Dispozitiv de monitorizare şi Penitenciarul Buffalo Nicuşor Constantinescu, şedinţă cu scântei pentru confirmarea mandatului de arestare (rechizitorii + galerie foto)

Şedinţă cu scântei, ieri, la Tribunalul Constanţa! Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost prezentat în faţa judecătoarei Iulia Cezara Suciu, din cadrul Tribunalul Constanţa, pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă emis în lipsă în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu în formă continuată. Reprezentantul Ministerului Public a fost procurorul Andrei Bodean, din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, cel care, de altfel, l-a deferit justiţiei pe Nicuşor Constantinescu, în dosarul mai sus precizat. Spre seară, Iulia Cezara Suciu a confirmat mandatul de arestare, respingând cererea formulată de Constantinescu privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar. Ulterior, şeful suspendat al CJC a fost transportat la Spitalul Penitenciarului Rahova.
 
În sala de judecată, a fost prezentă Codruţa Constantinescu, soţia preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Smaranda, fiica lui Constantinescu, Radu Ştefan Mazăre, edilul municipiului Constanţa, cei doi viceprimari (Decebal Făgădău şi Gabi Stan), precum şi mai mulţi directori din cadrul CJC şi Primăria Constanţa. Nu este de trecut cu vederea faptul că printre susţinătorii lui Nicuşor Daniel Constantinescu s-a aflat, ieri, şi Ciprian Stănescu, cel care l-a acuzat pe ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, că i-ar fi făcut avansuri şi l-ar fi obligat să întreţină relaţii sexuale, pe vremea când acesta era minor. La un moment dat, judecătoarea Iulia Cezara Suciu i-a cerut lui Ciprian Stănescu să părăsească sala de judecată, după ce tânărul s-a arătat nemulţumit de debitul verbal ridicat al procurorului Andrei Bodean.
 
De menţionat că şeful CJC a fost adus în sediul Palatului de Justiţie prin garaj (situat în lateralul instituţie), şi nu prin intrarea obişnuită, aşa cum se procedează în mod regulat.

Dat în urmărire prin Interpol

Şedinţa de ieri a durat circa trei ore, timp în care Nicuşor Daniel Constantinescu, dar şi avocatul său, Marius Mocanu, au încercat să o convingă pe judecătoarea Iulia Cezara Suciu, din cadrul Tribunalului Constanţa, să nu confirme mandatul de arestare. De asemenea, Constantinescu a relatat pe larg cum a fost supus procedurilor medicale, cum a plecat din SUA în Turcia şi cum a ajuns din Istanbul în România, în contextul în care fusese dat în urmărire prin Interpol.

Bodean: „Autorităţile din SUA începuseră procedurile de încarcerare în Penitenciarul Buffalo”

Apărătorul preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa a solicitat înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar. La rândul său, procurorul Andrei Bodean, din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, a cerut Tribunalului confirmarea mandatului de arestare preventivă emis pe numele şefului suspendat al CJC. Mai mult decât atât, magistratul a declarat că Nicuşor Constantinescu a plecat din Statele Unite ale Americii pentru că autorităţile din SUA începuseră procedurile de încarcerare în Penitenciarul Buffalo, întrucât îi expirase viza de şedere, iar ea nu fusese prelungită. În plus, procurorul DNA Constanţa a susţinut că Nicuşor Constantinescu ar fi avut, pe teritoriul SUA, montat la picior un dispozitiv de monitorizare. În sprijinul celor mai sus precizate, Bodean a depus o serie de documente doveditoare. În replică, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa a infirmat declaraţiile procurorului DNA, susţinând că nu ştia de procedurile autorităţilor din SUA privind presupusa sa încătuşare. Mai mult decât atât, Constantinescu a declarat că SUA îi prelungise viza până în 15 aprilie 2015.

Filmat de un „ţigan din Piaţa Chiliei”

Nicuşor Constantinescu a mai precizat, ieri, că i-a dat în judecată pe cei doi bărbaţi care l-au filmat pe străzile din America, alături de Valentin Pavlovici, în timp ce fuma. Preşedintele suspendat al CJ Constanţa a spus că a fost filmat de un „ţigan din Piaţa Chiliei”, dar şi de un alt bărbat căsătorit cu o „ţigancă din Piaţa Chiliei”.

Mazăre aproape a început să plângă

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a declarat că „în România, Nicuşor Constantinescu este călcat în picioare pentru nişte fleacuri”. „Nu a omorât pe nimeni”, a mai susţinut Radu Mazăre, care, în timpul susţinerilor, aproape a început să plângă.

Flori şi prezervative la Arhiepiscopie

Aşa cum arătam şi mai sus, printre susţinătorii lui Nicuşor Daniel Constantinescu s-a aflat, ieri, şi Ciprian Stănescu. Acesta a devenit cunoscut după ce l-a acuzat de ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, că i-ar fi făcut avansuri şi l-ar fi obligat să întreţină relaţii sexuale, pe vremea când acesta era minor. Ulterior, acesta i-a dus lui Teodosie flori şi prezervative, la Arhiepiscopie. La un moment dat, Ciprian Stănescu a întrerupt şedinţa de judecată şi a solicitat ca şefului suspendat al CJC să-i fie adus un scaun pentru că „e operat”. Câteva minute mai târziu, judecătoarea Iulia Cezara Suciu i-a cerut lui Ciprian Stănescu să părăsească sala de judecată, după ce tânărul s-a arătat nemulţumit de debitul verbal ridicat al procurorului Andrei Bodean. „Dacă aşa se face justiţie în România...”, a mai spus Stănescu, nemulţumit, la ieşirea din sală.

„Ultimul cuvânt înainte de execuţie”

La final, Nicuşor Daniel Constantinescu nu s-a putut abţine şi a declarat în „ultimul cuvânt înainte de execuţie” că doreşte că continue procedurile medicale (respectiv radioterapia) şi că este „vânat în permanenţă”.

Coleg din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa

În sală s-a mai aflat şeful Clinicii de Ortopedie şi Traumatologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Alexandru Şerban. Acesta este judecat în celebrul Dosar al Retrocedărilor din Constanţa, alături de primarul municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre, şi de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu. Prezent a fost şi George Sorin Georgescu, şeful Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Constanţa, precum şi mai mulţi angajaţi ai Consiliului Judeţean Constanţa. Aceştia au asistat la şedinţă prin rotaţie, în funcţie de numărul de locuri disponibile, având în vederea că judecătoarea Iulia Cezara Suciu nu a permis nici unei persoane să stea în picioare.
 
Nicuşor Constantinescu a ajuns în România, joi, în jurul prânzului. El a fost preluat de pe Aeroportul „Henri Coandă“ şi prezentat Tribunalului Bucureşti. Aici, potrivit surselor noastre, judecătoarea Luisa Emanuela Dragomir a confirmat primul mandat de arestare emis pe numele şefului suspendat al CJC.

Rechizitoriul poate fi citit aici.

Aşa cum menţionam şi în ediţiile trecute, procurorul Andrei Bodean, din DNA Constanţa, l-a trimis în judecată, pe 25 aprilie, pe Nicuşor Constantinescu, pentru abuz în serviciu în formă continuată.

Citeşte rechizitoriul aici

În secţiunea „Documente” poate fi citit integral rechizitoriul dosarului Retrocedărilor din Constanţa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

15 ani în primă instanţă pentru Nicuşor Constantinescu Ei sunt judecătorii care decid finalul. Unul a respins arestarea lui Mazăre (rechizitorii)

22 Oct 2016 3943

Veste proastă pentru Nicuşor Constantinescu! Judecătorii au menţinut mandatul de arestare emis în Bucureşti

13 Jun 2016 2027

UPDATE. Un nou de mandat de arestare. Nicuşor Constantinescu, amendat şi de Luisa Dragomir, din Tribunalul Bucureşti

04 Jun 2016 2915

Totul se decide azi Nicuşor Constantinescu, denunţat de Marian Turbatu! Şeful CJC ar putea fi arestat şi în acest dosar (rechizitorii + transcript)

03 Jun 2016 3682

Înalta Curte a amânat pentru 28 iunie cererea lui Nicuşor Constantinescu de punere în libertate

31 May 2016 2449

Zi decisivă pentru Nicuşor Constantinescu, şeful CJC (rechizitorii)

31 May 2016 2594

Pastilă amară pentru DNA Judecătoarele Dumitriţa Piciarcă şi Liliana Bădescu au fost achitate!

26 May 2016 2830

Nicuşor Constantinescu, săgeţi către judecătorii care l-au arestat, Andreea Ianca şi Dan Iulian Năstase (rechizitorii)

23 May 2016 5113

Oficial de la DNA Propunere arestare Nicușor Daniel Constantinescu. Ar fi sărbătorit 25 de ani de la absolvirea facultății

19 May 2016 3476

UPDATE 6 Jandarmii la casa lui Nicuşor Constantinescu! DNA cere arestarea şefului CJC (galerie foto + video)

19 May 2016 7762

Geanina Terceanu, arestată de Raluca Moroşanu. I-a dat o veste proastă lui Nicuşor Constantinescu (documente)

24 Nov 2015 4426

Judecătorul Dumitru Mirancea a respins cererea DNA de arestare a lui Nicuşor Constantinescu! (rechizitoriu)

07 Nov 2015 3177

Judecătorul Dumitru Mirancea a respins cererea de arestare a lui Nicuşor Constantinescu

06 Nov 2015 2141

UPDATE - Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, nu se întoarce în arest, aşa cum a cerut DNA (rechizitoriu)

06 Nov 2015 2328

Oprescu, pus în libertate de judecătoarea care a respins arestarea lui Nicuşor Constantinescu

30 Oct 2015 2554