Fotoreportaj Turul parcurilor constănțene. Unde a crescut iarba cel mai mult?

  • În „Galeria Foto” puteți vedea o serie întreagă de imagini surprinse în cele mai cunoscute parcuri din municipiul Constanța
 
Subiectul momentului la Constanța este de câteva săptămâni iarba și vegetația care a crescut considerabil în mai toate zonele din municipiul Constanța. De altfel, așa cum prezentam și într-un sondaj de opinei inițiat de cotidianul ZIUA de Constanța, în jurul blocurilor și caselor, proprietarii și asociațiile de proprietari ar trebui să găsească soluție pentru a igieniza zona, chiar dacă, așa cum eram obișnuiți, în cele mai multe locuri primăria venea cu echipele specializate și tăiau iarba înainte să devină observabilă.
 
Totodată, reporterii ZIUA de Constanța au luat la rând parcurile din municipiu pentru a vedea dacă măcar acolo iarba este tăiată.
 
Primul parc vizitat a fost cel de la Casa de Cultură, iar iarba a ajuns la dimensiuni record pentru zona respectivă, fiind un adevărat pericol pentru copiii care se vor juca pe viitor la locul de joacă amenajat. De altfel, oamenii care își plimbă animalele prin zonă au spus că nici nu îndrăznesc să meargă cu patrupezii prin iarbă de teama puricilor și a căpușelor.
 
Am mers mai departe în parcul de la Gară, unde câțiva angajați ai primăriei tăiaseră deja iarba și o strângeau. La fel s-a întâmplat și în parcul de la Far, unde echipele lucrau de zor. Totodată, în parcul de la Poarta 6 se pare că echipele fuseseră dinainte, însă iarba strânsă a rămas acolo, așteptând să fie ridicată de contractorii municipalității. Ce este trist este că în jurul parcului, pe spațiile publice, iarba ajunge chiar și la 1,5 metri, fiind tăiată doar iarba din interiorul parcului.
 
Am urmat apoi drumul spre parcul de la Primărie, unde ar fi fost chiar culmea să nu fie tăiată iarba. Totuși, dacă ne îndreptăm atenția spre zona din spatele clădirii de la OCPI, de lângă Teatrul de Stat Constanța, acolo iarba a fost „uitată”.
 
În Parcul de la Teatrul de Operă și Balet Oleg Danovski, iarba este total lăsată să facă ce vrea. Vegetația este crescută considerabil, iar buruienile sunt amestecate cu florile crescute haotic. Situație asemănătoare avem și în parcul din Tomis 2, unde doar o minune ar putea să îi redea frumusețea parcului din vecinătatea Spitalului Județean Constanța.
 
Parcul Tăbăcărie este punctul de atracție al oricărui turist, iar constănțenii își petrec acolo weekendurile de vară, la umbra copacilor, pe o pătură pe iarbă. Acum dacă se întinde vreo pătură în iarbă, sunt riscuri mari ca aceasta să se rătăcească. Desigur, o parte din parc este igienizat, dar aici ne referim strict la zona îngrijită de centrul comercial. Mai mult, din câte se pare, mai mulți antreprenori locali au decis să taie iarba dintr-o zonă a parcului, pe cheltuiala proprie.
 
Concluzionând, zona de la Trocadero este o adevărată junglă, printre blocuri, pe aleea publică, iarba având spre 2 metri înălțime, dar este tasată de ploaie și vânt.

 
Reamintim că în conformitate cu prevederile art. 5, pct.2 și pct 3 din  H.C.L nr.77/2021 (pentru aprobarea Regulamentului privind îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța), instituțiile publice, asociațiile de proprietari, persoanele fizice și juridice au următoarele obligații:
 
  • să asigure curățenia trotuarelor din dreptul imobilelor pe care le dețin, a locurilor de parcare pe care le folosesc și a spațiilor verzi existente din dreptul imobilelor pe care le dețin sau le folosesc. Perimetrul aflat în întreținerea asociațiilor de proprietari/operatori economici, îl reprezintă suprafața de spațiu verde tangentă imobilului aflat în proprietatea sau în folosința acestora până la intersecția cu un trotuar, alee, stradă, bulevard. Limita de demarcație o reprezintă jumătatea distanței dintre blocuri/imobile, aparținând unor asociații diferite/operatori economici. Lucrările ce se vor executa pe suprafețele aflate în întreținere sunt: cosit iarbă, tuns gard viu, curăţat teren orizontal de frunze și crengi, scos frunze uscate din garduri vii, borduri, chenare, salubrizare spații verzi, colectat, încărcat şi transport resturi vegetale, întreținere arbuști și arbori.
  • să asigure condiții de igienă, inclusiv prin operațiuni de curățare, dezinsecție, dezinfecție și deratizare, a imobilelor aflate în proprietate sau în folosință, precum și a spațiilor comune din cadrul asociațiilor de proprietari. Aceste lucrări vor fi executate numai cu operatori economici autorizați.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța Incendiu de vegetație în Corbu de Sus

22 Jul 2021 349

ISU Bihor Buletin de presă - Peste 30 de incendii de vegetație uscată produse în această lună, în Bihor

22 Jul 2021 166

Județul Constanța. Pompierii intervin în Corbu de Jos

10 Jul 2021 752

Județul Constanța Incendiu de vegetație în Dulcești, comuna 23 August

09 Jul 2021 427

Constanța. Pompierii intervin în zona Poarta 5

04 Jul 2021 1482

Județul Constanța Incendiu de vegetație uscată în Ovidiu

04 Jul 2021 705

Județul Constanța Incendiu la ieșire din Chirnogeni

21 Jun 2021 621

ZIUA LIVE. Ce spune senatorul Septimiu Bourceanu despre întreținerea spațiilor verzi în Constanța

15 Jun 2021 807

Incendiu pe strada Chiliei din Constanța

10 Jun 2021 644

Sondaj de opinie Val de nemulțumiri cu privire la vegetația crescută pe lângă blocurile din Constanța

07 Jun 2021 590

Județul Constanța Incendiu între Castelu și Medgidia

04 Jun 2021 643

Sondaj de opinie Sunteți de acord să vă tăiați singuri vegetația din jurul blocurilor?

31 May 2021 3217

Incendiu pe strada Recoltei din Năvodari

04 May 2021 977

Incendiu în zona Cimitirului Municipal din Constanța!

25 Apr 2021 1443

Constanța Incendiu în municipiu

25 Apr 2021 871