„Împreună scriem istorie!“ Ce performanță! Carol Popa, de la CSM Constanța, pe primul loc în clasamentul european (GALERIE FOTO)


 
  • Recent, Carol Popa a obținut o nouă clasare de senzație într-o întrecere continentală de primă mărime, Cupa Europeană de juniori din Italia, la care a ocupat un meritoriu loc trei.
 
Postură onorantă pentru Carol Popa, de la CSM Constanța, care, grație rezultatelor sale deosebite, ocupă locul întâi în clasamentul european la triatlon, la juniori. De asemenea, un alt reprezentant al clubului de pe litoral, Raul Petre, se află și el pe o poziție bună, în timp ce Federația Română de Triatlon este pe locul 5 în clasamentul pe federații.
 
„Împreună scriem istorie! Pentru prima dată în istoria Federației Române de Triatlon avem un sportiv clasat pe locul 1 în ranking-ul Europe Triathlon - Popa Carol. Raul Petre (n.r. și el de la CSM Constanța) este locul 27 în ranking-ul Europe Triathlon, iar Federația Română de Triatlon este pe locul 5 în clasamentul pe federații, datorită sportivilor noștri, antrenorilor cluburilor și staff-ului federației. Rezultatele nu vin niciodată ușor, dar avem încredere în sportivii noștri, în antrenorii lor, în toată susținerea pe care o primim și știm că vom pune România pe poziții tot mai înalte în triatlonul European și Mondial. Suntem extrem de mândri de tot ce reușesc sportivii noștri. Trăim zile și rezultate istorice pentru triatlonul din România! Felicitări tuturor!“, este mesajul Federației Române de Triatlon.
 
„Una dintre cele mai bune performanțe din cariera mea“

Recent, Carol Popa a obținut o nouă clasare de senzație într-o întrecere continentală de primă mărime, Cupa Europeană de juniori din Italia, la care a ocupat un meritoriu loc trei, după ce a condus până cu 100 de metri înainte de finiș!
 
„Una dintre cele mai bune performanțe din cariera mea, m-am simțit atât de bine în timpul cursei, dar nu am avut suficientă putere pentru sprintul final“, a menționat Carol Popa.
 
A recuperat foarte mult la alergare
 
„Punem România pe harta triatlonului european și mondial, cu ajutorul sportivilor noștri valoroși! Carol Popa a obținut un rezultat senzațional la cea mai competitivă Cupă Europeană de Juniori, desfășurată la Caorle (Italia), cu o participare record: 120 de sportivi înscriși la start! Sportivul legitimat la CSM Constanța a condus până cu 100 de metri înainte de finiș, reușind să recupereze foarte mult la alergare, care a fost cea mai bună din concurs! Carol a fost cronometrat în 5 minute și 43 de secunde pe distanța de 1,9 km! Cu un timp total de 24:54 (3:38 înot – 300m, 13:48 bicicletă – 9.45km), juniorul nostru a încheiat cursa pe locul 3, obținând astfel medalia de bronz la cea de-a 4-a ediție a competiției de pe țărmul Mării Adriatice! Raul Petre și Amalia Singuran nu s-au calificat în finale, concurența fiind extrem de puternică, dar participarea la o competiție de asemenea anvergură este un mare câștig pentru ei. Felicitări, Carol, echipei și antrenorilor Cristi Doicescu și Gabriel Constantinescu! Hai, Constanța! Hai, România!“, se arată pe pagina de Facebook a CSM Constanța.
 

Timp îmbunătățit cu 4 minute, la ștafetă
 
Un alt rezultat deosebit al României la Cupa Europeană este locul șase la ștafetă, din care au făcut parte reprezentanții CSM Constanța Carol Popa, Amalia Singuran și Raul Petre, dar și Raluca Vîlcu, de la CS Olimpia.

 
„Rezultatele senzaționale se obțin într-o echipă foarte bună! Ștafeta României - locul 6 la Cupa Europeană de la Caorle, Italia, un rezultat foarte bun pentru team RO. După schimbul trei, ștafeta României era pe locul 4 în cea mai competitivă etapă europeană din sezon. Vestea cea bună este faptul că timpul a fost îmbunătățit cu 4 minute față de anul trecut. Acest lucru arată progresul constant, forța și puterea sportivilor noștri și a antrenorilor lor, semn foarte bun pentru obiectivul suprem - calificarea la JO Los Angeles la proba de ștafetă“, precizează FRT.
 
Evoluții deosebite și la Naționalele de Aquatlon
 
Triatloniștii clubului de la malul mării au avut o evoluție bună și la Campionatul Național de Aquatlon de la Târgu Mureș, competiție desfășurată în cadrul Transylvania Triathlon Festival.
 
Astfel, Gabriel Mihăilescu a fost unul dintre remarcații concursului, el reușind să câștige medalia de argint la juniori 2 (16-17 ani), într-o cursă extrem de competitivă, în care Paul Galoiu, un alt sportiv de la CSM Constanța, s-a clasat pe locul 4. Gabriel Mihăilescu a parcurs cei 400 m înot și 1,3 km de alergare în 10 minute și 14 secunde. El a scos un timp foarte bun și în finala masculină, care a reunit sportivii clasați cel mai bine la toate categoriile de vârstă, Elite, Under-23, juniori și cadeți. Cursa de 400 m înot și 2,6 km alergare a fost dotată cu Cupa Transylvania Triathlon Festival. Gabriel a fost cronometrat în 15:06, al cincilea timp din finală. Palmaresul CSM Constanța a fost completat de Ioana Badea, locul întâi la junioare 1 (18-19 ani). „Felicitări, sportivilor și antrenorilor Cristi Doicescu și Gabriel Constantinescu! Hai, Constanța!“, este mesajul CSM Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța, Federația Română de Triatlon)
 
Citește și:
 
CSM Constanța
Triatloniștii Carol Popa și Amalia Singuran, parcurs de excepție la Campionatul Național de Supersprint în bazin de la Izvorani (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța triatlon Carol Popa se menține pe primul loc în clasamentul european, iar Raul Petre intră și el în Top 10 (GALERIE FOTO)

10 Jun 2024 369

Triatloniștii de la CSM Constanța, pe podium la Cupa Europeană de Juniori din Serbia (GALERIE FOTO)

03 Jun 2024 468

CSM Constanța triatlon Carol Popa și Raul Petre, irezistibili la Campionatul Național de Supersprint (GALERIE FOTO)

28 May 2024 760

CSM Constanța Triatloniștii Carol Popa și Amalia Singuran, parcurs de excepție la Campionatul Național de Supersprint în bazin de la Izvorani (GALERIE FOTO)

30 Apr 2024 573

CSM Constanța Carol Popa, performanță de excepție la Cupa Europeană. O poveste a efortului supraomenesc și a spiritului de echipă (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 1003

CSM Constanța Carol Popa, câștigător la triatlon, la Criteriul Primăverii, dar medaliat și la Naționalele de atletism (GALERIE FOTO)

11 Mar 2024 1279

Lansare de carte. Prof. univ. dr. Valentin Ciorbea - „General-adjutant Paul Teodorescu (1888-1981). Dimensiunile creativității“

13 Oct 2023 1183

Rezultate la H3RO Mamaia 2023. „Motivația de a participa la un triatlon deloc ușor“ (GALERIE FOTO)

24 Sep 2023 1870

Programul H3RO Mamaia 2023, cea mai mare competiție de triatlon din Estul Europei

22 Sep 2023 2173

Ediția a 15-a a H3RO Mamaia 700 de participanți, din zece țări, la cea mai mare competiție de triatlon din Estul Europei

19 Sep 2023 1252

CSM Constanța triatlon Carol Popa, în top 10 la Cupa Europeană de Juniori. La alergare, a avut al doilea timp din concurs (GALERIE FOTO)

10 Sep 2023 1281

Triatloniști din Constanța, medalie de argint cu România la Cupa Europeană (GALERIE FOTO)

22 Aug 2023 1284

CSM Constanța triatlon Carol Popa a concurat în finala A de la Campionatul European Balikesir 2023 (GALERIE FOTO)

08 Aug 2023 1362

Triatloniștii din Constanța, un nou rezultat important pentru România

23 Jul 2023 1347

CSM Constanța Triatlon Carol Popa, rezultat promițător la Campionatul Mondial pentru juniori

15 Jul 2023 1309