Este oficial! Se caută şef pentru DNA Constanţa Oţel (2003-2005), Tîrnăcop (2005-2006), Ţene (2006-2010), Şişman (2011) şi Constantinescu (2011-2018). Se pregăteşte Andrei Bodean?!

Direcţia Naţională Anticorupţie declanşează procedura în vederea ocupării mai multor posturi vacante de procuror şef serviciu/birou. Astfel, în structura centrală sunt vacante trei posturi de procuror şef serviciu, respectiv: Serviciul de cooperare internaţională şi programe, Serviciul tehnic şi Serviciul informaţiilor clasificate si de centralizare a datelor privind corupţia. În structura teritorială a DNA sunt vacante următoarele posturi: procuror şef al Serviciului Teritorial Alba Iulia, procuror şef al Serviciului Teritorial Bacău, procuror şef al Serviciului Teritorial Cluj, procuror şef al Biroului Teritorial Baia Mare, procuror şef al Serviciului Teritorial Piteşti, procuror şef al Serviciului Teritorial Târgu Mureş şi procuror şef al Serviciului Teritorial Constanţa.
 
Procurorii care doresc să-şi depună candidatura se pot înscrie până la data de 5 septembrie, ora 16.00, la cabinetul procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
 
Cererea va fi însoţită de un curriculum vitae, declaraţiile prevăzute de art. 49 alin. (11) rap. la art. 48 alin. (11) din Legea nr. 303/2004, un proiect privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere pentru care candidează, zece lucrări întocmite de candidat în compartimentele în care şi-a desfăşurat activitatea şi orice alte înscrisuri considerate relevante, potrivit prevederilor art. 21 din regulament. După consultarea colectivului de procurori, cu respectarea confidenţialităţii opţiunilor şi a avizului consultativ al Colegiului de conducere, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie înaintează propunerea de numire în funcţiile de conducere vacante Consiliului Superior al Magistraturii. În conformitate cu prevederile art. 21 din regulament candidaţii vor susţine un interviu în faţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.
 
Numirea în funcţiile de procuror şef serviciu şi procuror şef birou în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, se face pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, de către Consiliul Superior al Magistraturii, la propunerea procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
 
În prezent, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Constanţa este Sorin Constantinescu, care se află în concediu, iar atribuţiile sale au fost preluate de procurorul Andrei Bodean.
 
Amintim că, la jumătatea lunii iulie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât continuarea activităţii în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, a lui Sorin Constantinescu, după încetarea mandatului în funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Constanţa - Direcţia Naţională Anticorupţie, începând cu data de 09.09.2018.
 
În acest context, nu este exclus ca viitorul procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciului Teritorial Constanţa să fie procurorul Andrei Bodean.
 
Andrei Bodean s-a născut pe 6 aprilie 1980 şi a absolvit Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, dar şi Facultatea de Drept a Universităţii Ovidius, Specializarea Administraţie Publică.
 

Decretul prin intermediul căruia Andrei Bodean a fost numit procuror (la Parchetul Judecătoriei Constanţa) a fost semnat de preşedintele României, Traian Băsescu, la data de 8 februarie 2010. Consiliului Superior al Magistraturii a decis, în şedinţa din data de 14 mai 2012, promovarea lui Andrei Bodean, de la Parchetul Judecătoriei Constanţa la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
În data de 9 mai 2013, Andrei Bodean a fost admis la interviul pentru numirea în funcţia de procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.

 
Serviciul Teritorial Constanţa al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost înfiinţat de procurorul Ioan Oţel.
 
Ioan Oţel s-a născut la data de 16 decembrie 1943 în Constanţa, iar cariera de magistrat şi-a început-o ca procuror, la Medgidia, în 1969, unde a funcţionat până în anul 1990. În perioada 1991 - 1993, magistratul Oţel şi-a continuat activitatea la Procuratura judeţeană Constanţa, iar ulterior, până în 2003, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. În perioada 2003 - 2005, a ocupat funcţia de şef al Serviciului Teritorial Constanţa din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, de unde s-a şi pensionat.
 
Din octombrie 2005, prin ordin al Procurorului General al României de la vremea respectivă, Ilie Botoş, procurorul Florin Tîrnacop a preluat comanda procurorilor DNA Constanţa, unde a rămas până la data de 30 iunie 2006.
 
Începând cu data de 3 iulie 2006, la propunerea fostului procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Ilie Botoş a dispus delegarea în funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Anticorupţie Constanţa a procurorului Ioana Ţene.
În luna noiembrie a anului 2010, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât să înainteze preşedintelui României propunerea de eliberare din funcţie, prin pensionare, a magistratului Ioana Ţene, delegată în funcţia de procuror şef al DNA Constanţa, cu grad profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În luna noiembrie 2015, procurorul Ioana Ţene a decedat.
După pensionarea magistratului Ioana Ţene, şefia DNA Constanţa a fost preluată prin delegare, pentru câteva luni, de către Beatrice Silvia Şişman. Aceasta a fost înlocuită, în octombrie 2011, de procurorul Sorin Constantinescu, care ocupă şi în prezent funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Constanţa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Achitare la Tribunalul Tulcea, într-un dosar al DNA Constanța! Vizat, „obiectivul turistic sat pescăresc tradițional“ (MINUTĂ)

24 Mar 2024 990

(VIDEO) Patru persoane trimise în judecată de DNA Constanța, menținute în arest preventiv! Decizia nu este definitivă

23 Mar 2024 676

Curtea de Apel Constanța, final de proces în presupusul șantaj de la SOCEP! Când se va pronunța instanța definitiv

22 Mar 2024 644

Un an de închisoare cu amânare pentru Laura Bobeș, fosta șefă al Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Constanța! (MINUTĂ+DOCUMENT)

21 Mar 2024 663

Procurorii DNA la sediul CJ Averea și interesele lui Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași! (DOCUMENT)

21 Mar 2024 6972

Procurorii DNA Constanța efectuează percheziții la Consiliul Județean Călărași!

21 Mar 2024 785

Bobeș Laura și Călin Viorela Mirabela, foste angajate în Primăria Constanța, au recunoscut tot la DNA! Azi se așteaptă sentința judecătorilor (DOCUMENT)

20 Mar 2024 3443

DNA, „obligată“ să continue urmărirea penală în dosarul Spitalului Municipal Constanța! Acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu Victor Alexandru Ciobotaru, respins

19 Mar 2024 2740

Pastilă amară pentru DNA Constanța! Este vizat dosarul foștilor șefi ai Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă

14 Mar 2024 852

Acord de recunoaștere a vinovăției la DNA în cazul spitalului municipal din Constanța! Când se va pronunța Curtea de Apel Constanța

11 Mar 2024 418

2023, ultimul an cu șef Andrei Bodean! DNA Constanța, raport oficial! Câte dosare au lucrat anul trecut procurorii Anticorupție de la malul mării (DOCUMENT)

10 Mar 2024 1436

Oficial, de la DNA! Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, rămâne suspect în dosarul instrumentat de procurorii DNA Constanța (DOCUMENT)

08 Mar 2024 978

Iată de ce a fost delegat Mihai Stanciu procuror șef al DNA Constanța! (DOCUMENT)

08 Mar 2024 3321

Oficial! O nouă condamnare pentru Cristina Cabrancea, fost inspector școlar pentru învățământ primar din ISJ Constanța! (DOCUMENT

07 Mar 2024 2621

Petrof Paul, fostul șef al Vămii Constanța Sud Agigea, directorul Vămii București, rămâne în arest!

06 Mar 2024 577