Decebal Făgădău convoacă aleşii municipali pe 13 octombrie Haos în CLM Constanţa (galerie foto)



Situaţie neaşteptată, ieri, la ceea ce se dorea a fi şedinţa ordinară a Consiliului Municipal Constanţa pe luna octombrie. Doar şapte consilieri locali, aici incluzându-l şi pe primarul interimar Decebal Făgădău, au acceptat „invitaţia“. „Convocarea şedinţei s-a făcut înainte cu cinci zile, aşa cum prevede legea. Deşi unii dintre consilieri au anunţat că sunt în concediu, rămâneau destui astfel încât să avem cvorum şi să se ţină şedinţa“, ne-a declarat secretarul Primăriei Constanţa, Marcela Enache.
 
Şi totuşi, la apariţia acesteia în sala „Remus Opreanu“ (acolo unde au loc şedinţele CLM Constanţa) pentru a face prezenţa, puteau fi văzuţi reprezentanţi ai unor instituţii subordonate, ai societăţii civile, numeroşi jurnalişti şi doar şase consilieri municipali: Stelian Gima (PNL), Radu Matei (PNL), Tudorel Chesoi (PNŢCD), Raluca Trandafir (PNL), Dede Perodin (PPDD) şi Vasile Roşu (UNPR).  

Unii PSD-işti s-au „evaporat“… cu întârziere

Social-democraţii au spus „pas“ întrunirii de lucru. Marcela Enache, secretarul Municipiului, a anunţat că sunt foarte mulţi consilieri plecaţi în concedii sau din localitate. Cvorumul nefiind întrunit, s-a decis amânarea şedinţei pentru marţi, 13 octombrie. „Se va face un nou convocator şi, cel mai probabil, cu aceeaşi ordine de zi“, ne-a declarat secretarul Primăriei Constanţa.
 
Numai că „dispariţia“ social-democraţilor nu a fost de la început totală. Câţiva se pare că au fost „omişi“ când s-au convenit nerealizarea cvorumului şi amânarea întrunirii Consiliului Local Municipal. Primul sosit, ieri, în sala de şedinţe a fost consilierul social-democrat Vasile Chirondojan, urmat de alţi doi reprezentanţi ai majorităţii din CLM Constanţa: Valentin Ciorbea (PSD) şi Gabriel Candindatu (PPDD). Cu puţin timp înainte să-şi facă apariţia în sală viceprimarul Făgădău, aceştia s-au „evaporat“. E drept că prezenţa lor nu ajuta la realizarea cvorumului necesar derulării şedinţei, dar se pune întrebarea: de ce nu au rămas?

Aleşii preferă concedii de odihnă… toamna 

Probabil pentru că mulţi dintre social-democraţi au activităţi legate de turism şi alimentaţie publică şi după încheierea sezonului estival şi a programului Litoralul pentru toţi i-a determinat să „închidă prăvăliile“ şi să plece într-un concediu de odihnă binemeritat şi la preţ de extrasezon!
 
Din informaţiile obţinute, am aflat că printre consilierii municipali PSD care sunt în concediu de odihnă se numără Timur Ibram şi Mircea Dobre. „Despre consilierul Mircea Dobre (n.r. tatăl său) pot să vă confirm că este în concediu şi vine mâine seară (n.r. joi, 8 octombrie), dar anunţase anterior că pleacă“, ne-a declarat deputatul Mircea Titus Dobre, purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Judeţene PSD Constanţa.
 
Dacă unii se odihneau, alţii ar fi fost cu treabă prin alte localităţi. Spre exemplu, consilierul PSD George Papari, director al ABADL, era la birou în jurul orei 13.00. „Sunt la birou. Nu am putut veni la şedinţa CLM pentru că la ora 11.00 aveam o şedinţă programată la Tulcea, pe care am anunţat-o de mult“, a afirmat Papari.
 
Nici colegii săi de partid George Vişan şi Costin Răsăuţeanu, cel din urmă fiind dat drept viitorul viceprimar al municipiului Constanţa, nu au fost prezenţi. Se pare că ambii erau plecaţi din localitate.  

Motivarea absenţelor Opoziţiei

Consilierul PNL Stelian Gima ne-a explicat că Sorina Tuşa (PNL) „este în concediu medical, urmează să nască“, iar Iustin Fabian Roman (PNL) este cu probleme de serviciu la Bucureşti. După cum se ştie, Ana Marcu (PNL) a demisionat, în şedinţa de ieri urmând să se vacanteze locul său din CLM. „Nu cred că este un boicot din partea PSD. Cred că este o gândire unanimă a grupului PSD. Concediile au început din vară. Nu cred că este o problemă atâta timp cât ne vom întâlni în mai puţin de o săptămână, iar hotărârile care sunt prioritare şi importante pentru oraş vor fi adoptate“, a fost de părere consilierul municipal Tudorel Chesoi.
 
Marţi, 13 octombrie, tot la ora 12.00, se va face iarăşi apelul consilierilor municipali constănţeni aşteptaţi la şedinţa în care, pe lângă cele 51 de proiecte de hotărâre pe care trebuiau să le voteze ieri, vor mai avea alte patru. Unul dintre proiecte vizează aprobarea numărului şi a cuantumului burselor pentru elevii din învăţământul preuniversitar pe primul semestru al anului şcolar 2015-2016. Tot atunci, două planuri urbanistice de detaliu aşteaptă girul aleşilor. Să sperăm că, de data asta, consilierii îşi vor fi terminat concediile de odihnă, iar problemele de serviciu le-au programat pentru alte zile.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, așteptat la Curtea de Apel! Nou termen în dosarul terenurilor din Portul Tomis

17 Apr 2024 603

Terenul pentru care a fost amendat Făgădău, când era primar, nu se întoarce în proprietatea Statului Român! Judecătorii din București explică de ce (MOTIVARE)

11 Apr 2024 736

Decebal Făgădău „Mi-aș fi dorit din tot sufletul să candidez la funcția de primar al Municipiului Constanța“ (VIDEO)

27 Mar 2024 2135

UPDATE Decebal Făgădău revine în PSD. Pentru ce funcție ar putea candida (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1350

Fostul primar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, la ceas aniversar! Ce mesaj a transmis

14 Mar 2024 1536

Joi, 15 februarie 2024 Primul termen în apelul dosarului terenurilor din Portul Tomis!

15 Feb 2024 890

ZIUA LIVE Horia Constantinescu –„Am discutat cu Decebal Făgădău și cred că am conturat formula câștigătoare. Ne înscriem și noi la concurs, partidul decide candidații”!

12 Feb 2024 1607

Ce pregătesc Horia Constantinescu și Decebal Făgădău?

10 Feb 2024 1482

Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, clasare de la DNA! Vizat, dosarul din cauza căruia a demisionat din PSD

29 Jan 2024 1802

Judecător nou pentru dosarul terenurilor din Portul Tomis! Procesul amânat pentru 15 februarie 2024

18 Jan 2024 1045

Decizii care au „marcat“ justiția din Constanța în 2023! (Penal)

04 Jan 2024 1037

Tribunalul Constanța amână pentru la anul dosarul Marcelei Enache, fostul secretar al municipiului Constanța

17 Dec 2023 924

Justiție Constanța Marți, 12 decembrie 2023, primul termen în apelul dosarului terenurilor din Portul Tomis!

12 Dec 2023 1335

Cine este procurorul de la DNA care îl cercetează pe arhiepiscopul Tomisului, pentru cumpărare de influență

06 Dec 2023 10069

Fostul primar, Decebal Făgădău, tătic pentru a treia oară Maria s-a născut pe 2 decembrie!

03 Dec 2023 3806