Dispar toate garajele ilegale din Constanţa! Şeful Poliţiei Locale face precizări importante. Ce se va întâmpla peste câteva zile

La acest moment, la nivelul Poliţiei Locale Constanţa se desfăşoară o activitate e inventariere a tuturor garajelor aflate pe raza municipiului Constanţa. Potrivit comisarului-şef de poliţie Tudorel Dogaru, şeful Poliţiei Locale Constanţa, la finele acţiunii de inventariere, fiecare proprietar va fi notificat cu privire la obligaţiile care îi revin.
 
„În urmă cu o săptămână, ca urmare a faptului că din examinarea petiţiilor a rezultat că sunt numeroase situaţii în care în urma campaniilor desfăşurate la nivelul municipiului Constanţa, doar o parte din garaje fuseseră desfiinţate şi o parte, mai mică, nu, am luat hotărârea la nivelul conducerii Poliţiei Locale Constanţa (în special în ceea ce priveşte Serviciul disciplină în construcţii şi afişajul stradal), să facem o activitate de evaluare, să identificăm toate aceste situaţii. Termenul pe care l-am pus la dispoziţie este de maximum o săptămână de la acest moment. După ce le avem identificate, o să intervenim şi o să notificăm fiecare proprietar cu privire la obligaţiile care revin“, potrivit comisarului-şef de poliţie Tudorel Dogaru.

Cei care nu se vor conforma vor fi sancţionaţi  

Şeful Poliţiei Locale Constanţa mai arată că „prima obligaţie este aceea că, în situaţia în care garajul este amplasat sau construit nelegal, trebuie să-l desfiinţeze“. „În situaţia în care într-un termen rezonabil (aproximativ zece zile) nu se vor conforma, atunci vom veni cu măsuri de sancţionare contravenţională şi, evident, cu măsuri complementare de desfiinţare a construcţiilor respective. Din momentul în care expiră acel termen, în funcţie de proprietarul terenului pe care se află garajul respectiv, noi putem să generăm nişte măsuri şi să luăm fiecare situaţie în parte: dacă garajul este pe un teren proprietate publică (proprietatea primăriei), atunci există posibilitatea sesizării fie a Primarului Municipiului Constanţa pentru emiterea unei dispoziţii de demolare/desfiinţare şi pe care s-o ducem la îndeplinire, fie de sesizare a instanţei de judecată care poate să dispună autorizarea desfiinţării respective. Dacă proprietatea este privată, suntem obligaţi să ne adresăm instanţei de judecată, care ne încuviinţează activitatea de desfiinţare“, a completat comisarul-şef de poliţie Tudorel Dogaru.

Sesizări în instanţă  

Tot el mai arată că „putem avea situaţia ideală în care proprietarul să se conformeze şi undeva într-un timp de 17 zile de aici încolo să fim foarte riguroşi, să nu mai existe acel garaj. În situaţia în care garajul este nelegal, iar proprietarul nu se conformează, să aplicăm sancţiunea contravenţională şi ulterior, până la expirarea termenelor date prin măsurile complementare el (proprietarul), să se conformeze, atunci nu mai este necesar să sesizam instanţa. Cea mai neplăcută situaţie din punctul de vedere al timpului alocat este cea în care el nu se conformează, ajungem în instanţă, obţinem autorizarea activităţii respective, ne ducem şi desfiinţăm, după care trebuie să generăm un alt proces în instanţă, pentru a recupera cheltuielile prilejuite de desfiinţarea respectivă. Am remarcat că, atunci când există o hotărâre judecătorească definitivă, gradul de conformare este unul destul de ridicat“.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Leny

17 Sep, 2018 15:41

Toate garajele cu fața spre șosea sau stradă ar trebui să fie desființate. De multe ori proprietarii mătura garajul și gunoaiele le dă în șosea ori în stradă. La fel fac și cu zăpada etc.

Articole asemanatoare

O nouă parcare, în curs de amenajare în zona Gării CFR Constanța (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 561

Spațiul public din municipiul Constanța eliberat de construcțiile edificate ilegal

11 Mar 2024 586

Știri Constanța Zeci de noi locuri de parcare au fost amenajate în cartierul Poarta 6 (FOTO)

08 Nov 2023 1012

Judecătorii din Constanța, chemați să decidă împotriva desființării garajelor din Tulcea (DOCUMENT)

24 Oct 2023 859

O nouă parcare a fost amenajată în municipiul Constanța. În ce zonă se află

11 Oct 2022 1316

Noi locuri de parcare în Constanța. Unde sunt amplasate (GALERIE FOTO)

29 Jun 2022 1652

Locuri de parcare amenajate pe strada Soveja din municipiul Constanța (GALERIE FOTO)

09 May 2022 1727

Constanța Terenuri eliberate de garaje transformate în parcări. În ce zone au fost amenajate spații de parcare

06 Apr 2022 1796

Primăria Constanța a dat în judecată mai mulți foști proprietari de garaje. Dosarul, la Curtea de Apel

19 Jul 2021 2522

Constanța Garajele de pe strada Condorului, dezafectate de proprietari

02 Jun 2021 1369

Primăria Constanța a demarat procedurile de desființare a garajelor de pe aleea Nalbei

10 May 2021 2176

Mai mulți foști proprietari de garaje, dați în judecată de Primăria Constanța. Azi, un nou termen

26 Apr 2021 3596

Constanța Peste 550 de garaje, dezafectate în ultimii trei ani

24 Feb 2021 1714

Mai mulți foști proprietari de garaje, chemați în instanță de Primăria Constanța. Ce s-a întâmplat cu dosarul

24 Nov 2020 3078

Aproape 30 de familii din Constanța, care au deținut garaje, date în judecată de Primărie! Ce se întâmplă azi în instanță

26 Oct 2020 2557