Deschidere editie

Fotbalistă la Selena SN Constanţa, pistolar al „Rechinilor Albi“ Fruntaşul Alina Cimpoieş, misiune îndeplinită în Afganistan (galerie foto)

Între militarii Batalionului 341 Infanterie Protecţia Forţei „Rechinii Albi“, din Topraisar (judeţul Constanţa), care au executat, timp de şase luni, misiuni în Afganistan, s-a aflat şi fruntaşul Alina Petrica Cimpoieş, care e fotbalistă la echipa Selena SN Constanţa

„Rechinii albi“ şi-au încheiat cu succes misiunea, iar în cadrul unei ceremonii militare, desfăşurate la Baza Aeriană Kandahar, au predat misiunile de luptă şi aria de responsabilitate colegilor din Batalionul 151 Infanterie Protecţia Forţei „Lupii Negri“, din Iaşi.
 
În vârstă de 28 de ani, Alina Cimpoieş (unul dintre pistolarii Plutonului 1 Eagle) s-a bucurat de aprecierile superiorilor pentru modul în care şi-a îndeplinit atribuţiunile militare în Afganistan, unde s-a aflat pentru prima dată într-un teatru de operaţii. La fel de apreciată e însă şi la fotbal. E cea mai bună jucătoare a Selenei SN Constanţa, un pilon al acesteia. Alina a purtat mult timp banderola de căpitan al formaţiei şi e extrem de ataşată de echipă, colege şi antrenoare.
 
„Rechinii Albi“ au participat în Afganistan la misiunea NATO „Resolute Support“. În două articole publicate pe site-ul armataromaniei.ro, se face referire şi la fruntaşul Alina Cimpoieş. Locotenentul Mirela Gheorghe semnează, pe 20 ianuarie a.c., materialul „Misiune de tip SHURA“, în care, printre altele, arată: „Fruntaşul Alina Cimpoieş este unul dintre pistolarii Plutonului 1 Eagle şi se află la prima misiune într-un teatru de operaţii. Alături de ceilalţi colegi, veghează la siguranţa patrulei debarcate şi cercetează fiecare centimetru de teren pe timpul misiunilor în arie. «Trebuie să fim atenţi la indicii de demascare a potenţialelor pericole şi, totodată, mereu pregătiţi să acţionăm în caz de nevoie», ne povesteşte fruntaşul“. În articol este citat cu o declaraţie şi comandantul de pluton, Călin Alexandru. „Sunt mândru de băieţi, dar şi de Alina“, spune acesta, printre altele. 

„Şi-a demonstrat cât este de puternică“ 

Într-un alt articol, „Sunt «Rechinii Albi», luptători neînfricaţi, militari cu experienţă şi poartă cu mândrie însemnele româneşti peste tot în lume!“, postat pe acelaşi site, armataromaniei.ro, pe 28 februarie a.c., sub semnătura căpitanului Dorin Chirca, se face o prezentare detaliată a Alinei Cimpoeş. „Chiar dacă este la prima misiune într-un teatru de operaţii, fruntaşul Cimpoieş Petrica Alina este sigură că prin această experienţă nouă şi-a demonstrat cât este de puternică. Îndeplineşte funcţia de pistolar şi se bucură că a putut face faţă cu brio tuturor provocărilor din asprul teatru de operaţii Afganistan“, scrie autorul articolului.

„Abia aştept următoarea misiune“ 

„Alina Cimpoieş nu s-a evidenţiat doar cu un început promiţător de carieră militară, fiind selecţionată în echipa naţională de fotbal feminin de mai multe ori. «Practic fotbal de când eram mică, mi-am dorit să joc la o echipă şi să ajung la naţională. Am avut această realizare în anii 2005 - 2009, iar acum joc la echipa Selena S.N. Constanţa, în Liga 1, şi fac tot posibilul să nu ratez niciun antrenament. Programul de la unitate mă împiedică uneori, dar mă descurc. Chiar dacă sunt departe de familie, prieteni şi echipă, îi port mereu în inimă. Am muncit foarte mult ca să ajung unde sunt acum şi asta e o mare realizare pentru mine şi o mândrie pentru mama mea. Abia aştept următoarea misiune»“, mai scrie căpitanul Dorin Chirca, în cadrul articolului.

Joacă în apărare şi are o condiţie fizică deosebită 

Născută pe 8 februarie 1989, la Constanţa, Alina Cimpoieş a făcut sport de mică. A început cu atletismul, iar apoi s-a dedicat fotbalului, care i-a plăcut foarte mult şi pe care îl practică şi acum. A jucat în Constanţa, dar şi la alte echipe din ţară şi din străinătate (Cipru), iar acum, când îi permite timpul de la armată, evoluează la Selena SN, care e antrenată de Niculina Radu şi Diana Gidu. „Alina a fost multă vreme căpitanul echipei, iar apoi, când a început cu armata, a zis ca banderola să-i fie dată unei alte fete, că ea va fi plecată mai tot timpul. E cea mai bună din echipă, pilon al formaţiei. Joacă de regulă fundaş central, dar poate interpreta orice rol în teren. Are o condiţie fizică deosebită“, arată Niculina Radu.

Are grijă de familia sa 

Antrenoarele şi colegele de echipă o admiră pe Alina Cimpoieş şi sunt tare mândre de ea. „Îţi trebuie mare curaj să te duci, ca femeie, militar în Afganistan. Alina este un copil deosebit. A făcut sacrificii, a renunţat la foarte multe. La familie, la noi, la plăcerile vieţii, la tot. În tur, nu a putut juca pentru Selena SN, fiind plecată în Afganistan din august 2016, dar, în prima etapă din 2017, la Fălticeni, va putea evolua. Alina soseşte mâine (n.r. astăzi) în ţară, iar vineri va veni să ne vadă la meciul amical pe care-l susţinem cu o echipă de băieţi de la Academia Farul. Abia aşteptăm să o vedem. Ne-a fost dor de ea“, mai spune Niculina Radu. Neînfricată pe terenul de fotbal şi în armată, Alina Cimpoieş are şi o inimă de aur, având grijă de familia sa, care se confruntă cu o situaţie mai grea. 

Cadourile din Afganistan 

Niculina Radu şi Diana Gidu au primit cadou din Afganistan, de la Alina, câte o cană cu motive tradiţionale. „E foarte frumos că s-a gândit la noi“, a apreciat gestul Niculina Radu, care spune însă că Alina Cimpoieş nu e singura fotbalistă de la Selena SN din sistemul militar ori care cochetează cu acesta. „Şi Diana Drosu, fostă componentă a lotului naţional, e în armată (de o lună). Roxana Solcan e studentă în anul II la Institutul de Marină şi e plecată la cursuri la Bucureşti, pentru jandarmi. Niculina Vălimăreanu şi Gabriela Lupu vor să activeze şi ele în armată. Totodată, Eugenia Stroie activează la pompieri, în Mangalia. Ea este, de fapt, cea care le-a deschis drumul spre armată celorlalte. Ne bucurăm foarte mult pentru toate, e ceva măreţ să vezi o femeie în armată. Toate fetele de la Selena SN sunt foarte bune prietene şi se ajută reciproc. Echipa e totul pentru ele“, mai spune Niculina Radu.
 
Sursa foto 1 şi 2 - armataromaniei.ro; sursa foto galerie - Facebook (Selena Constanta - Fotbal Feminin) 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A trecut un an. Patru militari din Batalionul 341 ”Rechinii Albi” Topraisar au fost răniți în Afganistan. Iată numele lor și decorațiile primite

26 Sep 2017 3289

Afganistan. Misiunea Batalionului 151 Infanterie ”Lupii Negri”-Iași la final. Acum șase luni înlocuia Batalionul 341 Constanța. Cine îi schimbă pe ieșeni

29 Aug 2017 1856

Eroii din Afganistan. Film emoţionant al caporalului Adrian Udrea dedicat Rechinilor Albi-Constanţa întorşi din Afganistan (foto+video)

29 Mar 2017 6464

Rechinii albi. Iulie 2016 - martie 2017. Piaţa Ovidiu - Afganistan. Premiere, fraţi gemeni, răniţi de duşmanul invizibil, decoraţi. Întreaga poveste

21 Mar 2017 8444

Militari din Batalionul 341 „Rechinii Albi“ întorşi din Afganistan, decoraţi, în două tranşe, de preşedinte. Lista completă şi motivul

20 Mar 2017 10126

Constanța. Rechinii Albi au venit din Afganistan. Ce fac. Despre ceremonia oficială. 4 răniți. Documentar-3 nenorociri, 11 victime. Cine sunt

15 Mar 2017 9785

Rechinii Albi din Batalionul 341 Topraisar s-au întors din Afganistan!

13 Mar 2017 6394

S-a făcut transferul de autoritate în Afganistan. Rechinii albi din Constanța se întorc. Câți răniți au fost. Momente deosebite (galerie foto)

25 Feb 2017 12046

Batalionul 341 Topraisar De la Rechinii albi, din Constanța, aflați în Afganistan, mesaj emoționant la început de an (video)

02 Jan 2017 7020

Mesaj emoționant De la Rechinul Alb, din Topraisar, aflat în Afganistan pentru fiică și soție

19 Dec 2016 4132

Din Afganistan urare. La mulți ani, Rari! Unul din Rechinii albi din Constanța mesaj emoționant pentru fetița lui (foto+video)

05 Dec 2016 1813

Sublocotenenți, frați gemeni, camarazi de arme Cu Batalionul 341 „Rechinii Albi”, din Topraisar, în Afganistan

15 Nov 2016 3811

Cine îi înlocuiește, în Afganistan, pe ”Rechinii Albi” de la Topraisar-Constanța. Când se face transferul de autoritate

13 Nov 2016 7723

Topraisar, loc marcat de “Rechinii Albi” pe stâlpul de referință din Baza Militară Kandahar

09 Nov 2016 2912

Unul din Rechinii Albi, din Topraisar, rănit în Afganistan, s-a întors la Kandahar. Detalii despre ceilalți răniți

07 Nov 2016 6684

Astăzi este ziua unuia dintre „Rechinii albi“ răniţi în Afganistan. Ce îi transmit camarazii (video)

23 Oct 2016 1625

Date noi despre starea de sănătate a militarilor de la Topraisar răniți la Kandahar

26 Sep 2016 14821

Înlocuiți pe front de „Rechinii Albi“ din Topraisar Ceremonie de repatriere a militarilor Batalionului 2 Infanterie ”Călugăreni”

08 Sep 2016 1085

În drum spre Afganistan Un detașament al „Rechinilor Albi“ a plecat în misiune

10 Aug 2016 1753

Constanța. Rechinii Albi în Poligonul Cincu. Pregătiri de plecare în Afganistan

05 Jul 2016 3059

„Rechinii Albi” de la Topraisar se pregătesc pentru plecare în Afganistan

25 Mar 2016 3256

„Rechinii albi“ au ieşit pe uscat Eroii neamului şi veterani de război, cinstiţi la Techirghiol (galerie foto)

02 Dec 2014 1252

Ceremonial de plecare în teatrul de operaţii la Batalionul 341-Topraisar

20 Oct 2011 2799

Colonelul Vreme - „Acuzaţiile de corupţie sunt nefondate!"

16 May 2011 3628

Evenimente ale zilei de 20 iunie, in Dobrogea

20 Jun 2010 1079

Rechinii Albi revin acasa

17 Feb 2009 1195

"Rechinii Albi" s-au instalat in Irak

22 Aug 2008 509

"Rechinii Albi" vor decola spre Irak

30 Jul 2008 1279

Un veteran al razboiului din Afganistan a murit electrocutat

23 Jul 2008 605

"Rechinii Albi" se antreneaza in aer

05 Jun 2008 1152

"Rechinii albi" au fost decorati de Teodor Atanasiu

05 Aug 2006 1181

Militari romani raniti in Afganistan in timpul unei misiuni de patrulare

01 Apr 2006 783

"Rechinii albi" vor inlocui "Lupii Negri" in Afganistan

21 Dec 2005 608

"Rechinii albi" isi iau zborul spre Afganistan

20 Dec 2005 716

"Rechinii Albi" se pregatesc pentru prima misiune in Afganistan

14 Oct 2005 1025

Exercitiu demonstrativ la Topraisar

13 Oct 2005 704