Deschidere editie

In Memoriam Tamara Buciuceanu-Botez. Amintiri de la ultimul spectacol jucat la Constanţa

Pe scena Casei de cultură a sindicatelor din Constanţa au urcat de-a lungul anilor, datorită eforturilor managerului Gheorghe Ungureanu, mari actori ai scenei româneşti, precum: Olga Tudorache, Tamara Buciuceanu, Radu Beligan, Victor Rebengiuc, Florin Piersic, Dan Puric, Ştefan Radof, Gheorghe Dinică, Horaţiu Mălăele, Ion Caramitru, Tudor Gheorghe.
 
Recenta dispariţie a celebrei actriţe Tamara Buciuceanu-Botez a prilejuit rememorarea ultimei sale prezenţe pe această scenă. 
Ieri, Gheorghe Ungureanu declara pentru ZIUA de Constanţa că regretata actriţă s-a aflat la Constanţa ultima oară pe 13 octombrie 2009, cu spectacolul de comedie „Divorţul de Aur“, în care, alături de Sorin Frâncu, a oferit spectatorilor întâlnirea cu povestea familiei Piteştean şi cu problemele mărunte ale cuplului obişnuit, transpuse în replici amuzante sau profunde.
 
„Mi-amintesc că, după spectacol, mi-a spus: «Să ştii, directore, că pe mine mă cheamă şi Botez!» Am mai încercat şi acum doi ani să o invit pe scena Casei de cultură, dar mi-a spus că nu se mai poate”, povestea Gheorghe Ungureanu.
 
Din cele nouă decenii de existenţă, aproape şapte le-a dedicat carierei sale impresionante, pentru care avea să fie răsplătită cu nenumărate aplauze, dar şi cu premii. 
Îndrăgita actriţă a fost celebrată, la 26 iunie 2016, la Sibiu, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), prilej cu care „Doamna comediei româneşti“ a mărturisit că se simte „extraordinar, foarte tânără, bucuroasă şi fericită” că publicul nu a uitat-o.
 
„Am trăit două vieţi: a mea, care peste o lună face 87 de ani, şi tot a mea - 64 de ani de teatru. Mă simt foarte tânără, bucuroasă, fericită că văd atâta lume. Înseamnă că nu m-a uitat nimeni. (...) Şi pentru că mie nu îmi place să vorbesc mult decât când joc sau filmez pe scenă, vreau să închei aşa, ca să nu vă plictisesc: de mic copil, m-am gândit ce o să mă fac dacă mă întreabă cineva. Am să iau de la capăt ceea ce am făcut. Şi când nu veţi mirosi flori de câmp pe scenă seara, poate vă veţi întreba atunci unde o fi plecat Tamara. Vă mulţumesc că nu m-aţi uitat“, a declarat Tamara Buciuceanu-Botez, la primirea premiului de excelenţă pentru întreaga carieră.
 
Sursa foto: Casa de cultură a sindicatelor Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Astăzi, actriţa Tamara Buciuceanu-Botez împlineşte 90 de ani
 
Semn de înaltă apreciere Ordinul Naţional „Steaua României”, conferit Tamarei Buciuceanu Botez
 
Tamara Buciuceanu-Botez si-a amintit de braga dobrogeana
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Constanța Accident rutier la Casa de Cultură. Un pieton a decedat

13 Feb 2020 8271

Comedie „cu berze” la Casa de Cultură din Constanța

28 Jan 2020 975

Spectacolele anului 2020 de pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța

31 Dec 2019 1671

Ștefan Hrușcă va colinda, chiar în Ajunul Crăciunului, la Casa de Cultură din Constanța

20 Dec 2019 2015

Agenda de spectacole a acestui weekend, la Constanţa

14 Dec 2019 2063

Concerte de Crăciun, la Constanța

11 Dec 2019 1664

„Moş Crăciun este sportiv“, spectacol, marţi, pe scena Casei de Cultură din Constanţa. Intrarea este liberă

10 Dec 2019 781

UPDATE Colet suspect în zona Casei de Cultură din Constanța. Ce conține. Echipajele de poliție, la fața locului (galerie foto+video)

09 Dec 2019 1894

Horaţiu Mălăele revine la Constanţa, pe scena Casei de Cultură şi în Club Doors

02 Dec 2019 2616

Maia Morgenstern, într-o piesă „scandaloasă” de George Bernard Show, pe scena Casei de Cultură din Constanța

02 Dec 2019 795

„Cadourile” Casei de cultură din Constanța în luna decembrie Concerte extraordinare cu Tudor Gheorghe, Paula Seling, Fuego, Ștefan Hrușcă

30 Nov 2019 887

Baletul din Kiev vine la Constanţa, cu „Lacul Lebedelor“

25 Nov 2019 1391

Patinoar și produse tradiționale la un târg de sărbători din Constanța (galerie foto)

21 Nov 2019 3827

De Ziua Dobrogei, pe scena Casei de Cultură din Constanţa Spectacol cu Cezara Dafinescu şi proiecţie de film, ambele în regia lui Toma Enache

09 Nov 2019 1870

Parcul de la Casa de Cultură poartă de acum numele “Parcul Regina Maria” (galerie foto)

07 Nov 2019 1261