În al treilea an de mandat, primarul Chițac descoperă criteriile de calitate ale civilizației! Investiții în cartierul betonat Palazu Mare (DOCUMENT)

  • Consilierii locali municipali vor aproba în ședința ordinară din 31 ianuarie 2023 documentația tehnico - economică, faza de studiu de fezabilitate pentru "Lucrări de construire aferente tramei stadale din municipiul Constanța - cartier Palazu Mare: strada Păpădiei, strada Salviei și strada Socului"
  • Proiectul are o valoare totală de 480.579 mii lei fără TVA, respectiv 571.031 mii lei cu TVA, din care valoarea construcții-montaj (C+M) 410.782 mii lei fără TVA, respectiv 488.831 mii lei cu TVA
  • În referatul de aprobare care însoțește proiectul, se face trimitere la criteriile de calitate ale civilizației și la necesitatea modernizării acestor străzi

 
Consilierii locali municipali vor aproba în ședința ordinară din 31 ianuarie 2023 documentația tehnico - economică, faza de studiu de fezabilitate pentru "Lucrări de construire aferente tramei stadale din municipiul Constanța - cartier Palazu Mare: strada Păpădiei, strada Salviei și strada Socului", un proiect cu o valoare totală de 480.579 mii lei fără TVA, respectiv 571.031 mii lei cu TVA, din care valoarea construcții-montaj (C+M) 410.782 mii lei fără TVA, respectiv 488.831 mii lei cu TVA.

În referatul de aprobare care însoțește proiectul, vezi secțiunea „documente”, se face trimitere la criteriile de calitate ale civilizației și la necesitatea modernizării acestor străzi conform documentatiilor de urbanism aprobate anterior prin HCL nr.81/2022.

Cele trei străzi sunt situate în intravilanul municipiului Constanța, în cartierul Palazu-Mare.
În documentația tehnico - economică aprobată anterior, cele 3 străzi erau prevăzute cu lățime carosabilă de 3,50 m și trotuare laterale de 1,00 m, fundație din piatră spartă de 30 cm cu două straturi de asfalt.

Având în vedere faptul că pentru realizarea investițiilor așa cum au fost aprobați indicatorii se depășeau limitele cadastrale și erau necesare exproprieri ceea ce ar fi întârziat foarte mult realizarea acestora, s-a elaborat o nouă documentație care, spune Primăria Constanța  răspunde situației actuale a amprizei disponibile, precum și necesitășii îmbunătățirii condițiilor de circulație și siguranță a traficului.

Astfel, în documentația tehnico - economică supusă aprobării în ședința de marți, cele trei străzi sunt prevăzute cu lățime carosabilă de 2,50-3,00 m, acostamente de 0,50 m lățime, fundație din piatră spartă de 30 cm cu un singur strat de asfalt.


Durata de execuție a lucrărilor este de 90 de zile de la data începerii lucrărilor pentru fiecare stradă din proiect.

Finanțarea investiției va fi realizată cu fonduri de la bugetul local din alte surse legal constituite, fără precizarea acestora.
 
Cartierul sufocat de investiții imobiliare care nu are sistem de canalizare pluvială
 
În ultimii ani, în ciuda protestelor vechilor locatari ai cartierului, în Palazu Mare s-au ridicat zeci de construcții înalte pe străduțe înguste, îngrădindu-se dreptul la intimitate și confort în locuințe al deținătorilor de case.
 
Nu a existat Consiliu Local care să nu fi aprobat modificarea unor Planuri Urbanistice la solicitarea investitorilor imobiliari.
 
Dincolo de aceste neajunsuri, cartierul se confruntă cu numeroase probleme de infrastructură.
 
De la străzi neasfaltate la lipsa unui sistem de canalizare pluvial.
 
Fie că provine din ploi, topirea zăpezii sau din spălatul străzilor, apa trebuie evacuată de pe clădiri, din curți, sau de pe alei și străzi, ajungând în canalizare.

Anul trecut Primăria Constanța a depus pentru finanțare prin programul Anghel Saligny proiectul privind crearea sistemului de canalizare pluvială în cartierele Palazu Mare și Universitate estimat potrivit documentațiilor la 71.277.434 lei.
 
Proiectul nu a primit finanțare, alături de cel privind creare sistem de canalizare pluvială în cartierele Coiciu, Baba Novac și Compozitori în valoare de 68.019.428 lei.

Din acest motiv, municipalitatea a fost nevoită să anuleze licitațiile demarate pentru aceste două proiecte.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:
 

Nu au finanțare! Primăria Constanța renunță la sistemele de canalizare pluvială pentru cartierele Coiciu, Baba Novac și Compozitori, Palazu Mare și Universitate

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Valoarea prejudiciului este de aproximativ 15.000 de euro Consiliul Județean Constanța se constituie parte civilă în dosarul bancomatului de la Pavilionul Expozițional din Mamaia, aruncat în aer! (DOCUMENT)

20 Mar 2023 1473

Chițac scoate pentru a treia oară la concurs postul de secretar al municipiului Constanța (DOCUMENTE)

18 Mar 2023 2579

Cum a ajuns Felicia Ovanesian să se ocupe de parcări, reabilitarea piețelor și a altor clădiri din patrimoniul Administrației Fondului Imobiliar? (DOCUMENT)

15 Mar 2023 1713

Laura Abibula-Stroe a câștigat concursul de manager la Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” (DOCUMENT)

14 Mar 2023 913

În 2023, destinația de vacanță Mamaia este promovată pe pagina web al Primăriei Constanța cu clipuri și premii obținute în mandatele lui Mazăre! (VIDEO)

13 Mar 2023 1458

În ședința de CLM s-a cerut retragerea proiectului Constănțenii vor primi „cadou“ un nou șantier pe unul dintre cele mai circulate și aglomerate bulevarde ale orașului!(DOCUMENT)

11 Mar 2023 8312

Directorii teatrelor și muzeelor față în față cu examinatorii A început evaluarea anuală a managementului în instituțiile de cultură subordonate Consiliului Județean Constanța!

10 Mar 2023 947

Primăria Constanța plătește 2.6 milioane de euro din bugetul local pentru bulevardul expropriaților! Lista proprietăților de pe traseu (DOCUMENT)

07 Mar 2023 3715

Începe evaluarea secretarului general al municipiului Constanța, Fulvia Dinescu! Cine-i va nota performanțele profesionale? (DOCUMENT)

06 Mar 2023 2014

Primarul Vergil Chițac a emis o dispoziție de suspendare a activității comerciale pentru o firmă care a atacat Regulamentul de acces în Zona Peninsulară Constanța

06 Mar 2023 10025

Cum arată Programul anual de finanțări nerambursabile din fondurile publice ale județului Constanța pentru anul 2023? (DOCUMENT)

04 Mar 2023 598

De la 1 aprilie nu se mai acordă subvenție la căldură! Abonații Termoficare Constanța SRL vor plăti 1.800 de lei pentru gigacalorie! (DOCUMENT)

03 Mar 2023 5319

Consiliul artistic al Teatrului nu este de acord! Actorii Maria Lupu și Mihai Sorin Vasilescu propuși pentru titlul de cetățean de onoare al județului Constanța (DOCUMENTE)

27 Feb 2023 3504

Clădirea, monument istoric de arhitectură are nevoie de reabilitare urgentă Muzeul de Artă Populară Constanța preluat oficial de Consiliul Județean Constanța (DOCUMENT)

25 Feb 2023 1109

Consiliul Județean Constanța a anulat licitația din lipsă de ofertanți Elevii și preșcolarii râmân fără lapte și corn?! (DOCUMENT)

25 Feb 2023 945