Duckadam riscă amputarea braţului drept Doctorul Mircea Pătruţ - „Operaţia făcută la Constanţa nu a fost o reuşită!"

01_Ducadam_Duckadam_1.jpgDupă ce a fost operat pe 7 septembrie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, iar medicii constănţeni au declarat că Helmuth Duckadam, de 53 de ani, se află în afara oricărui pericol, iată că preşedintele de imagine al Stelei a fost internat la Centrul de boli cardiovasculare al Spitalului Militar Bucureşti. Ieri colonel doctor Cristian Gabriel a declarat că Duckadam va fi externat, urmând ca în perioada următoare să se ia în considerare părerea avizată a unor medici din Europa, pentru a se alege soluţia optimă în cazul fostului portar. El a subliniat că intervenţia nu poate fi amânată prea mult, deoarece există riscul unor noi blocaje.

Operat la Spitalul Judeţean Constanţa

Aflat pe litoral, în vacanţă, Helmuth Duckadam a acuzat, pe 6 septembrie, dureri în zona inimii şi a fost internat la Spitalul Judeţean din Constanţa. La acea vreme, Dănuţ Căpăţână, managerul Spitalului Judeţean Constanţa, declara că Duckadam va fi supus unei operaţii minore, de îndepărtare a unui cheag de sânge, urmând a fi externat în ziua de sâmbătă, 8 septembrie. Presa locală şi centrală a dedicat pagini întregi de hârtie doctorilor de pe secţia de Chirurgie Cardiovasculară.

Spre exemplu, în numărul din 8 septembrie, în articolul „Chirurgia Cardiovasculară, «vedetă» cu... vedete O nouă victorie! Braţul de «aur» al lui Duckadam, salvat de medici constănţeni!", cotidianul Telegraf scria: „Braţul de aur al lui Duckadam a fost din nou în pericol, salvatorul său fiind medicul Marius Militaru, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a SCJU, un medic cu o experienţă vastă, acumulată atât în ţară cât şi în străinătate, el acceptând, la propunerea preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Constantinescu, să profeseze la Constanţa, la SCJU - ultimul său loc de muncă fiind la un spital cu renume din Germania. «De acum poate să plece şi în Miami, pacientul e bine, nu-i mai trebuie nimic, preciza dr. Marius Militaru".

În ediţia din 10 septembrie, acelaşi cotidian în articolul „După intervenţia chirurgicală de vineri, de la Constanţa, Duckadam, bucuros că a întâlnit medici excepţionali", titra: „Duckadam a spus că se simte bine după operaţie: «Tot răul spre bine, că s-a întâmplat aici, la Constanţa, unde am dat peste nişte medici excepţionali», a mai spus Duckadam".

Neptun TV „Helmuth Duckadam a fost operat cu succes la Spitalul Judeţean din Constanţa"

Digisport: Duckadam a fost operat cu succes la Constanţa: «Mă simt bine! M-a sunat toată lumea de la Steaua»"

Antena 3: „Helmuth Duckadam a fost operat cu succes la Constanţa: «Mă simt bine, doar puţin ameţit»"

Ce spune Mircea Pătruţ despre operaţia făcută la Constanţa

Mircea Pătruţ, fostul şef la Clinicii de Chirurgie Cardio-Vasculară, a declarat că „operaţia de la Constanţa nu a reuşită". „De ce credeţi că trebuie operat din nou? Dacă ar fi fost operat bine la Constanţa, nu ar mai trebuie operat la Bucureşti. Duckadam a avut ghinionul să ajungă la Spitalul din Constanţa. El a făcut un cheag de sânge, care dacă era extras de tot nu mai era necesară o nouă intervenţie", a menţionat doctorul Mircea Pătruţ.

Cum a evoluat boala fostului portar al Stelei

Helmuth Duckadam, preşedintele de imagini al Stelei, a mai avut probleme medicale, iar acum câţiva ani a dezvăluit că dacă i s-ar fi făcut un control mai amănunţit nu prindea finala de la Sevilla. Avea probleme cu anevrismul cel puţin din iarna 1985-1986. După finala de la Sevilla a mai jucat pentru o scurtă perioadă, apoi a fost nevoit să se retragă din activitate din cauze medicale. Până în 2004 nu a mai avut astfel de probleme de sănătate, dar a ajuns din nou pe masa de operaţie deoarece la genunchiul stâng i s-a acumulat o mare cantitate de lichid care îi punea în pericol întregul picior. Operaţia s-a efectuat cu succes de către un medic din Arad. În 2005 Duckadam a suferit o noua intervenţie chirurgicală şi la genunchiul drept, cauza fiind aceeaşi ca la piciorul stâng, acumulare de lichid. În 2009 a suferit un anevrism la umărul drept şi trebuia operat de urgenţă. Această operaţie a costat 20.000 de euro, bani pe care i-a primit de la Gigi Becali.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

ana

15 Sep, 2012 07:38

hai sa fim seriosi. este de toata jena tot ce se intampla in sistemul sanitar in conditiile in care nu se uita nici dracu la tine pana nu bagi mana bine in buzunar !!! medicii din Romania vor sa protesteze prin a si da demisia ..de ce ?? !! ar trebui sa faca acest lucru in momentul in care s-ar opri din a mai lua spagi de la pacienti si ar trai din salarii . Rusine !!

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 594

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 664

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 452

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 532

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 528

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 706

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3364

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 13904

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 898

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 888

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1925

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1301

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2790

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6808

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 811