În ședința de CLM s-a cerut retragerea proiectului Constănțenii vor primi „cadou“ un nou șantier pe unul dintre cele mai circulate și aglomerate bulevarde ale orașului!(DOCUMENT)

  • Consilierii locali PNL și PSD au votat pentru proiectul de reabilitare a bulevardului I.C. Brătianu din Constanța, care în proporție de 70% necesită sistem rutier nou
  • Înainte votului din plen, în cadrul Comisiilor de specialitate, directorul Direcției Proiecte Europene din cadrul Primăriei Constanța, Ani-Viorica Merlă a răspuns întrebărilor aleșilor în legătură cu acest proiect
  • Așa s-a aflat că prin reabilitarea bulevardului, vor dispărea toate locurile de parcare
  • Cât privește o compensare a acestora, există o intenție de amenajare a unor parcări pe câteva terenuri aflate pe domeniul public în cartierul Inel II
  • În ceea ce privește lucrările de reabilitare propriu-zise, din prezentare și din sesiunea de întrebări/răspunsuri s-a reținut că între străzile I.L. Caragiale și Bravilor dispare trotuarul de pe partea cu linia CFR, traseul pentru biciclete va fi întrerupt și reapare după mai mulți km cu un singur sens
  • Valoarea investiției este estimată la o valoare de 141.036.204,25 lei, fără TVA respectiv 167.609.191,74 lei cu TVA
 
 
 
În ultima ședință de Consiliu Local, consilierii locali PNL și PSD au votat pentru proiectul de reabilitare a bulevardului I.C. Brătianu din Constanța, care în proporție de 70% necesită sistem rutier nou.
 
Înainte votului din plen, în cadrul Comisiilor de specialitate, directorul Direcției Proiecte Europene din cadrul Primăriei Constanța, Ani-Viorica Merlă a răspuns întrebărilor aleșilor în legătură cu acest proiect.


 
Așa s-a aflat că prin reabilitarea bulevardului, vor dispărea toate locurile de parcare.
 
Cât privește o compensare a acestora, există o intenție de amenajare a unor parcări pe câteva terenuri aflate pe domeniul public în cartierul Inel II. Acestea însă vor fi realizate din bugetul local și nu fac parte din proiectul de reabilitare al bulevardului.
 
În ceea ce privește lucrările de reabilitare propriu-zise, din prezentare și din sesiunea de întrebări/răspunsuri s-a reținut că între străzile I.L. Caragiale și Bravilor dispare trotuarul de pe partea cu linia CFR, traseul pentru biciclete va fi întrerupt și reapare după mai mulți km cu un singur sens. De pildă, între zona Pod Butelii și ieșirea din oraș nu a fost inclus niciun tronson de pistă pentru biciclete.
 
Având în vedere că unul din obiectivele este prioritizarea transportului public, în cadrul proiectului s-a prevăzut desființarea unor sensuri giratorii (sensuri giratorii ale căror elemente geometrice nu respectă normativele în vigoare – AND 600) cât și reconfigurarea unor intersecții.

 
Valoarea investiției este estimată la o valoare de 141.036.204,25 lei, fără TVA, respectiv 167.609.191,74 lei cu TVA (34.082.395,78 euro) din care construcţii-montaj de 107.125.032,16 lei, fără TVA, respectiv 127.478.788,27 lei, cu TVA, vezi secțiunea „documente”.


 
Perioada propusă pentru implementarea proiectului ”Îmbunătățirea mobilității în Municipiul Constanța B-dul I. C. Brătianu” este de 35 de luni din care durata de execuție efectivă este de 24 de luni.
 
USR Constanța a solicitat retragerea de pe ordinea de zi a proiectului, argumentând necesitatea unei evaluări mult mai atente a impactului asupra comunității și a nevoilor de transport, însă acesta a fost aprobat cu voturile consilierilor PNL și PSD.
 
Proiectarea a fost realizată de Urban Scope SRL din București, aceeași firmă care s-a ocupat în această fază și de celelalte proiecte de reabilitare de pe bulevardele Ferdinand, Alexandru Lăpușneanu sau Soșeaua Mangaliei – 1 Mai.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

I.C. Brătianu. Dispar locurile de parcare! Proiectul Primăriei Constanța a primit undă verde de la Mediu

Urban Scop elaborează documentația tehnico-economică pentru modernizarea B-dul I. C. Brătianu din municipiului Constanța

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Contractul încheiat cu Numart MS Kraft SRL pentru restaurarea statuilor și monumentelor istorice din municipiul Constanța, adiționat cu repetiție (DOCUMENTE)

27 May 2023 823

Primăria Constanța cheltuie 540 mii de euro. Comisiile de selecție ale proiectelor non-profit, la secret

25 May 2023 999

Instalați în același sediu cu ADD Cine sunt membrii fondatori ai Asociației Organizația de Management al Destinației Județul Constanța? (DOCUMENTE)

25 May 2023 848

După ce a blocat reabilitarea piețelor agroalimentare Griviței și Pescăruș, Chițac le transferă din nou la Administrația Fondului Imobiliar SRL (DOCUMENT)

24 May 2023 3932

Consiliul Local Municipal votează șefii de secţii de la Spitalul de Boli Infecţioase. Iată nominalizările (DOCUMENTE)

23 May 2023 893

Parohia din Veterani rămâne fără o parte din teren E-Distribuție Dobrogea va amplasa postul de tranformare pe pământul dat în folosință bisericii (DOCUMENT)

22 May 2023 798

După ce a avut grijă de propriul buzunar, primarul Chițac a majorat și indemnizațiile consilierilor locali municipali(DOCUMENT)

12 May 2023 1569

Reorganizări în administrația Chițac Viitorii angajați ai Direcției Locuințe Sociale din cadrul DGAS Constanța, obligați să susțină concursuri! În organigramă apar 28 de posturi (DOCUMENTE)

10 May 2023 2574

Constănțeanul supărat Florin Cocargeanu, viceprimar Constanţa - „Vergil Chiţac a decis soarta Creşei nr. 6 de pe Aleea Topolog. În locul ei va fi construită o parcare supraetajată”!

08 May 2023 3306

Ghenele de gunoi vor fi reparate iar locurile de joacă vor fi amplasate începând cu luna iunie Zona reabilitată din cartierul Inel II va beneficia de iluminat LED și camere de supraveghere!

06 May 2023 946

Cine sunt câștigătorii finanțărilor Consiliului Județean Constanța pentru proiecte și activități non-profit de promovare a sportului de masă?(DOCUMENTE)

06 May 2023 1634

Ce indemnizații încasează, după majorare, primarul și viceprimarii municipiului Constanța? (DOCUMENTE)

04 May 2023 2070

După adoptarea noului Regulament de organizare și funcționare al agenților economici din Constanța, Poliția Locală poate confisca în continuare bani și bunuri de la comercianți

02 May 2023 920

A fost stabilită componența Comisiei de vânzare prin licitație publică a bunurilor imobile proprietate privată a municipiului Constanța (DOCUMENT)

02 May 2023 883

A fost elaborat regulamentul pentru reabilitarea clădirilor din zonele protejate din municipiul Constanța

29 Apr 2023 880