Înainte ca aleșii locali să le aprobe externalizarea unor lucrări către firme private, Confort Urban SRL a cerut majorarea tarifelor practicate (DOCUMENTE)

  • Consiliul Local Municipal a aprobat Contractul de delegare a gestiunii serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat din municipiul Constanţa
  • Care este însă procentul de subcontractări de lucrări pe care le poate face Confort Urban urmare a adoptării hotărârii de CLM nu îi este clar nici măcar directorului companiei
  • În HCLM 495/2022 se menționează că în urma noilor prevederi “impactul bugetar va fi pozitiv pentru autoritatea publică locală care nu va deconta, în nicio situație, la tarife mai mari decât cele aprobate delegatului” iar în referatul de aprobare, s-a menționat că capacitatea de acoperire a tuturor zone necesită intervenții
  • În același timp, prin hotărârea 493/2022 s-a aprobat majorarea unor trarife pentru plata unor servicii de utilități publice și conexe acestora prestate de SC Confort Urban SRL
  • Administrația locală a venit cu o explicație fadă. Administratorul public, Felicia Ovanesian a susținut că prin HCLM 495/2022 pune în acord a contractului de delegare cu Legea 51/2006 în baza în care a fost delegat
  • Menționăm că SRL-ul Confort Urban, condus în prezent de Stere Hira rulează un buget de aproximativ 50 milioane de lei anual
 

 
Cu o lună întârziere față de planurile inițiale ale administrație locale conduse de Vergil Chițac, Consiliul Local Municipal a aprobat Contractul de delegare a gestiunii serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat din municipiul Constanţa, vezi secțiunea „documente”.

Care este însă procentul de subcontractări de lucrări pe care le poate face Confort Urban urmare a adoptării hotărârii de CLM în ședința din 31 august a.c. nu îi este clar nici măcar directorului companiei Consiliului Local, Stere Hira.

Acesta a precizat pentru ZIUA de Constanța faptul că proiectul nu-I aparține, fiind inițiat de Direcția Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța și că nu a avut timp să-l studieze, fiind preocupat de finalizarea lucrărilor la școlile din municipiu, care reprezintă o urgență în acest moment.


 
Hira spune totuți că din punct de vedere al legislației în vigoare, volumul de lucrări care poate fi subcontractat nu este în niciun fel restricționat.
 
Totuși, în documentul aprobat de Consiliul Local Municipal, HCLM 495/2022 se menționează că în urma noilor prevederi “impactul bugetar va fi pozitiv pentru autoritatea publică locală care nu va deconta, în nicio situație, la tarife mai mari decât cele aprobate delegatului” iar în referatul de aprobare, s-a menționat că capacitatea de acoperire a tuturor zone necesită intervenții.
 
Rămân totuși o serie de întrebări la care niciun reprezentant al Primăriei sau al Confort Urban SRL nu a răspuns: Ce cheltuieli suplimentare presupun aceste subcontractări? Care sunt zonele din municipiul Constanța care ar avea nevoie de externalizare de lucrări care depășesc capacitatea de intervenție a societății Confort Urban?

 
Trebuie menționat că în același timp, prin hotărârea 493/2022, CLM a aprobat și majorarea unor tarife pentru plata unor servicii de utilități publice și conexe acestora prestate de SC Confort Urban SRL, vezi secțiunea „documente”.


 
Administrația locală a venit cu o explicație fadă, prin vocea administratorului public, Felicia Ovanesian: „Se tinde la punerea în acord a contractului de delegare cu Legea 51/2006 în baza în care a fost delegat. Legea, la art. 29, art. 17-19-14, spune expres că subcontractarea se poate face doar în baza legii achizițiilor publice. În forma în care contractul se prezintă, cu volumul de 5%, contractul este în conflict cu regulamentul de funcționare a serviciilor publice”.
 
Menționăm că SRL-ul Confort Urban, condus în prezent de Stere Hira rulează un buget de aproximativ 50 milioane de lei annual, vezi în secțiunea „documente”, programul anual de lucrări aprobat de Consiliul Local Muncipal Constanța.
 
În vechiul contract de delegare se stipula că această societate nu poate subcontracta mai mult din 5% din totalul proiectelor dintr-un an de zile.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Este oficial! Stere Hira - numit director general la Confort Urban SRL, în locul lui Andrei Constantin Florian

LIVE TEXT. Constanța Ședință extraordinară la CLM. Proiectele aflate pe ordinea de zi. Proiectul ce prevede delegarea serviciilor Confort Urban, mărul discordei

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1297

Aproximativ 200 de veterani din teatrele de operații au acum gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța(DOCUMENT)

01 Apr 2024 701

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 660

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 678

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 429

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 2044

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 814

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 657

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1452

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 770

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 765

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 859

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 826

Se prevalează de faptul că studiul ar fi o lucrare științifică Expertiza care ar recomada demolarea bazarului Gorbaciov, ținută la secret de conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL!

25 Feb 2024 2745

Când are loc și cine face parte din comisia de evaluare anuală a Leliei Rus Pîrvan, managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1305