Gigi Oancea, campionul licitatiilor la CJC

deschidere.jpgSC Mira Impex SRL îi are ca acţionari, potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului, pe Radu Ştefănescu, dar şi pe SC Five Holding SA, firmă care deţine magazinul Brick

Consiliul Judeţean, condus de Nicuşor Constantinescu, continuă seria licitaţiilor date la prieteni sau parteneri de afaceri.

Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) deţine în baza de date anunţul de atribuire nr. 92175 din 27 octombrie a.c., în care ne este prezentat câştigătorul licitaţiei pentru „amplificare putere post de transformare Pavilion Expoziţional Constanţa". Potrivit anunţului, criteriul de atribuire a fost preţul cel mai scăzut, iar la procedura de atribuire au fost prezenţi trei ofertanţi. Norocosul câştigător a fost ales, pentru o ofertă în valoare de 192.000 de lei, SC Mira Impex SRL, cu sediul pe strada Ion Roată nr. 3. Evident, adresa sună foarte cunoscută, pentru că la aceleaşi coordonate stradale regăsim magazinul Brick, ştiut în oraş ca fiind o afacere cu „miros" de Radu Mazăre. SC Mira Impex SRL îi are ca acţionari, potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului, pe Radu Ştefănescu, dar şi pe SC Five Holding SA, firmă care deţine magazinul menţionat anterior. Five-ul mai este cunoscut şi ca fiind beneficiarul, în acte, al unul proiect de hotel cu 21 de etaje, care urmează să fie ridicat pe spaţiu verde, în staţiunea Mamaia, între Parc şi Perla. Mergând pe firul încrengăturilor afaceristice, trebuie menţionat faptul că în Five Holding apar nume interesante şi greu de trecut cu vederea: Gheorghe Oancea şi SC DITLINE INVESTMENTS LTD. Oancea este unul dintre favoriţii CJC-ului în ceea ce priveşte câştigarea de licitaţii. Numai în ultima perioadă, şeful de la Brick şi de la restaurantul On Plonge a pus mâna pe nişte contracte frumuşele, pentru diverse servicii, la Consiliul condus de Nicuşor Constantinescu, prin SC Mobitom SA sau Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România. Gheorghe Oancea are multe afaceri în oraş, care poartă „amprenta" lui Mazăre şi Nicuşor. De altfel, nici Primăria nu a fost prea zgârcită cu firmele în care este implicat afaceristul şi i-a acordat niscaiva licitaţii.

pavilion_expozitional_02.jpg„La noi nu este sat fără câini"

Revenind la încrengătură, nu putem omite faptul că SC Five Holding SA apare ca asociat persoană juridică în mai multe firme, cum ar fi Italenegro SRL, Plonge Prest SRL şi Sigma Trading SA. Surpriză: atât Radu Mazăre, cât şi Nicuşor Constantinescu deţin părţi sociale în Sigma Trading. Faptul este confirmat atât de către Registrul Comerţului, cât şi de către declaraţiile de avere ale celor doi. Cu alte cuvinte, Consiliul Judeţean Constanţa dă bani firmei cu care sunt asociaţi preşedintele instituţiei, cât şi primarul municipiului Constanţa. Numai că acest fapt nu pare deloc ciudat reprezentanţilor CJC. Spre exemplu, Cristian Moldovanu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Constanţa, spune că nu ştie în ce afaceri este implicat „Gigi Oancea". Surprinşi de apelativul familiar, i-am explicat că, pentru noi, şeful de la Brick este cunoscut ca Gheorghe Oancea, nicidecum Gigi. Moldovanu a continuat spunând că la CJC licitaţiile sunt absolut legale şi că se îndoieşte să fie vorba despre vreun conflict de interese la mijloc pentru că „există o legislaţie, nişte reguli...". Ba mai mult, a explicat că licitaţia a fost organizată pentru un post de transformare de la înaltă tensiune la medie tensiune şi că este foarte mulţumit pentru că Pavilionul Expoziţional va funcţiona la capacitate maximă. „Sunt foarte puţine firme de profil. La procedurile de licitaţie participă şi reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor, iar la noi nu este sat fără câini", a explicat purtătorul de vorbe al lui Nicuşor Constantinescu.

{mos_ri:Nicusor Constantinescu} 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

altu

01 Nov, 2009 04:46

cine se simte cu musca pe caciula si e un gunoi psd`ist bineinteles ca incepe a comenta...presa e libera sa scrie ce vrea...nu va mai tot autosesizati atat``oamenilor de bine`` care este

OPA OPA EUROPA

31 Oct, 2009 10:39

SE VEDE CLAR. ZIUA DE CONSTANTA A INTRAT IN CAMPANIE ELECTORALA.

pentru Corina Samoila

31 Oct, 2009 03:25

Se vede ca cineva da la pompa. Era si o melodie care era asa "Dau la pompa...". Se pare Cosmina ca fortata de imprejurarile campaniei electorala cineva sta cu ochii pe tine daca dai sau nu la pompa.

Articole asemanatoare

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 437

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 609

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 685

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 478

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 549

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 537

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 724

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3374

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 13950

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 906

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 906

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1932

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1307

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2807

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6819