I.C. Brătianu. Dispar locurile de parcare! Proiectul Primăriei Constanța a primit undă verde de la Mediu

  • În prezent, amplasamentul este situat în zona de vest a Municipiului Constanța cu o suprafață de aproximativ 225.300 m2, din care suprafața de spații verzi totală este de 13.500 m2
 
Agenția pentru Protecția Mediului Constanta anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul Primăriei Municipiului Constanța, cu privire la modificările de pe bulevardul I.C. Brătianu, unde ar urma să dispară locurile de parcare și trei sensuri giratorii.
 
APM Constanța a decis că „nu este necesară efectuarea evaluarii impactului asupra mediului”, pentru proiectul: „Imbunatatirea mobilitatii in municipiul Constanta – Bulevardul I. C. Bratianu, inclusiv organizare de santier”, în judeţul Constanţa, mun. Constanța, b-dul I. C. Brătianu.
 
Proiectul deciziei de încadrare și motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorității competente pentru protecția mediului Constanta din Constanta, str. Unirii nr. 23, în zilele de luni - joi, între orele 9.00-13.30, vineri, intre orele 9-13, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro. Comentariile publicului interesat se pot înainta până la data de 10.11.2022.
 

Date din proiect

 
În prezent, amplasamentul este situat în zona de vest a Municipiului Constanța cu o suprafață de aproximativ 225.300 m2, din care suprafața de spații verzi totală este de 13.500 m2. Pentru eliminarea disfuncționalităților existente (ambuteiaje în orele de vârf, viteză redusă de circulație a transportului public, lipsa pistelor dedicate exclusiv bicicliștilor) și prioritizarea transportului public se propune realizarea a câte unei benzi de circulație pe fiecare direcție de mers, benzi dedicate exclusiv mijloacelor de transport public (transformarea primei benzi de circulație în bandă dedicată exclusiv transportului public cât și desființarea spațiilor de parcare existente). Delimitarea dintre benzile de transport public și benzile de trafic general se va face prin intermediul unor unor separatori de circulație din cauciuc.


 
Trotuarele se vor reabilita, urmând ca în cadrul lațimii trotuarelor să se realizeze, pe zonele unde spațiul existent permite acest lucru, piste dedicate exclusiv bicicliștilor, câte o pistă de biciclete pe fiecare sens de circulație. Acestea din urmă, vor avea îmbracaminte asfaltică colorată. Pistele de biciclete se vor incadra cu borduri 10 x 15 cm către trotuare cât și către zonele verzi adiacente. Lățimea pistelor de biciclete va fi de minim 1,20 m incluzând lățimea bordurilor de încadrare (minim 1,00 m îmbrăcăminte asfaltică colorată).

 
Pentru realizarea benzilor dedicate, a pistelor de biciclete și a unor trotuare cu lățimi care să respecte prescripțiile de proiectare este necesară reconfigurarea spațiului existent de pe bulevardul I.C. Bratianu.
 


Având în vedere că unul din obiectivele este prioritizarea transportului public, în cadrul proiectului s-a prevăzut desființarea unor sensuri giratorii (sensuri giratorii ale căror elemente geometrice nu respectă normativele în vigoare – AND 600) cât și reconfigurarea unor intersecții. Cele 3 intersecții giratorii existente:
 

1. Bdul I.C. Brătianu cu Strada Bucegi;
2. Bdul I.C. Brătianu cu acces Lidl (langa strada Mircea Berberian);
3. Bdul I.C. Brătianu cu Strada I.L. Caragiale; se vor desființa urmând a se reconfigura ca intersecții semaforizate.


Totodată, se vor moderniza următoarele intersecții: I.C. Brătianu – Bucegi – Refugiu automuz – intersecție semaforizată I.C. Brătianu – Lidl – intersecție semaforizată I.C. Brătianu – I. L. Caragiale – intersecție semaforizată I.C. Brătianu – TP 1 (în apropiere de strada Bravilor) – trecere de pietoni semaforizată I.C. Brătianu – TP 2 (în apropiere de strada Corbului) – trecere de pietoni semaforizată I.C. Brătianu – TP 3 (în apropiere de strada Labirint) – trecere de pietoni semaforizată I.C. Brătianu – Theodor Burada – intersecție semaforizată I.C. Brătianu – Oborului – intersecție semaforizată I.C. Brătianu – Avram Iancu – intersecție semaforizată  

Valoarea investiției este estimată la o valoare de circa 109.354.740,65 lei. Perioada propusă pentru implementarea proiectului ”Îmbunătățirea mobilității în Municipiul Constanța B-dul I. C. Brătianu” este de 18 de luni.
 
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

Trei sensuri giratorii ar putea fi dezafectate pe bulevardul I.C. Brătianu, iar locurile de parcare vor fi desființate (DOCUMENT)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imobile scoase la vânzare de Primăria Cuza Vodă, județul Constanța. Iată unde sunt situate

19 Apr 2024 296

Imobiliare Constanța Complex Savoy SA, răspuns negativ de la Primăria Constanța

19 Apr 2024 325

Raportul informării și consultării publicului Pro și contra edificării unei clinici medicale în municipiul Constanța, investiția Cardiozone Med! (DOCUMENTE)

19 Apr 2024 458

Cumpărări directe Constanța Primăria Istria investește în lucrări de amenajare a platformei Școala Nuntași (DOCUMENT)

19 Apr 2024 230

Primăria Constanța „Ovidio Running” a ajuns la a treia ediție. Iată ce restricții de circulație vor fi

19 Apr 2024 315

Atenție, constănțeni! În perioada următoare se vor verifica toate cele 63 de sirene de alarmare publică din Constanța

19 Apr 2024 419

Primăria Constanța Întâlnire de lucru la Direcția Generală de Asistență Socială. Iată despre ce s-a discutat

19 Apr 2024 391

Cumpărări Directe Primăria Cuza Vodă, județul Constanța cumpără pachete pentru sărbători. Ce produse vor conține (DOCUMENT)

18 Apr 2024 613

Cumpărări directe Constanța Primăria Pantelimon cumpără stație de autobuz (DOCUMENT)

18 Apr 2024 429

Raris SRL furnizează și anul acesta foișoarele de salvamar pentru plaja din Constanța și stațiunea Mamaia (DOCUMENT)

18 Apr 2024 349

Firma, obligată de Municipalitate să elaboreze un PUZ Karelly Wash SRL vrea să construiască două blocuri în municipiul Constanța

18 Apr 2024 534

Licitații publice Primăria Constanța achiziționează lucrări de reabilitare enegetică pentru două blocuri din zona Badea Cârţan

18 Apr 2024 337

Primăria Constanța Bucuria, în dar pentru seniorii din Căminul pentru Persoane Vârstnice (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 387

Imobiliare Constanța Cine vrea să ridice un imobil de două etaje pe strada Baba Novac?

18 Apr 2024 428

Imobiliare Constanța Mation SRL a obținut un certificat de urbanism de la municipalitate

18 Apr 2024 332