De ce s-a retras din fruntea SIIJ Adina Florea ne-a dezvăluit ce planuri are în continuare


„Am luat decizia de a mă retrage din procedura de numire în funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie pentru că eu aşa am considerat că este mai bine pentru Secţie şi pentru viitorul ei“. Aceasta este declaraţia pe care ne-a furnizat-o procurorul constănţean Adina Florea, fost adjunct al Secţiei Speciale a magistraţilor, cum este denumită generic SIIJ.
 
Anunţul privind retragerea din procedura de numire în fruntea Secţiei Speciale a fost făcut în cursul zilei de joi şi a fost confirmat de oficialii Consiliului Superior al Magistraturii.
 
Desemnată câştigătoare a concursului organizat pentru funcţia de procuror-şef al SIIJ, Adina Florea aştepta din vară validarea rezultatelor concursului de către Plenul Consiliului Superior al Magistraturii. Totuşi, această validare nu s-a făcut, ca urmare a refuzului repetat al unora dintre membrii Consiliului de a se prezenta la şedinţa Plenului şi, astfel, neputându-se asigura cvorumul necesar desfăşurării şedinţei. Totodată, în alte două ocazii, deşi cvorumul a fost întrunit şi Plenul CSM s-a putut reuni, formalitatea privind numirea oficială a Adinei Florea în funcţia de procuror-şef al SIIJ a fost amânată pentru o şedinţă ulterioară. Discuţiile nu au mai fost reluate ulterior, subiectul nemaifiind inclus pe ordinea de zi a Plenului.
 

Se va organiza un nou concurs

 
În acest context, în cursul zilei de joi, magistratul constănţean Adina Florea, fost procuror general al Parchetului Curţii de Apel Constanţa şi, totodată, fost procuror şef adjunct al Secţiei Speciale, a decis să se retragă din procedura de numire în funcţie. „Îmi voi continua activitatea în cadrul Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, ca procuror cu funcţie de execuţie. Nu revin la Constanţa“, ne-a declarat Adina Florea. De asemenea, aceasta ne-a precizat că a luat decizia de a se retrage pentru că a considerat că aşa este cel mai bine pentru SIIJ.
 
În urma retragerii Adinei Florea, la nivelul CSM ar trebui să se organizeze un nou concurs pentru funcţia de procuror şef al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, iar întreaga procedură ar putea dura câteva săptămâni bune până la finalizare.
 
În ce o priveşte pe Adina Florea, amintim că aceasta a deţinut la Constanţa funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, dar şi pe cea de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
În urma concursului din această vară, procurorul constănţean fusese notat cu punctajul final de 9,86 de către comisia de examinare constituită la nivelul CSM. Contracandidatul său, magistratul Sorin Eugen Iasinovschi fusese punctat cu 8,85, iar procurorul militar Bogdan Ciprian Pîrlog, cel care anunţase că intenţionează să câştige şefia Secţiei Speciale pentru a o desfiinţa, primise punctajul 3,25.
 
De menţionat că, înainte de a susţine concursul pentru funcţia de procuror şef al SIIJ, procurorul Adina Florea a deţinut funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei Speciale.

 
Citeşte şi:
 

Surse judiciare
Procurorul constănţean Adina Florea, retrasă din fruntea SIIJ

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Foștii procurori – inspectori judiciari Adina Florea și Silviu Ciocoiu, răspuns negativ de la Tribunalul Constanța (MINUTA)

12 Feb 2024 1031

Fostul magistrat Adina Florea, victorie la Curtea de Apel Constanța! (MINUTA)

29 Jan 2024 1972

Instanța s-a retras pentru deliberări în procesul deschis de fostul procuror constănțean Adina Florea Inspecției Judiciare

15 Jan 2024 1066

Proces cu fostul magistrat Adina Florea și Inspecția Judiciară la Curtea de Apel Constanța. Dosarul, amânat de judecători

28 Nov 2023 947

Fostul magistrat Adina Florea, noul director executiv al Departamentului Juridic din Camera de Comerț și Industrie a României

31 Oct 2023 1541

Cunoscutul magistrat Adina Florea, victorie împotriva Inspecției Judiciare, la Constanța! Primele nemulțumiri

04 Oct 2023 3467

Știri justiție Constanța Fostul magistrat Adina Florea câștigă la Constanța procesul cu Inspecția Judiciară (MINUTA)

07 Sep 2023 2077

Fostul magistrat și inspector judiciar Silviu Ciocoiu, în proces cu Inspecția Judiciară! Termen azi la Tribunalul Constanța

29 Jun 2023 1271

Foștii magistrați din Constanța Adina Florea și Silviu Ciocoiu, la proces cu Inspecția Judiciară

09 May 2023 1778

De astăzi Magistratul Adina Florea a ieșit la pensie!

21 Dec 2022 3686

Ultima oră! Președintele a semnat decretul de pensionare pentru magistrații Adina Florea și Silviu Ciocoiu

30 Nov 2022 1963

Sfârșitul unei ere! Documentul prin care magistratul Adina Florea, fostul procuror general al Constanței, a ieșit la pensie (DOCUMENT)

04 Nov 2022 6991

Adina Florea, fostul procuror general al Constanței, se pensionează!

02 Nov 2022 2837

În dosar cu foști șefi și adjuncți SRI Clasare la Curtea Supremă pentru procurorul constănțean Adina Florea și Laura Codruța Kovesi! (MINUTA)

15 Jul 2022 2362

Andrei Bodean și Adina Florea Secţia Specială, clasare pentru mai mulți procurori din Constanța. Ordonanța, menținută de Curtea Supremă

30 Jun 2022 2582