Doinita Basescu "In Consiliul Local, liberalii voteaza cum spune Mazare"

1201637172.jpg

Cumnata presedintelui Traian Basescu, democrata Doinita Basescu, abia asteapta sa i se termine mandatul de consilier local

Sotia lui Mircea Basescu nemultumita de activitatea membrilor Consiliului si spune ca foarte multi dintre acestia, si nu numai social-democratii, ii sunt servili primarului Radu Mazare.

Chiar daca aveti vocatie de mama, dupa cum spuneti, ati reprezentat o voce in Consiliul Local, din care faceti parte.


Eu la 52 de ani nu ma mai schimb. Sunt foarte constiincioasa. Daca fac un lucru, atat cat ma pricep, il fac, dar cu sinceritate. Si studiez proiectele pe care trebuie sa le votam. Eu, totusi, sunt emotiva mai ales cand realizez ca toti ochii sunt atintiti impotriva mea. Imi place sa cred ca sunt privita cu respect de catre colegii mei consilieri pentru ca am opinie, ca niciodata nu am avut cel mai mic interes personal in activitatea mea de consilier.

Insa, v-ati exprimat nemultumirea fata de ceea ce se intampla in Consiliul Local.


Sunt nemultumita, intr-adevar de activitatea Consiliului Local, dar si de a mea. Nu ne aplecam suficient asupra proiectelor, este adevarat. Am spus la un moment dat ca vom ajunge sa aprobam constructii in propriile noastre curti si asta mi-a atras priviri rautacioase.

"Primarul m-a facut ipocrita"

Totusi, ce credeti ca ar putea face alesii locali, mai mult, pentru oras?


Ar putea face, in conditia in care calitatea oamenilor din Consiliu ar fi sa fie alta. Ajungem in Consiliul Local pe criterii politice. Majoritatea sunt picati ca din luna acolo, nu au nici o pregatire. Pentru mine a fost o provocare pentru ca nu stiam. Am facut Politehnica, nu aveam nici un fel de cunostinte in ceea ce priveste administratia. Or, aici trebuie sa stii legea, pentru ca, dupa cum putem vedea, toate au o aparenta de legalitate. In Consiliu ar trebui sa aiba toti consilierii o pregatire administrativa. Nu se mai poate face nici politica, nici administratie din amatorism. M-a deranjat foarte tare cand intr-o emisiune radio Mazare m-a facut ipocrita. Eu ii ascult pe oameni, ei imi spun problemele lor si el a luat in deradere acest lucru.

Sugerati ca poate deveni Consiliul Local marioneta cuiva? Sunt consilierii usor de manipulat?


Unii sunt foarte credinciosi, partidului in special. Daca a spus primarul, nu are rost sa mai comentam. A spus Radu (n.r. - Mazare), voteaza fie cei de la PNL sau de la PSD, exact asa cum trebuie. Radu este cel mai bun. Eu am fost blocata de remarca asta apreciativa spusa de anumiti colegi de la PNL. Eu m-am lamurit cu colegii liberali de la bun inceput, chiar de cand trebuia sa se voteze PUZ-ul pentru zona costiera.

Cu alte cuvinte, credeti ca PNL-ul se apropie de Radu Mazare?


Eu cred ca sunt apropiati de mult timp. Nu vad acum o apropiere mai puternica decat inainte.

Totusi, din punct de vedere ideologic, PNL-ul nu ar trebui sa aiba nimic in comun cu social-democratii.


Zambesc cand aud de ideologii. Intr-adevar, inclinatia PNL-istilor de a face afaceri corespunde ideologiei liberale, dar nu si celei social-democrate sau intereselor oamenilor. Eu am facut inca de la inceput apel sa trecem peste barierele politice si sa reprezentam interesele oamenilor.

"Mazare ne-a anuntat ca va candida"

Credeti ca scandalul de la nivel central Basescu - Tariceanu, PD-L - PNL se rasfrange si la nivel local?


Parerea mea este ca la acel nivel politica se face la televizor. Bine ar fi sa se rasfranga rezultatele bune, nu disputa.

Ati spus ca nu mai vreti in Consiliul Local. Cum va veti continua cariera politica?


Eu nu sunt politician, nu am calitati pentru politica de astazi. Eu mi-am stabilit niste obiective si asa cum s-a vazut am incercat sa gasesc, sa promovez si sa ajut femeile tinere. Asta trebuie sa facem noi, cei mai in varsta. Este rau ca cei de-o varsta cu mine nu vad asa situatia. Din cauza asta partidele sunt inchise, d-asta valorile nu sunt acceptate in partid, din cauza aceasta nu exista o evolutie.

Credeti ca Radu Mazare va castiga alegerile locale?


Intr-un mod foarte amical, la ultima sedinta de Consiliu Local, Radu Mazare ne-a spus ca numai pentru acest mandat va mai candida. Stim ca va candida. Ne-a spus sa stam linistiti, ca numai mandatul asta mai candideaza. Daca oamenii vor gandi si va aparea un candidat viabil, poate se va schimba situatia.

Considerati ca Laurentiu Mironescu este cel mai bun candidat pentru Primarie, din partea PD-L?


Exista multe handicapuri pe care trebuie sa le depaseasca cel care va candida din partea noastra. Asa-zisele realizari ale lui Mazare reprezinta probleme pentru cei care vin din urma. Noua, la partid, ne-a trebuit mult sa punem motoarele in functiune, au fost probleme interne pe care a trebuit sa le depasim. Laurentiu Mironescu si inca alti doi si-au exprimat dorinta de a candida. Pana la urma s-a facut o evaluare a celor care doresc sa candideze...

Scris de: {autor}Corina SAMOILA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 430

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1838

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1190

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1517

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1280

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 677

Iată cine vrea să conducă judecătoriile din Mangalia și Medgidia! (DOCUMENTE)

05 Mar 2024 946

Mesajul lui Emil Constantinescu despre trecerea în neființă a lui Max Bădin „Regret profund că nu mai este printre noi și că nu am avut ocazia să-mi iau rămas bun”

02 Mar 2024 752

Conferința județeană a PUSL Constanța. Chiforeanu -președinte, Eserghep-primvicepreședinte (FOTO+VIDEO)

01 Mar 2024 1121

ZIUA LIVE Interviu cu Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

27 Feb 2024 725

ZIUA LIVE Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

26 Feb 2024 1002

Preşedintele CNAS, Valeria Herdea „În România sunt peste 200.000 de pacienţi oncologici”

19 Feb 2024 880

Remus Zăgan, ales președinte al Senatului Universității Maritime din Constanța. Averea și interesele (DOCUMENTE)

19 Feb 2024 1274

Alegeri interne la UAR, Sucursala Constanța. Liviu Merdinian, președinte pentru următorii patru ani

19 Feb 2024 760

Are termen să predea absolut toate actele partidului în original Șoșoacă a divorțat politic de soțul său!

18 Feb 2024 1257