Deschidere editie

Dispozitiv de monitorizare şi Penitenciarul Buffalo Nicuşor Constantinescu, şedinţă cu scântei pentru confirmarea mandatului de arestare (rechizitorii + galerie foto)

Şedinţă cu scântei, ieri, la Tribunalul Constanţa! Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost prezentat în faţa judecătoarei Iulia Cezara Suciu, din cadrul Tribunalul Constanţa, pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă emis în lipsă în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu în formă continuată. Reprezentantul Ministerului Public a fost procurorul Andrei Bodean, din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, cel care, de altfel, l-a deferit justiţiei pe Nicuşor Constantinescu, în dosarul mai sus precizat. Spre seară, Iulia Cezara Suciu a confirmat mandatul de arestare, respingând cererea formulată de Constantinescu privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar. Ulterior, şeful suspendat al CJC a fost transportat la Spitalul Penitenciarului Rahova.
 
În sala de judecată, a fost prezentă Codruţa Constantinescu, soţia preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Smaranda, fiica lui Constantinescu, Radu Ştefan Mazăre, edilul municipiului Constanţa, cei doi viceprimari (Decebal Făgădău şi Gabi Stan), precum şi mai mulţi directori din cadrul CJC şi Primăria Constanţa. Nu este de trecut cu vederea faptul că printre susţinătorii lui Nicuşor Daniel Constantinescu s-a aflat, ieri, şi Ciprian Stănescu, cel care l-a acuzat pe ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, că i-ar fi făcut avansuri şi l-ar fi obligat să întreţină relaţii sexuale, pe vremea când acesta era minor. La un moment dat, judecătoarea Iulia Cezara Suciu i-a cerut lui Ciprian Stănescu să părăsească sala de judecată, după ce tânărul s-a arătat nemulţumit de debitul verbal ridicat al procurorului Andrei Bodean.
 
De menţionat că şeful CJC a fost adus în sediul Palatului de Justiţie prin garaj (situat în lateralul instituţie), şi nu prin intrarea obişnuită, aşa cum se procedează în mod regulat.

Dat în urmărire prin Interpol

Şedinţa de ieri a durat circa trei ore, timp în care Nicuşor Daniel Constantinescu, dar şi avocatul său, Marius Mocanu, au încercat să o convingă pe judecătoarea Iulia Cezara Suciu, din cadrul Tribunalului Constanţa, să nu confirme mandatul de arestare. De asemenea, Constantinescu a relatat pe larg cum a fost supus procedurilor medicale, cum a plecat din SUA în Turcia şi cum a ajuns din Istanbul în România, în contextul în care fusese dat în urmărire prin Interpol.

Bodean: „Autorităţile din SUA începuseră procedurile de încarcerare în Penitenciarul Buffalo”

Apărătorul preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa a solicitat înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar. La rândul său, procurorul Andrei Bodean, din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, a cerut Tribunalului confirmarea mandatului de arestare preventivă emis pe numele şefului suspendat al CJC. Mai mult decât atât, magistratul a declarat că Nicuşor Constantinescu a plecat din Statele Unite ale Americii pentru că autorităţile din SUA începuseră procedurile de încarcerare în Penitenciarul Buffalo, întrucât îi expirase viza de şedere, iar ea nu fusese prelungită. În plus, procurorul DNA Constanţa a susţinut că Nicuşor Constantinescu ar fi avut, pe teritoriul SUA, montat la picior un dispozitiv de monitorizare. În sprijinul celor mai sus precizate, Bodean a depus o serie de documente doveditoare. În replică, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa a infirmat declaraţiile procurorului DNA, susţinând că nu ştia de procedurile autorităţilor din SUA privind presupusa sa încătuşare. Mai mult decât atât, Constantinescu a declarat că SUA îi prelungise viza până în 15 aprilie 2015.

Filmat de un „ţigan din Piaţa Chiliei”

Nicuşor Constantinescu a mai precizat, ieri, că i-a dat în judecată pe cei doi bărbaţi care l-au filmat pe străzile din America, alături de Valentin Pavlovici, în timp ce fuma. Preşedintele suspendat al CJ Constanţa a spus că a fost filmat de un „ţigan din Piaţa Chiliei”, dar şi de un alt bărbat căsătorit cu o „ţigancă din Piaţa Chiliei”.

Mazăre aproape a început să plângă

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a declarat că „în România, Nicuşor Constantinescu este călcat în picioare pentru nişte fleacuri”. „Nu a omorât pe nimeni”, a mai susţinut Radu Mazăre, care, în timpul susţinerilor, aproape a început să plângă.

Flori şi prezervative la Arhiepiscopie

Aşa cum arătam şi mai sus, printre susţinătorii lui Nicuşor Daniel Constantinescu s-a aflat, ieri, şi Ciprian Stănescu. Acesta a devenit cunoscut după ce l-a acuzat de ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, că i-ar fi făcut avansuri şi l-ar fi obligat să întreţină relaţii sexuale, pe vremea când acesta era minor. Ulterior, acesta i-a dus lui Teodosie flori şi prezervative, la Arhiepiscopie. La un moment dat, Ciprian Stănescu a întrerupt şedinţa de judecată şi a solicitat ca şefului suspendat al CJC să-i fie adus un scaun pentru că „e operat”. Câteva minute mai târziu, judecătoarea Iulia Cezara Suciu i-a cerut lui Ciprian Stănescu să părăsească sala de judecată, după ce tânărul s-a arătat nemulţumit de debitul verbal ridicat al procurorului Andrei Bodean. „Dacă aşa se face justiţie în România...”, a mai spus Stănescu, nemulţumit, la ieşirea din sală.

„Ultimul cuvânt înainte de execuţie”

La final, Nicuşor Daniel Constantinescu nu s-a putut abţine şi a declarat în „ultimul cuvânt înainte de execuţie” că doreşte că continue procedurile medicale (respectiv radioterapia) şi că este „vânat în permanenţă”.

Coleg din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa

În sală s-a mai aflat şeful Clinicii de Ortopedie şi Traumatologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Alexandru Şerban. Acesta este judecat în celebrul Dosar al Retrocedărilor din Constanţa, alături de primarul municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre, şi de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu. Prezent a fost şi George Sorin Georgescu, şeful Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Constanţa, precum şi mai mulţi angajaţi ai Consiliului Judeţean Constanţa. Aceştia au asistat la şedinţă prin rotaţie, în funcţie de numărul de locuri disponibile, având în vederea că judecătoarea Iulia Cezara Suciu nu a permis nici unei persoane să stea în picioare.
 
Nicuşor Constantinescu a ajuns în România, joi, în jurul prânzului. El a fost preluat de pe Aeroportul „Henri Coandă“ şi prezentat Tribunalului Bucureşti. Aici, potrivit surselor noastre, judecătoarea Luisa Emanuela Dragomir a confirmat primul mandat de arestare emis pe numele şefului suspendat al CJC.

Rechizitoriul poate fi citit aici.

Aşa cum menţionam şi în ediţiile trecute, procurorul Andrei Bodean, din DNA Constanţa, l-a trimis în judecată, pe 25 aprilie, pe Nicuşor Constantinescu, pentru abuz în serviciu în formă continuată.

Citeşte rechizitoriul aici

În secţiunea „Documente” poate fi citit integral rechizitoriul dosarului Retrocedărilor din Constanţa.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

15 ani în primă instanţă pentru Nicuşor Constantinescu Ei sunt judecătorii care decid finalul. Unul a respins arestarea lui Mazăre (rechizitorii)

22 Oct 2016 2903

Veste proastă pentru Nicuşor Constantinescu! Judecătorii au menţinut mandatul de arestare emis în Bucureşti

13 Jun 2016 1068

UPDATE. Un nou de mandat de arestare. Nicuşor Constantinescu, amendat şi de Luisa Dragomir, din Tribunalul Bucureşti

04 Jun 2016 1652

Totul se decide azi Nicuşor Constantinescu, denunţat de Marian Turbatu! Şeful CJC ar putea fi arestat şi în acest dosar (rechizitorii + transcript)

03 Jun 2016 2453

Înalta Curte a amânat pentru 28 iunie cererea lui Nicuşor Constantinescu de punere în libertate

31 May 2016 1446

Zi decisivă pentru Nicuşor Constantinescu, şeful CJC (rechizitorii)

31 May 2016 1576

Pastilă amară pentru DNA Judecătoarele Dumitriţa Piciarcă şi Liliana Bădescu au fost achitate!

26 May 2016 1644

Nicuşor Constantinescu, săgeţi către judecătorii care l-au arestat, Andreea Ianca şi Dan Iulian Năstase (rechizitorii)

23 May 2016 3755

Oficial de la DNA Propunere arestare Nicușor Daniel Constantinescu. Ar fi sărbătorit 25 de ani de la absolvirea facultății

19 May 2016 2520

UPDATE 6 Jandarmii la casa lui Nicuşor Constantinescu! DNA cere arestarea şefului CJC (galerie foto + video)

19 May 2016 5784

Geanina Terceanu, arestată de Raluca Moroşanu. I-a dat o veste proastă lui Nicuşor Constantinescu (documente)

24 Nov 2015 3264

Judecătorul Dumitru Mirancea a respins cererea DNA de arestare a lui Nicuşor Constantinescu! (rechizitoriu)

07 Nov 2015 1584

Judecătorul Dumitru Mirancea a respins cererea de arestare a lui Nicuşor Constantinescu

06 Nov 2015 1070

UPDATE - Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, nu se întoarce în arest, aşa cum a cerut DNA (rechizitoriu)

06 Nov 2015 1339

Oprescu, pus în libertate de judecătoarea care a respins arestarea lui Nicuşor Constantinescu

30 Oct 2015 1379

Procurorii DNA contestă decizia judecătorului care a respins cerea de arestare a lui Nicusor Constantinescu

26 Oct 2015 1033

O nouă cerere de arestare a lui Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (rechizitoriu)

25 Oct 2015 1377

Nemulţumit că a fost legitimat Şeful CJC, atac la judecătorii Iulia Suciu şi Lucian Lică, din Tribunalul Constanţa (rechizitorii)

22 Oct 2015 2690

A respins cererea de arestare a şefului CJC Un judecător din Constanţa, promovat la Curtea de Apel Ploieşti (documente + rechizitoriu)

24 Jun 2015 1730

Strutinsky şi Constantinescu, în faţa Tribunalului Constanţa, în aceeaşi zi (rechizitorii + referat arestare Mazăre)

10 Apr 2015 1778

UPDATE 1. Preşedintele suspendat al CJC a ajuns la Palat Judecătoarea Valentina Boboc decide azi libertatea lui Nicuşor Constantinescu

20 Mar 2015 1102

Şeful CJC, arestat de două ori la domiciliu Directorul SRI, Florian Coldea, punctul comun dintre Nicuşor Constantinescu şi Elena Udrea (rechizitoriu)

27 Feb 2015 1868

Nu are voie să vorbească în presă ori pe Facebook despre dosar Nicuşor Constantinescu, al doilea mandat de arestare preventivă la domiciliu

26 Feb 2015 1806

Nicuşor Constantinescu, un preşedinte de consiliu judeţean acuzat de peste 50 de infracţiuni (rechizitorii+galerie foto)

26 Feb 2015 2982

UPDATE 1 Nicuşor Constantinescu a fost adus la Tribunalul Constanţa

25 Feb 2015 1409

Surse judiciare Procurorii anticorupţie cer o nouă arestare preventivă pentru Nicuşor Constantinescu

24 Feb 2015 1156

Libertatea lui Nicuşor Constantinescu, decisă mâine de judecătoarea Valentina Boboc

23 Feb 2015 1239

Iată cine este judecătorul care decide libertatea lui Nicuşor Constantinescu

20 Feb 2015 1154

UPDATE 4. Nicuşor Constantinescu, arestat pentru 30 de zile. Şeful CJC urmează să fie din nou suspendat din funcţie (galerie foto)

20 Feb 2015 2418

Nicuşor Constantinescu a fost încătuşat de Bodean. Totul despre firmele controlate ieri de DNA (galerie foto+document)

20 Feb 2015 5767

Nicuşor Constantinescu va fi dus mâine la Tribunalul Constanţa cu propunere de arestare

19 Feb 2015 883

Judecătorul care a respins arestarea lui Nicuşor Constantinescu îşi cere banii la Tribunalul Constanţa

24 Jan 2015 3334

Ordinul de suspendare emis de prefect, lovit de nulitate Nicuşor Constantinescu, repus în funcţia de preşedinte al CJC

09 Dec 2014 1455

Avem, din nou, preşedinte la CJ Constanţa Ordinul prefectului de suspendare din funcţie a lui Nicuşor Constantinescu nu mai este valabil

08 Dec 2014 2636

Liber pe 2 decembrie? Zi decisivă pentru preşedintele suspendat al CJC (rechizitorii)

27 Nov 2014 3047

EXCLUSIVITATE-UPDATEJudecătorii au anulat primul mandat de arestare preventivă emis pentru Nicuşor Constantinescu (Iată decizia finală)

26 Nov 2014 1959

Curtea de Apel Bucureşti decide primul mandat de arestare Nicuşor Constantinescu, un nou termen la Tribunalul Constanţa (rechizitorii)

26 Nov 2014 1457

Tribunalul Constanţa începe, miercuri, judecata lui Nicuşor Constantinescu (rechizitorii)

22 Nov 2014 936

Judecătoarea Luminiţa Cristiu Ninu a amânat dosarul. Nicuşor Constantinescu, în aşteptare

21 Nov 2014 1211

Judecătoarea Luminiţa Cristiu Ninu ar putea anula, azi, primul mandat de arestare emis pe numele lui Nicuşor Constantinescu (rechizitorii+documente)

21 Nov 2014 2437

Mediafax.ro - Motivare Nicuşor Constantinescu a sfidat organele judiciare şi a încălcat obligaţiile legale

20 Nov 2014 1639

Judecătorii deschid azi cel de-al treilea dosar al lui Nicuşor Constantinescu (rechizitorii+document)

19 Nov 2014 2207

Mandatele de arestare emise pe numele lui Nicuşor Constantinescu au fost confirmate de Curtea Supremă şi de Curtea de Apel Constanţa

15 Nov 2014 906

Magistraţii Curţii Supreme şi cei ai Curţii de Apel Constanţa au decis Nicuşor Constantinescu rămâne după gratii

14 Nov 2014 1610

Termen la Înalta Curte şi la Curtea de Apel Constanţa Nicuşor Constantinescu află, astăzi, dacă i se menţine arestul preventiv (galerie foto + video)

14 Nov 2014 1247

Ce a declarat Nicuşor Constantinescu în sala de judecată

13 Nov 2014 889

Cristinel Dragomir, la ieşire din sala de judecată "Nicuşor Constantinescu e foarte obosit şi foarte dezamăgit"

13 Nov 2014 1288

UPDATE. Decizia a fost amânată pentru mâine Ce declaraţii a făcut Nicuşor Constantinescu, în faţa magistraţilor Curţii de Apel Constanţa (video+rechizitorii)

13 Nov 2014 2520

Contestația lui Nicuşor Constantinescu, înregistrată la Curtea de Apel Constanța

12 Nov 2014 1484

Nicuşor Constantinescu, din nou în faţa judecătorilor (rechizitorii)

11 Nov 2014 1049