Deschidere editie

Dobrogea Grup SA a depus PUZ-ul la APM Constanţa Pe locul fabricii de pâine de la ICIL va fi construit un magazin Lidl?Fabrica de pâine nr. 2 de pe strada Industriei Mici nr. 1, deţinută de societatea Dobrogea Grup SA şi care a fost construită în anul 1958, în baza proiectului elaborat de Institutul de Proiectare Constanţa, dispare. Cotidianul ZIUA de Constanţa a prezentat, în mai multe ediţii, actele (certificatele de urbanism şi autorizaţiile de construire) pe care societatea Dobrogea Grup SA le-a obţinut de la Primăria Constanţa şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa. Gura lumii vorbeşte că pe locul fostei fabrici de pâine de la ICIL va fi construit un magazin Lidl.
 
Recent, societatea Dobrogea Grup SA a anunţat că a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul proiectului „Plan Urbanistic Zonal delimitat de bulevardul 1 Decembrie 1981 şi străzile Industriei şi Apusului pentru «Construire P+1 magazin retail, realizare parcaje la sol, amenajare incintă cu spaţii verzi, alei carosabile şi pietonale, realizare accesuri, amplasare mijloace publicitare, copertine, parasolar şi post trafo, sistematizare verticală a terenului, branşamente utilităţi, împrejmuire teren şi organizare de şantiere»“. Constănţenii interesaţi de acest PUZ pot depune observaţii la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa între orele 8.00 şi 16.00.
 
„În planul de reorganizare a activităţii societăţii este prevăzută şi valorificarea acestui imobil ca teren. Noi suntem în liniile planului de reorganizare. Se va valorifica acest teren. Autorizaţia de desfiinţare a intrat în vigoare. Urmează desfiinţarea construcţiilor. Activitatea a fost relocată la sediul societăţii. În ceea ce priveşte comerţul cu amănuntul, acesta va fi relocat la alte două puncte de lucru, pe care le avem deschise, şi anume magazinul nr. 19, în apropiere de Casa de Cultură, şi magazinul nr. 2, vizavi de Policlinica 2. Mai exact, activitatea de comerţ cu amănuntul a magazinului Fresh 3, care acum se închide, va fi preluată de magazinul nr. 19, din apropiere de Casa de Cultură, şi magazinul nr. 2, vizavi de Policlinica 2. Toată activitatea, şi cea de producţie, şi cea de comerţ cu amănuntul, a fost relocată şi societatea nu înregistrează pierderi. Terenul urmează să fie vândut. Avem un creditor ipotecar, Bancpost, şi sumele încasate vor fi restituite“, a declarat, săptămâna trecută, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Eleonora Brescan, director juridic-administrativ al Dobrogea Grup SA.

Acte emise de Primăria Constanţa

De altfel, pe data de 11 octombrie, cotidianul ZIUA de Constanţa a publicat articolul „Fabrica de pâine Dobrogea de la ICIL dispare! Primăria a emis autorizaţia de desfiinţare“, în care am anunţat că societatea Dobrogea Grup SA a obţinut de la Primăria Constanţa, pe data de 7 octombrie, Autorizaţia de desfiinţare nr. 98, pentru „Desfiinţare imobile construcţii industriale şi anexe, în suprafaţă construită desfăşurată de 5.992 mp“, situate pe strada Industriei nr. 1. Autorizaţia de construire este valabilă 12 luni şi a fost obţinută de Dobrogea Grup SA prin SC Mag Invest Inc SRL.
 
Reamintim că, în ediţia din 4 iunie, cotidianul ZIUA de Constanţa a publicat articolul „Dispare unul dintre simbolurile Constanţei! Fabrica de pâine de la ICIL rămâne o amintire?! Document important pentru Dobrogea Grup“. De asemenea, în ediţia din 20 mai, în paginile cotidianului ZIUA de Constanţa a fost publicat articolul „Un nou cartier rezidenţial sau alte spaţii comerciale? Fabrica de pâine Dobrogea de la ICIL, rasă de pe faţa pământului (galerie foto+document)“. În cele două articole am prezentat demersurile făcute de societatea Dobrogea Grup SA pe lângă Primăria Constanţa şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa în vederea obţinerii mai multor acte care vizează fosta fabrică de pâine de la ICIL.
 
În aceste condiţii, Dobrogea Grup SA a obţinut de la Primăria Constanţa, pe data de 2 iunie a anului curent, Certificatul de urbanism nr. 1908, pentru elaborarea unui PUZ care vizează fosta fabrică de pâine de la ICIL. De asemenea, şi Mag Invest Inc SRL depusese la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul tehnic al proiectului „Lucrări de desfiinţare imobile“, amplasate pe strada Industriei Mici nr. 1, în imediata apropiere a intersecţiei cu bulevardul I.C. Brătianu.
 
De altfel, pe data de 20 aprilie a acestui an, Primăria Constanţa a emis Certificatul de urbanism nr. 1440 pentru SC Dobrogea Grup SA. Actul, cu obiectul „Desfiinţare imobile - construcţii industriale şi anexe, în suprafaţă de 3.745 mp“, fusese obţinut de Dobrogea Grup SA prin SC Mag Invest Inc SRL. Imobilele care urmează să fie demolate sunt proprietate a SC Dobrogea Grup SA.

A funcţionat peste 50 de ani

Fabrica de pâine nr. 2 de pe strada Industriei Mici nr. 1, deţinută de societatea Dobrogea Grup SA, a fost construită în anul 1958, în baza proiectului elaborat de Institutul de Proiectare Constanţa. Construcţia care urmează să fie demolată are regim de înălţime parter şi două etaje, iar anexele perimetrale au regim de înălţime parter. Clădirea a fost proiectată în anul 1958 şi se află în funcţiune de peste 50 de ani. După analiza efectuată asupra clădirii, au fost depistate mai multe degradări.
 
Dezafectarea clădirilor la care se face referire în memoriul depus la APM Constanţa are ca obiect desfiinţarea construcţiilor şi a instalaţiilor nefuncţionale existente pe amplasament, a reţelelor de alimentare cu apă, canalizare, gaze, a reţelelor de energie electrică, aeriană şi subterană, precum şi a tuturor utilajelor care au făcut parte din fluxul tehnologic. Lucrările de demolare vor fi executate în vederea eliberării amplasamentului pentru noi destinaţii. Conform datelor disponibile, suprafaţa terenului este de 8.455 mp. Suprafaţa construită propusă demolării este de 3.745 mp.

Despre Dobrogea Grup SA

Cu sediul social în municipiul Constanţa, strada Celulozei, în prezent, firma este în reorganizare judiciară, sub incidenţa Legii nr. 85/2006. Capitalul social subscris, de 15.701.544,96 de lei, integral vărsat, este compus din 1.022.236 de acţiuni nominative. Firma este deţinută de SC Arsenal Forest SRL, cu 0,0034% din capitalul social, SC Arsenal Montana SRL, SC Ana Variete SRL şi SC Actinvest SA, fiecare cu 0,0034% din capitalul social.
 
În societate mai sunt şi Acţionari Listă persoane fizice şi juridice (2.224 de acţionari), care deţin 1.022.096 de acţiuni (99,9864% din capitalul social). Administrator special este Fotini Teodorescu, iar administrator judiciar, Fair & Full Insolvency Consulting IPURL. Activitatea principală, conform codificării CAEN, constă în „fabricarea produselor de morărit”.
 
Dobrogea SA a luat fiinţă în 1961, ca Întreprinderea de Morărit Panificaţie Dobrogea, prin punerea în funcţiune a două mori de grâu, a unei fabrici de pâine şi a unei fabrici de biscuiţi. Până în 1989, s-au construit fabrici de pâine în Constanţa, Eforie Nord, Năvodari, Hârşova şi Medgidia. Firma se privatizează în 1995, iar în anul următor începe retehnologizarea celor 12 fabrici de pâine şi a liniilor de ambalare a biscuiţilor. În 2013, pe fondul crizei economice, societatea întâmpină dificultăţi financiare, astfel că intră în insolvenţă, iar în prezent se află în reorganizare judiciară.

Citeşte şi


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Capitalul social al firmei Dobrogea Biscuit SRL va fi diminuat. Cine va decide acest lucru şi când

03 Feb 2018 828

Dragoş Soare, de la HC Dobrogea Sud, a marcat din nou. România s-a calificat în play-off-ul Campionatului Mondial

14 Jan 2018 460

Firme Constanţa, rezultate financiare Dobrogea Grup SA, după un an pe pierdere, un an pe profit, dar cu salariaţi mai puţini (document)

23 Dec 2017 1655

Emoționant. Pompierii ISU Dobrogea transmit condoleanțe familiei jandarmului Marius Nae decedat într-un teribil accident

17 Nov 2017 538

#sărbătoreşteDobrogea O continuare a „Simfoniei“ lui Dragoş Alexandrescu. Imnul Dobrogei, compus de maestrul Dumitru Lupu, pe versurile poetei Carmen Aldea Vlad (video)

14 Nov 2017 1442

#scrieDobrogea „Chipul lui Eminescu se cuvine modelat cu evlavie adâncă de mâna celui mai mare sculptor al României“ (galerie foto)

13 Nov 2017 1201

Dobrogea Grup a ieşit de sub incidenţa legii insolvenţei. Ce proiecte are

18 Sep 2017 1467

Cui a atribuit contracte Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa în anul 2015 (VI) (document)

21 Jul 2017 1336

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Dobrogea Grup SA face un anunţ important

23 Jun 2017 3082

Cui a atribuit contracte Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa în anul 2014 (III) (documente)

09 Jun 2017 919

Dobrogea Grup SA, o nouă solicitare la APM Constanţa. Este vizat un magazin de retail. Va lua locul fostei fabrici de pâine de la ICIL (galerie foto + document)

05 May 2017 3464

De Paște, Asociația „Suflete deschise“ a împărțit daruri și bucurii bătrânilor singuri și oamenilor străzii (galerie foto)

17 Apr 2017 2291

PUZ-ul iniţiat de Dobrogea Grup SA pentru zona ICIL, unde funcţiona fabrica de pâine, la mâna consilierilor locali (document)

30 Jan 2017 1625

Tragedia care a zguduit Murfatlar. „Dumnezeu să-l odihnească în pace”

24 Jan 2017 2157

Un nou magazin Lidl în Constanţa. Iată cum va arăta (galerie foto+video)

26 Dec 2016 14404

„Fii bun! Fii și tu un moș Crăciun!“ Asociația Suflete Deschise și Arimex Comexim 2000 SRL au împărțit daruri celor nevoiași

23 Dec 2016 1011

Un nor de praf a pus stăpânire pe zona ICIL O bucată din clădire a căzut pe trotuar (galerie foto+video)

22 Dec 2016 5402

PUZ-ul iniţiat de Dobrogea Grup SA pentru un nou magazin pe locul fabricii de pâine de la ICIL, la mâna constănţenilor

13 Dec 2016 2586

Dobrogea Grup SA, un nou demers la APM Constanţa Un magazin de retail va lua locul fostei fabrici de pâine de la ICIL (document+galerie foto)

09 Dec 2016 4237

Un nor de praf a pus stăpânire pe zona ICIL Constănţenii, sufocaţi de lucrările de demolare a fabricii deţinute de Dobrogea Grup SA (galerie foto + video)

06 Dec 2016 3768

Va rămâne doar o amintire A început demolarea fabricii de pâine de la ICIL, deţinută de SC Dobrogea Grup SA (galerie foto+video)

11 Nov 2016 7753

Dobrogea Grup modernizează fabrica de pe strada Celulozei

01 Nov 2016 1750

Maundier Fides SRL are acordul municipalităţii pentru demolarea Interexului! Un nou magazin de retail îi va lua locul (galerie foto)

28 Oct 2016 3272

Administraţia din comuna Tuzla a găsit soluţia pentru problema câinilor maidanezi (document)

22 Oct 2016 1181

Terenul pe care se află fabrica de la ICIL va fi vândut! Declaraţii în exclusivitate ale reprezentanţilor Dobrogea Grup SA (galerie foto+video)

18 Oct 2016 5692

Magazinul Dobrogea de la ICIL se mută! Iată dovada! (galerie foto+video)

17 Oct 2016 7850

Fabrica de pâine Dobrogea de la ICIL dispare! Primăria a emis autorizaţia de desfiinţare

11 Oct 2016 12369

De la „alte servicii de alimentaţie“, la administrarea unui sector de plajă în Năvodari (document)

21 Sep 2016 1479

A fost convocat comitetul creditorilor debitorului Dobrogea Biscuit SRL

09 Aug 2016 1095

Călători străini prin Dobrogea - Nicolaus Schmidt (Germania) - (XXXIII)

05 Aug 2016 1220

Dispare unul dintre simbolurile Constanţei! Fabrica de pâine de la ICIL rămâne o amintire?! Document important pentru Dobrogea Grup

04 Jun 2016 12617

Un nou cartier rezidenţial sau alte spaţii comerciale? Fabrica de pâine Dobrogea de la ICIL, rasă de pe faţa pământului (galerie foto+document)

20 May 2016 6264

Care sunt măsurile luate pentru meciul de fotbal dintre FC Viitorul - Pandurii Tg Jiu

15 Apr 2016 821

Mergeţi la meciul dintre Astra şi Viitorul Constanţa? Iată care sunt recomandările Jandarmeriei!

09 Apr 2016 848

FC Viitorul – Astra Giurgiu Măsuri de ordine publică şi precizări importante

08 Apr 2016 855

Pregătiri pentru meciul FC Viitorul Constanţa – FC Dinamo

01 Apr 2016 1044

Se modifică planul de reorganizare a debitoarei Dobrogea Grup SA

28 Mar 2016 2973

Cei 137 de creditori ai SC Dobrogea Grup SA decid modalitatea de vânzare a imobilului de pe strada Burada

06 Feb 2016 4180

Proiect votat în unanimitate Făgădău - „Un oraş la malul mării trebuie să aibă o zonă destinată activităţilor pescăreşti“ (galerie foto)

20 Jan 2016 1410

Azi. Consiliu Local Municipal Constanța-ședință extrordinară. Un singur proiect. Citiți cu atenție

19 Jan 2016 1265

Dobrogea Grup SA a prelungit mandatul auditorului financiar

15 Jan 2016 1169

Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat în şedinţă extraordinară

14 Jan 2016 1990

Masacrul de la Jilava. 75 de ani. Lista victimelor. Legături cu Dobrogea

26 Nov 2015 1238

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a încheiat un contract cu firma constănţeană Universal Grup SRL (document)

19 Nov 2015 1490

Dobrogea Grup SA îşi vinde proprietăţile Constănţenii, invitaţi să cumpere un teren intravilan de peste 8.000 de metri pătraţi

03 Oct 2015 2154

Specialiștii au vorbit despre „Pământul Sălbatic dintre Ape”

09 Sep 2015 1028

Stadiul implementării proiectelor Strategiei “Dobrogea Nord - Pământul Sălbatic dintre Ape”

09 Sep 2015 721

O nouă licitaţie la Dobrogea Grup SA Magazinul Fresh de pe bulevardul Tomis, scos la mezat

23 Jul 2015 2788

„Feţele ascunse ale violenţei” Expoziţie de fotografie, în Piaţa Ovidiu

19 Jul 2015 1197

Cumpărător cu aplomb în afaceri imobiliare În reorganizare judiciară, Dobrogea Grup SA vinde sediul din apropierea Gării

13 Jul 2015 3357