Deschidere editie

Drum cu patru benzi de circulaţie până la Autostrada A4, pentru fluidizarea traficului. Unde şi cine îl face (document)

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa (CN APMC) are în plan extinderea la patru benzi a drumului dintre Poarta 7 şi joncţiunea obiectivului Pod rutier la km 0+540 al Canalului Dunăre - Marea Neagră cu drumul care realizează legătura între Poarta 9 şi Poarta 8, spre zona de nord a Portului Constanţa.
 
În acest sens, va fi organizată o procedură publică pentru atribuirea contractului „Servicii de elaborare a studiului de fezabilitate, a cererii de finanţare şi a documentelor suport pe parcursul procesului de evaluare a aplicaţiei de finanţare, pentru implementarea obiectivului Extinderea la patru benzi a drumului dintre Poarta 7 şi joncţiunea obiectivului Pod rutier la km 0+540 al Canalului Dunăre - Marea Neagră cu drumul care realizează legătura între Poarta 9 şi Poarta 8 spre zona de nord a Portului Constanţa“, în valoare estimată fără TVA de 1.599.488 de lei.
 
Ofertele pot fi depuse până pe 12.09.2017, ora 15.00, urmând ca acestea să fie evaluate pe data de 6.10.2017, ora 18.00. Cuantumul garanţiei de participare este de 15.994 de lei.
 
Obiectul prezentului contract de servicii îl reprezintă:
- elaborarea studiului de fezabilitate aferent obiectivului de investiţii „Extinderea la patru benzi a drumului dintre Poarta 7 şi joncţiunea obiectivului Pod rutier la km 0+540 al Canalului Dunăre - Marea Neagră“ cu drumul care realizează legătura între Poarta 9 şi Poarta 8, spre zona de nord a Portului Constanţa, în conformitate cu prevederile HG nr. 907/2016 şi ale temei de proiectare;
- elaborarea cererii de finanţare şi a documentelor suport necesare obţinerii fondurilor europene în cadrul POIM 2014-2020, conform Ghidului solicitantului - Program Operaţional Infrastructură Mare - Axa prioritară 1 - Îmbunătăţirea mobilităţii prin dezvoltarea reţelei TEN-T şi a transportului cu metroul, Obiectivul specific 1.3 - Creşterea gradului de utilizare a căilor navigabile şi a porturilor situate pe reţeaua TEN-T centrală, precum şi asigurarea suportului pe parcursul procesului de evaluare a aplicaţiei de finanţare, până la momentul aprobării de către Autoritatea de Management.

Responsabili de atribuirea contractului 

În sensul prevederilor art. 73 din Legea nr. 99/2016, persoanele ce deţin funcţii de decizie în cadrul CN Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa responsabile de organizarea, desfăşurarea şi atribuirea procedurii publice sunt: Nicolae Dan Tivilichi - director general, Marian Tănase - director general adjunct, Daniela Şerban - director economic, Otilia Ifimov - şef Departament Achiziţii Publice, Tănase Iulian Pepi - şef Serviciu Juridic şi Contencios, Laurenţiu Teodoru - şef Birou Proiecte Europene. Ofertantul va face dovada faptului că a prestat servicii similare duse la bun sfârşit în ultimii trei ani, în valoare cumulată de cel puţin 1.599.488 de lei, care au presupus cel puţin următoarele activităţi: elaborarea de studii de fezabilitate în domeniul infrastructurii de transport rutier, servicii de elaborare a cererilor de finanţare. 

Necesitatea şi oportunitatea proiectului 

Prin conectarea Portului Constanţa la Autostrada Bucureşti - Constanţa, prin varianta ocolitoare a municipiului Constanţa (A4), dar şi odată cu finalizarea în cadrul Programului Operaţional Sectorial în Transport (POS-T 2007- 2013) a proiectului „Pod Rutier la km 0+540 al Canalului Dunăre - Marea Neagră şi lucrări aferente infrastructurii rutiere şi de acces în Portul Constanţa“, s-a asigurat o legătura rutieră directă pentru traficul greu ce vine spre port dinspre Autostrada (A2-A4), cu zonele de nord şi de sud ale Portului Constanţa.
 
Astfel, s-a atins scopul principal, de evitare a tranzitării oraşului Constanţa şi a localităţilor riverane Lazu - Agigea prin traficul greu ce are ca destinaţie Portul Constanţa. Realizarea prezentului proiect a devenit prioritară şi urgentă, întrucât drumul actual care face legătura între varianta ocolitoare a municipiului Constanţa (Autostrada A4) şi porţile de acces în port nr. 7 şi nr. 9 are numai două benzi de circulaţie şi a ajuns deja la limita capacităţii de preluare a traficului.
 
În plus, drumul existent are structura rutieră în stare tehnică necorespunzătoare, fiind insuficient dimensionat pentru traficul auto de tip greu ce are ca destinaţie Portul Constanţa Nord şi care se desfăşoară preponderent prin Poarta nr. 7. Mai mult, odată cu realizarea obiectivului de investiţie „Dezvoltarea capacităţii feroviare în Sectorul Fluvio-Maritim al Portului Constanţa“, pentru dublarea liniei de cale ferată Agigea Nord - Convex a fost necesară dezafectarea unei benzi de circulaţie a drumului existent dintre Poarta 7 şi Poarta 9 pe o lungime de 550 m, între Km 0+00 - Km 0+550 (kilometraj aferent lucrărilor de cale ferată), actualmente circulaţia rutieră pe acest sector efectuându-se pe o singură bandă, fapt care generează grave blocaje ale traficului.
 
Precizăm că această situaţie nu a putut fi soluţionată până în prezent, întrucât drumul se desfăşoară ca traseu în exteriorul portului, respectiv pe teritoriul administrativ al comunei Agigea. Deşi s-au întreprins nenumărate demersuri de către CN APM SA Constanţa, nu s-a ajuns la un acord cu Primăria Agigea privind transferul/cumpărarea terenului necesar reconstituirii benzii rutiere dezafectate. Astfel, nici la momentul actual nu sunt soluţionate condiţiile conflictuale de circulaţie, zona aceasta fiind lipsită de siguranţă în circulaţie.
 
Prin realizarea acestui drum cu patru benzi de circulaţie între punctul terminus al variantei ocolitoare a municipiului Constanţa (Autostrada A4) şi Poarta de acces nr. 7, se va fluidiza traficul, în special cel de tip greu, spre zona de nord a Portului Constanţa, se vor soluţiona toate conflictele de circulaţie, inclusiv trecerea peste liniile de cale ferată existente, prin realizarea unui pasaj denivelat. Efectul pozitiv este cuantificat prin scurtarea timpului de tranzitare al autovehiculelor către porţile de acces ale Portului, în condiţii de siguranţă şi confort sporit.
 
În condiţiile în care viitorul pasaj denivelat peste liniile de cale ferată se va desprinde direct din sensul giratoriu de conectare a rutei - A2 - A4 - drumul portului din partea de nord a Canalului Dunăre - Marea Neagră - Poarta 7 de acces în zona de nord a Portului -, se vor asigura condiţiile tehnice de proiectare pentru reducerea şi eliminarea accidentelor rutiere în această zonă.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta anunţul de participare la această licitaţie. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CN APM Constanţa reabilitează instalaţiile de evacuare a fumului ale mai multor hale din port (document)

19 Dec 2018 173

CN APM Constanța face reparații capitale. Se va interveni și la Terminalul de Pasageri (document)

01 Dec 2018 364

CN APM construieşte o parcare în Poarta 7! Ce alte proiecte sunt conturate (document)

13 Nov 2018 572

CN APM Constanţa cumpără două nave pentru depoluarea portului. Iată la ce sumă se ridică achiziţia! (document)

03 Oct 2018 906

CN APM Constanţa organizează licitaţie pentru servicii de inspecţii subacvatice (document)

28 Sep 2018 516

Maşinile din curtea CN APM Constanţa, asigurate de firma Asirom Vienna Insurance (document)

13 Jul 2018 740

CN APM Constanța SA cumpără o dronă. Va scoate din conturi peste 8.000 de lei

08 May 2018 1132

Cât scoate din conturi CN APM Constanţa pentru reţeaua de iluminat exterior stradal (document)

27 Apr 2018 554

CN APM Constanţa SA anunţă licitaţie Zidul de gardă al digului de larg de la Poarta I va fi reabilitat şi modernizat (galerie foto+document)

28 Mar 2018 1009

O nouă procedură publică la CN APMC. Sunt vizate modernizarea infrastructurii și protecția mediului în Portul Constanța (document)

01 Mar 2018 755

Atenţie, şoferi! Începe haosul! Drumul dintre Poarta 7 şi Poarta 9 din Portul Constanţa va fi reabilitat (document)

21 Feb 2018 3486

Licitaţie de peste 19 milioane de lei la CN APM SA Constanţa. Compania achiziţionează energie (document)

20 Feb 2018 816

O nouă achiziţie la CN APM Constanţa. Echipament de iluminat stradal, în valoare de circa 300.000 de lei (document)

19 Feb 2018 722

Iridex Group Salubrizare SRL a semnat cu CN APM Constanţa. Contract de peste trei milioane de lei (document)

19 Feb 2018 1131

Cât va cheltui CN APM SA Constanţa pentru întreţinerea drumurilor din incinta portuară (document)

12 Feb 2018 840

Licitaţie la CN APM SA Constanţa pentru achiziţia serviciilor de evaluare a bunurilor. Compania va plăti peste 116.000 de lei (document)

03 Jan 2018 1221

CN APM Constanţa a reluat licitaţia privind furnizarea sistemului de alarmare în situaţii de protecţie civilă pe teritoriul Portului Constanţa

22 Dec 2017 748

Dezinsecția, dezinfecția și deratizarea Porturilor Constanța, Midia și Mangalia golesc conturile CN APM cu 200.000 de lei (document)

19 Dec 2017 691

CN APM Constanţa caută traducători. Care este valoarea contractului

16 Dec 2017 761

Servicii de consultanţă de peste jumătate de milion de lei Dană specializată cu adâncimi mari, în Portul Constanţa

13 Dec 2017 918

CN APM Constanţa scoate la licitaţie un contract de peste un milion de lei (document)

08 Dec 2017 1605

CN APM Constanţa Drumul de circulaţie dintre Poarta 10 Bis şi Poarta 10 va fi extins la patru benzi (galerie foto+document)

22 Nov 2017 1976

CN APMC Constanța anunță o licitație pentru una dintre zonele de acces al navelor pe Canalul Dunăre - Marea Neagră (document)

20 Oct 2017 1344

Echipamentele de protecţie şi lucru „golesc“ conturile CN APM Constanţa SA cu peste 220.000 de lei (document)

11 Oct 2017 793

CN APM Constanţa SA cumpără electropompe submersibile. Iată de la cine! (document)

09 Oct 2017 1015

Sistem de înştiinţare, avertizare, prealarmare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă pe teritoriul Portului Constanţa. Cât costă? (document)

07 Oct 2017 1445

Cine va asigura bunurile CN APM SA? Care este valoarea contractului (document)

04 Oct 2017 922

Sistemele electronice de securitate şi detecţie la incendii în clădiri, verificate de CN APM Constanţa

20 Sep 2017 1074

Parcul auto al CN APM Constanța va fi reînnoit (document)

09 Sep 2017 1096

Omniasig Vienna Insurance Group SA asigură bunurile CN APM SA Constanţa (document)

07 Sep 2017 2883

Engie România SA a câştigat peste 800.000 de lei de la CN APM Constanţa (document)

29 Aug 2017 1808

Cât a câştigat Crucial Systems & Services SRL de la CN APM Constanţa şi pentru ce (document)

24 Aug 2017 1343

Cine va evalua mijloacele fixe şi mobile ale Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA (document)

24 Aug 2017 1506

Achiziţie nouă la CN Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa (document)

19 Aug 2017 2665

CN APM SA Constanţa cumpără mixtură asfaltică şi emulsie bituminoasă (document)

15 Jul 2017 1523

Sistemul de semnalizare din bazinele portuare, modernizat de CN APM Constanţa. Investiţia - peste un milion de euro (document)

12 Jul 2017 1078

Achiziţie de circa un milion de lei la CN APM Constanţa SA. Iată ce cumpără! (document)

10 Jul 2017 1052

Opal Construct şi CN APM Constanţa SA au bătut palma. Despre ce lucrare este vorba şi care este valoarea contractului (document)

07 Jul 2017 3522

Portul Constanţa se modernizează. CN APM are două proiecte. Cât costă (document)

19 May 2017 2254

Licitaţie la CN APM Constanţa pentru o navă-tanc autopropulsată (document)

11 May 2017 1290

Licitaţie de peste 4,3 milioane de lei la CN APM SA Se caută firmă pentru salubrizarea din porturile Constanţa, Midia şi Mangalia (document)

28 Apr 2017 3249

Cât costă studiul privind traficul de marfă aferent Porturilor Constanţa, Midia şi Mangalia (document)

06 Apr 2017 905

Cât costă dezinsecţia, dezinfecţia şi deratizarea în Porturile Constanţa, Midia şi Mangalia (document)

25 Mar 2017 1473

O firmă din Peştera se va ocupa de reevaluarea bunurilor CN APM SA Constanţa (document)

17 Feb 2017 994

Administraţia Porturilor Maritime Constanţa caută chiriaşi

14 Feb 2017 1247

CN APM SA închiriază spaţii în incinta portului Constanţa (document)

06 Dec 2016 1245

Achiziţie de 9 milioane de lei CN APM SA Constanţa îşi cumpără o navă-tanc (document)

22 Nov 2016 1369

CN APMC va scoate din conturi două milioane de lei Porturile Constanţa şi Tomis vor avea o hartă cadastrală, după 20 de ani! (documente)

16 Nov 2016 3755

Contract de peste 5 milioane de euro, scos la licitaţie de CN APM Constanţa (document)

11 Oct 2016 1371

De la cine cumpără benzină fără plumb şi motorină CN APM SA Constanţa (document)

25 Aug 2016 2251