Deschidere editie

Familiile care locuiesc în căminul fostului Liceu „Vasile Pârvan”, păsuite până la primăvară. Schimb de replici între locatari şi primarul Făgădău!

La sfârşitul lunii august, familiile care locuiesc cu chirie în căminul Liceului „Vasile Pârvan”, pe strada Industrială nr. 7 din Constanţa, administrat încă de RAEDPP, îi cereau ajutorul primarului Decebal Făgădău prin intermediul unei scrisori deschise publicate de cotidianul ZIUA de Constanţa.
 
Aproape 80 de suflete aşteaptă cu inima la gură să vadă ce le rezervă viitorul, după ce oamenii fuseseră înştiinţaţi verbal de administratorul clădirii, Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa (RAEDPP), că Primăria Constanţa vrea transformarea acestui imobil în birouri pentru o direcţie care funcţionează în subordinea sa.

Oamenii care aveau toate dările achitate la zi nu se temeau doar de faptul că vor trebui să-şi caute grabnic un acoperiş deasupra capului, ci şi de faptul că urmau să rămână fără energie electrică şi apă potabilă, ei fiind racordaţi la utilităţi de pe urma contractelor încheiate de Liceul „Vasile Pârvan” cu furnizorii de energie, respectiv apă. Numai că, la începutul acestui an, Consiliul Local Constanţa a aprobat fuziunea prin absorbţie a Colegiului Tehnic „Vasile Pârvan” cu Liceul Tehnologic „Miron Costin”, astfel, din anul şcolar 20018-2019, nu mai există Colegiul Tehnic „Vasile Pârvan” în reţeaua şcolară constănţeană.
 
Problema utilităţilor s-a rezolvat, în sensul că administraţia locală ar fi solicitat RAEDPP să încheie contracte de utilităţi pe perioada în care acest cămin va fi locuit de chiriaşi. Până în primăvară, în luna martie, când majoritatea contractelor de închiriere vor expira. Toate acestea ne-au fost povestite de locatari în momentul în care ne-am interesat despre situaţia lor.
 
Oamenii par cumva resemnaţi şi majoritatea vor căuta soluţii de relocare, deoarece RAEDPP le-a transmis că nu le poate garanta că anul viitor, odată cu expirarea contractelor, vor exista alte spaţii locative disponibile. Resemnarea s-a instalat definitiv în urma schimbului de replici pe care câţiva locatari l-au avut cu edilul-şef Decebal Făgădău, după ce aceştia au redactat scrisoarea deschisă pe care cotidianul nostru a publicat-o.
 
„Pe 30 sau 31 august, primarul împreună cu mai multe persoane au fost în zonă, nu să discute cu noi, cred că au vizitat clădirea liceului. Întâmplător l-am văzut şi împreună cu un alt vecin l-am abordat şi l-am rugat să ne spună ce se va întâmpla cu noi”, ne-a povestit  unul dintre locatarii de pe strada Industrială nr. 7 din Constanţa.
 
„Primarul ne-a spus că nu ştie nimic despre evacuarea noastră, cu toate că cei de la RAEDPP ne arătaseră hârtia pe care au primit-o de la Primărie. Nu ne-a plăcut că s-a arătat total deranjat de scrisoarea noastră şi ne-a spus că nu îl impresionăm procedând aşa. Ne-a vorbit de sus şi ne-a transmis că, dacă voia să ne dea afară, ne trimitea hârtii şi ne evacua”, a mai susţinut bărbatul.
 
Facem menţiunea că nici redacţia ZIUA de Constanţa nu a primit până în acest moment un punct de vedere oficial în legătură cu situaţia celor 28 de familii, cu toate că la vremea respectivă l-am informat direct pe edilul-şef de situaţia disperată a acestor oameni. Şi acum, ca şi atunci, singura informaţie validă a fost precizarea directorului RAEDPP, Mădălina Moţăţăianu, care susţinea la finele lunii august că Regia primise de la Direcţia de Patrimoniu a municipalităţii o adresă prin care li se aducea la cunoştinţă că imobilul în cauză nu va mai fi administrat de READPP.
 
Totodată, surse din cadrul Primăriei Constanţa au făcut o solicitare către Ministerul Educaţiei Naţionale prin care solicită şi preluarea clădirii fostului Liceu „Vasile Pârvan” împreună cu acceptul schimbării destinaţiei acesteia în spaţii de birouri pentru Primăria Constanţa.
 
Citeşte şi: 
 
Constănţeanul supărat Aproape 30 de familii cer ajutorul primarului Făgădău. Oamenilor li s-a spus că urmează să fie evacuaţi pentru a face loc noului sediu al Poliţiei Locale! (galerie foto)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un club din oraş va dispărea „Verde Urban“ trage un nou semnal de alarmă - „Un alt bloc P+8 va fi ridicat pe strada Tulcei, pe un teren vândut în trecut de Primărie!“ (document)

26 Apr 2019 1624

Descoperire macabră într-un apartament din Iași. O femeie și fiul ei, găsiți decedați. A fost deschisă anchetă

24 Apr 2019 376

Sputnik Imobiliare construiește pe bulevardul 1 Mai din Constanța

23 Apr 2019 271

Sigma Premium, firmă cu acţionariat cipriot, investeşte în Constanţa. Detalii (document)

17 Apr 2019 311

UPDATE. Imagini de la eveniment Incendiu lângă Şcoala nr. 24 "Ion Jalea" din Constanţa. Persoane evacuate (galerie foto+video)

16 Apr 2019 1756

O profesoară din Ploieşti s-a aruncat în gol. Femeia nu a avut nicio şansă

16 Apr 2019 442

Deputatul Radu Babuş investeşte în imobiliare. Bloc de două etaje, în Mamaia (document)

15 Apr 2019 1021

Pompierii au fost solicitaţi în Mangalia. O persoană a avut nevoie de ajutor

14 Apr 2019 928

Strada Constantin Bobescu din municipiul Constanţa se îmbogăţeşte cu o clădire de trei etaje. Cine este investitorul

13 Apr 2019 559

Imobil de trei etaje, pe strada Fuiorului din Constanţa. Undă verde pentru Danic Alex 2002

13 Apr 2019 575

Răspunsul primit de Absolut Inkasso de la Primăria Constanţa. Este vizat un bloc din zona Campusului Universitar

13 Apr 2019 965

Magistrații de la Curtea de Apel Constanța au decis stoparea investiției Black Sea Design Concept de lângă stadionul Gheorghe Hagi

10 Apr 2019 2152

La judecată cu familia Cum au câștigat părinții șefei de la Juridic 100.000 de euro de la Primăria Constanța

02 Apr 2019 1824

Un nou pas! Radu Imob Construct a obţinut autorizaţia de construcţie pentru un bloc de 6 etaje în Constanţa

01 Apr 2019 1243

Incendiu la un apartament în Mangalia. Pompierii ISU au intervenit

31 Mar 2019 1894