UPDATE Farul Constanța - FCSB, un meci cât un campionat. Duminică e ziua cea mare! Dacă bat, „marinarii“ iau titlul în Superligă


 
  • Farul este echipa care a avut cel mai consistent joc în acest sezon, a evoluat cel mai frumos, astfel că merită să devină campioană a României.
 
Echipa de fotbal Farul Constanța are șansa ca duminică, 21 mai, să devină campioana României! „Marinarii“, care au dominat ediția 2022/2023 a Superligii, întâlnesc pe teren propriu FCSB, iar, dacă vor învinge, vor câștiga titlul!
 
Etapa a noua din play-off, penultima a campionatului, programează pe arena principală a bazei Academiei Hagi, de la Ovidiu, un meci cât un campionat: Farul Constanța - FCSB, primele două clasate. Formația de pe litoral are un punct în fața adversarului din București, iar cuvântul de ordine în tabăra gazdelor e victoria, care le va aduce titlul de campioni, indiferent de rezultatele din etapa a zecea. Farul este echipa care a avut cel mai consistent joc în acest sezon, a evoluat cel mai frumos. „Marinarii“ au avantaj de 2-1 în fața FCSB la capitolul întâlnirilor directe din stagiuinea 2022/2023, după ce au câștigat ambele meciuri din sezonul regulat (3-1 la Ovidiu, 3-2 la București), pe când FCSB s-a impus în partida de pe teren propriu din play-off (2-1).  
 
Mesajul lui Gheorghe Hagi
 
„Toate lucrurile se duc la mici detalii. Lumea ține că Farul pentru că Farul e cea mai bună echipă din sezonul 2022/2023, care a jucat ce mai frumos fotbal. Așa am câștigat suporterii. E meritul clubului și al orașului, am demonstrat că suntem cei mai buni, deși, la începutul campionatului, nu ne dădea nimeni nicio șansă, din contră, am fost puși la retrogradare. Cifrele vorbesc despre ce a realizat Farul. În ultimul meci acasă cu FCSB, ne-am impus net, chiar și ei au recunoscut justețea victoriei noastre. Vrem să reperăm acum același joc și același număr de goluri. Până la acest moment, noi, ca echipă, din toate punctele de vedere, i-am distrus pe toți. Nimeni nu ne dădea niciun procent să fim unde suntem acum. Duminică, sperăm să fim aceiași, nimic mai mult. Aceeași echipă, care să joace, să atace foarte bine (primul lucru, fundamental), iar fără minge să se apere foarte bine, căci adversarul e foarte bun. Totdeauna vom ataca, aceste e un principiu. Avem identitate. Dacă vrem să câștigăm, jocul nostru colectiv trebuie să fie mai bun ca al lui FCSB. Farul a făcut o performanță extraordinară, să fie în cupele europene după atâția ani. Toți constănțenii, dobrogenii, trebuie să fie mândri de acest lucru. Și veți vedea pe stadion cum ține lumea cu Farul. Mesajul pe care îl transmit și echipei este să fim noi, iar, dacă va fi așa, vom câștiga 100%“, a declarat la Digi Sport Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului.
 
Ecrane amplasate în Constanța
 
Interesul în jurul partidei este enorm. Stadionul va fi plin, dar capacitatea arenei, de numai 4.500 de locuri, este insuficientă pentru ca arena să-i poată găzdui pe toți cei care ar fi vrut să vadă meciul live. În seara meciului, în Constanța partida va fi putea urmărită și pe ecrane amplasate în două puncte. „Hai, Farul! Hai, Constanța! Pe 21 mai, de Ziua Constanței, echipa noastră de suflet va avea de disputat un meci foarte important pentru palmaresul său, dar și pentru oraș. Ajunsă pe primul loc în clasament, Farul Constanța se luptă duminică pentru titlul de campioană a României. Cei care vor petrece împreună cu noi Zilele Constanței, după impresionantul spectacol cu drone care va putea fi văzut din Piața Ovidiu, iubitorii sportului rege vor putea urmări LIVE a doua repriză a meciului Farul Constanța - FCSB pe ecranele de aici. În plus, Cafe Roma va monta în parcul de la Gară un ecran de 24 mp pe care microbiștii vor putea urmări live meciul anului. Susținem împreună Farul Constanța!“, este mesajul Primăriei Constanța.

UPDATE:

Meciul de duminică va fi arbitrat de Radu Petrescu (București), asistat de Mircea Mihail Grigoriu (București) și Mihai Marius Marica (Bistrița); arbitru VAR, Ovidiu Hațegan (Arad); arbitru AVAR, Marius Badea (Rm. Vâlcea); rezervă, Marian Barbu (Făgăraș); observator de arbitri, Augustus Constantin (Rm. Vâlcea), observator de joc, Constantin Stătescu (București).  

PRECIZĂRI

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:

Simona Halep, mesaj de încurajare pentru Farul Constanța la meciul de titlu cu FCSB
 
Duminică, Farul poate deveni campioana României
„Ar fi o sărbătoare mare la Constanța, chiar de Constantin și Elena“ (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 1030

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 474

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 403

Farul Constanța luptă pentru locul doi Dina Grameni - „Am demonstrat că suntem o echipă foarte bună, care merită să fie pe podium“ (VIDEO)

22 Apr 2024 1231

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 711

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 855

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 716

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1416

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 CFR Cluj a deraiat la Ovidiu! Farul Constanța a învins cu 5-1 și urcă pe locul doi în play-off! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1103

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 909

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 646

Superliga 2023/2024 FCSB poate obține titlul de campioană a României încă din acest weekend

19 Apr 2024 884

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 2562

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 1241

UPDATE. Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic, dar unicul nostru obiectiv e victoria“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1792