Informaţii „FIERBINŢI“ dintr-un dosar încă SECRET DNA Constanţa cere Curţii Supreme arestarea avocatului Sorin Şandru (document)

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța solicită, în continuare, arestarea preventivă a avocatului Sorin Şandru, din Baroul Constanţa. În acest sens, DNA Constanţa a formulat o contestaţie împotriva deciziei Curţii de Apel Constanţa, instanţă care a respins, zilele trecute, arestarea avocatului Şandru şi plasarea lui în stare de arest la domiciliu. Contestaţia DNA va fi trimisă spre soluţionare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care va lua o decizie definitivă.
 
Conform referatului propunerii de arestare, document bine păzit de procurori, având în vedere că urmărirea penală este secretă, „la data de 8.12.2015, martora (...) a sesizat DNA - Serviciul Teritorial Constanţa cu privire la săvârşirea unei potenţiale infracţiuni de trafic de influenţă, de către inculpatul Şandru Sorin“.
 
„Martora a declarat că este de profesie economist, iar în anul 2014 a identificat în SEAP un anunţ cu privire la un contract pe care Primăria Năvodari intenţiona să îl iniţieze şi a decis să depună şi ea o ofertă. Martora a declarat că nu poate preciza numele exact al proiectului, dar că el se referă la amenajarea drumului (...). Valoarea contractului încheiat de martoră cu Primăria Năvodari a fost de 60.000 de lei plus TVA, care urma să-i fie decontată în două tranşe, una până la sfârşitul anului 2015, când ar fi trebuit să îndeplinească 50% din proiect, iar a doua, până la finalul anului 2016 sau la finalizarea contractului. Ulterior încheierii contractului, martora a fost abordată de către inculpatul Şandru Sorin, avocat din Baroul Constanţa, pe care îl cunoştea de mai mult timp şi despre care ştia că reprezenta interesele Primăriei Năvodari. Martorul i-a spus atunci că trebuie să înţeleagă momentele dificile prin care trec primarul oraşului Năvodari, la acel moment arestat preventiv, şi întreaga conducere a Primăriei şi i-a cerut să facă ceva «să fie bine» şi să ajute acele persoane“, se mai arată în referatul de arestare.
 
„Deoarece martora nu a înţeles solicitarea inculpatului, acesta din urmă i-a cerut
să încheie cu el un contract fictiv de asistenţă juridică, în valoare de 40.000 de lei, sumă despre care a precizat că nu va fi însuşită de către el, ci va fi utilizată în folosul primarului oraşului Năvodari şi al altor funcţionari de la conducerea Primăriei. De asemenea, inculpatul a afirmat că în schimbul sumei respective se va asigura că Primăria Năvodari va face plăţile la timp către martoră, fără piedici birocratice, din discuţie, martora dându-şi seama că inculpatul era la curent cu detaliile contractului încheiat de ea cu oraşul Năvodari. În aceste condiţii, martora a cedat solicitării inculpatului şi a încheiat contractul de asistenţă propus de acesta“, potrivit DNA.
 
Mai departe, tot potrivit anchetatorilor, „la începutul lunii decembrie, martora s-a deplasat la Primăria Năvodari, unde s-a întâlnit cu (...), pe care l-a întrebat despre contractul de asistenţă juridică pe care îl încheiase cu inculpatul Şandru Sorin“.
 
„Conform declaraţiei martorei, primarul oraşului Năvodari s-a arătat foarte surprins despre situaţie, ceea ce i-a întărit acesteia convingerea că în realitate contractul de asistenţă juridică avea un caracter pur formal, iar după întâlnire, martora l-a căutat pe inculpat, care i-a spus din nou că banii erau pentru întreaga conducere a Primăriei Năvodari, şi nu doar pentru primar. De asemenea, cu această ocazie, inculpatul i-a spus martorei că înţelegerea lor rămâne valabilă şi i-a cerut să îi înainteze o tematică juridică legată de contractul respectiv la care el să răspundă şi astfel să creeze aparenţa că a prestat servicii în temeiul contractului de asistenţă juridică. Martora a depus la dosarul cauzei un contract de prestări servicii încheiat de biroul său de (...) şi Primăria Năvodari, având ca obiect servicii de audit pentru
implementarea proiectului Îmbunătăţirea accesului între (…) şi platforma
industrială, la preţul de 60.000 de lei, la care se adaugă TVA“, conform propunerii de arestare.
 
Potrivit unor surse, Sorin Şandru a fost consilier juridic la Petromidia şi ar conduce Loja „Colosseum“.
 
Referatul propunerii de arestare poate fi citit integral accesând secţiunea „Documente”.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Baroul Constanța, dat în judecată de un fost avocat!

06 Feb 2021 2832

Sorin Șandru, fost avocat în Baroul Constanța, va fi eliberat condiționat

30 Oct 2020 3665

Un fost avocat din Baroul Constanţa a cerut să fie eliberat. Decizia Tribunalului

28 Aug 2020 2411

Fostul consilier al lui Radu Mazăre a dat în judecată forumul suprem al magistraților români. Ce a solicitat (document)

01 Jun 2020 4321

Dănuț Căpățînă, Răducu Preda și Sorin Șandru, cu plângeri la CSM

12 May 2020 3609

Sorin Şandru, avocat în cadrul Baroului Constanţa, condamnat la închisoare cu executare (document)

05 Jul 2018 7481

Înalta Curte vrea să ştie cine l-a interceptat pe Sorin Şandru, avocat în cadrul Baroului Constanţa

27 Jun 2018 2871

Denunţător într-un dosar al DNA Constanţa, audiat la Curtea Supremă

02 May 2018 3498

Un avocat din Baroul Constanţa, trimis în judecată de căre DNA. Dosarul, la Înalta Curte

07 Mar 2018 2725

Trimis în judecată de DNA Un avocat din Baroul Constanţa, achitat şi condamnat

27 Nov 2017 5048

Veste proastă pentru DNA Constanţa! Avocatul Sorin Şandru a scăpat de controlul judiciar

22 May 2017 3282

Șeful Departamentului Centenar, Daniel Şandru, a demisionat din Guvern

01 Feb 2017 2741

Avocatul Sorin Şandru, trimis în judecată de Andrei Bodean, rămâne sub control judiciar

28 Jan 2017 2767

Avocatul Sorin Şandru, din Baroul Constanţa, rămâne sub control judiciar! (rechizitoriu)

22 Dec 2016 3877

Sorin Şandru, din Baroul Constanţa, află azi dacă scapă de controlul judiciar

20 Dec 2016 3468