Deschidere editie

Familiile care locuiesc în căminul fostului Liceu „Vasile Pârvan”, păsuite până la primăvară. Schimb de replici între locatari şi primarul Făgădău!

La sfârşitul lunii august, familiile care locuiesc cu chirie în căminul Liceului „Vasile Pârvan”, pe strada Industrială nr. 7 din Constanţa, administrat încă de RAEDPP, îi cereau ajutorul primarului Decebal Făgădău prin intermediul unei scrisori deschise publicate de cotidianul ZIUA de Constanţa.
 
Aproape 80 de suflete aşteaptă cu inima la gură să vadă ce le rezervă viitorul, după ce oamenii fuseseră înştiinţaţi verbal de administratorul clădirii, Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa (RAEDPP), că Primăria Constanţa vrea transformarea acestui imobil în birouri pentru o direcţie care funcţionează în subordinea sa.

Oamenii care aveau toate dările achitate la zi nu se temeau doar de faptul că vor trebui să-şi caute grabnic un acoperiş deasupra capului, ci şi de faptul că urmau să rămână fără energie electrică şi apă potabilă, ei fiind racordaţi la utilităţi de pe urma contractelor încheiate de Liceul „Vasile Pârvan” cu furnizorii de energie, respectiv apă. Numai că, la începutul acestui an, Consiliul Local Constanţa a aprobat fuziunea prin absorbţie a Colegiului Tehnic „Vasile Pârvan” cu Liceul Tehnologic „Miron Costin”, astfel, din anul şcolar 20018-2019, nu mai există Colegiul Tehnic „Vasile Pârvan” în reţeaua şcolară constănţeană.
 
Problema utilităţilor s-a rezolvat, în sensul că administraţia locală ar fi solicitat RAEDPP să încheie contracte de utilităţi pe perioada în care acest cămin va fi locuit de chiriaşi. Până în primăvară, în luna martie, când majoritatea contractelor de închiriere vor expira. Toate acestea ne-au fost povestite de locatari în momentul în care ne-am interesat despre situaţia lor.
 
Oamenii par cumva resemnaţi şi majoritatea vor căuta soluţii de relocare, deoarece RAEDPP le-a transmis că nu le poate garanta că anul viitor, odată cu expirarea contractelor, vor exista alte spaţii locative disponibile. Resemnarea s-a instalat definitiv în urma schimbului de replici pe care câţiva locatari l-au avut cu edilul-şef Decebal Făgădău, după ce aceştia au redactat scrisoarea deschisă pe care cotidianul nostru a publicat-o.
 
„Pe 30 sau 31 august, primarul împreună cu mai multe persoane au fost în zonă, nu să discute cu noi, cred că au vizitat clădirea liceului. Întâmplător l-am văzut şi împreună cu un alt vecin l-am abordat şi l-am rugat să ne spună ce se va întâmpla cu noi”, ne-a povestit  unul dintre locatarii de pe strada Industrială nr. 7 din Constanţa.
 
„Primarul ne-a spus că nu ştie nimic despre evacuarea noastră, cu toate că cei de la RAEDPP ne arătaseră hârtia pe care au primit-o de la Primărie. Nu ne-a plăcut că s-a arătat total deranjat de scrisoarea noastră şi ne-a spus că nu îl impresionăm procedând aşa. Ne-a vorbit de sus şi ne-a transmis că, dacă voia să ne dea afară, ne trimitea hârtii şi ne evacua”, a mai susţinut bărbatul.
 
Facem menţiunea că nici redacţia ZIUA de Constanţa nu a primit până în acest moment un punct de vedere oficial în legătură cu situaţia celor 28 de familii, cu toate că la vremea respectivă l-am informat direct pe edilul-şef de situaţia disperată a acestor oameni. Şi acum, ca şi atunci, singura informaţie validă a fost precizarea directorului RAEDPP, Mădălina Moţăţăianu, care susţinea la finele lunii august că Regia primise de la Direcţia de Patrimoniu a municipalităţii o adresă prin care li se aducea la cunoştinţă că imobilul în cauză nu va mai fi administrat de READPP.
 
Totodată, surse din cadrul Primăriei Constanţa au făcut o solicitare către Ministerul Educaţiei Naţionale prin care solicită şi preluarea clădirii fostului Liceu „Vasile Pârvan” împreună cu acceptul schimbării destinaţiei acesteia în spaţii de birouri pentru Primăria Constanţa.
 
Citeşte şi: 
 
Constănţeanul supărat Aproape 30 de familii cer ajutorul primarului Făgădău. Oamenilor li s-a spus că urmează să fie evacuaţi pentru a face loc noului sediu al Poliţiei Locale! (galerie foto)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alertă la pompieri. O adolescentă încearcă să sară de la balconul unui bloc

18 Jan 2019 850

Imobil de nouă etaje, ridicat de Dominic Real Estate SRL. A fost emis certificatul de urbanism

17 Jan 2019 570

Tragedie. O fetiţă de 4 ani a decedat, iar fratele acesteia, de 3 ani, este în comă după ce s-au jucat cu chibriturile

16 Jan 2019 295

Bloc de opt etaje, pe malul lacului Siutghiol. Ce a solicitat investitorul de la Agenția de Mediu (document)

16 Jan 2019 287

Bloc de trei etaje, pe bulevardul Mamaia. Investitor - o firmă înființată de fostul șef al APIA

16 Jan 2019 415

Minihotel de două etaje Naşul lui Gheorghe Hagi, Tănase Naciadis, continuă să construiască în Mamaia

16 Jan 2019 1638

Spitalul Municipal Mangalia scoate la concurs un post vacant. Condiții de participare

15 Jan 2019 279

Bloc de şapte etaje şi ponton, în Mamaia Nord. Building Ștefan AOP SRL aşteaptă răspuns de la APM Constanţa

15 Jan 2019 461

Atenţie! Drum alunecos! Autoturism răsturnat pe drumul ce leagă Năvodari de Constanţa

11 Jan 2019 587

Sunrise Tours SRL vrea să ridice patru blocuri de 11 etaje pe bulevardul Mamaia. Detalii (document)

10 Jan 2019 976

Consiliul Concurenței a sancționat Orange România pentru abuz de poziție dominantă

08 Jan 2019 347

Colet suspect în parcarea unui bloc! Zeci de persoane, evacuate din locuințe

06 Jan 2019 559

Alertă la Cernavodă! Se intervine la un bloc de locuințe

03 Jan 2019 1649

Pompierii în alertă. Incendiu urmat de o explozie într-un bloc. Mai multe persoane evacuate

03 Jan 2019 504

Intervenţii ale pompierilor, în toiul nopţii, în Constanţa şi Năvodari

03 Jan 2019 1809