UPDATE. Farul Constanța, în fața partidei de titlu cu FCSB, de la Ovidiu! Hagi - „Cred că vom câștiga. Suntem la mâna noastră“


 
  • Confruntarea Farul - FCSB se joacă duminică, 21 mai de la ora 21.00, la Ovidiu. 
 
Din turneul play-off al Superligii, ediția 2022/2023, mai sunt de jucat două etape, iar Farul Constanța, echipa de pe locul întâi în ierarhie, vrea să rezolve ecuația titlului în runda următoare, a noua, în care întâlnește la Ovidiu FCSB, a doua clasată.   
 
Întrebat, după meciul din deplasare cu Universitatea Craiova (1-1), dacă Superliga se va juca până în ultima etapă, Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului, a spus:  „Cred că se joacă săptămâna viitoare (n.r. la meciul Farul - FCSB, programat duminică, 21 mai, de la ora 21.00). Vom câștiga. Așa cred“. „Din prima etapă și până în momentul de față, am pregătit toate meciurile la victorie. La fel va fi și în ultimele două partide. Ne-a mers bine, creăm o mentalitate de învingători. Aceasta se creează cu examene multe, pe care eu cred că le-am trecut. Am creat o echipă solidă, puternică, talentată, așa cum am zis din vară și așa cum le-am zis băieților că voi face o formație care să se bată la titlu. M-am ținut de cuvânt față de ei. Cred că facem o muncă extraordinară împreună. Avem și spirit și cred că am arătat la Craiova aceasta, acolo unde s-a înventat spiritul de învingător. În acest moment, suntem la mâna noastră. Indiferent cine va intra pe teren, trebuie să fim mai buni ca adversarul, să câștigăm meciul de acasă cu FCSB. Nimic altceva“, a punctat Hagi. 
 
„Au arătat că pot și lupta“
 
Acesta a remarcat determinarea de care au dat dovadă jucătorii săi în meciul de la Craiova, din care au scos un punct, în ciuda faptului că au jucat în zece oameni toate repriza a doua, în urma eliminării lui Denis Alibec. În plus, în Bănie, „marinarii“ au avut șase jucători indisponibili!
 
„Sunt fericit pentru jucătorii mei, pentru cum au luptat. Știam că întâlnim o echipă foarte valoroasă, cu un lot deosebit. Au o bancă foarte bună, cu majoritatea jucătorilor sănătoși, putând aduce un ritm de joc foarte ridicat. În teren s-a întâmplat ce s-a întâmplat, iar la final le-am zis băieților în vestiar că sunt fericit de ei, au arătat că pot și lupta, nu numai juca fotbal. Au alergat și s-au apărat extraordinar. Bravo lor, felicitările mele. Ne întoarcem cu un punct la Constanța și pregătim următorul meci. Nu acest egal, ci victoria noastră cu FCSB va fi foarte importantă pentru titlu“, a mai spus Gică Hagi.
 
„Să-l facem fericit la meciul cu FCSB“
 
Despre absența lui Denis Alibec, în ultimele două jocuri ale campionatului, cu FCSB și CFR Cluj, în urma cartonașului roșu încasat la Craiova, managerul tehnic al Farului a menționat: „Vom vedea ce va fi, asta e. Și el ne-a ajutat să ajungem aici, acum trebuie să-l ajucăm noi pe el să câștigăm cu FCSB și toată lumea să fie fericită. Denis e unul dintre jucătorii care au jucat extraordinar și ne-a împins la locul întâi. Suntem mândri că-l avem și trebuie să-l facem fericit la meciul cu FCSB, cu o victorie“. 
 
„Suferim, că așa e fotbalul“
 

Deși a jucat în inferioritate numerică din prelungirile primei reprize, Farul a condus cu 1-0 până în minutul 82, când Andrei Ivan a egalat din penalty. „Intevenția lui Boli nu cred că a avut intensitatea de penalty. Dacă greșesc, îmi pare rău, dar îmi spun părerea, că am jucat și eu fotbal. Pot să-mi dau cu părerea, pertinent, fără să zic, precum alții, că mă las. Mie îmi place fotbalul, nu mă las, suferim, că așa e acest sport, suferi și trebuie să ai puterea să ieși din toate aceste momente. Acestea te fac să fii mai bun. Învățăm din aceste lucruri. Cum greșim noi, antrenorii, jucătorii, orice poate să o facă. Face parte din joc. Important e că Farul a făcut un sezon extraordinar. Și acum am făcut o partidă extraordinară în plan defensiv. Așa s-a dus meciul, așa a fost să fie“, a punctat Hagi.  
 
„Am arătat că suntem cei mai buni“

 
Managerul tehnic al liderului spune că din astfel de meciuri mari, precum cel de la Craiova, jucătorii săi învăță. „Nu uitați că noi am făcut un progres enorm de anul trecut. S-au înfăptuit lucruri mari la club, tot ce am planificat și am gândit s-a întâmplat. Suntem fericiți, suntem acolo sus. Am arătat că suntem cei mai buni, cei mai constanți. Am jucat fotbal, am marcat goluri, am avut cele mai multe victorii. Suntem acolo. Mai avem două săptămâni, dar le luăm fiecare în parte. Important e să câștigăm cu FCSB“, a precizat Gheorghe Hagi.  

UPDATE:

În ultimul meci al etapei a opta din play-off, FCSB a învins în această seară pe teren propriu CFR Cluj cu 1-0, prin golul lui Florinel Coman din minutul 49.

În urma acestei victorii, FCSB s-a apropiat la un singur punct de liderul Farul (47 - 46).

În etapa a noua, penultima, se joacă partidele: sâmbătă, 20 mai, de la ora 20.30 - Sepsi OSK Sfântu Gheorghe - CFR Cluj; duminică, 21 mai, de la ora 21.00 - Farul - FCSB; luni, 22 mai, de la ora 20.30 - Rapid - Universitatea Craiova.

Clasament: 1. Farul - 47p, 2. FCSB - 46p, 3. CFR Cluj - 39p, 4. Universitatea Craiova - 37p, 5. Rapid - 35p, 6. Sepsi OSK - 26p.  

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Farul Constanța
Ce a spus Denis Alibec, după ce a fost eliminat la Craiova. Va lipsi în meciurile cu FCSB și CFR Cluj

 
Farul Constanța, egal în deplasare cu Universitatea Craiova. „Marinarii“ au jucat o repriză în inferioritate numerică!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 249

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 203

Superliga 2023/2024 FCSB poate obține titlul de campioană a României încă din acest weekend

19 Apr 2024 358

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 2025

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 1126

UPDATE. Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic, dar unicul nostru obiectiv e victoria“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1653

Box George Edmond Maradin, pe locul cinci la Campionatul European. „Mândru să reprezint România și orașul Constanța!“ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 914

Doi fotbaliști de la Farul Constanța, în echipa etapei a patra din play-off / play-out. „Este surpriza plăcută“

16 Apr 2024 647

Farul Constanța și-a mărit flota de autocare moderne. Campioana României se alătură cluburilor de fotbal importante (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1112

Trei echipe de juniori de la Farul Constanța, calificate în semifinalele campionatelor

15 Apr 2024 576

Farul Constanța Fotbalistele, eșec surprinzător acasă cu Csikszereda Miercurea Ciuc. Oaspetele conduceau cu 3-0 în minutul 21! (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 776

Farul Constanța Hagi - „Victorie mare la Craiova, care ne crește încrederea. Sperăm să învingem și CFR Cluj“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 714

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 847

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1046

Farul Constanța Ionuț Cojocaru - două goluri, iar „marinarii“ câștigă la Craiova și urcă în clasament

12 Apr 2024 1349