Decizia finală, dată la Constanța Detalii șocante din dosarul profesorului tulcean acuzat că a bătut într-o școlă patru copii, trei de nouă ani și altul de zece ani


 
  • Prima instanță a decis condamnarea profesorului la pedeapsa de 6000 de lei amendă penală pentru purtare abuzivă.
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța sunt așteptați să se pronunțe într-un dosar penal extrem de sensibil! Pe scurt, un profesor, în vârstă de 45 de ani, consilier școlar în cadrul unei școli gimnaziale din municipiul Tulcea, este suspectat că ar fi lovit patru elevi (trei de nouă ani și altul de zece ani). Totul s-ar fi întâmplat pe holul unității de învățământ.

Pronunțarea a fost amânată pentru săptămâna viitoare.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.
 
Pe scurt, în actul de sesizare a instanței procurorii au reținut că, la jumătatea lunii ianuarie 2018, trei copii de nouă ani, și unul de zece ani, toți elevi ai clasei a III-a din cadrul unei școli gimnaziale, se jucau alergând pe holul de la etajul II al școlii, într-o pauză.
 
Cei mici nu aveau voie să iasă afară
 
Magistrații mai spun că cei mici se jucau pe holul unității de învățământ pentru că nu aveau voie să iasă afară pentru că ninsese.
 
Procurorii mai arată că inculpatul - aproximativ 45 de ani - profesor consilier școlar în cadrul școlii, a ieșit nervos din birou, a țipat la copii să facă liniște și imediat i-a apucat pe doi minori cu mâinile de ceafă, spunându-le că îi duce la directoarea școlii dacă mai aleargă pe hol.
 

Împinși în perete
 
În continuare, anchetatotii au mai reținut în sarcina profesorului că în momentul în care a observat că unul dintre copii dorea să treacă în fugă de el, i-a împins în perete pe cei doi copii pe care îi apucase cu mâinile de ceafă.

 
Unul dintre cei doi minori s-a lovit la cap.
  
În acele secunde, inculpatul a încercat să îl prindă pe celălalt minor, care s-a dezechilibrat și a căzut la sol.
 
Profesorul a căzut peste copil
 
Inculpatul a căzut peste copil, lovindu-l în zona toracică cu mâinile și cu piciorul, apoi când elevul s-a ridicat de la sol, l-a împins în perete, lovindu-l cu piciorul în partea dorsală.
 
În timp ce copii plecau de pe hol, din baia elevilor de la etaj a ieșit al patrulea minor.
 
Procurorii spun că și acesta fost lovit de inculpat, cu piciorul în zona dorsală.
 
Prima condamnare
 
Așa cum precizam și mai sus, dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea și trimis spre soluționare Judecătoriei Tulcea.
 
Prima instanță a decis condamnarea profesorului la pedeapsa de 6000 de lei amendă penală pentru purtare abuzivă.
 
Despăgubiri
 
Tot prin decizia de condamnare, magistrații din Tulcea au admis în parte acțiunea civilă formulată de unul dintre copii și au decis obligarea profesorului la plata către partea civilă a sumei de 1.000 lei cu titlu de daune morale.
 
Recent, Judecătoria Tulcea a decis condamnarea inculpatului (S.I.G.), cetățean român, căsătorit, profesor, fără antecedente penale, la pedeapsa de 3000 lei amendă penală, echivalentul a 150 zile amendă, suma corespunzătoare unei zile amendă fiind de 20 lei, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă (...), persoană vătămată (...)
 
În continuare, instanța a mai decis condamnarea inculpatului la pedeapsa de 3000 lei amendă penală, echivalentul a 150 zile amendă, suma corespunzătoare unei zile amendă fiind de 20 lei, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă, persoana vătămată (...).
 
„Condamnă pe inculpat la pedeapsa de 3000 lei amendă penală, echivalentul a 150 zile amendă, suma corespunzătoare unei zile amendă fiind de 20 lei, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă, (persoana vătămată (...)) Condamnă pe inculpatu la pedeapsa de 3000 lei amendă penală, echivalentul a 150 zile amendă, suma corespunzătoare unei zile amendă fiind de 20 lei, sub aspectul săvâr?irii infracțiunii de purtare abuzivă, (persoana vătămată (...)“, potrivit minutei judecătorești.
 
Judecătoria Tulcea a contopit cele patru pedepse principale astfel aplicate, stabilind pedeapsa cea mai grea de 3000 lei amendă, la care se adaugă un spor de 3000 lei, reprezentând 1/3 din durata cumulată a celorlalte pedepse, urmând ca pentru inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 6000 lei amendă penală.
 
Consilierului școlar i s-a atras atenția asupra dispozițiilor art. 63, C.pen. privitoare la înlocuirea pedepsei amenzii cu pedeapsa închisorii în caz de neexecutare cu rea-credinţă a pedepsei amenzii.
 
Trebuie sprecizat că magistrații din Tulcea au admis în parte acțiunea civilă formulată de partea civilă (...), și au decis obligarea inculpatului la plata către partea civilă a sumei de 1.000 lei cu titlu de daune morale.
 
Judecătoria a constatat că celelalte persoane vătămate nu s-a constituit în mod legal părți civile în procesul penal.
 
Decizia Judecătoriei Tulcea a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță ce va lua o decizie definitivă.
 
Pentru a proteja identitățile și intimitatea părților implicate în acest dosar, nu vom publica numele reale ale persoanelor vizate și nici alte date care ar putea conduce la identificarea acestora.

După ce dosarul a ajuns la Curtea de Apel Constanța am încercat să obținem un punct de vedere de la ISJ Tulcea cu privire la dosarul penal mai sus precizat, însă oficialii instituției nu au dorit să facă declarații.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Bătaie între doi farmaciști, la Tulcea. Au intervenit jandarmii
 
Scene interzise minorilor pe plaja Modern din Constanța! Martorii nu doresc să se prezinte la proces
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Detalii șocante! Trupul neînsuflețit al designerului Răzvan Ciobanu a stat ore în câmp. Când s-a produs accidentul din Constanța

29 Apr 2019 6537

Declarațiile victimelor ce au scăpat cu viață din incendiul de noaptea trecută din Capitală

31 Oct 2015 1949

Stiripesurse.ro Declarații ȘOCANTE în cazul elevei violate din Vaslui

19 Aug 2015 2320