Deschidere editie

După ce Parchetul Curții de Apel le-a clasat plângerea, Asociația condusă de Emil Moise cheamă în instanță Arhiepiscopia Tomisului și pe IPS Teodosie (documente)

  • Asociaţia Solidaritatea pentru Libertatea de Conştiinţă a înregistrat pe rolul secției civile a Judecătoriei Constanța, dosarul 10324/212/2020, având ca obiect “acțiune în răspundere delictuală”.
  • Pârâți în dosar sunt: Arhiepiscopia Tomisului și ÎPS Teodosie, pe numele de mirean Macedon Petrescu
  • Acțiunea Asociației vine ca urmare a faptului că pe 14 mai 2020, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a dispus clasarea cauzei plângerii penale formulate de aceasta
  • „Asociația pentru Libertatea de Conștiință” a acuzat pe IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și alți doi preoți de infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor (art. 352, alin. 1 Cod Penal)
  • Parchetul a dispus „clasarea cauzei privind întrucât fapta nu este de natură penală”
Asociaţia Solidaritatea pentru Libertatea de Conştiinţă, înfiinţată de profesorul Emil Moise din Buzău a înregistrat pe rolul secției civile a Judecătoriei Constanța, dosarul 10324/212/2020, având ca obiect “acțiune în răspundere delictuală”.
Pârâți în dosar sunt: Arhiepiscopia Tomisului și ÎPS Teodosie, pe numele de mirean Macedon Petrescu.
Acțiunea Asociației vine ca urmare a faptului că pe 14 mai 2020, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a dispus clasarea cauzei plângerii penale formulate de către „Asociația pentru Libertatea de Conștiință”, prin reprezentant legal Emil Moise. Aceasta acuza pe IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și alți doi preoți de infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor (art. 352, alin. 1 Cod Penal).
În urma cercetărilor, Parchetul a constatat că în evidența DSP Constanța nu au fost identificate cazuri de infectare cu noul coronavirus care „să fi fost legate de oficierea slujbelor religioase” și nici nu au existat suspiciuni de infectare în rândul preoților din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului. Totodată, Parchetul a mai constatat că infracțiunea prevăzută de Codul Penal nu a fost săvârșită de către reprezentanții Bisericii, întrucât aceștia nu au încălcat măsuri stabilite expres prin lege.
Parchetul a mai constatat și faptul că aspectele religioase și medicale, invocate în plângerea penală de domnul Emil Moise, nu sunt de natură penală.
În consecință, Parchetul a dispus „clasarea cauzei privind denunțul formulat de către Asociația „Solidaritatea pentru Libertatea de Conștiință”, prin reprezentant legal Emil Moise, pentru comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor (art. 352, alin. 1 Cod Penal), întrucât fapta nu este de natură penală.”
Arhiepiscopia Tomisului susține că nu a primit încă cererea de chemare în judecată și se abține de orice comentarii.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Teodosie mai puternic decât Moise, în instanțele de judecată!

17 Jun 2020 2857

Constanța. Procesele pe tema împărtășirii credincioșilor continuă. Cine va pronunța soluția definitivă

09 Jun 2020 624

Arhiepiscopia Tomisului, chemată la judecată Cum au tranșat judecătorii constănțeni procesul civil pe tema împărtășirii

03 Jun 2020 3614