Fulvia Dinescu, suspendată. Secretara Ramonei Dospinescu de la Patrimoniu, "promovată" secretar al municipiului Constanța

 
  • Georgiana Gospodaru este noul secretar al UAT Constanța
  • Aceasta a fost delegată de primarul Vergil Chițac să îndeplinească temporar această funcție, după ce, vineri, 6 noiembrie, fostul secretar interimar, Fulvia Dinescu a fost suspendată din funcție
  • Dinescu a fost trimisă în judecată de procurorii DNA, alături de foștii primari, Radu Mazăre, Decebal Făgădău și alți funcționari ai primăriei Constanța în dosarul "Riviera Residence", fiind acuzați de abuz în serviciu
  • Gospodaru a condus Direcția Patrimoniu, după suspendarea Ramonei Dospinescu, căreia inițial i-a fost secretară
  • În vârstă de  38 de ani, Georgiana Gospodaru a absolvit Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu“ din Medgidia şi, ulterior, Universitatea „Ovidius“
  • Potrivit declarației de avere nu are datorii, în schimb are un depozit bancar de aproape 90.000 de lei
  • Potrivit aceluiași document, tânăra și-a împrumutat o rudă cu suma de 60.000 de euro și a creditat o societate comercială cu 44.310 lei
  • De la societatea comercială Bubble Efect SRL, funcționarul public a încasat în 2019, dividende în valoare de aproape 60.000 lei

Georgiana Gospodaru este noul secretar al UAT Constanța.
Aceasta a fost delegată de primarul Vergil Chițac să îndeplinească temporar această funcție, după ce, vineri, 6 noiembrie, fostul secretar interimar, Fulvia Dinescu a fost suspendată din funcție.
Vă reamintim, Dinescu a fost trimisă în judecată de procurorii DNA, alături de foștii primari, Radu Mazăre, Decebal Făgădău și alți funcționari ai primăriei Constanța în dosarul "Riviera Residence", fiind acuzați de abuz în serviciu. Potrivit DNA este vorba despre o autorizație de construire pentru complexul rezidențial de lux.
Facem precizarea că Primăria Constanța trebuie să organizeze un concurs pentru ocuparea funcție de secretar al municipiului, după ieșirea la pensie a Marcelei Enache.

Gospodaru a condus Direcția Patrimoniu, după suspendarea Ramonei Dospinescu

 
Revenind la noua secretară interimară a municipiului Constanța, aceasta a fost inițial secretară, apoi a devenit în 2015,  noul director al Direcţiei Patrimoniu din Primăria Constanţa, după ce Ramona Dospinescu, coinculpata acestuia în Dosarul Retrocedărilor, fusese la rândul său suspendată din funcție în luna februarie 2015.
În mandatul de primar al lui Decebal Făgădău, după reorganizarea Direcției Patrimoniu, Gospodaru a fost inspector la Registrul Agricol al primăriei Constanța, aflat în subordinea direcției Patrimoniu.
În prezent în vârstă de  38 de ani, Georgiana Gospodaru a absolvit Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu“ din Medgidia şi, ulterior, Universitatea „Ovidius“.
 

Și-a împrumutat mama cu 60.000 de euro și și-a vândut apartamentul deținut în 2015

 
Potrivit declaraţiei de avere completate pe 21 mai 2019, Georgiana Gospodaru nu deţine niciun teren.
Dacă în 2015 ea avea un apartament de 55,47 mp în municipiul Constanţa, dobândit prin cumpărare, în 2011, în declarația din 2019, imobilul nu mai apare.
La capitolul „bunuri mobile“, în document figurează un autoturism Kia Cee'd, achiziţionat prin cumpărare, în 2008.

Tânăra nu are bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii şi obiecte de artă a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro, nici conturi sau depozite bancare.
De asemenea, nu are datorii, în schimb are din 2019, un depozit bancar la o bancă comercială în care a depus aproape 90.000 de lei.
Interesant este potrivit declarației de avere, tânăra și-a împrumutat o rudă cu suma de 60.000 de euro.


 În anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, Georgiana Gospodaru a realizat ca salariat al Primăriei Constanţa, cu funcţia de inspector, un venit de 44.800 lei iar de la societatea comercială Bubble Efect SRL a încasat dividende în valoare de aproape 60.000 lei. În același an fiscal, Gospodaru a mai încasat de la aceeași societate suma de 44.310 lei reprezentând restituire creditare.

Conform declaraţiei de interese, completată la aceeaşi dată ca şi cea de avere, noul director al Direcţiei Patrimoniu din Primăria Constanţa este membru Prolex (Sindicatul Liber al Salariaţilor din Administraţia Publică).
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bani în bugetul pe 2023 pentru primul bazin didactic de înot din Constanţa. Amplasamentele vizate și cîteva date tehnice

04 Feb 2023 1059

S-a încheiat prima etapă de inventariere a clădirilor-monument din Peninsulă. Care este stadiul implementării programului REACTIS?

03 Feb 2023 672

Județul Constanța va avea un Registru Electronic al Monumentelor (DOCUMENT)

03 Feb 2023 619

Drama bătrânilor singuri din Constanța Monica Poptile, directorul Asistenței Sociale din Primărie, afirmă senină că „sunt prea mulți, nu avem cum să îi supraveghem pe toți”!

03 Feb 2023 1378

„E foame de bani, băieți. Lumea tre' să știe ce fel de băieți sunteți!” Administrația Chițac vrea să transforme și stațiile de autobuz în panouri publicitare (DOCUMENTE)

31 Jan 2023 4003

Parc arheologic la Poarta Mare a Cetății Tomis. USR Constanța propune alocarea sumei de 100.000 lei pentru elaborarea documentației tehnico-economice

30 Jan 2023 925

În al treilea an de mandat, primarul Chițac descoperă criteriile de calitate ale civilizației! Investiții în cartierul betonat Palazu Mare (DOCUMENT)

30 Jan 2023 1286

Câți bani primesc localitățile din județul Constanța pentru susținerea investițiilor, cofinanțărilor și pentru cheltuieli de funcționare (DOCUMENT)

30 Jan 2023 879

Atenție, constănțeni. Care sunt cele două taxe locale care trebuie achitate integral până la 31 martie 2023?

28 Jan 2023 16572

Vot în Consiliu Local Constanța pentru aprobarea documentației și costurilor investiției. Care sunt tronsoanele de rețele termice primare și secundare propuse spre reabilitare în etapa V? (DOCUMENTE)

28 Jan 2023 964

Ministerul Turismului cere modificarea statutului Organizației de Management al Destinației Constanța - Mamaia. Câți bani sunt în conturile Asociației din taxa de promovare?(DOCUMENTE)

27 Jan 2023 1074

Birocrația ne omoară! Cardurile de energie, muncă în plus pentru administratori și președinții de Asociații de Proprietari. Care sunt beneficiarii care trebuie să-și depună singuri documentele? (DOCUMENTE)

26 Jan 2023 1805

Se reia licitația pentru contractul de tăiere și toaletare arbori în Constanța. Din dispoziția primarului Chițac se reevaluează oferta celor de la Peisagistica Shri Garden SRL

25 Jan 2023 767

Lista obiectivelor bugetate în Programul de investiții al municipiului Constanța pe anul 2023 (DOCUMENTE)

23 Jan 2023 1672

Au demarat licitația. Pe unde va trece promenada pietonală cu piste de biciclete pe care vrea s-o construiască administrația Chițac? (DOCUMENTE)

21 Jan 2023 1450