Duminică, meci în Liga 1 la Ovidiu cu Dunărea Călăraşi FC Viitorul aduce un fotbalist care şi-a făcut junioratul la Barcelona

Formaţia constănţeană a câştigat cu 2-0 în deplasare în prima manşă, dar în retur, la Ovidiu, nu a mai găsit drumul spre gol, meciul încheindu-se doar 0-0. În faza următoare a competiţiei continentale, FC Viitorul va întâlni formaţia olandeză Vitesse Arnhem, primul meci al dublei manşe urmând să aibă loc la Ovidiu. Managerul tehnic al FC Viitorul, Gică Hagi, a remarcat că, în disputa cu luxemburghezii de la Ovidiu, „au fost şi lucruri bune, şi mai puţin bune“.
  
„Pozitiv e că nu am primit gol în cele două partide şi am trecut turul. Eram obligaţi, ne-am făcut numai datoria. Lucrul mai puţin bun e că n-am marcat acasă. Ne-am creat anumite ocazii, dar atacanţii au fost mai puţin inspiraţi. Cred că jocul nostru a fost influenţat puţin şi de temperatura ridicată, a fost prima partidă oficială a FC Viitorul la Constanţa. Uşor-uşor, ne vom adapta însă şi la această situaţie. În apărare am jucat bine, iar la mijloc destul de bine, chiar dacă, în ultimele 20 de minute, s-a văzut puţin că n-am mai avut limpezime, n-am mai ştiut să pasăm, să jucăm, din contra am încercat contraatacul. Nu am mai avut controlul jocului şi am şi riscat puţin“, a precizat „Regele“.

„N-am câştigat încă nimic“

 Gică Hagi a precizat că era logic ca FC Viitorul să treacă de Racing FC Union Luxemburg, astfel că încă n-a realizat nimic în această ediţie a Europa League. „E bine că am trecut mai departe, acesta era obiectivul. Nu e uşor, ne aflăm la început de an competiţional, jucătorii trebuie uşor-uşor să intre în formă. Sperăm să fie din ce în ce mai bine. Oricum, n-am făcut încă nimic, era un lucru logic să trecem mai departe. N-am câştigat nimic, aveam foarte mult de pierdut. De acum încolo, trebuie să creştem, duminică debutăm şi în campionat. Începem să ne adaptăm la meciurile oficiale, iar jucătorii trebuie să prindă ritmul şi să aibă tempo. Mai avem şi alţi fotbalişti, pe care trebuie să-i punem cât mai repede pe picioare. Vom începe să jucăm din trei în trei zile, va trebui să facem şi anumite schimbări în echipă. Dar eu sunt mulţumit de fotbalul arătat în ambele meciuri, cu o anumită tinereţe, singura insatisfacţie fiind că nu am avut inspiraţie în atac. Am ratat foarte mult din poziţii foarte bune. În rest, am încercat să desfacem adversarul şi să controlăm meciul, ceea ce era normal. În meciul retur, ne-am lovit şi de portarul lor. E francez, e bun, a jucat în liga a 2-a, a arătat-o şi la ei, şi la noi, chiar dacă acolo a ieşit neinspirat la o fază. Ştiam că, dacă jucăm în spatele apărării lor, îi surprindem. Iar când am făcut-o, am avut şi ocazii“, a arătat managerul tehnic al FC Viitorul.

 Urmăriţi din tribună şi de Cosmin Contra

 În turul doi preliminar, fosta campioană a României va avea o misiune mult mai dificilă, urmând a întâlni echipa olandeză Vitesse Arnhem. Primul meci al dublei manşe va avea loc la Ovidiu, pe 26 iulie, iar returul în Olanda, pe 2 august. Până la prima întâlnire dintre cele două formaţii, FC Viitorul va disputa şi primul meci din campionat, duminică, 22 iulie, la Ovidiu, de la ora 18.00, cu nou promovata Dunărea Călăraşi. „Cu Vitesse, trebuie să arătăm că suntem buni. Vom vedea. Vor fi două meciuri interesante. Acum, că am trecut de echipa luxemburgheză, mă gândesc şi la meciurile cu Dunărea şi cu Vitesse. Le pregătim pe amândouă foarte bine, sunt unul după altul. O să-i analizez foarte bine pe olandezi şi vom încerca să-i batem. Se joacă fotbal european la Constanţa, cred că lumea e mulţumită. Cred că am făcut şi noi ceva aici, în zonă, în ultimii zece ani. Duminică, în Liga 1, trebuie să înscriem şi să câştigăm. Nu va fi însă uşor. Au un antrenor inteligent (n.r. Dan Alexa), echipa e bună pe contraatac. Au viteză în faţă, trebuie să le desfacem sistemul defensiv, să fim iuţi“, a spus Hagi. La meciul retur cu Racing FC Union, în tribunele stadionului de la Ovidiu s-a aflat şi selecţionerul echipei naţionale a României, Cosmin Contra.

Campania de achiziţii nu s-a încheiat

 Echipa de pe litoral a operat mai multe transferuri în pauza competiţională, dar campania de achiziţii încă nu s-a încheiat. Cristian Bivolaru, directorul general al FC Viitorul, a spus, joi, după meciul cu luxemburghezii, că se poartă discuţii cu mai mulţi jucători, unul dintre ei fiind Andrei Artean, de la Poli Timişoara. Ieri, gruparea din Banat a anunţat transferul. „Îți mulțumim, Andrei Artean, pentru tot ce ai făcut în tricoul alb-violet! Ai fost unul dintre cei mai devotați jucători de la Poli Timişoara Ai fost cu sufletul alături de echipă, arătându-ți atașamentul în momentele memorabile, dar și-n cele mai dificile clipe... Acum, ești în fața unei noi etape din cariera ta de fotbalist. Îți urăm mult succes în tricoul noii tale echipe, FC Viitorul. Să fii sănătos, să ai multă baftă și să ne faci să fim mândri de tine că ai crescut îmbrăcând frumoasele culori alb și violet!“, se arată pe pagina de Facebook a echipei timişorene. Acelaşi Cristian Bivolaru a precizat că la FC Viitorul va veni şi un jucător rus, care şi-a făcut junioratul la Barcelona. La acest transfer, partea sportivă e rezolvată, doar că fotbalistul a întâmpinat unele probleme cu obţinerea vizei de lucru, a arătat Bivolaru. 
 
„Se va adapta, şi data trecută a început mai greu“
 
Una dintre noile achiziţii, Vlad Achim, care s-a reîntors la echipă, a jucat titular în ambele meciuri cu Racing FC Union, iar Gică Hagi spune că în curând se va reobişnui pe deplin cu jocul FC Viitorul. „Achim trebuie să se obişnuiască cu unghiurile noastre de joc. Se va adapta, şi data trecută a început mai greu. E un jucător foarte bun, pe stilul nostru şi ne ajută, chiar dacă mai are să se readapteze la jocul nostru. Dar sunt încrezător, e o achiziţie bună a noastră, ca şi Luchin, pe care încercăm să-l punem la punct din punct de vedere fizic“, a punctat Hagi.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
FC Viitorul, doar egal la Ovidiu cu Racing FC Union Luxemburg, dar echipa lui Hagi merge mai departe în Europa League (galerie foto)
 
S-au pus în vânzare biletele de intrare la meciul FC Viitorul - Dunărea Călăraşi

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 532

Test pozitiv pentru fotbalistul Cosmin Matei la un control antidoping. Ce spune ANAD

18 Mar 2024 894

Farul Constanța Calificarea în play-off, decisă din nou la Botoșani. În 2021, echipa de pe litoral rata în Moldova prezența în top 6

12 Mar 2024 1090

Farul Constanța. 16 ianuarie 2024 Astăzi e ziua de naștere a lui Ionuț Larie, căpitanul „marinarilor“

16 Jan 2024 1105

Retrospectiva sport Constanța 2023, anul în care Farul a devenit campioana României! Eroi, rezultate și întreceri de top la malul mării

18 Dec 2023 1381

Farul Constanța Andrei Artean - „Îmi doresc să marchez din nou și să câștig o nouă Supercupă“

30 Jun 2023 1156

Originar din Agigea Fotbalistul Cristian Manea, de la CFR Cluj, și Irina Deaconescu au făcut cununia religioasă. „Felicitări, suflete minunate!“ (GALERIE FOTO)

29 May 2023 6801

Adrian Mazilu În 2017, copil de mingi la titlul luat de FC Viitorul. Șase ani mai târziu, campion cu Farul Constanța

28 May 2023 4134

Eric de Oliveira, cooptat în staff-ul tehnic al Farului Constanța (VIDEO)

28 Feb 2023 1711

Farul Constanța „Clubul nostru nu a fost niciodată implicat și nu va fi niciodată de acord cu astfel de practici necurate“

21 Feb 2023 2774

Fundașul Kevin Boli, achiziționat de Farul Constanța (VIDEO)

09 Jan 2023 1919

Sondaj de opinie Urcă Farul Constanța în clasament în sezonul 2022/2023 al Superligii, față de ediția trecută? Ce cred respondenții

04 Jul 2022 2011

Constanța. La 32 de ani, atacantul Vlad Rusu a agățat ghetele în cui „Îi mulțumesc fotbalului pentru tot ce mi-a oferit“ (GALERIE FOTO)

04 Jul 2022 3766

Sondaj de opinie Credeți că, în noul sezon al Ligii 1, Farul Constanța se va clasa mai bine decât în stagiunea 2021/2022?

27 Jun 2022 2439

Farul Constanța, abonamente pentru sezonul 2022/2023. Cine va avea prioritate la achiziție și cine va beneficia de reducere

06 Jun 2022 2969