Doar 12.6% dintre Asociațiile de Proprietari au reușit totuși să depună dosarele pentru reabilitare termică prin PNRR. După ce a făcut-o lată, Primăria Constanța le transmite că mai au o șansă la toamnă

  • Așa cum estimam, un număr infim de Asociații de Proprietari au reușit să depună documentele pentru renovarea energetică a blocurilor prin PNRR. Mai exact, 146 de Asociații din totalul celor 1839 care există la nivelul municipiului Constanța
  • Acest record negativ se datorează chiar funcționarilor din Primăria Constanța, care au catadiscsit să publice pe site-ul instituției abia pe 14 martie anunțul și formularele proiectului finanțat din PNRR
  • Apelul pentru acest program va fi deschis de Ministerul Dezvoltării la 1 aprilie și se va încheia la sfârșitul lunii mai
  • Asociațiile de Proprietari din Constanța au avut la dispoziție doar trei zile să prezinte dosarele complete la sediul Primăriei Municipiului Constanţa din str. Amzacea nr. 13
  • Termenul limită a fost ieri 18.03.2022, ora 14.00.
  • Mai multe asociații de proprietari au cerut prelungirea termenului de depunere, dat fiind faptul că timpul extrem de scurt nu le-a permis să convoace Adunările Generale și să obțină semnături de la toți proprietarii
  • Biroul de presă al Primăriei Constanța a precizat că va mai exista un apel pe același program în toamnă și cine nu s-a putut încadra pentru această etapă o va putea face atunci
 

 
Așa cum estimam, un număr infim de Asociații de Proprietari au reușit să depună documentele pentru renovarea energetică a blocurilor prin PNRR. Mai exact, 146 de Asociații din totalul celor 1839 care există la nivelul municipiului Constanța.

Acest record negativ se datorează chiar funcționarilor din Primăria Constanța, care la insistențele noastre au catadiscsit să publice pe site-ul instituției abia pe 14 martie anunțul și formularele necesare asociațiilor de proprietari care doresc reabilitarea termică gratuită în vederea  depunerii documentație pentru programul de finanțare ce face parte din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Apelul pentru acest program va fi deschis de Ministerul Dezvoltării la 1 aprilie și se va încheia la sfârșitul lunii mai.

Asociațiile de Proprietari din Constanța au avut la dispoziție doar trei zile să prezinte dosarele complete la sediul Primăriei Municipiului Constanţa din str. Amzacea nr. 13.

Termenul limită a fost ieri 18.03.2022, ora 14.00.

Mai multe asociații de proprietari au cerut prelungirea termenului de depunere, dat fiind faptul că timpul extrem de scurt nu le-a permis să convoace Adunările Generale și să obțină semnături de la toți proprietarii.

Dar cine să-i bage în seamă!

Biroul de presă al Primăriei Constanța a precizat că va mai exista un apel pe același program în toamnă și cine nu s-a putut încadra pentru această etapă o va putea face atunci.

Dacă vor mai fi și fonduri! Dumnezeu cu mila!
 
Astfel, administrația locală a reușit să-și bată încă o data joc de constănțenii care locuiesc la bloc.

Până ieri, potrivit biroului de presă al Primăriei Constanța, au reușit să depună documentele 146 de asociații de proprietari.

La nivelul municipiului sunt înregistrate 1839 de Asociații. La un calcul simplu, doar 12.6% dintre acestea au reușit să se mobilizeze.
 
Așteptăm în continuare ca primarul să ceară explicații și să le dea mai departe și constănțenilor de la departamentului de fonduri europene din cadrul Primăriei Constanța, condus de Ani Viorica Merlă, responsabil de acest proiect.De ce este nevoie de reabilitare termică?
 
Majoritatea blocurilor de locuinţe din România, construite după proiecte elaborate în perioada 1950 – 1990, prezintă un nivel scăzut de izolare termică, iar aceasta se traduce în facturi mari pentru încălzire.

Pe perioada iernii, mare parte din căldura unui apartament se pierde din cauza gradului redus de izolare termică, deşi locatarii o plătesc.
Un apartament dintr-un bloc din România consumă de două ori mai multă energie termică decât un apartament din alte ţări europene.
Acest lucru duce la facturi mari la întreţinere, indiferent de sursa de încălzire.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Constănțeanul supărat. Asociațiile de proprietari din Constanța ar putea rata reabilitarea termică gratuită a blocurilor chiar din cauza Primăriei (DOCUMENTE)

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce interese are primarul Chițac să ceară revocarea dreptului de folosință pentru atelierele artiștilor plastici din filiala 1 Constanța? (DOCUMENTE + GALERIE FOTO)

23 Apr 2022 6589

Descinderi ale DNA la ARR. Procedura merge mai departe. Ce spune Agenția Națională pentru Achiziții Publice despre licitația derulată de CJC pentru traseele județene?

08 Apr 2022 2653

Uite parcometrul, nu e parcometrul! Abia se lucrează la fundațiile acestora. Unde vor fi amplasate și cât costă un automat electronic?

05 Apr 2022 1510

Snow Clean, afaceri cu bani publici! Consiliera PNL Gianina Topolov și-a cesionat acțiunile administratorului RAJDP, Adrian Labeș a cărui soție lucrează în Consiliu Județean Constanța (DOCUMENTE)

31 Mar 2022 2984

ZIUA LIVE. Prof. dr. Sorin Rugină - „Se poate să vorbim din nou despre un interes imobiliar la Spitalul de Boli Infecțioase. Primarii s-au schimbat, dar oligarhia a rămas aceeași”!

25 Mar 2022 2028

Un incendiu a închis Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, managerul închide gura angajaților. Notă internă. Nu mai au voie să vorbească cu presa (DOCUMENTE)

08 Dec 2021 4577

ZIUA LIVE. SOS Spitalul Județean. Expertizele tehnice arată că imobilul prezintă deficit de rezistență și risc seismic. Este nevoie de o clădire tampon pentru a muta secțiile

14 May 2021 2736

Centre de carantină din județul Constanța - cine le administrează, cât costă o cameră și cine o decontează, cum au fost create și cui sunt destinate (documente)

23 Mar 2020 22584

Accident mortal pe DN 3. Cui aparţine maşina de lux pe care o conducea fostul prefect Ioan Albu în momentul tragediei rutiere

19 Feb 2020 11670

PSD a fost ras din CA-ul Aeroportului Kogălniceanu. CJC a rămas fără reprezentant şi cere o nouă convocare a AGA şi vot cumulativ (document + galerie foto)

14 Jan 2020 5817

Povestiri ecvestre. Caii politicienilor constănţeni au trecut pe la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii (galerie foto)

08 Nov 2019 3328

Dispar regiile! CT Heat & Energy SA, o nouă companie municipală care va asigura transportul şi distribuţia de energie termică în Constanţa! (documente)

11 Sep 2019 3505

ONG-uri din Constanţa nu ştiu cum au ajuns pe lista de susţinători ai Coaliţiei pentru Modernizarea României! Alte asociaţii se vor retrage!

03 Sep 2019 5285

Bani europeni pe apa sâmbetei. Pavelele din zona peninsulară a Constanței vor fi înlocuite (galerie foto)

30 Aug 2019 5268

Psihiatria din Constanţa a primit în 2018 aproape 800.000 de euro de la CJC. Managerul Cătălin Grasa recunoaşte că nu a folosit banii - „Asta e. Facem ce putem!“ (documente + galerie foto)

22 Aug 2019 6788