Exclusiv despre dosarul Beirut!



Karam George a răspuns solicitărilor anchetatorilor, însă a încercat să ducă pe ipoteze de lucru greşite cercetările penale prin afirmaţii făcute cu uşurinţă“, conform rechizitoriului.
 
Mara Isabella Iacob, judecător al Judecătoriei Constanţa, va redeschide azi dosarul restaurantului Beirut, distrus într-un incendiu, în aprilie 2014, eveniment soldat cu decesul a trei tinere: Ioana Nicoleta Cengher, Mihaela Tucă şi Nicoleta Vasiliţeanu. Termenul de azi este al 16-lea, şedinţa de judecată fiind programată să înceapă la ora 8.30.
 
În acest context, ZIUA de Constanţa prezintă în exclusivitate noi detalii din rechizitoriul cauzei, document aflat pe masa instanţei de judecată.
 
Procurorul Mihai Eduard Ilie, din cadrul Parchetului General al României, a menţionat în rechizitoriu că „inculpatul Karam George recunoaşte o parte a acţiunilor ilegale pe care le-a comis, însă nu înţelege vinovăţia sa ori nu vrea să înţeleagă“.
 
„Karam George (n.r. fostul patron al restaurantului Beirut) nu este cunoscut cu antecedente penale. Afirmaţiile celor apropiaţi lui sunt în sensul impulsivităţii şi aplecării sale către a atinge obiective prin «el însuşi». Angajaţii sugerează aplicarea unui control nefiresc şi excesiv asupra angajaţilor şi remarcă uşurinţa cu care inculpatul manipulează situaţii şi se foloseşte de oameni. Karam George a răspuns solicitărilor anchetatorilor, însă a încercat să ducă pe ipoteze de lucru greşite cercetările penale prin afirmaţii făcute cu uşurinţă“, conform rechizitoriului.
 
Tot potrivit actului de sesizare a instanţei, „inculpatul Pavel Constantin nu este cunoscut cu antecedente penale şi nu-şi recunoaşte vinovăţia, susţinând constant că fetele nu au murit acolo unde a construit el”.
 
„Inculpatul a creat impresia că nu realizează amploarea consecinţelor faptelor sale şi afirmă că are ştiinţă despre normele ce reglementează activitatea de construire şi susţine că a realizat şi construcţii industriale“, potrivit rechizitoriului.
 

Mai departe, „inculpaţii Nirlu Gheorghe şi Nirlu Sultana îşi recunosc în mică parte vinovăţia şi au creat convingerea că nu pot realiza semnificaţia şi consecinţele faptelor lor decât prin prisma suferinţei personale. Cei doi nu sunt cunoscuţi cu antecedente penale“, se mai arată în rechizitoriu.


 
„Inculpata Coroianu Florentina Gica a recunoscut faptele şi vinovăţia sa de la prima audiere. Nu este cunoscută cu antecedente penale. A sprijinit cercetările. A creat convingerea că regretă sincer săvârşirea infracţiunilor. Deşi la primele audieri a negat participaţia sa penală, ulterior inculpata Zdru Mihaela a recunoscut faptele săvârşite, a sprijinit cercetările, dar a sfârşit prin a fabula asupra unei situaţii de fapt care, în opinia sa, îi înlătură răspunderea penală. Inculpata Zdru Mihaela nu este cunoscută cu antecedente penale“, potrivit rechizitoriului.
 
Mai departe, procurorul Mihai Eduard Ilie a mai menţionat în rechizitoriu că, „la primele audieri, Iordache Florin a avut o atitudine de nerecunoaştere. Ulterior, inculpatul a recunoscut faptele comise şi vinovăţia, a sprijinit cercetările, dar a sfârşit prin a fabula asupra unei situaţii de fapt care, în opinia sa, îi înlătură răspunderea penală. Inculpatul Iordache Florin nu este cunoscut cu antecedente penale. Inculpatul Jurcă Dumitru a refuzat să facă declaraţii şi nu este cunoscut cu antecedente penale“.

Citeşte şi


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Retrospectiva insolvențelor la Constanța! Cele mai importante decizii ale anului 2023

21 Dec 2023 1325

Dosarul Beirut nu se va rejudeca!

11 Nov 2023 779

Dosarul Beirut - Curtea de Apel Constanța a admis în principiu contestaţia în anulare formulată de un inculpat

02 Oct 2023 954

Dosarul care a cutremurat Constanța s-ar putea rejudeca! Totul se decide luni, la Curtea de Apel

01 Oct 2023 933

Explozia din Crevedia, în atenția specialiștilor de la INSEMEX Petroșani! Ce tragedii au investigat la Constanța

28 Aug 2023 1302

Judecătorii explică de ce a intrat în insolvență Middle East Parteners SRL, firma pe care a funcționat restaurantul Beirut, din Constanța

07 Jul 2023 1407

Middle East Parteners SRL a intrat în insolvență! Firma care a deținut unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Constanța

08 Jun 2023 1466

Dosarul restaurantului Beirut, din Constanța, aproape de rejudecare! Cererea, admisă în principiu

19 May 2023 1381

În 2014, o tragedie a îndoliat Constanța! Firma care a deținut unul dintre cele mai cunoscute restaurante din oraș ar putea intra în insolvență!

24 Feb 2023 3660

Judecător nou la Tribunalul Constanța! Iată cine este și ce dosare cunoscute a judecat

20 Jan 2023 2656

Se cere rejudecarea dosarului „Beirut“! Când s-ar putea pronunța Curtea de Apel Constanța

10 Jan 2023 1446

Se cere rejudecarea celebrului dosar penal „Beirut“!

22 Aug 2022 2002

Legături cu celebrul dosar al restaurantului Beirut! G.N.K. Shipping & Trading LD SRL a intrat în faliment

08 Aug 2022 1330

Ruinele fostului Restaurant Beirut din Constanța au început să dispară (GALERIE FOTO)

14 Jun 2022 2445

Constanța George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut, a murit!

16 May 2021 6315