constanța. Detalii

08 May 2019 576

Drumurile, aleile şi platformele asfaltate din Academia Navală vor fi reabilitate (document)

19 Apr 2019 633

LIVE VIDEO-TEXT Documentarul „Adrian V. Rădulescu – ctitorul”, proiectat la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”. Participă personalități de prim rang ale Marinei Române (galerie foto+video)

16 Apr 2019 1380

#AdrianV.Rădulescu-ctitorul Vizionare specială a documentarului „Adrian V. Rădulescu - ctitorul“, la sediul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“

13 Apr 2019 1445

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța, gazda competiției de volei dintre școlile de maiștri și subofițeri din Armata României

21 Mar 2019 495