Deschidere editie

Enigma viceprimarului PNL a fost desluşită Viceprimăriţa dorită de Făgădău era Raluca Trandafir (documente)

Un material publicat în ediţia din 29 septembrie a cotidianului nostru şi intitulat „Decebal Făgădău o regretă pe Ana Marcu şi-l promovează pe Costin Răsăuţeanu“ a iscat mare vâlvă printre politicieni, în special printre liberali.
 

Dacă vă imaginaţi că nemulţumirile liberalilor ar fi fost generate de faptul că primarul interimar al municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, şi-a manifestat public regretul referitor la o posibilă promovare ca viceprimar a Anei Marcu sau la demisia acesteia, vă înşelaţi. Liberalii au sărit ca arşi şi l-au acuzat pe Făgădău că „nu stă bine cu memoria“ şi că „ar trebui să-şi amintească discuţia purtată pe această temă cu copreşedintele PNL Constanţa Gheorghe Dragomir“.

Citeşte şi

Toamna se completează staff-ul municipalităţii: Decebal Făgădău o regretă pe Ana Marcu şi-l promovează pe Costin Răsăuţeanu
 
De altfel, contactat telefonic, liderul PNL Constanţa ne-a confirmat că memoria i-a jucat feste primarului interimar al urbei. „Am avut o discuţie cu domnul Făgădău cu privire la nominalizarea din partea noastră a celui de-al doilea viceprimar al municipiului, dar mi-a propus pe altcineva, nu pe Ana Marcu. Dacă nu-şi aminteşte, îi spun eu. Să spună adevărul. Oricum, având o majoritate în Consiliul Local Municipal, PSD era firesc să-şi asume responsabilitatea integrală a actului administrativ“, a declarat copreşedintele PNL Constanţa Gheorghe Dragomir.

Varianta Făgădău

Subiectul a devenit interesant, iar opinia primarului interimar Decebal Făgădău era imperios necesară pentru ca cititorii noştri să-şi formeze o părere corectă. O discuţie telefonică purtată cu acesta avea să scoată la iveală o altă variantă. Iniţial, Făgădău a lăsat să se înţeleagă că propunerea avansată PNL-ului a fost cea făcută publică la finalul unei şedinţe de Consiliu Local Municipal. Acum, acesta a recunoscut că a avut o discuţie personală cu Gheorghe Dragomir.
 
„Singura discuţie privind desemnarea unui viceprimar din rândul consilierilor liberali am avut-o cu domnul Gheorghe Dragomir. Însă n-am avut niciodată discuţii pe nume şi prenume. N-am discutat despre o persoană anume“, susţine Decebal Făgădău.
 
Mai mult, şeful municipalităţii le-ar fi lăsat timp de gândire liberalilor şi i-ar fi împărtăşit lui Dragomir singurele sale „pretenţii“. „Am spus clar. Gândiţi-vă, luaţi o hotărâre şi anunţaţi-mă. Vă asigur că voi lucra cu oricare dintre ei (n.r. referire la consilierii municipali PNL de la acea vreme). Important este să fie persoană responsabilă şi cu putere de muncă“, aşa ar fi sunat discursul lui Făgădău în întrevederea cu liderul PNL Constanţa.

Sfat sau avertisment liberal?!

Cum situaţia era încă neclară, am insistat să aflăm dacă a existat, în fapt, o altă preferinţă a primarului interimar pentru ocupantul funcţiei de „secund“ ce a rămas vacantă în urma promovării sale. Aşa am aflat că, într-adevăr, Făgădău îşi dorea o viceprimăriţă. Numai că doamna care ar fi fost nominalizată nu era Ana Marcu, ci Raluca Trandafir. „De fapt, domnul Făgădău dorea ca viceprimar să fie Raluca Trandafir. Dumnealui ne-a sugerat să o luăm în calcul“, ne-a declarat, în exclusivitate, deputatul Gheorghe Dragomir, copreşedinte al Organizaţiei Judeţene PNL Constanţa,.
 
În contextul prezentat, liderul PNL nu s-a sfiit să îl atenţioneze pe Decebal Făgădău cu privire la declaraţiile publice, lăsând să se înţeleagă că îi va urmări „apariţiile“, şi, în funcţie de situaţie, va fi „taxat“. „Pe viitor, să aibă grijă la declaraţiile pe care le face. Ne comportăm civilizat, dar să nu uităm că suntem adversari politici şi orice ieşiri prin care va dori să câştige puncte electorale eronat vor fi taxate. Faza cu doamna Marcu a fost o declaraţie prin care a urmărit câştigarea unor puncte electorale, ştiut fiind faptul că Ana Marcu este apreciată de foarte multă lume din toate punctele de vedere“, l-a avertizat Dragomir pe Făgădău.
 
Şi, pentru că nici liberalii nu puteau rata ocazia de a puncta politic, liderul PNL Constanţa i-a lansat o provocare. „Îi promit domnului Făgădău că, în viitorul Consiliu Local Municipal Constanţa, va avea un număr mult mai mare de consilieri PNL şi va putea ca remarcile făcute pentru doamna Ana Marcu să le exprime la adresa mai multor colegi de-ai noştri. În următorii patru ani, îl lăsăm să îi admire la muncă“, a concluzionat deputatul Gheorghe Dragomir.

Cine este Raluca Trandafir

Cea care se pare că ar fi avut „susţinere“ din partea lui Decebal Făgădău a devenit consilier municipal în luna mai a acestui an, preluând mandatul deţinut de fostul inspector general al ISJ Constanţa, social-democratul Răducu Popescu. Raluca Trandafir este lector universitar doctor şi Expert operaţional (Expert pe termen lung) în cadrul proiectului POSDRU/161/2.1/G/139758 (durata acestuia fiind de 18 luni) la Universitatea „Ovidius“ Constanţa şi membră a PNL din 1997, iar tatăl său este un liberal cu state vechi în partid şi care, la un moment dat, a coordonat activitatea Autorităţii Navale Române.

Citeşte şi

Raluca Trandafir, propusă de PNL în locul lui Răducu Popescu în Consiliul Local Constanţa (documente)

Interese şi avere

Chiar dacă Raluca Trandafir este consilier local din luna mai, pe site-ul oficial al Primăriei Constanţa ea nu există şi, desigur, nici declaraţiile de interes şi de avere nu figurează. Dar noroc cu documentele postate pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate şi datate 23 iunie 2014! Astfel, potrivit declaraţiei de interese, Raluca Trandafir este asociat în SC Cobrex Gold SRL.
 
În privinţa averii, consilierul PNL deţine împreună cu soţul: trei terenuri intravilane în Constanţa şi Eforie Nord, două apartamente şi o casă în municipiul Constanţa şi o casă de vacanţă la Eforie Nord, dar şi bijuterii din aur estimate la 5.000 de euro. În martie anul trecut, aceasta a obţinut 145.000 de euro din vânzarea unei case de locuit şi a terenului aferent. Raluca Trandafir se poate lăuda cu două depozite bancare, în valoare totală de 7.710 lei, dar şi cu trei conturi curente însumând 1.000 de lei şi 64.034,32 de euro.
 
La capitolul venituri, familia Ralucăi Trandafir a avut, în anul fiscal 2013, un venit de 100.484 de lei provenind din salariul său de cadru universitar şi salariul soţului, director în cadrul Autorităţii Navale Române.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

nu avem nevoie de ea

02 Oct, 2015 16:46

este consiliera si nu e in stare sa semnaleze mizeriile si neregulile din orasul Constanta.vin repede la ciola.primarul este independent si liber de alte partide.este un primar puternic si nu are nevoie de voi.nu ajutati cu nimic.nui avem nevoie de voi.ne adresam doar cetatenilor adevarati,nu care vor functii si bani.

Articole asemanatoare

Constanța, pe harta orașelor de car sharing. Cum poți închiria o mașină electrică

16 Sep 2019 853

Scenariul de coşmar! A patra licitaţie pentru reabilitarea Cazinoului, contestată. Ce spune primarul Decebal Făgădău

16 Sep 2019 1013

Caravana Smart City, la Constanța Decebal Făgădău - „Constanța este în etapa de realizare a strategiei de Smart City” (galerie foto)

13 Sep 2019 549

Primul serviciu de car sharing 100% electric lansat luni de Primăria Constanţa

13 Sep 2019 989

Făgădău despre Plumb - „Va fi un comisar european nu bun, ci foarte bun!“

11 Sep 2019 417

Constănţeanul supărat Părinţi pro şi contra. Mesajul primarului Decebal Făgădău pentru elevii constănţeni, „ascuns“ în pachetul cu cărţi şi rechizite! (galerie foto)

07 Sep 2019 1245

Elevi și profesori îndrumători, premiați de primarul municipiului Constanța pentru nota 10 la bacalaureat

03 Sep 2019 780

Felix Stroe a anunțat candidații PSD pentru Primăria Constanța și Consiliul Județean

30 Aug 2019 1022

LIVE TEXT Țuțuianu se retrage. Stroe și Făgădău, în tandem și pentru următorii patru ani (Galerie foto)

30 Aug 2019 3140

LIVE TEXT Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, prezentă la Constanţa, la Şcoala de vară a femeilor (galerie foto + video)

30 Aug 2019 2237

Făgădău, preşedintele organizaţiei municipale a PSD - „Am avut unele probleme cu miniştrii lor. Nu ştiu cine e ALDE la Constanţa!“

30 Aug 2019 480

Primarul Constanţei, întâlnire cu șefii misiunilor diplomatice și ai oficiilor consulare (galerie foto)

29 Aug 2019 395

LIVE TEXT Şedinţă ordinară a Consiliului Local Constanţa. Mai multe proiecte pe ordinea de zi (galerie foto)

29 Aug 2019 1324

Joi, şi recordul naţional la 10.000 de metri al lui Ilie Floroiu împlineşte 41 de ani!

29 Aug 2019 1108

Imagini de la eveniment Seniorii, premiaţi astăzi de primarul Decebal Făgădău (galerie foto)

28 Aug 2019 644