Înalta Curte face azi un anunţ important pentru toţi şoferii din România! Cazul vine de la Constanţa

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României vor analiza azi soluţia dată de magistraţii din Constanţa prin intermediul căreia doi şoferi din municipiul Constanţa care şi-au parcat neregulamentar automobilele, acţiune ce a dus la producerea unei tragedii rutiere, au fost condamnaţi definitiv pentru ucidere din culpă. Hotărârea luată de Judecătoria Constanţa şi menţinută de judecătorii Curţii de Apel Constanţa reprezintă o premieră în justiţia din România!
 
În cauză, după decizia Curţii de Apel Constanţa a fost formulată o contestaţie în anulare. Aceasta a fost trimisă spre soluţionare judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, iar primul termen a fost stabilit pentru azi.
 
Există posibilitatea ca magistraţii Curţii Supreme să respingă acţiunea şi să menţină hotărârea judecătorilor din Constanţa. La fel de bine, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie poate să admită cererea formulată în cauză şi să dispună rejudecarea dosarului.
 
Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pe data de 7 ianuarie 2010, un bărbat a condus un automobil marca Renault, model Clio, pe strada Oborului din municipiul Constanţa, cu o viteză neadaptată la starea drumului. La un moment dat, conducătorul automobilului a pierdut controlul volanului şi a lovit două autoturisme parcate neregulamentar. Din accident a rezultat vătămarea corporală a două persoane, una dintre ele decedând din cauza rănilor suferite.
 
Pe data de 3 martie 2016, la mai bine de şase ani după producerea accidentului, Judecătoria Constanţa a anunţat primele pedepse: şoferul automobilului marca Renault - 1,9 ani de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, iar cei doi şoferi care şi-au parcat neregulamentar maşinile au luat câte nouă luni de închisoare, tot cu suspendare, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Potrivit minutei judecătoreşti, instanţa a stabilit şi gradele de culpă în prezenta cauză, respectiv 15% în sarcina fiecăruia dintre inculpaţii care şi-au parcat neregulamentar maşinile, culpe concurente cu cea a inculpatului care a produs efectiv accidentul.
 
În luna noiembrie 2016, Curtea de Apel Constanţa a menţinut decizia Judecătoriei Constanţa. Hotărârea celor două instanţe reprezintă, în opinia unor avocaţi, o premieră în justiţia din România.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

COVACIFLORIN

11 Sep, 2017 20:41

ASTEA NU SUNT LEGI OMENESTI SUNT LEGI COMUNISTE

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.