Hotelierii sunt de vină! Primăria Constanța spune că locul de parcare în stațiunea Mamaia ar fi putut costa doar 17 lei/zi

  • Asistăm în ultimele zile la o adevărată campanie care are în centrul stațiunea Mamaia
  • Unul dintre motivele vehiculate pentru care turiștii preferă alte destinații de vacanță este și tariful piperat pentru un loc de parcare în stațiunea
  • Existau așteptări de modificare a HCLM Constanța nr. 123/23.04.2021 prin care a fost aprobat Regulamentul parcărilor în municipiul Constanța
  • În forma actuală, regulamentul parcărilor publice permite hotelierilor să închirieeze un loc de parcare în schimbul a 499 de lei/lună
  • Astfel printr-un calcul simplu, locul de parcare pe zi ar costa 17 lei și nu 96 lei cât sunt nevoiți să plătească în prezent turiștii care și-au rezervat o vacanță la MamaiaAsistăm în ultimele zile la o adevărată campanie care are în centrul stațiunea Mamaia. Adevărul este că prin așa-numita perlă a litoralului românesc bate vântul, numărul turiștilor fiind mult mai mic decât în anii trecuți.Unul dintre motivele vehiculate pentru care turiștii preferă alte destinații de vacanță este și tariful piperat pentru un loc de parcare în stațiunea.
Cu toate că existau așteptări de modificare a HCLM Constanța nr. 123/23.04.2021 prin care a fost aprobat Regulamentul parcărilor în municipiul Constanța, acest lucru nu s-a întâmplat.

Printre modificările ce vor fi aduse Regulamentului se aflau și noi reguli pentru stațiunea Mamaia, care la propunerea aleșilor locali urma să devină cu preponderență Zona 2 și doar câteva parcări să rămână zona zero, în punctele cele mai aglomerate.

Recent, primarul Vergil Chițac a spus public că nu este de acord cu modificarea tarifelor pentru parcare, dar totuși a anunțat că le va expune consilierilor locali punctul său de vedere ceva mai detaliat.

Între timp, turiștii care vin la Mamaia ajung să plătească parcarea la același tarif precum camera de hotel.

Acest lucru nu s-ar fi întâmplat însă, dacă hotelierii ar fi închiriat locuri de parcare pentru clienți, spune Primăria Constanța.

Alin Vintilă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța a declarat pentru ZIUA de Contanța că „regulamentul parcărilor publice adoptat de Consiliul Local Constanța permite hotelierilor să închirieeze un loc de parcare în schimbul a 499 de lei/lună”.

Astfel printr-un calcul simplu, locul de parcare pe zi ar costa 17 lei și nu 96 lei cât sunt nevoiți să plătească în prezent turiștii care și-au rezervat o vacanță la Mamaia în structuri de primire/cazare care nu și-au achiziționat astfel de abonamente.

Dincolo de acest neajuns, turiștii mai reclamă și degradarea urbanistică constantă a stațiunii care conduce la scăderea calității turismului de pe litoral dar și prețurile mari la servicii și agrement.

Cu toate acestea, operatorii din turism spun că numărul mai mic de turiști care ajung anul acesta pe litoral se datorează în primul rând faptului că restricțiile din timpul pandemiei au fost ridicate iar românii nu mai sunt constrânși să rămână în țară. Cât despre prețuri, reprezentanții din Horeca afirmă că acestea au crescut peste tot în lume iar litoralul românesc nu face excepție. Sunt însă și hotelieri care consideră că proiectul de lărgirea plajelor dar și costul ridicat al parcărilor din stațiune alungă turiștii chiar și în weekend.PRECIZĂRI:
           
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.


Citește și:

Constănțeanul supărat. Stațiunea Mamaia. „Metri cubi de beton nu înseamnă turism de calitate”!

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vergil Chițac a semnat dispoziția pentru expropriere a terenurilor Georgetei Tapangea. Când își începe activitatea Comisia pentru acordarea despăgubirilor? (DOCUMENTE)

06 Oct 2022 391

Avocatul Corina Geanina Terci, noul subprefect al județului Tulcea este membru PNL

05 Oct 2022 421

Doi ani de la alegerile locale din 2020

27 Sep 2022 440

Fostul mare atlet Ilie Floroiu ar putea deveni președintele de Onoare al CSM Constanța. Numirea va fi făcută de Consiliul de Administrație, la propunerea directorului clubului (DOCUMENTE)

27 Sep 2022 800

Consiliul Local Municipal chemat să aprobe diferența de preț pentru un teren din Mamaia. Doi dezvoltatori vor să transforme două terase din Piațeta Cazino în hoteluri (DOCUMENTE)

27 Sep 2022 781

30 de cereri depuse în programul Infant derulat de Primăria Constanța. Doar o parte dintre acestea au fost aprobate! (DOCUMENTE)

22 Sep 2022 555

Se întrunește Comisia tehnică de amenajarea teritoriului și urbanism a municipiului Constanța. A fost publicată ordinea de zi!

20 Sep 2022 634

UPDATE Conducerea DGAS explică eșecul! Proiect pe fonduri europene „ratat" de Primăria Constanța. Vârstnicii constănțeni nu mai pot beneficia de îngrijire la domiciliu

20 Sep 2022 1543

Prelungire de mandat la CT BUS SA până la sfârșitul anului pentru fostul coleg al primarului Vergil Chițac (DOCUMENTE)

19 Sep 2022 899

Consilierul primarului Chițac, diplomatul Dorin Popescu se pregătește să părăsească Primăria Constanța

15 Sep 2022 1515

PUD-ul pentru construire imobil cu acces direct la strada Aristide Karatzali ajunge în atenția Comisiei tehnice de urbanism și amenajarea teritoriului (DOCUMENTE)

13 Sep 2022 843

Înainte ca aleșii locali să le aprobe externalizarea unor lucrări către firme private, Confort Urban SRL a cerut majorarea tarifelor practicate (DOCUMENTE)

05 Sep 2022 981

Hanul Balcan, Hotel Rex sau Hotel Palace. Clădiri emblematice, de patrimoniu, pentru care Primăria Constanța a refuzat să-și exercite dreptul de preempțiune!

03 Sep 2022 1418

Soțul conduce o structură din cadrul Poliției Locale! Cine este noul purtător de cuvânt al administrației Chițac?

23 Aug 2022 2155

Județul Constanța va avea un adăpost dedicat animalelor aflate în pericol sau pentru care s-a emis ordin expres de plasare

23 Aug 2022 761