Ia în calcul o candidatură la Consiliul Județean Felix Stroe, președintele PSD Constanța - „Zece primari care acum reprezintă alte partide vor candida în 2024 din partea PSD” (VIDEO)


 
  • Candida pentru un nou mandat la șefia organizației județene PSD Constanța
  • Stroe nu ar spune nu nici unei candidature pentru președinția Consiliului județean, dacă sondajele vor spune că este primul ca intenție de vot în județ
  • „Nu au fost oprite alegerile interne la partid de către Stroe Felix”
  • Primarul din Castelu, Nicolae Anghel nu a purtat discuții cu PSD
  • Astăzi, PSD Constanța nu are primari cu probleme care să le pună în pericol o viitoare candidatură
  • PSD Constanța are un secretar de stat la Ministerul Mediului
 
Felix Stroe a anunțat că va candida pentru un nou mandat la șefia organizației județene PSD Constanța.

Acesta a mai vorbit și despre zvonurile legate de schimbarea sa.

„Schimbarea din funcție se vehiculează de pe vremea lui Liviu Dragnea. Între timp au avut alegerile din 2019. Colegii mei mi-au încredințat un nou mandat. Toți colegii care îndeplinesc condițiile și își doresc au dreptul să candideze. Iar eu voi candida pentru un nou mandat de președinte al organizației județene”, a declarat senatorul social-democrat.
 
Ia în calcul o candidatură la Consiliul Județean!
 
Cât privește viitorul său politic de după 2024, Felix Stroe spune că este mulțumit cu ceea ce a făcut până astăzi.

„Cu singuranță nu aș candida la Primăria Constanța. Dacă vom avea discuții în interiorul partidului și se va constata că stau cel mai bine în sondaje ca intenție de vot în rândul cetățenilor din județ, o să mă gândesc pentru Consiliul Județean. În cazul în care alegerile vor fi comasate, eu cred că un om onest, nu trebuie să joace la mai multe capete. Cred că județul ar fi arătat altfel cu Stroe la CJ. Dar așa a fost votul în 2020. Cred însă că aș avea priceperea și puterea de muncă, relațiile necesare cu instituțiile financiare și cunoașterea mecanismelor de finanțare a marilor investițiilor ale unui bun președinte de Consiliu Județean”, a declarat Felix Stroe.
 
„Nu au fost oprite alegerile interne la partid de către Stroe Felix”

Stroe a explicat care este modalitatea prin care se fac alegeri locale în filialele social-democrate din județ.

„Alegerile interne din PSD se fac pe baza hotărârii Consiliului Politic Național al PSD. Hotărârea sună cam așa: Se fac alegeri în toate organizațiile comunale, orășenești, de județ unde aleșii locali PSD au câștigat alegerile. Și noi am făcut aceste alegeri. Noi le-am făcut pe toate în județ. Au mai rămas de organizat cele de la județ și de la municipiu. Alegerile se vor organiza conform hotărârii Consiliului Polițic Național se desfășoară pe baza unui calendar aprobat de Consiliul Politic Național, când hotărăsc dânșii. Nu au fost oprite alegerile interne la partid de către Stroe Felix, care nu putea să le oprească”, a spus președintele PSD.


De asemenea, Stroe a mai spus că zece primari care acum reprezintă alte partide vor candida în 2024 din partea PSD.

„În momentul de față există cel puțin 10 nume care vor candida pe listele PSD. Vor fi și de la alte partide, nu numai de la PNL. Decizia o vor lua după jumătatea anului 2024, până atunci se mai pot întâmpla multe.”, a mai spus președintele organizației județene a PSD Constanța.

Fără să nominalizeze, Stroe i-a lăudat pe câțiva primari care astăzi sunt în mandat sunt culorile altor partide.

L-am întrebat pe președintele PSD Constanța dacă printre cei zece se află și primarul din Castelu, Nicolae Anghel, care a declarat public că vrea să candideze în 2024 din partea PSD. Lui Anghel această afirmație i-a adus excluderea din Partidul Mișcarea Populară iar Felix Stroe spune că Anghel nu i-ar fi solicitat să se alăture PSD.

„Dacă ar solicita acest lucru aș pune în discuția Biroului Permanent Județean. Nu este o decizie pe care să o iau singur”, a mai spus Stroe despre cazul primarului din Castelu.
 
PSD Constanța are un secretar de stat la Ministerul Mediului
 
Felix Stroe a vorbit despre rotativa guvernamentală.

„Partidul selecționează din toate organizațiile județene specialiști care pot ocupa funcții publice. Dacă la nivel national, în structurile PSD se va aprecia că organizația noastră este în măsură să ofere specialiști pentru aceste posturi cu siguranță vom face propunerile la momentul respectiv. Nu este o negociere între organizația județeană și conducerea națională. Procesul este cumva invers”, a spus Stroe.

Astăzi PSD Constanța are un singur secretar de stat la Ministerul Mediului în persoana lui Dan Chiru.

L-am întrebat pe președintele PSD, dacă în acest moment există primari social-democrați care au probleme în justiție și a căror candidatură anul viitor este pusă sub semnul întrebării.

Stroe spune că : „Eu nu cunosc să avem în acest moment o asemenea situație. Însă urmează să avem o întâlnire lunară cu aleșii locali și voi discuta cu dânșii și despre această situație”.
 
Vasile Blaga: „Am ajuns ospătarii PSD”!
 
La ultima ședință a PNL, liberalii și-au aruncat critici dure și reproșuri față de situația din partid.

Cel mai dur în discurs a fost Vasile Blaga, politician care s-a aflat în fruntea PDL în perioada 2012-2014. Acesta a criticat dur situația în care a ajuns PNL-ul. Actualul europarlamentar le-ar fi reproșat colegilor din Guvern că nu sunt vizibili în spațiul public. Fost șef MAI și președinte al Senatului, acesta s-a mai plâns că PNL este subordonat PSD. „Am ajuns ospătarii PSD”, a mai acuzat Blaga.

Felix Stroe a comentat această reacție virulentă a fostului ministru de interne: „Eu consider că a fost foarte bine că PSD a intrat la guvernare, sunt unul dintre cei care am votat acest lucru. Am adus stabilitate, specialiști și gospodari. Mă mir că domnul Blaga, pe care-l, un om echilibrat, cu multă experință politică a spus așa ceva. Evident, nu sunt de acord. Peneliștii nu sunt ospătarii noștri și nici invers”.
 
 
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

LIVE. Reprezentanții organizației județene PSD Constanța anunță numele care ar putea intra în competiția pentru desemnarea candidatului la Primărie (FOTO)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO+TEXT Biroul Politic Național a validat candidații PSD pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

27 Mar 2024 2702

Ședință a Consiliului Politic Naţional al PNL. Ce subiecte se află pe ordinea de zi

24 Mar 2024 591

Surpriză în politică! Dan Diaconescu candidează la europarlamentare din partea partidului Alianța Românilor Digitali (surse)

23 Mar 2024 627

Este oficial! Primarul comunei Castelu, județul Constanța, Nicolae Anghel a intrat în PSD (GALERIE FOTO

23 Mar 2024 870

95% dintre candidații PSD la alegerile locale, validați! Care este situația la Constanța

21 Mar 2024 1056

BPN al PNL a validat candidatura președintelui PNL Iași, Alexandru Muraru, la alegerile europarlamentare

21 Mar 2024 491

Peste 95% dintre candidaţii la consilii judeţene şi primării de municipii reşedinţă de judeţ, validați de Consiliul Politic Naţional al PSD

21 Mar 2024 695

Mihai Tudose, Gabriela Firea şi Claudiu Manda deschid lista PSD pentru europarlamentare

21 Mar 2024 604

Vergil Chițac și Florin Mitroi, validați în ședința BPN al PNL

21 Mar 2024 740

Deputatul Bogdan Huțucă „Din 31 martie, județul Constanța va fi poarta Schengen a României “

21 Mar 2024 735

BPN al PNL a validat candidații pe lista comună cu PSD la europarlamentare. Consiliul Național, convocat pe 24 martie

21 Mar 2024 526

Doliu în lumea politicii românești. S-a stins din viață un fost parlamentar din partidul lui Traian Băsescu

20 Mar 2024 679

Candidatul PSD - PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu - „Împreună vom învinge un oraş bolnav şi-l vom face sănătos“

20 Mar 2024 380

MAEPrimirea de către ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a delegației Comisiei pentru politică externă a Parlamentului Republicii Irak

20 Mar 2024 328

MAEComunicat comun de presă al Ministerelor Afacerilor Externe ale României și Republicii Bulgaria cu prilejul marcării unui an de la semnarea Declarației Politice Comune de Parteneriat Strategic între România și Republica Bulgaria

15 Mar 2024 453