Fals in declaratii?! Ionut Pripisi si sotia nu se pupa in avere

deschidere.jpgIonuţ Pripişi, şeful Corpului de Control, şi soţia sa, Iulia, au declaraţii de avere neconcordante # Pe site-ul www.ziuadeconstanta.ro puteţi vedea actele declarative ale soţilor Pripişi

Şeful Corpului de Control din cadrul primăriei, Ionuţ Pripişi, nu şi-a discutat averea cu soţia sa, Iulia. Cum ambii soţi Pripişi sunt angajaţi ai unor instituţii de stat (Ionuţ la primărie, iar Iulia la Consiliul Judeţean Constanţa), au fost nevoiţi să-şi completeze declaraţiile de avere.

Şi au făcut-o, la o zi diferenţă - Iulia pe 10 iunie şi Ionuţ pe 11 iunie 2009. Însă, chiar dacă perioada dintre completarea celor două documente a fost foarte scurtă, nu înseamnă că în cele două declaraţii de avere nu există neconcordanţe. Ca şi cum soţii Pripişi nici măcar nu mai ştiu câte şi pe unde mai au. Dar să vedem. Începem cu declaraţia lui Ionuţ Pripişi. Şeful Corpului de Control a declarat că deţine, la capitolul terenuri, unul la Jurilovca, de 3.500 mp, cumpărat în 2009, două în Constanţa, de 320 mp, respectiv 800 mp, achiziţionate în 2004 şi 2001, şi un altul, la Lazu, de 720 mp, cumpărat în 2003. Ionuţ Pripişi a mai spus că deţine o casă în Constanţa, de 170 mp, cumpărată în 2001, şi un Audi achiziţionat în 2007. De asemenea, şeful Corpului de Control a mai declarat că a contractat un credit de 13.000 de dolari, în 2004, scadent în 2020. Ciudăţenia maximă este că Pripişi nu a completat nimic la capitolul venituri, ceea ce, teoretic, ne-ar face să credem că atât el, cât şi soţia muncesc din bunătatea sufletelor, fără remuneraţie, pentru bunăstarea municipiului şi, respectiv, a judeţului. Declaraţia de interese ne spune că Pripişi este asociat la SC Del Mar Tour SRL.

ionut_pripis_02.jpgUite casa, nu e casa

Nu mică ne-a fost uimirea când ne-am aruncat ochii şi pe declaraţia de avere a soaţei lui Pripişi. Iulia, inspector în cadrul CJC, nu şi-a completat declaraţia întocmai ca soţul. Spre exemplu, doamna Pripişi a notat cele trei terenuri din Constanţa şi Lazu, însă nu şi pe cel din Jurilovca. Ionuţ are maşină, Iulia nu. Pe de altă parte, în actul declarativ completat de consoarta lui Pripişi mai găsim încă o casă, în Lazu, de 80 mp, achiziţionată în 2004, pe lângă cea din Constanţa, din declaraţia lui Ionuţ. Dacă ne uităm mai atent în declaraţia soţiei, observăm că datoria către BCR este scadentă în 2024, nicidecum în 2020, aşa cum spune şeful Corpului de Control. Şi, ca orice consoartă care se respectă, Iulia Pripişi ne arată şi faptul că se ocupă de finanţele casei. Dacă soţul Ionuţ nu a menţionat în declaraţia sa veniturile, soaţa a fost foarte corectă. Ne-a arătat faptul că, în anul fiscal trecut, a câştigat 21.000 de lei, iar Ionuţ - 36.000 de lei. Nu ştim ce părere are Agenţia Naţională de Integritate despre cele două declaraţii... incompatibile, dacă va considera că este vorba despre fals în declaraţii sau nu, însă este clar că Ionuţ Pripişi pare foarte liniştit. Contactat telefonic, a declarat în primă fază că orice detaliu dorim, putem primi de la biroul de presă al primăriei. Apoi, aflând despre ce dorim să discutăm, şi-a revizuit comportamentul. S-a arătat surprins de faptul că declaraţia sa şi a soţiei nu se... pupă.

2 rele = 1 bună

„Şi care este problema? O să plătesc amenda aia şi gata. Se poate să fie o eroare. O să vorbesc şi cu Iulia despre problema asta", a declarat Ionuţ Pripişi atunci când i-am semnalat neconcordanţele din cele două declaraţii. Apoi a continuat: „Casa de la Lazu este din chirpici. Şi am, în declaraţia de avere, trecut terenul de acolo. Doar casa nu stă în aer. Şi am demolat casa aia, luna trecută?!". I-am explicat că, potrivit legii, trebuie menţionate terenurile, dar şi imobilele, dar şi că declaraţia sa de avere a fost completată în luna iunie, cu mult înainte ca locuinţa să fie demolată. „Da, da... este adevărat. Înseamnă că am uitat. Şi maşina... Iulia nu conduce. Probabil că d-aia nu a trecut-o. Da', ce? Dacă am trecut-o eu trebuie să o treacă şi ea?", a încercat să se scuze Pripişi. După ce a înţeles că ambii soţi trebuie să îşi declare averea, am ajuns, pe firul discuţiei, la capitolul venituri. Chiar nu au salarii?! „La venituri, probabil că nu am ştiut cuantumul salariilor. Am avut ore suplimentare, prime... O să mă duc la doamna Frigioiu, să o rog să-mi modifice în declaraţie", a spus şeful Corpului de Control. Nici măcar nu ştia că soţia sa completase acea rubrică. Într-un final, a concluzionat: „Înseamnă că din două declaraţii facem una bună".

{mos_ri:Ionut Pripisi} 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

turutu

26 Sep, 2009 15:08

fals=PUSCARIE

Articole asemanatoare

Angajări Constanța Ce post scoate la concurs Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord

18 Apr 2024 31

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 52

Termen nou în dosarul lui Vlad Pascu Tatăl lui Sebi, plin de durere- „Nu mai am nici o speranță” (VIDEO)

18 Apr 2024 89

Baschet Încă o victorie cu FCC UAV Arad, iar CSM Constanța ia o opțiune serioasă în lupta pentru titlul de campioană (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 105

Un nou magazin Kaufland va fi construit în Constanța!

18 Apr 2024 302

Firmă nouă pe strada Avram Iancu din Constanța! Iată cu ce se ocupă

18 Apr 2024 208

Codul Galben și-a intrat în drepturi la Constanța! Imagini din traficul rutier în această dimineață (FOTO+VIDEO)

18 Apr 2024 415

Accident rutier la prima pasarelă dinspre Constanța către Valu lui Traian. Un pieton a fost rănit (FOTO)

18 Apr 2024 624

Cum va fi vremea în Dobrogea în perioada următoare? Anunțul meteorologilor

18 Apr 2024 382

Intervenții ale polițiștilor pe raza județului Constanța

17 Apr 2024 360

Șofer băut, depistat de polițiști în Ovidiu, județul Constanța

17 Apr 2024 434

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța „Sărbătoare luminată – Concert de Paști” va fi pus în scenă în seara de vineri, 26 aprilie 2024

17 Apr 2024 381

Copii de grădiniță au participat la un atelier de pictură, la Muzeul de Artă Populară Constanța (FOTO)

17 Apr 2024 355

Spectacolul de operă „Rigoletto” de G. Verdi, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

17 Apr 2024 424

Minori nesupravegheați, depistați în Gara CFR din Constanța

17 Apr 2024 463