Fuziune cu rezonanță! Westhouse Group SRL a absorbit alte două firme

  • Fuziunea se face prin absorbţia societăţilor Westhouse Lakeside - S.R.L. și Investate - S.R.L. - societăţi absorbite de către Societatea westhouse group - S.R.L. - societate absorbantă
 
În Monitorul Oficial al României a fost publicată decizia de fuziune pentru mai multe firme, unde firma Westhouse Group SRL a aborbit alte două societăți – Westhouse Lakeside SRL și Investate SRL.
 
 
La ședința unde s-a luat decizia s-au prezentat Westhouse Group - S.R.L., cu sediul în loc. Constanţa, str. Cuza Vodă nr. 54, reprezentată de asociat unic Societatea Romreal LTD (fostă Romreal Invest LTD) prin împuternicit Cristea Adrian, Membru al Consiliului de Administraţie - societate absorbantă, Westhouse Lakeside - S.R.L., cu sediul în loc. Ovidiu, Strada Cocorilor nr. 4, - reprezentată de asociatul unic Westhouse Group - S.R.L. prin împuternicit Cristea Adrian, Membru al Consiliului de Administraţie - societate absorbită și Investate - S.R.L., cu sediul în loc. Ovidiu, Strada Cocorilor nr. 4, - reprezentată de asociaţii Westhouse Group - S.R.L. prin împuternicit Cristea Adrian, Membru al Consiliului de Administraţie, şi Romreal LTD, prin împuternicit Cristea Adrian, Membru al Consiliului de Administraţie - societate absorbită.
 
Fuziunea se face prin absorbţia societăţilor Westhouse Lakeside - S.R.L. și Investate - S.R.L. - societăţi absorbite de către Societatea westhouse group - S.R.L. - societate absorbantă.
 
Capitalul social al societăţilor absorbite are următoarea componenţă:
• Westhouse Lakeside - S.R.L. 2.200 lei: Westhouse Group - S.R.L. deţine un număr de 220 părţi sociale, fiecare parte socială având o valoare de 10 lei, reprezentând 100% capitalul social;
• investate - S.R.L. 3.513.200 lei: Westhouse Group - S.R.L. deţine un număr de 351.319 părţi sociale, fiecare parte socială având o valoare de 10 lei, reprezentând 99,01% din capitalul social şi Romreal LTD deţine un număr de 1 parte socială, având o valoare de 10 lei, reprezentând 0,09% din capitalul social, ce nu se preia prin absorbţie la societatea absorbantă Westhouse Group - S.R.L. conform prevederilor art. 2433 din Legea nr. 31/1990.
 
Societatea care rămâne în urma fuziunii prin absorbţie, respectiv societatea absorbantă Westhouse Group - S.R.L., va avea un capital social total de 196.125.160 lei, din care 45.457.692 euro, reprezentând echivalentul a 196.125.150 Iei şi 10 lei aport în natură, împărţit în 19.612.516 părţi sociale, fiecare parte socială având o valoare de 10 lei.
 
Capitalul social de 196.125.160 lei va fi repartizat în totalitate asociatului unic Societatea Romreal LTD (fostă ROMREAL INVEST LTD), reprezentând 19.612.516 părţi sociale, fiecare parte socială având o valoare de 10 lei.
 

Proiectul de fuziune a fost întocmit în conformitate cu prevederile art. 241 din Legea nr. 31/1990, republicată, în baza hotărârilor adunărilor generale ale celor trei societăţi participante.
 
Fuziunea se va realiza prin absorbţia societăţilor WESTHOUSE LAKESIDE - S.R.L. şi INVESTATE - S.R.L. de către Societatea WESTHOUSE GROUP - S.R.L. de la data înregistrării în Registrul Comerţului a hotărârii ultimei adunări generale care a aprobat operaţiunea. Fuziunea se face prin transmiterea integrală a patrimoniului societăţilor absorbite către societatea absorbantă, cu toate drepturile şi obligaţiile pe care le au în starea în care se află la data fuziunii. Societatea absorbantă va dobândi drepturile şi va fi ţinută de obligaţiile societăţilor absorbite în cadrul procesului de fuziune. În cadrul procesului de fuziune, societăţile absorbite îşi vor înceta existenţa, pierzându-şi personalitatea juridică şi se vor dizolva fără lichidare urmând a fi radiate din registrul comerţului.

 
La baza fuziunii au stat următoarele raţiuni economice şi de strategie comercială:
– se va eficientiza actul de decizie managerial, datorită experienţei profesionale şi manageriale care există în cadrul societăţii absorbante;
– fuziunea va determina o mai bună politică de marketing;
– va creşte puterea de negociere a societăţii absorbante în relaţiile cu furnizorii, cu partenerii tip clienţii şi cu instituţiile financiare şi de credit;
– se va realiza o eficientizare a situaţiei patrimoniale prin înglobarea rezultatelor societăţilor absorbite;
– se va realiza o economie a costurilor generale de administrare;
– fuziunea va contribui la o mai bună alocare a resurselor la nivelul societăţii absorbante.
Absorbţia se va face prin preluarea în totalitate a patrimoniului, a tuturor elementelor de activ şi de pasiv din bilanţul contabil de la data de 30.06.2022 la o rată de schimb de 1/1. Părţile sociale ale societăţilor absorbante se anulează. Dreptul la dividend începe să curgă de la data înregistrării fuziunii la Registrul Comerţului pentru asociatul unic al Societăţii absorbante.
 
Despre Westhouse Group SRL
 
Firma a fost înființată în anul 2005, cu sediul social pe strada Cuza Vodă nr. 54.  Romreal LTD, cu sediul în Insulele Bermude este asociat unic, iar administrator sunt Adrian Cristea și Kjetil Gronskag. Firma a raportat, în anul 2021, cinci angajați, cu o cifră de afaceri de 8.632 lei, cu un profit de 118.747.818 lei.
 
Cristea Adrian este asociat și în Holiday Tour SRL, Concorde Grup SRL și Westhouse Oasis Residences SRL. Kjetil Gronskag este administrator la Concorde Grup SRL.
 
Westhouse Group SRL, istoric
 
În vara anului 2005, conform Monitorului Oficial al României, a fost fondată firma Rom Estate SRL (în prezent Westhouse Group SRL), fondator fiind North Bridge Capital Partners LTD. Administrator au fost numiți Răducan Vasilică și Kay Tonnes Thordkildsen. În anul 2006, s-a luat decizia schimbării denumirii firmei în Westhouse Group SRL.
 
Kay Tonnes Thordkildsen
 
Născut pe 16.08.1939, în Norvegia, Kay Tonnes Thorkildsen a decedat la vârsta de 76 de ani, în octombrie 2015. El a fost căsătorit și cu Nicoleta Ploscaru, fost candidat la Primăria Constanța.
 
Kay Tonnes Thorkildsen, născut în 1939, în Stavanger, Norvegia, a devenit cunoscut la nivel local mai mult prin prisma faptului că şi-a trecut la capitolul asociaţi un nume greu al business-ului constănţean - Sorin Gabriel Strutinsky. Numele lui Kay Tonnes Thorkildsen apărea, la momentul decesului, potrivit Registrului Comerţului, în societăţile Explore Asset Management SA, Management Investment Company SRL, Wied Investments SRL, dar şi în alte câteva firme radiate: Blue House SRL, Kma Advisory SRL, North Bridge Energies SRL (întrerupere temporară de activitate), North Bridge Five SRL, North Bridge Four SRL, North Bridge Three SRL, North Bridge Two SRL, Revital Clinic SRL, Stacon Co SRL.
 
Pe 20 octombrie 2015, RomReal anunţa, printr-un comunicat de presă, că Adrian Cristea a fost numit CEO interimar al societăţii în locul lui Kay Tonnes, care avea probleme de sănătate. Potrivit site-ului RomReal Ltd, Adrian Cristea a fost consilierul juridic al companiei încă din 2005.
 
Conform Registrului Comerţului, Kay Tonnes Thorkildsen a fost administrator în următoarele societăţi: Concorde Grup SRL, Hars SRL, International Management Investment Company SRL, Investate SRL, Rofrench Connection SRL, Terra Del Sol SRL, West Feriae SRL, Westhouse Group SRL, Westhouse One SRL, Magic Sail Club SRL (întrerupere temporară de activitate), North Bridge Energies SRL (întrerupere temporară de activitate), North Bridge Five SRL (radiată), North Bridge Four SRL (radiată), North Bridge One SRL (radiată), North Bridge Three SRL (radiată), North Bridge Two SRL(radiată), Revital Clinic SRL (radiată).
 
Zeci de terenuri în judeţul Constanţa
 
Cu o istorie în lumea imobiliarelor de pe litoralul românesc, societatea Westhouse Group SRL, care era condusă de norvegianul Kay Tonnes Thorkildsen, deţine nenumărate terenuri în judeţul Constanţa. Nu mai puţin de 11 terenuri avea Westhouse în zona Constanţei, însumând 1.232.333 mp de teren, cu loturi în Ovidiu, Mamaia Nord (56.167 mp), Piaţa Balada (7.188 mp), zona Carrefour (15.000 mp) sau Constanţa (865.062 mp). Dintre numeroasele proiecte pe care le aveau, norvegienii de la Westhouse nu au finalizat decât Corallia Residence, imobilul de la intrarea în staţiunea Mamaia, despre care se lăudau că l-ar fi vândut în totalitate.
 
Afaceri cu Sorin Strutinsky
 
Westhouse şi Kay Tonnes Thorkildsen au făcut afaceri şi cu asociatul lui Radu Mazăre şi al lui Nicuşor Constantinescu, Sorin Gabriel Strutinsky. Este vorba despre societatea North Bridge Energies, care a luat fiinţă în anul 2010 şi avea sediul social în Mamaia nr. 324. Asociaţii societăţii, în 2015, erau North Bridge Group Ltd, cu sediul în Insulele Bermude, cu 6.714 părţi sociale (31,67% din capitalul social), Kay Tonnes Thorkildsen, cu 7.773 de părţi sociale (36,66% din capitalul social), şi Gabriel Sorin Strutinsky, cu 6.713 părţi sociale (31,67% din capitalul social). Administratorul societăţii, care se ocupă de „producţia de energie electrică“, este Kay Tonnes Thorkildsen.
 
Conform Ordonanţei din data de 7.04.2015, emisă de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, formulată în dosarul 964/P/2014, şi proceselor-verbale de aplicare a măsurii din data de 16.04.2015 şi din data de 20.04.2015, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile deţinute de Gabriel Sorin Strutinsky.
 
Legăturile cu Tudorel Calapod şi Stere Sponte
 
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa l-au trimis, la sfârşitul lunii octombrie, în judecată pe Tudorel Calapod, fostul primar al oraşului Năvodari. Acesta este acuzat de două infracţiuni de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând autorităţii publice, în cadrul unei acţiuni de vânzare a acestora, săvârşită de cei care au atribuţii de conducere şi de administrare, dar şi de două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinerea de foloase necuvenite. În dosar apăreau două societăţi comerciale patronate de Westhouse Invest SRL (unitate care a deţinut nenumărate terenuri în judeţul Constanţa) şi de cunoscutul norvegian Kay Tonnes Thorkildsen.
 
Alături de Calapod a mai fost deferită justiţiei Violeta Gulelis, evaluator autorizat. Cel de-al treilea inculpat, Stere Sponte, fost consilier local în cadrul Consiliului Local Năvodari şi fost director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa, este bănuit de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând autorităţii publice, în cadrul unei acţiuni de vânzare a acestora, săvârşită de cei care au atribuţii de conducere şi de administrare, în forma complicităţii, dar şi de abuz în serviciu cu obţinerea de foloase necuvenite.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
 
Kay Tonnes Thorkildsen, partener de afaceri cu oameni celebri ai Constanţei a radiat North Bridge One SRL
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Westhouse Oasis Residences SRL a ajuns la un capital social de 27,4 milioane de lei

23 Jan 2024 733

Firme Constanța. Decizii luate de societatea care administrează Piața Balada, controlată de Westhouse Group SRL

26 Jul 2023 2842

Westhouse Group SRL vrea să construiască mai multe case la Ovidiu (DOCUMENTE)

18 Jan 2023 1912

Dezbatere publică la Ovidiu! Este vorba de viitorul proiect al firmei Westhouse Group SRL, în colaborare cu Harbest Casino SRL

23 May 2022 1898

Harbest Casino SRL și Westhouse Group SRL ridică un bloc la Ovidiu. Trebuie realizat studiul de impact asupra mediului

15 Apr 2022 2294

Modificări în firma Westhouse Group SRL, firmă din Ovidiu

31 Mar 2022 1407

Westhouse Group SRL ridică două blocuri de patru etaje la Ovidiu!

16 Mar 2022 1939

S-a majorat capitalul social al Westhouse Group

09 Oct 2020 2080

Proiectul rezidențial Ovidiu Lakeside Residence, amenajat pe malul lacului Siutghiol de Westhouse Group SRL, în atenția APM Constanța (document)

18 Mar 2020 5125

Westhouse Group SRL și-a majorat capitalul social, după fuziunea cu Westhouse Invest SRL

13 Mar 2020 2807

Proiectul Westhouse Group SRL privind construirea Centrului Regional IPSO Agricultură Ovidiu a primit acord de la APM Constanţa

09 Oct 2019 1848

Firma a solicitat acord de mediu Centru regional IPSO la Ovidiu, ridicat de Westhouse Group SRL

22 Aug 2019 2442

Westhouse Group SRL și Westhouse Invest SRL au fuzionat. Date din proiectul publicat în Monitorul Oficial al României

15 Jul 2019 2234

Constănțenii, invitați să depună observații până pe 7 iunie. Parc industrial înființat de Westhouse Group SRL în Ovidiu

04 Jun 2019 2864

Parc industrial, înfiinţat de Westhouse Group în oraşul Ovidiu. Detalii

20 Feb 2019 3323