Deschidere editie

Fraţi şi camarazi pe front. Câte perechi de gemeni au ajuns în Afganistan. Cine a fost de la Constanţa (galerie foto)

Legătura de sânge nu poate fi distrusă. Fraţii gemeni au o relaţie aparte. Un frate poate simţi ce are în suflet celălalt, iar mulţi aleg să îşi croiască un drum comun în viaţă. Şi iată că unii fraţi gemeni aleg să meargă împreună şi în teatrele de operaţie de pe frontul din Afganistan. Trei perechi de gemeni au ajuns, iar două perechi au plecat alături de soldaţii constănţeni, fiind pregătiţi în batalioanele din judeţ.
 
Forţele Terestre Române au anunţat că pe frontul din Afganistan sunt doi camarazi de arme, fraţi gemeni. Este vorba de Nicolae şi Petre Iacob, de la Regimentul 307 Infanterie Marină din Babadag. Nu sunt primii gemeni care au ales acelaşi drum, pe front. Tot de la Constanţa au fost şi fraţii Căpîlnean. Aşadar, fraţii Iacob ridică numărul gemenilor plecaţi în teatrele de operaţii din afară la 3.
 
„Poveste de viaţă: Nicolae şi Petre, fraţi gemeni şi camarazi de arme în Afganistan. Nicolae şi Petre Iacob sunt împreună în Afganistan ca fraţi şi camarazi de arme. Până în prezent, în mare măsură, povestea lor de viaţă este identică; majoritatea hotărârilor le-au luat împreună. Din anul 2004, au ales cariera militară angajându-se la Regimentul 307 Infanterie Marină din Babadag. Amândoi participă la a doua misiune într-un teatru de operații. Prima provocare a venit acum 11 ani, în Kosovo. Şi atunci au ales să meargă împreună. La fel de uniţi sunt şi acum, de această dată, în Afganistan. Nicolae şi Petre sunt căsătoriţi şi fiecare dintre ei are copii. Nicolae are doi fii, iar Petre are o fiică.
Cei doi militari sărbătoresc astăzi o zi specială. Fiul, respectiv nepotul lor Alexandru împlineşte vârsta de 13 ani. Îi urăm și noi un sincer La mulți ani și multe gânduri bune!”, au transmis Forţele Terestre Române printr-o postare pe reţeaua de socializare Facebook.
 

Fraţii gemeni Căpîlnean

 
Ne amintim de fraţii gemeni Căpîlnean, care au fost în teatrele de operaţie din Afganistan între august 2016 şi martie 2017. Nicolae Teodor Căpîlnean și Mihai Dorin Căpîlnean au urmat Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul“ de la Alba Iulia și Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. După absolvirea academiei, și-au dorit inițial să lucreze în Ardeal, ei fiind din Blaj. Deoarece nu au mai fost locuri pentru amândoi, au ajuns să lucreze la Batalionul 341 Infanterie Topraisar, pentru a fi împreună.
 

Gemenii Drăgan

 
Fraţii Drăgan, mai precis plutonierul major Gabriel Drăgan și plutonierul major Cătălin Drăgan, au făcut parte din Batalionul 30 Protecția Forței „Vulturii Carpaților. Amândoi au făcut parte din compania 3 Protecția Forței, care se ocupa cu protejarea personalului ce mentorizează forțele afgane. Sunt în Armata României din noiembrie 2002, iar anul trecut se aflau la a doua misiune în Afganistan, prima fiind în 2008-2009 alături de același batalion.
 
Cătălin este căsătorit și nu are copii, iar soția, deși initial nu a fost de acord cu această plecare, până la urmă a înțeles că va fi doar o perioadă și a acceptat. Gabriel este și el căsătorit și are doi copii, o fetiță și in băiat, cu care ține legătura mereu și care il ajută să treacă mai rapid peste această perioadă.
 
Citeşte şi:

Rechinii albi. Iulie 2016 - martie 2017. Piaţa Ovidiu - Afganistan. Premiere, fraţi gemeni, răniţi de duşmanul invizibil, decoraţi. Întreaga poveste

Sublocotenenți, frați gemeni, camarazi de arme. Din Afganistan, în Piaţa Ovidiu (video)


 
 
 
 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

cristea eugen

17 Apr, 2019 11:26

nu ai voie sa trimitii fratii /parinte -copil /sot-sotie in locurii cu risc ridicat de deces cum ar fii operatiunii militare pe nave care au activitate in sone cu risc , alte zone cu risc ridicat dar armata ROMANA este formata din profesionistii (serviciu personal ) mai mult al .........

Articole asemanatoare

Astrocafe.ro Atmosfera astrală IUNIE 2019

02 Jun 2019 480

Presa rusă Președintele Vladimir Putin ar fi devenit tată de gemeni

14 May 2019 727

Crimă înfiorătoare. Un bărbat este acuzat că și-ar fi ucis fratele geamăn. De la ce a pornit scandalul dintre cei doi frați

19 Mar 2019 616

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer, eșec în primul tur al turneului de la Auckland

08 Jan 2019 668

FC Viitorul joacă duminică împotriva lui FC Voluntari Ionuţ Vână - „Pe hârtie, suntem favoriţi, dar meciul se scrie pe teren“

23 Nov 2018 826

Imagini de la eveniment Constanţa. Accident rutier grav la intersecţia bulevardului Tomis cu strada Tulcea. O maşină a intrat într-un stâlp. Şoferiţă însărcinată, la spital (galerie foto+video)

13 Aug 2018 10197

„Operaţiunea“ Gemenii Închisoare cu executare pentru un afacerist. Zeci de constănţeni ar fi fost înşelaţi (documente)

15 Jun 2018 2886

Accident rutier în Constanța în a doua zi de Paște. Trei copii au fost răniți. Gemeni, băiat și fată, printre victime. Cum s-a petrecut accidentul

10 Apr 2018 5521

Elena Udrea, internată în spital. A pierdut unul dintre gemeni

28 Mar 2018 1096

Elena Udrea, declarații din Costa Rica - ”Am gemeni, sarcina evoluează bine”

17 Feb 2018 7043

O profesoară din Constanţa a fost condamnată definitiv. Victimele, doi copii gemeni, de clasa 0

09 Feb 2018 13701

Predicţii astrologice pe scurt pentru anul 2018!

30 Dec 2017 1071

Tragedie la metrou! Bruxelles. Român omorât într-o staţie de metrou. Fratele său, în stare gravă la spital

14 Dec 2017 1186

Astrocafe.ro Luna plina in Gemeni, 3 decembrie 2017. Cutia Pandorei

03 Dec 2017 2189

Astrocafe.roZodiile și schimbarea

16 Aug 2017 2010