Deschidere editie

In Memoriam Tamara Buciuceanu-Botez. Amintiri de la ultimul spectacol jucat la Constanţa

Pe scena Casei de cultură a sindicatelor din Constanţa au urcat de-a lungul anilor, datorită eforturilor managerului Gheorghe Ungureanu, mari actori ai scenei româneşti, precum: Olga Tudorache, Tamara Buciuceanu, Radu Beligan, Victor Rebengiuc, Florin Piersic, Dan Puric, Ştefan Radof, Gheorghe Dinică, Horaţiu Mălăele, Ion Caramitru, Tudor Gheorghe.
 
Recenta dispariţie a celebrei actriţe Tamara Buciuceanu-Botez a prilejuit rememorarea ultimei sale prezenţe pe această scenă. 
Ieri, Gheorghe Ungureanu declara pentru ZIUA de Constanţa că regretata actriţă s-a aflat la Constanţa ultima oară pe 13 octombrie 2009, cu spectacolul de comedie „Divorţul de Aur“, în care, alături de Sorin Frâncu, a oferit spectatorilor întâlnirea cu povestea familiei Piteştean şi cu problemele mărunte ale cuplului obişnuit, transpuse în replici amuzante sau profunde.
 
„Mi-amintesc că, după spectacol, mi-a spus: «Să ştii, directore, că pe mine mă cheamă şi Botez!» Am mai încercat şi acum doi ani să o invit pe scena Casei de cultură, dar mi-a spus că nu se mai poate”, povestea Gheorghe Ungureanu.
 
Din cele nouă decenii de existenţă, aproape şapte le-a dedicat carierei sale impresionante, pentru care avea să fie răsplătită cu nenumărate aplauze, dar şi cu premii. 
Îndrăgita actriţă a fost celebrată, la 26 iunie 2016, la Sibiu, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), prilej cu care „Doamna comediei româneşti“ a mărturisit că se simte „extraordinar, foarte tânără, bucuroasă şi fericită” că publicul nu a uitat-o.
 
„Am trăit două vieţi: a mea, care peste o lună face 87 de ani, şi tot a mea - 64 de ani de teatru. Mă simt foarte tânără, bucuroasă, fericită că văd atâta lume. Înseamnă că nu m-a uitat nimeni. (...) Şi pentru că mie nu îmi place să vorbesc mult decât când joc sau filmez pe scenă, vreau să închei aşa, ca să nu vă plictisesc: de mic copil, m-am gândit ce o să mă fac dacă mă întreabă cineva. Am să iau de la capăt ceea ce am făcut. Şi când nu veţi mirosi flori de câmp pe scenă seara, poate vă veţi întreba atunci unde o fi plecat Tamara. Vă mulţumesc că nu m-aţi uitat“, a declarat Tamara Buciuceanu-Botez, la primirea premiului de excelenţă pentru întreaga carieră.
 
Sursa foto: Casa de cultură a sindicatelor Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Astăzi, actriţa Tamara Buciuceanu-Botez împlineşte 90 de ani
 
Semn de înaltă apreciere Ordinul Naţional „Steaua României”, conferit Tamarei Buciuceanu Botez
 
Tamara Buciuceanu-Botez si-a amintit de braga dobrogeana
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Patinoar și produse tradiționale la un târg de sărbători din Constanța (galerie foto)

21 Nov 2019 858

De Ziua Dobrogei, pe scena Casei de Cultură din Constanţa Spectacol cu Cezara Dafinescu şi proiecţie de film, ambele în regia lui Toma Enache

09 Nov 2019 1599

Parcul de la Casa de Cultură poartă de acum numele “Parcul Regina Maria” (galerie foto)

07 Nov 2019 804

O comedie despre bântuiri şi neveste - vii sau moarte - pe scena Casei de Cultură din Constanţa

05 Nov 2019 616

Evenimente pe teme „fierbinți” de geopolitică, organizate în acest weekend la Constanța

31 Oct 2019 707

Ordine suplimentară de zi, la şedinţa Consiliului local al municipiului Constanţa Un proiect ce vizează schimbarea numelui parcului situat în zona Casei de Cultură a Sindicatelor

28 Oct 2019 823

Constanţa Accident rutier, pe bulevardul 1 Decembrie (galerie foto)

26 Oct 2019 967

Loredana Groza revine pe scena Casei de cultură din Constanța

26 Oct 2019 2102

Dobrogea, mozaic etnic. Preşedintele Uniunii Federative a Naţionalităților Europene, prezent la Constanţa (galerie foto)

19 Oct 2019 961

Maia Morgenstern și Medeea Marinescu, într-un spectacol de excepție, la Casa de Cultură din Constanța

18 Oct 2019 713

Maia Morgenstern și Horațiu Mălăele, la Constanța, în comedia „Fierarii“

11 Oct 2019 532

Comedia salvează căsnicia - spectacolul de joi, de la Casa de Cultură Constanța

09 Oct 2019 569

UPDATE. Poziţia Arhiepiscopiei Tomisului. Autorizaţia de construire a Catedralei Eroilor „Sfânta Treime“, de lângă Casa de Cultură, a fost suspendată

04 Oct 2019 749

Concertul de la Casa de Cultură, moment de bucurie pentru vârstnicii din Constanţa (galerie foto)

02 Oct 2019 648

Cine a organizat Ziua Pensionarului la Constanţa? (document)

02 Oct 2019 721