Fotoreportaj Turul parcurilor constănțene. Unde a crescut iarba cel mai mult?

  • În „Galeria Foto” puteți vedea o serie întreagă de imagini surprinse în cele mai cunoscute parcuri din municipiul Constanța
 
Subiectul momentului la Constanța este de câteva săptămâni iarba și vegetația care a crescut considerabil în mai toate zonele din municipiul Constanța. De altfel, așa cum prezentam și într-un sondaj de opinei inițiat de cotidianul ZIUA de Constanța, în jurul blocurilor și caselor, proprietarii și asociațiile de proprietari ar trebui să găsească soluție pentru a igieniza zona, chiar dacă, așa cum eram obișnuiți, în cele mai multe locuri primăria venea cu echipele specializate și tăiau iarba înainte să devină observabilă.
 
Totodată, reporterii ZIUA de Constanța au luat la rând parcurile din municipiu pentru a vedea dacă măcar acolo iarba este tăiată.
 
Primul parc vizitat a fost cel de la Casa de Cultură, iar iarba a ajuns la dimensiuni record pentru zona respectivă, fiind un adevărat pericol pentru copiii care se vor juca pe viitor la locul de joacă amenajat. De altfel, oamenii care își plimbă animalele prin zonă au spus că nici nu îndrăznesc să meargă cu patrupezii prin iarbă de teama puricilor și a căpușelor.
 
Am mers mai departe în parcul de la Gară, unde câțiva angajați ai primăriei tăiaseră deja iarba și o strângeau. La fel s-a întâmplat și în parcul de la Far, unde echipele lucrau de zor. Totodată, în parcul de la Poarta 6 se pare că echipele fuseseră dinainte, însă iarba strânsă a rămas acolo, așteptând să fie ridicată de contractorii municipalității. Ce este trist este că în jurul parcului, pe spațiile publice, iarba ajunge chiar și la 1,5 metri, fiind tăiată doar iarba din interiorul parcului.
 
Am urmat apoi drumul spre parcul de la Primărie, unde ar fi fost chiar culmea să nu fie tăiată iarba. Totuși, dacă ne îndreptăm atenția spre zona din spatele clădirii de la OCPI, de lângă Teatrul de Stat Constanța, acolo iarba a fost „uitată”.
 
În Parcul de la Teatrul de Operă și Balet Oleg Danovski, iarba este total lăsată să facă ce vrea. Vegetația este crescută considerabil, iar buruienile sunt amestecate cu florile crescute haotic. Situație asemănătoare avem și în parcul din Tomis 2, unde doar o minune ar putea să îi redea frumusețea parcului din vecinătatea Spitalului Județean Constanța.
 
Parcul Tăbăcărie este punctul de atracție al oricărui turist, iar constănțenii își petrec acolo weekendurile de vară, la umbra copacilor, pe o pătură pe iarbă. Acum dacă se întinde vreo pătură în iarbă, sunt riscuri mari ca aceasta să se rătăcească. Desigur, o parte din parc este igienizat, dar aici ne referim strict la zona îngrijită de centrul comercial. Mai mult, din câte se pare, mai mulți antreprenori locali au decis să taie iarba dintr-o zonă a parcului, pe cheltuiala proprie.
 
Concluzionând, zona de la Trocadero este o adevărată junglă, printre blocuri, pe aleea publică, iarba având spre 2 metri înălțime, dar este tasată de ploaie și vânt.

 
Reamintim că în conformitate cu prevederile art. 5, pct.2 și pct 3 din  H.C.L nr.77/2021 (pentru aprobarea Regulamentului privind îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța), instituțiile publice, asociațiile de proprietari, persoanele fizice și juridice au următoarele obligații:
 
  • să asigure curățenia trotuarelor din dreptul imobilelor pe care le dețin, a locurilor de parcare pe care le folosesc și a spațiilor verzi existente din dreptul imobilelor pe care le dețin sau le folosesc. Perimetrul aflat în întreținerea asociațiilor de proprietari/operatori economici, îl reprezintă suprafața de spațiu verde tangentă imobilului aflat în proprietatea sau în folosința acestora până la intersecția cu un trotuar, alee, stradă, bulevard. Limita de demarcație o reprezintă jumătatea distanței dintre blocuri/imobile, aparținând unor asociații diferite/operatori economici. Lucrările ce se vor executa pe suprafețele aflate în întreținere sunt: cosit iarbă, tuns gard viu, curăţat teren orizontal de frunze și crengi, scos frunze uscate din garduri vii, borduri, chenare, salubrizare spații verzi, colectat, încărcat şi transport resturi vegetale, întreținere arbuști și arbori.
  • să asigure condiții de igienă, inclusiv prin operațiuni de curățare, dezinsecție, dezinfecție și deratizare, a imobilelor aflate în proprietate sau în folosință, precum și a spațiilor comune din cadrul asociațiilor de proprietari. Aceste lucrări vor fi executate numai cu operatori economici autorizați.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU Constanța Incendiile de vegetație uscată se propagă rapid! Măsuri de prevenire

15 Apr 2024 337

ISU Constanța Stop arderilor de vegetație uscată!

05 Mar 2024 451

Pompierii ISU Delta Tulcea, solicitați la cinci incendii noaptea trecută (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 Feb 2024 778

100 de hectare au luat foc în județul Timiș. A fost activată creșterea capacității la Stația de Pompieri Făget

07 Feb 2024 641

IGSU Numărul incendiilor de vegetație, în scădere în ultimele zile

07 Nov 2023 770

Incendiu în Neamț, cu posibilitatea propagării la o locuință și la un lan de porumb!

31 Oct 2023 704

IGSU Misiunile pompierilor, în cursul zilei de ieri. 94 de incendii au izbucnit la nivel național

27 Oct 2023 694

Îngrijorător! Peste 500 de incendii de vegetație înregistrate în weekend! Mii de hectare de teren afectate

23 Oct 2023 742

Incendiu în Giurgiu Două tone de lemne și materiale plastice au ars în apropierea unor locuințe (FOTO)

11 Oct 2023 847

UPDATE Incendiu de amploare în zona Buftea, județul Ilfov! Intervin mai multe echipaje de pompieri (GALERIE FOTO)

30 Sep 2023 919

IGSU În ultimele 24 de ore-128 de incendii la nivel național

28 Sep 2023 804

Pârjolește sudul țării! La Giurgiu au ars aproape 15 hectare și o porțiune de cale ferată

28 Sep 2023 755

IPJ Olt Un bărbat a fost găsit decedat pe un teren extravilan. Ce s-a întâmplat

13 Sep 2023 888

MAE Atenție dacă pleci în vacanță în Grecia! Se menține riscul ridicat de producere a incendiilor de vegetație

23 Aug 2023 758

MAE Atenție dacă mergeți în vacanță în Grecia! Se menține riscul ridicat de producere a incendiilor de vegetație

21 Aug 2023 1258