În ședința de CLM s-a cerut retragerea proiectului Constănțenii vor primi „cadou“ un nou șantier pe unul dintre cele mai circulate și aglomerate bulevarde ale orașului!(DOCUMENT)

  • Consilierii locali PNL și PSD au votat pentru proiectul de reabilitare a bulevardului I.C. Brătianu din Constanța, care în proporție de 70% necesită sistem rutier nou
  • Înainte votului din plen, în cadrul Comisiilor de specialitate, directorul Direcției Proiecte Europene din cadrul Primăriei Constanța, Ani-Viorica Merlă a răspuns întrebărilor aleșilor în legătură cu acest proiect
  • Așa s-a aflat că prin reabilitarea bulevardului, vor dispărea toate locurile de parcare
  • Cât privește o compensare a acestora, există o intenție de amenajare a unor parcări pe câteva terenuri aflate pe domeniul public în cartierul Inel II
  • În ceea ce privește lucrările de reabilitare propriu-zise, din prezentare și din sesiunea de întrebări/răspunsuri s-a reținut că între străzile I.L. Caragiale și Bravilor dispare trotuarul de pe partea cu linia CFR, traseul pentru biciclete va fi întrerupt și reapare după mai mulți km cu un singur sens
  • Valoarea investiției este estimată la o valoare de 141.036.204,25 lei, fără TVA respectiv 167.609.191,74 lei cu TVA
 
 
 
În ultima ședință de Consiliu Local, consilierii locali PNL și PSD au votat pentru proiectul de reabilitare a bulevardului I.C. Brătianu din Constanța, care în proporție de 70% necesită sistem rutier nou.
 
Înainte votului din plen, în cadrul Comisiilor de specialitate, directorul Direcției Proiecte Europene din cadrul Primăriei Constanța, Ani-Viorica Merlă a răspuns întrebărilor aleșilor în legătură cu acest proiect.


 
Așa s-a aflat că prin reabilitarea bulevardului, vor dispărea toate locurile de parcare.
 
Cât privește o compensare a acestora, există o intenție de amenajare a unor parcări pe câteva terenuri aflate pe domeniul public în cartierul Inel II. Acestea însă vor fi realizate din bugetul local și nu fac parte din proiectul de reabilitare al bulevardului.
 
În ceea ce privește lucrările de reabilitare propriu-zise, din prezentare și din sesiunea de întrebări/răspunsuri s-a reținut că între străzile I.L. Caragiale și Bravilor dispare trotuarul de pe partea cu linia CFR, traseul pentru biciclete va fi întrerupt și reapare după mai mulți km cu un singur sens. De pildă, între zona Pod Butelii și ieșirea din oraș nu a fost inclus niciun tronson de pistă pentru biciclete.
 
Având în vedere că unul din obiectivele este prioritizarea transportului public, în cadrul proiectului s-a prevăzut desființarea unor sensuri giratorii (sensuri giratorii ale căror elemente geometrice nu respectă normativele în vigoare – AND 600) cât și reconfigurarea unor intersecții.

 
Valoarea investiției este estimată la o valoare de 141.036.204,25 lei, fără TVA, respectiv 167.609.191,74 lei cu TVA (34.082.395,78 euro) din care construcţii-montaj de 107.125.032,16 lei, fără TVA, respectiv 127.478.788,27 lei, cu TVA, vezi secțiunea „documente”.


 
Perioada propusă pentru implementarea proiectului ”Îmbunătățirea mobilității în Municipiul Constanța B-dul I. C. Brătianu” este de 35 de luni din care durata de execuție efectivă este de 24 de luni.
 
USR Constanța a solicitat retragerea de pe ordinea de zi a proiectului, argumentând necesitatea unei evaluări mult mai atente a impactului asupra comunității și a nevoilor de transport, însă acesta a fost aprobat cu voturile consilierilor PNL și PSD.
 
Proiectarea a fost realizată de Urban Scope SRL din București, aceeași firmă care s-a ocupat în această fază și de celelalte proiecte de reabilitare de pe bulevardele Ferdinand, Alexandru Lăpușneanu sau Soșeaua Mangaliei – 1 Mai.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

I.C. Brătianu. Dispar locurile de parcare! Proiectul Primăriei Constanța a primit undă verde de la Mediu

Urban Scop elaborează documentația tehnico-economică pentru modernizarea B-dul I. C. Brătianu din municipiului Constanța

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1297

Aproximativ 200 de veterani din teatrele de operații au acum gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța(DOCUMENT)

01 Apr 2024 698

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 658

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 678

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 428

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 2039

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 812

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 656

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1452

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 769

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 765

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 859

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 825

Se prevalează de faptul că studiul ar fi o lucrare științifică Expertiza care ar recomada demolarea bazarului Gorbaciov, ținută la secret de conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL!

25 Feb 2024 2745

Când are loc și cine face parte din comisia de evaluare anuală a Leliei Rus Pîrvan, managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1304