Funcţie de funcţie - curier la Cabinetul preşedintelui Cum poţi fi new-entry pe statul de plată al lui Nicuşor

DESCHIDEREnewentry_11.jpgPe lista funcţionarilor CJC au apărut nume noi, unele intrate chiar în 2011. Şeful CJC, Nicuşor Constantinescu, ne-a declarat categoric că nu s-au făcut angajări după intrarea în vigoare a ordonanţei care interzice acest lucru în instituţiile publice

O aruncătură de ochi pe lista declaraţiilor de avere şi de interese ale funcţionarilor publici din aparatul propriu al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) poate dezvălui cunoscătorilor noi nume pe statul de plată al instituţiei judeţene.

Lista new-entry-urilor în categoria funcţionarilor publici ai CJC nu este foarte mare, nici foarte mică. Dintr-o simplă privire, am descoperit şase astfel de nume noi intrate pe lista declaraţiilor de avere şi de interese în 2010 sau chiar în 2011. Curiozitatea cu privire la modul în care aceste persoane au ajuns să figureze în lista funcţionarilor CJC a fost cu atât mai mare cu cât Ordonanţa nr. 63/2010 a stopat angajările în instituţiile publice din luna august a acelui an. Dar iată mai întâi lista new-entry-urilor pe statul de plată al CJC-ului condus de Nicuşor Constantinescu.

newentry_sediulCJC.jpgNicoleta Brătianu este una dintre persoanele ale căror declaraţii de avere pe 2010 ne arată că nu are o vechime prea mare în instituţie şi că putea fi angajată în 2010. E adevărat, nu se precizează luna, însă asta am încercat să aflăm. Nicoleta Brătianu este, se pare, fiica viceprimarului din oraşul Hârşova, George Brătianu, şi a lucrat înainte să vină la CJC chiar în cadrul Primăriei Hârşova, mai exact în cadrul Departamentului de Protecţie şi Asistenţă Socială, după cum aflăm din actul declarativ. În prezent, Nicoleta este inspector în cadrul Direcţiei Generale de Proiecte, după cum a scris în acelaşi document.

O nouă funcţie

Un alt nume care ne-a atras atenţia este şi cel al lui Constantin Dobre şi mai proaspăt intrat în rândul funcţionarilor CJC. Declaraţia de avere a acestuia, completată recent, mai exact pe 14 iunie 2011, ne arată că acesta îndeplineşte funcţia de curier la Cabinetul Preşedintelui CJC, fiind aşadar în directa subordine a lui Nicuşor Constantinescu.

Alt nume din categoria new-entry este şi cel al lui Dorin Dolhan, care şi-a completat prima declaraţie de avere ca angajat al CJC pe 26 aprilie 2010, ceea ce înseamnă că el a fost angajat înaintea Ordonanţei 63. Cu toate acestea, Dolhan tot new-entry rămâne, însă unul care a încărcat organigrama CJC înainte ca aceasta să intre la apă. Din actul declarativ completat în aprilie 2010 aflăm că Dorin a venit la CJC de la Centrul Regional de Protecţie a Consumatorilor Constanţa. Unele surse susţin că acesta a venit la CJC după ce Bogdan Dima, fost şef al CRPC pe vremea când şi PSD era la guvernare, a devenit şef al Direcţiei Generale de Finanţe a CJC.

Nedelcu Cristian George este un alt proaspăt angajat al CJC, prima declaraţie de avere a sa, în calitate de funcţionar al acestei instituţii, fiind completată în octombrie 2010. El ocupă şi în prezent funcţia de inspector asistent în cadrul Compartimentului Impozite, Taxe, Executare Silită al CJC.

Un alt nume din aceeaşi categorie este şi Răzvan Nicolae, angajat în cadrul CJC ca inspector IT, potrivit declaraţiei sale de avere. Prima declaraţie de avere a lui Răzvan Nicolae datează din 15 noiembrie 2010, când acesta ocupa funcţia de inspector asistent IT. Am dedus că Răzvan Nicolae a intrat în categoria funcţionarilor CJC chiar în acea perioadă, întrucât în actul declarativ nu precizează niciun venit.

Felicia Tăicuţu, venită prin transfer

Şi Felicia Tăicuţu este nou-venită pe statul de plată al CJC. Singura sa declaraţie de avere ca funcţionar al CJC, completată pe 10 iunie 2011, ne arată că aceasta ocupă funcţia de consilier în cadrul CJC şi, de asemenea, că anterior a fost angajată a Inspectoratului de Stat în Construcţii Bucureşti, cu un salariu anual de 40.948 lei. Dintr-o documentaţie de atribuire publicată pe Internet, am aflat că Felicia Tăicuţu a îndeplinit funcţia de economist în cadrul Inspectoratului Judeţean de Construcţii Constanţa, condus până marţi de Gigi Chiru. Aşadar, un alt angajat venit pe filieră de la o altă instituţie publică.

Pentru a afla cum au ajuns aceste persoane pe statul CJC într-o perioadă în care nu se fac angajări, am stat de vorbă cu reprezentanţii CJC. Purtătorul de cuvânt al instituţiei judeţene, Cristian Moldovanu, ne-a declarat că au fost organizate concursuri şi că este exclus să se fi făcut transferuri interinstituţionale. Deşi i-am explicat că nu am văzut anunţuri privind concursuri de angajare nici în Monitorul Oficial, nici pe site-ul CJC, Moldovanu a insistat că s-au organizat concursuri. De asemenea, Moldovanu a afirmat că organigrama CJC nu s-a mărit după reducerile de personal din 2010, afirmând că „unii au plecat, iar alţii i-au înlocuit". Întrebat dacă funcţia de curier la Cabinetul preşedintelui este nouă, Moldovanu a precizat că „această necesitate (n.r. de curier la Cabinetul preşedintelui) exista dinainte, doar că nu se numea aşa".

Nicuşor Constantinescu: „Nu am făcut angajări din august 2010. Un singur funcţionar a venit prin transfer"

Am reuşit să-l contactăm telefonic şi pe preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu. Acesta ne-a răspuns iniţial la un SMS printr-un SMS: „Nu s-au făcut angajări la CJ Constanţa din august 2010. S-a făcut un singur transfer pentru un funcţionar public". În cadrul unei conversaţii telefonice, şeful CJC, Nicuşor Constantinescu, a confirmat apoi că funcţionarul venit prin transfer este Felicia Tăicuţu. Despre curierul de la cabinetul său, Constantin Dobre, şeful CJC a precizat că acesta a fost şi anterior Ordonanţei 63 angajat al CJC, doar că acum a intrat în rândul funcţionarilor publici, nefiind angajat contrar prevederilor Ordonanţei 63. În legătură cu Nicoleta Brătianu, Constantinescu a spus că aceasta a fost angajată anterior apariţiei actului normativ care interzice angajările, iar în legătură cu celelalte nume a rezumat: „Nu s-a făcut nicio angajare după august 2010. Organigrama nu s-a mărit".


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Oraşului Murfatlar, județul Constanța, angajează șofer de microbuz școlar

25 Nov 2020 143

Județul Constanța Liceul Teoretic „Ioan Cotovu” din Hârşova angajează administrator financiar

25 Nov 2020 598

Primăria Oraşului Murfatlar, județul Constanța, angajează muncitor necalificat

24 Nov 2020 450

Primăria comunei Lumina organizează concurs pentru ocuparea funcției de supraveghetor sală

24 Nov 2020 4339

Primăria comunei Agigea organizează concurs pentru ocuparea funcției de administrator public

24 Nov 2020 1244

Primăria Municipiului Medgidia angajează director al Direcției de Gestionare a Domeniului Public și Privat

24 Nov 2020 1256

Posturi vacante, scoase la concurs de Primăria Municipiului Mangalia

22 Nov 2020 761

Universitatea Ovidius din Constanța face angajări la Biroul de Presă

22 Nov 2020 1121

UM 02039 Constanța angajează electrician la Cercul Militar

21 Nov 2020 1091

Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna angajează contabil șef

21 Nov 2020 730

Liceul Cobadin, județul Constanța, angajează muncitor întreţinere

20 Nov 2020 520

Posturi vacante la Serviciul de Ambulanță Județean Constanța

20 Nov 2020 5203

Constănțeanul supărat Noul arhitect șef al Constanței va trebui ales printr-un concurs deschis și transparent

20 Nov 2020 891

Serviciul Public de Alimentare cu Apă Somova, judeţul Tulcea, angajează casier

19 Nov 2020 766

Judeţul Constanţa Posturi vacante la Unitatea Militară 01837 Mihail Kogălniceanu

19 Nov 2020 2339