Dobrogea Grup SA a depus PUZ-ul la APM Constanţa Pe locul fabricii de pâine de la ICIL va fi construit un magazin Lidl?



Fabrica de pâine nr. 2 de pe strada Industriei Mici nr. 1, deţinută de societatea Dobrogea Grup SA şi care a fost construită în anul 1958, în baza proiectului elaborat de Institutul de Proiectare Constanţa, dispare. Cotidianul ZIUA de Constanţa a prezentat, în mai multe ediţii, actele (certificatele de urbanism şi autorizaţiile de construire) pe care societatea Dobrogea Grup SA le-a obţinut de la Primăria Constanţa şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa. Gura lumii vorbeşte că pe locul fostei fabrici de pâine de la ICIL va fi construit un magazin Lidl.
 
Recent, societatea Dobrogea Grup SA a anunţat că a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul proiectului „Plan Urbanistic Zonal delimitat de bulevardul 1 Decembrie 1981 şi străzile Industriei şi Apusului pentru «Construire P+1 magazin retail, realizare parcaje la sol, amenajare incintă cu spaţii verzi, alei carosabile şi pietonale, realizare accesuri, amplasare mijloace publicitare, copertine, parasolar şi post trafo, sistematizare verticală a terenului, branşamente utilităţi, împrejmuire teren şi organizare de şantiere»“. Constănţenii interesaţi de acest PUZ pot depune observaţii la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa între orele 8.00 şi 16.00.
 
„În planul de reorganizare a activităţii societăţii este prevăzută şi valorificarea acestui imobil ca teren. Noi suntem în liniile planului de reorganizare. Se va valorifica acest teren. Autorizaţia de desfiinţare a intrat în vigoare. Urmează desfiinţarea construcţiilor. Activitatea a fost relocată la sediul societăţii. În ceea ce priveşte comerţul cu amănuntul, acesta va fi relocat la alte două puncte de lucru, pe care le avem deschise, şi anume magazinul nr. 19, în apropiere de Casa de Cultură, şi magazinul nr. 2, vizavi de Policlinica 2. Mai exact, activitatea de comerţ cu amănuntul a magazinului Fresh 3, care acum se închide, va fi preluată de magazinul nr. 19, din apropiere de Casa de Cultură, şi magazinul nr. 2, vizavi de Policlinica 2. Toată activitatea, şi cea de producţie, şi cea de comerţ cu amănuntul, a fost relocată şi societatea nu înregistrează pierderi. Terenul urmează să fie vândut. Avem un creditor ipotecar, Bancpost, şi sumele încasate vor fi restituite“, a declarat, săptămâna trecută, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Eleonora Brescan, director juridic-administrativ al Dobrogea Grup SA.

Acte emise de Primăria Constanţa

De altfel, pe data de 11 octombrie, cotidianul ZIUA de Constanţa a publicat articolul „Fabrica de pâine Dobrogea de la ICIL dispare! Primăria a emis autorizaţia de desfiinţare“, în care am anunţat că societatea Dobrogea Grup SA a obţinut de la Primăria Constanţa, pe data de 7 octombrie, Autorizaţia de desfiinţare nr. 98, pentru „Desfiinţare imobile construcţii industriale şi anexe, în suprafaţă construită desfăşurată de 5.992 mp“, situate pe strada Industriei nr. 1. Autorizaţia de construire este valabilă 12 luni şi a fost obţinută de Dobrogea Grup SA prin SC Mag Invest Inc SRL.
 
Reamintim că, în ediţia din 4 iunie, cotidianul ZIUA de Constanţa a publicat articolul „Dispare unul dintre simbolurile Constanţei! Fabrica de pâine de la ICIL rămâne o amintire?! Document important pentru Dobrogea Grup“. De asemenea, în ediţia din 20 mai, în paginile cotidianului ZIUA de Constanţa a fost publicat articolul „Un nou cartier rezidenţial sau alte spaţii comerciale? Fabrica de pâine Dobrogea de la ICIL, rasă de pe faţa pământului (galerie foto+document)“. În cele două articole am prezentat demersurile făcute de societatea Dobrogea Grup SA pe lângă Primăria Constanţa şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa în vederea obţinerii mai multor acte care vizează fosta fabrică de pâine de la ICIL.
 
În aceste condiţii, Dobrogea Grup SA a obţinut de la Primăria Constanţa, pe data de 2 iunie a anului curent, Certificatul de urbanism nr. 1908, pentru elaborarea unui PUZ care vizează fosta fabrică de pâine de la ICIL. De asemenea, şi Mag Invest Inc SRL depusese la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul tehnic al proiectului „Lucrări de desfiinţare imobile“, amplasate pe strada Industriei Mici nr. 1, în imediata apropiere a intersecţiei cu bulevardul I.C. Brătianu.
 
De altfel, pe data de 20 aprilie a acestui an, Primăria Constanţa a emis Certificatul de urbanism nr. 1440 pentru SC Dobrogea Grup SA. Actul, cu obiectul „Desfiinţare imobile - construcţii industriale şi anexe, în suprafaţă de 3.745 mp“, fusese obţinut de Dobrogea Grup SA prin SC Mag Invest Inc SRL. Imobilele care urmează să fie demolate sunt proprietate a SC Dobrogea Grup SA.

A funcţionat peste 50 de ani

Fabrica de pâine nr. 2 de pe strada Industriei Mici nr. 1, deţinută de societatea Dobrogea Grup SA, a fost construită în anul 1958, în baza proiectului elaborat de Institutul de Proiectare Constanţa. Construcţia care urmează să fie demolată are regim de înălţime parter şi două etaje, iar anexele perimetrale au regim de înălţime parter. Clădirea a fost proiectată în anul 1958 şi se află în funcţiune de peste 50 de ani. După analiza efectuată asupra clădirii, au fost depistate mai multe degradări.
 
Dezafectarea clădirilor la care se face referire în memoriul depus la APM Constanţa are ca obiect desfiinţarea construcţiilor şi a instalaţiilor nefuncţionale existente pe amplasament, a reţelelor de alimentare cu apă, canalizare, gaze, a reţelelor de energie electrică, aeriană şi subterană, precum şi a tuturor utilajelor care au făcut parte din fluxul tehnologic. Lucrările de demolare vor fi executate în vederea eliberării amplasamentului pentru noi destinaţii. Conform datelor disponibile, suprafaţa terenului este de 8.455 mp. Suprafaţa construită propusă demolării este de 3.745 mp.

Despre Dobrogea Grup SA

Cu sediul social în municipiul Constanţa, strada Celulozei, în prezent, firma este în reorganizare judiciară, sub incidenţa Legii nr. 85/2006. Capitalul social subscris, de 15.701.544,96 de lei, integral vărsat, este compus din 1.022.236 de acţiuni nominative. Firma este deţinută de SC Arsenal Forest SRL, cu 0,0034% din capitalul social, SC Arsenal Montana SRL, SC Ana Variete SRL şi SC Actinvest SA, fiecare cu 0,0034% din capitalul social.
 
În societate mai sunt şi Acţionari Listă persoane fizice şi juridice (2.224 de acţionari), care deţin 1.022.096 de acţiuni (99,9864% din capitalul social). Administrator special este Fotini Teodorescu, iar administrator judiciar, Fair & Full Insolvency Consulting IPURL. Activitatea principală, conform codificării CAEN, constă în „fabricarea produselor de morărit”.
 
Dobrogea SA a luat fiinţă în 1961, ca Întreprinderea de Morărit Panificaţie Dobrogea, prin punerea în funcţiune a două mori de grâu, a unei fabrici de pâine şi a unei fabrici de biscuiţi. Până în 1989, s-au construit fabrici de pâine în Constanţa, Eforie Nord, Năvodari, Hârşova şi Medgidia. Firma se privatizează în 1995, iar în anul următor începe retehnologizarea celor 12 fabrici de pâine şi a liniilor de ambalare a biscuiţilor. În 2013, pe fondul crizei economice, societatea întâmpină dificultăţi financiare, astfel că intră în insolvenţă, iar în prezent se află în reorganizare judiciară.

Citeşte şi


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#citeșteDobrogea Emigrarea evreilor din România prin portul Constanța

28 Mar 2024 595

Declarații de avere Constanța Ion Ion Apolodor, de la ISC Constanța, avere și interese. S-a aflat printre fondatorii companiei care a preluat CTV (DOCUMENTE)

25 Feb 2024 1149

Firme Constanța Dobrogea Grup SA. Ce s-a stabilit în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor

12 Jan 2024 1030

Declarații de avere Constanța Colonelul Florin Bogdan Boca, adjunct al comandantului Grupării de Jandarmi Mobile Tomis, avere și interese (DOCUMENTE)

10 Dec 2023 1044

Din cauza vântului puternic pe liniile ferate către Dobrogea circulația se desfăşoară în condiţii dificile. Mai multe trenuri au întârzieri considerabile!

26 Nov 2023 872

Firme din Constanța Acționarii Dobrogea Grup SA au decis schimbarea obiectului principal de activitate al companiei!

11 Oct 2023 4446

#citeșteDobrogea Acțiunile „lăncierilor“ și ale liderului Miltiade Cutava, în Dobrogea interbelică

10 Oct 2023 2743

Firme Constanța Dobrogea Grup SA – Mirela Mihaela Pisică, numită administrator cu puteri depline

03 Oct 2023 1184

#citeșteDobrogea Partidul Poporului și filialele din Dobrogea (I)

29 Aug 2023 2106

Dobrogea Grup SA Deciziile luate în cadrul ședinței Consiliului de Administrație

17 Aug 2023 1565

Jandarmii din Constanța, prezenți la evenimentele din mini-vacanță. Va fi sărbătorită și „Ziua romilor ialomițeni“

11 Aug 2023 767

AGEA și AGOA societății Dobrogea Grup SA Constanța, convocate în ședință. Ce se află pe ordinea de zi

08 Aug 2023 863

Accident rutier pe bulevardul IC Brătianu din Constanța lângă Gruparea Mobilă de Jandarmi. O victimă, încarcerată (GALERIE FOTO+VIDEO)

06 Aug 2023 9145

Ședință extraordinară a Consiliului Local Muncipal Constanța!

10 Jul 2023 952

Constantin Cioroiu, la a 85-a aniversare Scriitorul originar din Constanța mărturisea că Biblioteca Județeană „a fost o a doua universitate”

30 Jun 2023 1354