În al treilea an de mandat, primarul Chițac descoperă criteriile de calitate ale civilizației! Investiții în cartierul betonat Palazu Mare (DOCUMENT)

  • Consilierii locali municipali vor aproba în ședința ordinară din 31 ianuarie 2023 documentația tehnico - economică, faza de studiu de fezabilitate pentru "Lucrări de construire aferente tramei stadale din municipiul Constanța - cartier Palazu Mare: strada Păpădiei, strada Salviei și strada Socului"
  • Proiectul are o valoare totală de 480.579 mii lei fără TVA, respectiv 571.031 mii lei cu TVA, din care valoarea construcții-montaj (C+M) 410.782 mii lei fără TVA, respectiv 488.831 mii lei cu TVA
  • În referatul de aprobare care însoțește proiectul, se face trimitere la criteriile de calitate ale civilizației și la necesitatea modernizării acestor străzi

 
Consilierii locali municipali vor aproba în ședința ordinară din 31 ianuarie 2023 documentația tehnico - economică, faza de studiu de fezabilitate pentru "Lucrări de construire aferente tramei stadale din municipiul Constanța - cartier Palazu Mare: strada Păpădiei, strada Salviei și strada Socului", un proiect cu o valoare totală de 480.579 mii lei fără TVA, respectiv 571.031 mii lei cu TVA, din care valoarea construcții-montaj (C+M) 410.782 mii lei fără TVA, respectiv 488.831 mii lei cu TVA.

În referatul de aprobare care însoțește proiectul, vezi secțiunea „documente”, se face trimitere la criteriile de calitate ale civilizației și la necesitatea modernizării acestor străzi conform documentatiilor de urbanism aprobate anterior prin HCL nr.81/2022.

Cele trei străzi sunt situate în intravilanul municipiului Constanța, în cartierul Palazu-Mare.




În documentația tehnico - economică aprobată anterior, cele 3 străzi erau prevăzute cu lățime carosabilă de 3,50 m și trotuare laterale de 1,00 m, fundație din piatră spartă de 30 cm cu două straturi de asfalt.

Având în vedere faptul că pentru realizarea investițiilor așa cum au fost aprobați indicatorii se depășeau limitele cadastrale și erau necesare exproprieri ceea ce ar fi întârziat foarte mult realizarea acestora, s-a elaborat o nouă documentație care, spune Primăria Constanța  răspunde situației actuale a amprizei disponibile, precum și necesitășii îmbunătățirii condițiilor de circulație și siguranță a traficului.

Astfel, în documentația tehnico - economică supusă aprobării în ședința de marți, cele trei străzi sunt prevăzute cu lățime carosabilă de 2,50-3,00 m, acostamente de 0,50 m lățime, fundație din piatră spartă de 30 cm cu un singur strat de asfalt.


Durata de execuție a lucrărilor este de 90 de zile de la data începerii lucrărilor pentru fiecare stradă din proiect.

Finanțarea investiției va fi realizată cu fonduri de la bugetul local din alte surse legal constituite, fără precizarea acestora.
 
Cartierul sufocat de investiții imobiliare care nu are sistem de canalizare pluvială
 
În ultimii ani, în ciuda protestelor vechilor locatari ai cartierului, în Palazu Mare s-au ridicat zeci de construcții înalte pe străduțe înguste, îngrădindu-se dreptul la intimitate și confort în locuințe al deținătorilor de case.
 
Nu a existat Consiliu Local care să nu fi aprobat modificarea unor Planuri Urbanistice la solicitarea investitorilor imobiliari.
 
Dincolo de aceste neajunsuri, cartierul se confruntă cu numeroase probleme de infrastructură.
 
De la străzi neasfaltate la lipsa unui sistem de canalizare pluvial.
 
Fie că provine din ploi, topirea zăpezii sau din spălatul străzilor, apa trebuie evacuată de pe clădiri, din curți, sau de pe alei și străzi, ajungând în canalizare.

Anul trecut Primăria Constanța a depus pentru finanțare prin programul Anghel Saligny proiectul privind crearea sistemului de canalizare pluvială în cartierele Palazu Mare și Universitate estimat potrivit documentațiilor la 71.277.434 lei.
 
Proiectul nu a primit finanțare, alături de cel privind creare sistem de canalizare pluvială în cartierele Coiciu, Baba Novac și Compozitori în valoare de 68.019.428 lei.

Din acest motiv, municipalitatea a fost nevoită să anuleze licitațiile demarate pentru aceste două proiecte.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:
 

Nu au finanțare! Primăria Constanța renunță la sistemele de canalizare pluvială pentru cartierele Coiciu, Baba Novac și Compozitori, Palazu Mare și Universitate

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a demarat procedura cu pentru achiziția studiului de prefezabilitate pentru realizarea unui spital cu deservire regională (DOCUMENT)

24 Apr 2024 265

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 748

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 473

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1355

Aproximativ 200 de veterani din teatrele de operații au acum gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța(DOCUMENT)

01 Apr 2024 768

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 698

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 722

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 465

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 2088

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 849

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 704

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1493

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 806

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 795

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 907