Ei votează pentru noi! Ce studii au şi cu ce se ocupă consilierii locali ai Constanţei (galerie foto+documente)

 

Consiliul Local Constanţa este format din 25 de aleşi locali: 11 din partea PSD, zece de la PNL, trei de la PMP şi un independent. Cei doi viceprimari, Dumitru Babu şi Costin Răsăuţeanu, au şi calitatea de consilieri locali.
Dacă în ediţia din 17 august v-am prezentat pregătirea educaţională şi profesională a viceprimarilor, în materialul de faţă ne vom „ocupa” de aleşii locali.

Citeşte şi Răsăuţeanu şi Babu, între tehnică dentară, politologie, marketing, relaţii internaţionale şi Primărie
 

Consilierii PNL - medici, economişti, profesori, ingineri sau consultanţi

Mihaela Andrei este consilier din partea PNL. După un mandat de ales local din partea PDL, Andrei ajunge şi în CLM. Născută pe 12 august 1976, este căsătorită şi are doi copii. În 1999 a obţinut licenţa în drept la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, iar în 2001 a susţinut dizertaţia pentru un masterat în legislaţie maritimă în cadrul Universităţii Maritime Constanţa. Din 2007 şi până în prezent a susţinut mai multe cursuri de perfecţionare, de la limbi străine, la auditor, mediator, comunicator, expert prevenire şi combatere corupţie, politică externă, diplomaţie, justiţie şi afaceri interne sau management portuar. În vara lui 2016 a absolvit şi cursurile Colegiului European de Securitate şi Apărare de la Bruxelles.
 
Cariera profesională a Mihaelei Andrei a început în 2001 la Direcţia pentru Protecţia Copilului, pe funcţia de inspector de specialitate. În 2003 s-a angajat consilier juridic la o societate comercială, iar în 2007 a revenit la stat pe postul de consilier juridic la Compania Administraţia Porturilor Maritime Constanţa. Între 2008 şi 2014 a fost administrator şi la SC Firstpage SRL, iar din 2014 este acţionar la SC Mamaia North SRL. Pe lângă activitatea din administraţie, Mihaela Andrei este şi mediator pentru judeţele Constanţa şi Tulcea în relaţia cu Curtea de Apel sau Procuratura. 
 
Adriana Arghirescu este consilier local la primul mandat din partea PNL. Născută în 3.12.1957, Arghirescu a absolvit în 1981 Institutul Politehnic Bucureşti - Facultatea de Inginerie Chimică. În 2001 a devenit auditor al sistemelor de management al calităţii, iar în 2003 a continuat perfecţionarea la Universitatea din Petroşani în domeniul „evaluării riscurilor de accidentare”. Masterul în domeniul „managementelor sistemelor integrate” l-a finalizat în 2004 la Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu. În 2006 a devenit şi evaluator imobiliar, iar în 2007, evaluator risc de incendiu. În 2010 şi-a luat şi certificat de formator, iar în 2014, pe cel de evaluator proiecte.
 
Arghirescu a lucrat în cadrul Oil Terminal, şef la departamentul Protecţia Muncii până în 1993, iar apoi, timp de zece ani, a fost manager comercial la o societate din Constanţa. Din 2003 şi până în prezent este manager general şi administrator la Work Team Romania, care are în componenţa sa trei SRL-uri specializate pe consultanţă, training şi medicina muncii.
 
Costin Avătafului este unul dintre cei mai tineri consilieri locali constănţeni. Membru PNL, născut în 1989, absolvent al Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” iar apoi al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Ovidius” Constanţa. Masteratul, axat pe domeniul „Pieţe de capital şi asigurări“, l-a urmat în cadrul aceleiaşi universităţi. A urmat şi mai multe cursuri de specializare. În perioada 2009-2012 a fost referent la cabinetul unui parlamentar, iar în intervalul 2012-2016 a fost inspector de specialitate în cadrul Primăriei oraşului Eforie. În prezent este doar consilier local, potrivit CV-ului postat pe site-ul Primăriei Constanţa.
 
Horia-Marius Căliminte este în prezent membru PNL şi a reuşit să se strecoare pe listele aleşilor locali. Născut în 1960, Căliminte este inginer, absolvent al TCM Braşov. Din 1989 până în 1993 a lucrat în cadrul NAVROM, apoi la Petromin, iar din 1997 a dat statul pe activitatea în mediul privat. A fost administrator la SC Dira Impex SRL Constanţa. În 2007, cu ajutorul politicului a ajuns vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, iar din 2013 lucrează la Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz SA, unde desfăşoară activităţi de supervizare şi control.
 

Adriana Câmpeanu se află la primul mandat de consilier din partea PNL. De profesie medic stomatolog, Câmpeanu este născută în 1977. A absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie, secţia Stomatologie, din cadrul Universităţii „Ovidius”. Masterul l-a susţinut la Facultatea de Medicină Dentară, cu tema „Sănătate publică oro-dentară”. A obţinut competenţe de implantologie la Universitatea „Victor Babeş” din Timişoara.
 
Liberala a absolvit mai multe cursuri de specializare, dar şi de formare postuniversitară. Câmpeanu este şi preşedintele Asociaţiei „Sofya Tomitana”. Profesează atât în privat dar şi ca medic angajat al Primăriei Năvodari. A fost membru PDL până la fuziunea cu PNL şi este vorbitoare de limbă engleză.

 
Victor Constantin este la primul mandat în CLM Constanţa. Născut în 1987, Constantin este absolvent al Liceului „Traian” şi al Facultăţii de Management - Marketing din cadrul Universităţii Româno-Americane Bucureşti. Din 2010 este asistent manager la Fair & Full Insolvency Consulting IPURL. Vorbeşte engleză şi germană şi este membru fondator al Asociaţiei Constanţa Ia Atitudine.
 
Romeo Rezeanu, membru PNL la primul mandat de consilier local, născut în 1968, este de profesie medic specialist stomatolog. Este căsătorit şi are doi copii. A absolvit Liceul „Mircea cel Bătrân” în anul 1986. După liceu, a lucrat ca „mânuitor valori” la Poşta Română timp de un an şi jumătate. A absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie, specializarea Stomatologie, din cadrul Universităţii „Ovidius”, în anul 1995. Între anii 1995 şi 2002 a activat ca medic stomatolog la Corpul 9 Armată „Divizia Mărăşeşti”. Din 2001 lucrează la CMI Rezeanu Romeo Caius.
 
Ioan Solomon, născut în 1955, este membru al CLM Constanţa din partea PNL. În 1977 a absolvit Liceul Industrial Independenţa din Sibiu, iar ulterior, Grupul Şcolar Economic Administrativ Constanţa - cursuri postliceale de alimentaţie publică. În 2003, la 48 de ani, şi-a luat licenţa la Universitatea „Petru Maior“ din Târgu Mureş, în Ştiinţe Administrative, iar un an mai târziu a susţinut masteratul la Constanţa, Universitatea „Ovidius”, Facultatea de Drept şi administraţie publică. În perioada 2006-2009 a fost lector asistent la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova. Între 2005 şi 2010 a urmat cursurile doctorale ale Facultăţii de Drept public la Universitatea de Stat din Moldova.
 
Pe plan profesional, Ioan Solomon şi-a început cariera la Braşov, ca tehnician la Cooperativa Arta, din 1979-1987 a lucrat tot ca tehnician la Cooperativa Unirea din Constanţa, iar apoi la SCCA Muncă şi Artă din Constanţa. Din 2005 este administrator la Metal Com SCM. În acelaşi timp este şi vicepreşedinte al Uniunii Judeţene a Cooperaţiei, lector la universitatea privată „Spiru Haret“, iar din mai 2016, consilier tehnic la Regia de Drumuri şi Poduri Judeţene.
 
Raluca Trandafir, membru PNL, consilier local, este născută în 1979. Este absolventă a Facultăţii de Ştiinţe economice, specializarea Tranzacţii internaţionale, Universitatea „Ovidius“, dar şi a Facultăţii de Drept - Universitatea „Titu Maiorescu” Bucureşti. În 2006 a absolvit şi masteratul („Dreptul Afacerilor în Societatea Informaţională”) la Universitatea „Ovidius”. Diploma de doctor în contabilitate a fost obţinută în 2012, după şase ani de studii la Academia de Ştiinţe Economice din Bucureşti. 
 
Primul angajator a fost un SRL, în 2003. Din 2005 începe să lucreze ca preparator la Universitatea „Ovidius” - Departamentul de Ştiinţe Administrative şi Sociale. În perioada 2008-2013, este asistent universitar în cadrul aceleiaşi instituţii de învăţământ superior. Din 2013 - lector universitar, iar din 2015 este conferenţiar universitar doctor în cadrul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative. În acelaşi timp, este şi expert CECCAR.
 
Cristina Văsii este născută în 1985, licenţiată a Facultăţii de Matematică şi Informatică în limba engleză a Universităţii „Ovidius”, masterand în Administrarea Afacerilor, Facultatea de Ştiinţe Economice - Universitatea „Ovidius”, masterand în administrarea întreprinderilor în Franţa - Universite D'Áuvergne. Cel de-al treilea masterat, „Controlul şi monitorizarea calităţii produselor agricole”, îl urmează la Facultatea de Agronomie, la „Ovidius”. Este, totodată, formator şi consultant în practici agricole. În plan profesional, Cristina Văsii a lucrat în vânzări, dar şi în relaţii publice, ca manager cafenea, în vânzarea produselor bancare sau consultanţă. În prezent, este consultant în management şi administrarea afacerii în domeniul legume-fructe.

Andrei Popescu este propriul său angajat

Consilierul local independent Andrei Popescu este născut în 1984, absolvent al Liceului „Traian” şi al Facultăţii de Ştiinţe Economice, Universitatea Ovidius, preşedinte al Asociaţiei „Constanţa Ia Atitudine”. A lucrat ca agent de vânzări şi director de vânzări la SC Partner Express SRL din Constanţa, iar din 2013 este administrator la SC Partner Company SRL (ziarul Timpul - www.ziarultimpul.info).

Consilierii PMP lucrează în privat

Alexandru Zabara este consilier local din partea PMP. Născut în 1978, este economist, absolvent al universităţii private „Spiru Haret”. Deţine şi un certificat de inspector resurse umane. A profesat în calitate de contabil, respectiv director economic la două societăţi comerciale, iar din 2013 este contabil-şef şi asociat la SC Algemiza Cont SRL.
 
Cătălin Papuc, consilier local PMP, inginer economist (Universitatea „Ovidius” Constanţa). Din 2008 administrează C&P Solidar SRL Constanţa.
 
Secil Cantaragiu se află la primul mandat de consilier local. Născut în 1981, este căsătorit şi are doi copii. A absolvit Liceul „Ovidius”. Este licenţiat în statistică al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Ovidius”.  Deţine şi un atestat de analist programator, unul de formator şi unul de manager de proiect. În 2009 a absolvit masteratul în comunicare şi relaţii publice la SNSPA. Primul loc de muncă în calitate de economist l-a avut la Romar Shipping Agency SRL. În perioada 2005 - 2007 a fost consultant financiar persoane fizice la ING Office Dacia Constanţa, iar din 2007 şi până în prezent este asociat şi administrator la SC Elmy - Health Farm SRL. În perioada 2011-2015 a fost director executiv la SC Falgiona SRL, iar între 2015 şi 2016 a fost realizator al unei emisiuni cu temă economică la Radio Sky şi la Radio Doina.

Consilierii PSD, de la artişti lirici, la economişti sau profesori universitari şi oameni de afaceri

Cristian Andreiaş este consilier local din partea PSD. Născut în 1967, este absolvent al Facultăţii de Construcţii din cadrul Universităţii „Ovidius”. Din 1999 este director de investiţii la SC Petroserv SA. A mai lucrat şi la SC Grup Freedom Construct Constanţa şi la UM 02647 Constanţa, ca şef punct lucru.
 
Marioara Cojoc este consilier local PSD, aflat la al doilea mandat. S-a născut în 1973, din 2005 este doctor în Istorie, titlu obţinut la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti, tema tezei de doctorat fiind „Constanţa - port internaţional. Comerţul exterior al României prin portul Constanţa (1878 -1939)”. În 2000 - absolventă de studii aprofundate, Universitatea „Ovidius” Constanţa. În 1997 - licenţiată în Istorie, aceeaşi universitate, Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Administrative. Activează în învăţământul  superior, este conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice, Universitatea „Ovidius” din Constanţa. Este autor, coautor sau coordonator al mai multor volume, studii şi articole. În 2002 a fost decorată cu Ordinul „Virtutea Maritimă” în grad de Ofiţer cu însemn pentru civili, pentru merite deosebite privind integrarea României în NATO prin Decretul nr. 968 din 29 noiembrie 2002, cu prilejul Zilei Naţionale a României, de preşedintele României. Este, totodată, implicată în mai multe programe de cercetare/granturi şi membru în mai multe consilii ştiinţifice.
 
Dede Perodin este la primul mandat în calitate de consilier local şi membru PSD. Este născut în 1954, de profesie maistru, electrician şi jurist. Este absolvent de şcoală profesională, dar şi al Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică din cadrul universităţii private „Spiru Haret” Constanţa şi al unui masterat pe Dialog Social şi Comunicare în Relaţiile de Muncă, în cadrul aceleiaşi universităţi. A lucrat 12 ani în funcţie de conducere (preşedinte) - Sindicatul Liber al Navaliştilor din Şantierul Naval Constanţa; zece ani maistru şi 20 de ani muncitor - electrician.
 
Mircea Dobre este consilier din partea PSD. Născut în 1948, a absolvit Facultatea de Calcul şi Cibernetică Economică din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti în 1971. Este căsătorit, are doi copii, iar primul loc de muncă a fost la ONT Litoral până în 1978. Apoi, până în 1983 a fost şef birou Agenţia de Turism Internaţional de la Mamaia. S-a angajat în 1983 la ITSAIA ca director economic. În anii '90 a fost director economic la Trustul pentru Mecanizarea Agriculturii Constanţa, iar până în 1992 a fost şef serviciu la Mamaia SA. Din 2007 este administrator la SC Dobre şi Fiii Servicii SRL.
 
Răzvan Florea este consilier local PSD la primul mandat. S-a născut în 1980, este căsătorit, are doi copii, este absolvent al  Universităţii „Ovidius” Constanţa, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, şi deţine şi un masterat tot la Universitatea „Ovidius” din Constanţa. În 2015 devine cetăţean de onoare al oraşului Constanţa. Este, din 1998, „Maestru al Sportului”, titlu acordat de către Ministerul Tineretului şi Sportului. Răzvan Florea este din 2007 manager general al SC P&R Cont Solutions SRL, preşedintele Atena Sport Club Constanţa, iar din 2012, şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Triatlon.
 
Aurelian Marin este consilier local PSD, la prima experienţă în administraţia publică locală. În 1994 a absolvit Facultatea de Construcţii Civile, Agricole şi Industriale în cadrul Institutului de Construcţii Bucureşti. În 1997 a obţinut certificatul profesional în management, iar în 2000, brevetul de manager în activitatea de turism. Născut în 1969, primul loc de muncă „citat” în curriculum vitae este la Primăria Constanţa, unde a fost inspector de specialitate din 1997 până în anul 2000. Din 2000 a devenit manager al Agenţiei de Turism „Paradis vacanţe de vis”, iar în perioada 2002 -2005 a fost director zonal pentru Knauf România. A fost preşedinte ANAT Sud Est în perioada 2012-2015 şi preşedinte ANAT în perioada 2015-2016.
 
Irinela Nicolae se află la primul mandat de consilier local. Este membru PSD, născută în 1964, absolventă de Liceu Pedagogic şi al  Colegiului de Institutori/Facultatea de Psihologie/Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice/Universitatea „Ovidius”, master la SNSPA în management educaţional şi comunicare instituţională, master în diplomaţie şi studii euro-asiatice la Universitatea „Ovidius”.
A lucrat ca educator, director de grădiniţă, inspector şcolar sau director management. În prezent este inspector şcolar pentru educaţie timpurie.
 
Teodor Patrichi este consilier local PSD. Născut în 1982, se află la primul mandat în CLM Constanţa. Este inginer diplomat, absolvent al Facultăţii de Inginerie Mecanică din cadrul UOC. Masteratul în logistică şi economie navală l-a absolvit la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”. A absolvit mai multe cursuri de certificare.
 
Primul loc de muncă a fost ca promoter la o agenţie de publicitate, apoi a lucrat ca team leader în cadrul unei companii. Din 2005 este inginer şi administrator la Terminalul de Pasageri - Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa.
 
Gabriel Valentin Pârvulescu este membru PSD, consilier local din 2004. Născut în 1969, este director general la Tomis Marina Management SRL. A fost până în 2005 şi director al Autorităţii Navale Române, dar a lucrat şi la Căpitănia Constanţa. În 2003 a absolvit Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Facultatea de Navigaţie şi Transport Maritim, dar şi Institutul de Marină Civilă - Facultatea de Inginerie Navală/Electrotehnică în 1992.
 
Adriana Teodoru este consilier local PSD, la primul mandat. Este născută în 1980, căsătorită, un copil. Licenţiată a Facultăţii de Arte, UOC, secţia canto, a Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi / Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei. A lucrat la Filarmonica „Marea Neagră”, Teatrul de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, Radio Neptun, Tv Neptun.
 
George Vişan - consilier local PSD, aflat la al treilea mandat. Născut în 1974, a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice din Craiova, dar şi un master în Administrarea Afacerilor în Turism Servicii în 2009. A lucrat ca responsabil economic la mai multe societăţi din Constanţa: SC Gemenii G&I SRL Constanţa şi SC CG & GC Com SRL. A fost director general la SC System One SRL Bucureşti, apoi director coordonator la OTIMMC Constanţa. În 2012 şi 2015 a fost director comercial pe criterii politice la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, iar din 2015 este director comercial la Chimpex SA. Vorbeşte patru limbi străine şi a urmat mai multe cursuri de perfecţionare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE Consiliul Local Municipal votează rectificarea bugetară și mai multe vânzări de terenuri (FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

28 Mar 2024 814

Proiectele, la mâna consilierilor locali Trei grădinițe din municipiul Constanța vor fi reabilitate, modernizate și dotate cu mobilier (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 756

Doi consilieri locali USR de la Medgidia, în negocieri cu PSD Constanța. Unul a candidat și la primărie în 2020!

08 Mar 2024 835

Sala de Sport a Şcolii Gimnaziale nr. 29 „Mihai Viteazul” din Constanța ar putea fi închiriată. Deciza aparține consilierilor locali (DOCUMENT)

29 Feb 2024 663

Ședință CLM Constanța Consilieri locali discută despre acordarea unei reduceri de 60% la impozit. Iată cine sunt cei vizați (DOCUMENT)

27 Feb 2024 1034

Învățământ Constanța Componența consiliilor de administrație ale unităților școlare din Constanța. Lista consilierilor locali și școlile de care sunt responsabili (DOCUMENT)

21 Feb 2024 810

Ședință extraordinară a Consiliului Local Constanța. Municipiul Constanța are buget pentru 2024. Consilierii locali USR au votat împotrivă (DOCUMENTE+VIDEO)

14 Feb 2024 1249

Noua reţea şcolară a municipiului Constanţa 73 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, alte 37 - arondate (DOCUMENT)

11 Feb 2024 977

LIVE TEXT. Constanța Dezbatere publică pentru suspendarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) Mamaia (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Feb 2024 877

CLM Constanța Ultimă oră! Proiectul privind dreptul de preempțiune pentru terenul dorit de familia Bujduveanu a fost adoptat

31 Jan 2024 914

Alți doi consilieri locali PSD din Consiliul Local Municipal Constanța și-au depus rapoartele de activitate (DOCUMENTE)

18 Jan 2024 846

Pro România a decis să participe cu liste proprii la alegerile pentru Parlamentul European, cap de listă fiind Victor Ponta

14 Jan 2024 907

Consilierii locali municipali și reprezentanții lor din conducerea grădiniţelor, şcolilor şi liceelor de stat și private din municipiul Constanţa (DOCUMENTE)

11 Jan 2024 1798

Ședinţă extraordinară a Consiliului Local Municipal Constanța. Aleșii locali au votat pentru majorarea cofinanțării pentru Stadionul „Gheorghe Hagi” (DOCUMENTE)

11 Jan 2024 714

Live-text. Consiliul Local Municipal Constanța se întrunește în ultima ședință din 2023 USR nu a votat modificarea impozitelor şi taxelor la nivelul municipiului în anul 2024. Mai multe proiecte au fost respinse!

28 Dec 2023 1115