Deşi au promis că nu se mai ceartă… Împăcarea e de ochii lumii în ALDE Constanţa!

Membrii ALDE s-au adunat, sâmbătă, în şedinţa Delegaţiei Permanente Teritoriale, pentru a vota lista cu cei 22 de delegaţi la Congresul Naţional ce va avea loc la sfârşitul lunii aprilie 2017. La şedinţă a făcut figuraţie şi secretarul general al partidului la nivel naţional, Nicolae Nasta.
 
Iniţial, ordinea de zi anunţată până la momentul şedinţei viza ridicarea sprijinului politic pentru Banias şi excluderea unor membri, pentru prejudicii de imagine aduse partidului. Doar că, surpriză, la Delegaţia Permanentă a participat chiar cel vizat de ridicarea sprijinului politic, respectiv deputatul Mircea Banias.
 
Spre stupoarea majorităţii celor prezenţi (s-a vorbit chiar de un act de intimidare din partea unor lideri, care au adus aproape 200 de oameni în sală, ce nu păreau să aibă legătură cu organizaţia), deputatul Mircea Banias, preşedinte ALDE Constanţa, a început să vorbească despre renunţarea la tensiunile existente şi la orgolii şi despre îngroparea securii războiului. „Nu am fost certaţi niciodată. Au fost nişte dispute pe care le-am discutat împreună şi am ajuns la concluzia că toţi ne dorim ca partidul să meargă înainte şi să devină mai puternic. O dispută în interiorul partidului nu aduce beneficii nimănui. Părerea mea e că noi toţi ţinem la ALDE şi vrem să crească şi să devină un partid şi mai important decât este acum“, a precizat Mircea Banias.
 
La rândul său, cealaltă sabie din teaca ALDE, Jean Paul Tucan, vicepreşedinte formaţiunii politice la nivel naţional, a lămurit faptul că deciziile luate în ultimele întruniri ale ALDE nu-şi vor mai produce efectele, pentru că au fost şterse cu buretele.
 
Vă reamintim că adevărata problemă a ALDE nu este conflictul de la Constanţa şi din alte filiale, ci faptul că formaţiunea politică, zdruncinată de scandaluri, nu are încă un statut, deşi acesta a tot fost invocat în ultima perioadă de toate taberele combatante. Statutul ALDE urmează să fie aprobat cu o ocazia Congresului din 21-22 aprilie, dacă acesta va avea loc.

Banias, între Constantin şi Tăriceanu

Întrebat fiind ce relaţie are în prezent cu Daniel Constantin, copreşedintele ALDE (încă), în privinţa căruia s-a votat la nivel central pentru retragerea sprijinului politic şi pierderea funcţiilor din Guvern, Banias a spus: „Relaţia mea cu domnul Constantin (n.r. Daniel Constantin) este una foarte bună, la fel şi relaţia mea cu Călin Popescu Tăriceanu. Sunt un membru de partid care ştie să respecte deciziile şi actele partidului şi ale instanţelor şi voi face exact cum va fi declarat statutar şi legal“.
 
Banias nu a uitat însă să specifice faptul că, cel mai probabil, săptămâna viitoare, justiţia se va pronunţa în cazul plângerilor depuse de Daniel Constantin. Acest aspect ar putea conduce la anularea desfăşurării Congresului partidului. Oare, din acest motiv, Banias nu ştie dacă să candideze pentru o poziţie în Biroul Politic Naţional, unde, în prezent, are funcţia de vicepreşedinte?

Municipiul, disputat de Learciu şi Fulina

Chiar dacă vicepreşedintele ALDE, Jean Paul Tucan, a spus că nu vor mai urma sancţiuni în partid şi nici dispute nici până la Congres, nici după, gruparea din jurul acestuia este pregătită în orice moment să „le ia capul“ celor din echipa Banias. Alegerile interne vor fi un prilej bun pentru reaprinderea conflictelor deschise în ALDE. Dovada este situaţia de la organizaţia municipală. În timp ce Mircea Banias spune că preşedinte ar fi în continuare George Fulina, Tucan lasă să se înţeleagă că municipiul va fi apanajul lui Learciu.

„Membri de partid“ aduşi la intimidare?!

Deşi, vineri, preşedintele Banias afirma că nu ştie dacă va participa la Delegaţia Permanentă, iar preşedintele executiv, Valentin Vrabie, anunţa o parte dintre reprezentanţii presei că vor avea parte de surprize, cel mai probabil că „binomul“ nu a avut încredere în palma bătută în seara de vineri spre sâmbătă cu Tucan, la sugestia lui Tăriceanu. Dovada acestui fapt a fost reprezentantă chiar de oamenii aduşi, fără să ştie pentru ce, în sala de şedinţe de la un hotel din Constanţa. Unii din Constanţa, alţii din localităţi apropiate, şi-au dat întâlnire în treninguri şi haine de lucru, la ora 13.00, în buricul târgului. Sigur, la şedinţa Delegaţiei Permanente au participat şi membri ALDE, dar mult mai puţini numeric. Banias, care s-a declarat, pe tot parcursul conferinţei de presă de sâmbătă, o persoană raţională, a negat că oamenii ar fi fost aduşi de la Medgidia cu maşini şi a afirmat pe holuri că toţi ar fi constănţeni. Dar ce mai contează cine i-a adus, din moment ce Banias, în calitate de preşedinte de organizaţie, a condus o şedinţă convocată de foştii adversari!?
 
Până la un viitor scandal în Alianţa Liberalilor şi Democraţilor, sâmbătă, Delegaţia Permanentă a aprobat cei 22 de delegaţi, patru de drept şi 18 aleşi, care vor reprezenta filiala la Congresul de peste două săptămâni.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul sediu al PNL și ALDE din București, transformat într-o „locuință individuală” care ar urma să fie atribuită președintelui Klaus Iohannis

26 Feb 2024 1263

#Dobrogea145 Christian Gigi Chiru, inițiator Ziua Dobrogei și președinte ALDE Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei (VIDEO)

14 Nov 2023 959

Congresul ALDE se desfășoară la București În marja consiliului ALDE, USR va lansa oficial candidaţii la alegerile europarlamentare.

20 Oct 2023 837

LIVE VIDEO+TEXT) USR Constanța despre legea pensiilor - „ Este o lege absolut odioasă, o escrocherie politică”

19 Oct 2023 1122

Lansarea candidaților USR pentru europarlamentare are loc vineri la Consiliul ALDE Europe, organizat la București

18 Oct 2023 819

USR și-a desemnat candidații pentru alegerile europarlamentare. Printre ei este și un membru al organizației de la Constanța!

16 Oct 2023 1136

UPDATE Cine preia atribuțiile de primar la Medgidia, după eventuala demisie a primarului Valentin Vrabie?

10 Oct 2023 4507

Averea și interesele lui Florentin Țapliuc, consilier județean în cadrul CJ Constanța (DOCUMENTE)

02 Aug 2023 1207

Declarații Avere Constanța Leonard Tănase, consilier județean ALDE, deține un teren și o casă de locuit (DOCUMENTE)

29 Jul 2023 1276

Președintele CA al Oil Terminal SA, datorii la bugetul de stat (DOCUMENTE)

20 Jun 2023 2538

Dan Barna a fost ales vicepreședinte al partidului european ALDE

28 May 2023 1021

Cotizații partide Ce partid din Constanța a avut cotizație 0 pe anul 2022?

02 May 2023 1196

Constănțeanul Claudiu Ceti, șeful de cabinet a lui Cristian Popescu Piedone, iese din singura firmă pe care o deținea

23 Jan 2023 2802

ALDE are o nouă conducere. Mohammad Murad ales copreședinte alături de Varujan Vosganian şi Mircea Minea. Gigi Chiru a preluat organizația de la Constanța

23 Oct 2022 2152

Cum a oscilat averea directorului interimar Ștefania Laura Abibula-Stroe, de la Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T Burada“ (DOCUMENTE)

22 Sep 2022 2659