După „vizita“ Curții de Conturi Primăria Castelu s-a transformat în reclamant în instanță (galerie foto)

În atenția magistraților din cadrul Judecătoriei Medgidia, Secția civil, au ajuns trei dosare cu același reclamant: comuna Castelu. Toate au fost înregistrate în data de 5 octombrie anul curent, iar pârâți sunt două structuri sportive - Asociația Sportivă Castelani Castelu și Asociația Club Sportiv Speranța Castelu, dar și Protoeria Medgidia.

Contactat telefonic, primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel, a declarat pentru ZIUA de Constanța că procesele respective au fost intentate de administrația publică locală ca urmare a constatărilor făcute de reprezentanții Curții de Conturi Constanța după verificarea activității Primăriei derulată anul trecut. „Curtea de Conturi a zis să recuperăm banii pe care i-am dat la sport. Este vorba despre câte 20 de mii de lei pe care i-am dat fiecărei asociații în perioada anului competițional 2014 - 2015“, a menționat șeful administrației publice locale.

Cât privește procesul cu Protoeria Medgidia, Anghel susține că Primăria Castelu a făcut o plată „printr-un contract realizat prin Protoeria Medgidia cu constructorul. Curtea de Conturi a zis că nu era bunul nostru (n.r. referire la comuna Castelu) și nu trebuia să achităm deși plata s-a făcut în baza unei situații de lucrări. Dacă cei de la Curtea de Conturi vor așa, așa vom proceda“, a afirmat edilul șef. Întrebat ce sumă ar trebui să recupereze Primăria Castelu, iniţial, Nicolae Anghel s-a eschivat să o facă publică. „Efectiv nu trebuie să o recuperăm. Trebuie să ne dea banii înapoi, iar noi să îi dăm banii constructorului direct. Între timp, am preluat biserica noi și facem plățile directe… În jur de 55-56 de mii de lei, nu știu sigur…Stați liniștiți că nu am luat niciun ban acasă, am adus“, a ținut să menționeze primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel.

Posibile efecte negative  

Edvin Gemambet, preşedintele AS Castelanii Castelu, a fost luat prin surprindere de acțiunea în instanță demarată de Primărie. „Sunt puţin nedumerit, am primit o adresă de la Primăria Castelu, legat de o rambursare de sumă, dar noi nu am primit sponsorizări şi nu am putut rambursa înapoi, către Primărie, acea sumă“, a declarat Edvin Gemambet pentru ZIUA de Constanța.
La rândul său, Daniel Benghea, antrenor la Speranţa Nisipari, a spus, ieri, că încă nu a aflat nimic despre demersul în instanţă al Primăriei Castelu și nu cunoaște motivul ce a determinat demararea acestui proces. În schimb, tot edilul șef a elucidat situația. „Asociaţia Club Sportiv Speranţa Castelu are mai multe secţii, dar funcţionează numai echipa de fotbal (n.r. Speranţa Nisipari, care evoluează în Liga a V-a a judeţului Constanţa). Vom face demersuri în instanţă, iar dacă aceasta spune că a avut dreptate Curtea de Conturi, vom găsi o soluţie, să vedem, vom scoate baza sportivă la vânzare să recuperăm suma. Banii nu i-a luat nimeni, au fost folosiţi pentru plata arbitrajelor, pentru transport, pentru echipament. În privinţa justificărilor, nu-i problemă. Problema e la modul de finanţare, că nu mai ai voie prin hotărâre de Consiliu, ceea ce s-a întâmplat zece ani, dar mă rog, asta-i viaţa, mergem înainte“, a declarat primarul Nicolae Anghel.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Consiliul Local Castelu, licitație deschisă pentru lucrări montare pavele și borduri pe strada Republicii (DOCUMENT)

18 Apr 2024 274

MDLPA Localități din 22 de județe, între care și Constanța, primesc finanțare pentru 25 de noi investiții în modernizarea infrastructurii

17 Apr 2024 346

Știri Constanța Un pompier aflat în timpul liber a sărit în ajutorul bărbatului rămas captiv în urma accidentului de la Castelu (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 936

Cumpărări directe Constanța Peter & Stars SRL va organiza un spectacol la Castelu, cu 4.000 de euro (DOCUMENT)

15 Apr 2024 431

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 1173

UPDATE. Județul Constanța Trafic rutier oprit în localitatea Castelu în urma unui accident rutier (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 1823

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Brândușei Negru, secretar general, UAT comuna Castelu (DOCUMENTE)

11 Apr 2024 785

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. AS Viișoara - Constructorul Topraisar, meci cu zece goluri

08 Apr 2024 1205

Cumpărări directe Constanța Comuna Castelu. Infra Plan Consulting SRL, dirigenție de șantier pentru rețeaua de distribuție gaze naturale (DOCUMENT)

06 Apr 2024 834

Decizie juridică în disputa dintre prefectul județului Constanța și Consiliul Local al comunei Castelu

03 Apr 2024 559

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Speranța Castelu, victorie cu 13-0

03 Apr 2024 1809

Cumpărări directe Constanța ATC All Invest SRL va consulta Primăria Castelu pentru implementarea proiectului privind distribuția gazelor naturale (DOCUMENTE)

31 Mar 2024 555

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt. Când expiră avertizarea meteo

27 Mar 2024 623

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Voința Săcele, scorul etapei

27 Mar 2024 1342

Cumpărări directe Constanța Consiliul Local Castelu cumpără servicii de scanare documente A4 (DOCUMENT)

23 Mar 2024 412